Philadelphia fortsätter leverera

Nu börjar våren komma på allvar i Philadelphia. Träden börjar knoppa, blommorna blommar, solen skiner och folk börjar traska runt i shorts och t-shirt. Helt underbart! Hela helgen var hur fin som helst och jag spenderade den största tiden med att traska runt i det fina vädret. I lördags blev det en lååång promenad längs Schuylkill river, uppför Rocky trapporna, och sedan en sväng genom stan. Grymt mysigt. 
 
Verkar oerhört populärt att springa och gå detta promenadstråk. 
 
Museum of Art. Väldigt roligt att titta på alla (och ja det är förvånandsvärt många) som springer uppför trapporna...precis som Rocky! 
 
Philadelphia skyline från toppen av trapporna
 
Museum of Art från baksidan, vilket egentligen är framsidan... 
 
Kan verkligen inte få nog av Philadelphia! Helt otroligt vackert! 
 
Söndagen spenderades även den mestadels av promenerande i och runt centrala Philadelphia. Begav mig även till Franklin Institute och besökte Titanic utställningen. Grymt mycket folk, vilket tog ner själva upplevelsen lite men mycket intressant. Innan vi fick gå in gav de oss ett boarding pass där det stod lite information om en passagerare så som namn, vart de kom ifrån, varför de skulle åka med båten och vilken klass de åkte i. Ironiskt nog fick jag en lapp med namnet Elin Hakkarainen från Finland. I slutet av utställningen stod en lista över alla passagerare som klarade sig samt vilka som dog när skeppet gick under. Elin klarade sig trots att hon åkte 3:e klass. Tyvärr var det inte tillåtet att fotografera inne i utställningen. 
 
Logan Square med Franklin Institute i bakgrunden 
 
Igår var jag på baseball för första gången. Mötte upp Linas vän Michael och hakade på honom och hans vänner från jobbet. Helt galet roligt gäng och det var verkligen en cool upplevelse! Vet inte om folk som tittade var så fokuserade på själva baseballen men det var verkligen en folkfest utan dess like. Tyvärr förlorade Phillies men folk verkade inte alltför upprörda ändå. 
 
 Rätt mäktigt
 
'
Några av det glada, galna gänget :)
____________________________________
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback