It´s a great day to be alive

Helt underbart att vakna och känna energi pumpa i kroppen igen! Har varit lite seg på morgonen ett bra tag nu men både igår och imorse fullkomligt studsade jag ur sängen vid 5-snåret, skakade liv i Chia och sen tog vi oss en härlig promis runt ett tyst och mörkt Haga! Mys! Har till och med hört fåglarna kvittra...är det på väg att bli vår redan??

Hade igår en ruskigt produktiv dag på jobbet. Fylld av energi och glädje har orden bara pepprats ner i en artikel som jag faktiskt tror börjar bli rätt klar och dessutom rätt bra... jag säger tror för jag vet hur det blir efter att handledarna har tittat på den.. genast är det mycket jobb kvar innan den är redo att skickas in, men nu känns den bra iallafall! :)
.
Begav mig lite tidigare från jobbet igår (det hade jag sannerligen förtjänat) för att hinna införskaffa valla, vallajärn och lite annat smått å gott till skidåkningen innan det var dags att fiska upp Gizmo och sen Chia för en sväng på Umåker. Bestämde mig för att köra båda hundarna samtidigt direkt för att få en känsla av om det överhuvudtaget går eller om de har för olika fart och steg. Är ju lite svårt att avgöra det när jag kört antingen båda eller iallafall Chia en sväng innan jag kopplar ihop dem som jag gjort tidigare. Dock lyckades jag ta fel spår (får iaf åka där med hund också) så det blev rejäla stigningar och utförsåkningar istället för helt ok uppförsbackar.. Blev därför inte lätt att avgöra hur de går tillsammans så jag måste prova någonstans där det är mer flackt. Fick dock känslan av att Gizmo inte riktigt hänger med i Chias tempo... men som sagt, en flackare bana så ser jag bättre!
.
Är en aning stolt över att jag avslutade kvällen med att för första gånger någonsin valla mina skidor helt själv. Resultatet ser iallafall bra ut men det återstår väl att se ikväll... :)
__________________________________________
And it's a goofy thing but I just gotta say
Hey, I'm doing alright

Monday

Har typ fortfarande träningsvärk sen bodypumpen i torsdags + all skidåkning... gött! Dock blev det lite mindre skidåkning än tänkt i helgen.. Var ut med doktoranderna i fredags (mycket trevligt) men lyckades ta mig upp och köra 2*5.8km på Kulla. Ett varv med Gizmo som gick på riktigt fint även denna gång och sen ett med Chia. Kan lugnt säga att Chia inte var i form denna dag. Drog iväg med en ruggig fart (som vanligt) men lade helt av efter bara ett par km. Vet inte om det var att hon sovit borta som gjorde det i kombination med att hon löper för fullt men det fanns inte riktigt någon dragvilja. men men, sådant som händer ibland.. På kvällen blev det cocktails med jobb-Malin och sedan en sväng ut. Vaknade på söndag och tog mig en liten morgonpromis men när jag kom in skakade jag i hela kroppen och blev ruskigt bakis. Ställde in skidåkningen eftersom jag insåg att jag inte skulle orka stå på benen. Trist men välbehövligt med vilan!

Känner mig fortfarande mör och seg i kropp och knopp! Men efter att ha fyllt kylen med Celsius och sen traskat med dagisgänget så känns det aningens bättre!
___________________________________________________
Freedom?!?

Full fart...

Tisdagen i Göteborg var ruskigt bra. Lite väl tidig morgon kanske.. var uppe strax efter fyra för att hinna gå en långpromis med tösen för att ta flyget 6.50.. Blev lite försenade ifrån Stockholm men väl på plats i Göteborg släppte tröttheten och produktiviteten satte igång. Fick ordning/upplägget klart för en artikel så nu ska jag "bara" skriva ihop det hela. Sushi till lunch med professor G och sedan kurs på eftermiddagen. Tror den kursen kommer vara riktigt givande. Trevligt folk verkar det vara på kursen dessutom. Middag och surr med finaste Anna och sedan en kaffe på Starbucks som öppnade just igår hann jag med innan det var dags att hoppa på flygbussen! Helt underbart att få träffa Anna igen och det så kul att det blir fler gånger denna vår! :)
.
Gårdagen va kanske inte den mest produktiva dag jag haft på jobbet... fick bort en del enkla saker och lite administrativa måsten men skallen hade fullt upp med att processa allt från dagen innan så den var inte riktigt med.... kroppen däremot kändes ruskigt bra på skidpasset på kvällen! Tog först Chia ett varv på Nydala och rackarns vad det flög! Hon gick på som en galning vilket betyder att även jag gjorde det för att peppa henne än mer! 4.42km på 12.24min (med ett stop måste tilläggas), medeltempo 2.48min/km och med bästa tempo 1.50min/km! Å denna bana är inte platt utan rätt kuperad + att Chia är på löpen så hon brukar egentligen va rätt slö...Galet! Tog även Gizmo ett varv och även han gick på som bara den. Full galopp och sträckt lina hela vägen. 4.16km på 13min, medeltempo 3.07min/km. Han fick även göra sina två första omkörningar (då räknar jag inte alla "vanliga" människor vi körde om utan bara hundekipagen). Riktigt stolt över det lilla charmtrollet! Tror han nu förstår vad det är vi pysslar med och det är tydligt att han tycker det är riktigt roligt! Ville bara fortsätta köra men lydde råden från laget och lät hundarna gå bara en sväng var så de fick sluta på topp... tror att de är lika laddade som jag inför nästa pass! ;)
.
Nu är det dags att rocka rejält på kontoret. Idag skall det produceras!!!
__________________________________________
Just idag är jag stark, just idag mår jag bra

Det snurrar, det snurrar....

Har så där härligt ont i hela kroppen idag! Känns definitivt att jag åkt skidor i helgen! Mys! :) Riktigt härlig långpromis med dagisgänget blev det ikväll också (som vanligt på måndagar). Härligt att få pulsa i snö i skogen med trevligt folk!
.
Idag har varit en sån där dag då allting bara snurrar framför ögonen på mig. Försöker fokusera och det går bra ett litet tag men sedan suddas allting ut och blir svart. Sjukt störande. Inte ens en celsius hjälpte för att få fokuset tillbaka. I vanliga fall skulle jag ha suttit kvar och försökt fokusera fram till 17.30 i vanlig ordning men idag hörde jag en god väns röst inne i skallen som sa åt mig att gå hem istället. :) Så fick det bli... 15.30 plockade jag med mig mina grejer hemåt, körde igång en tvätt och lade mig och vilade ett tag. Känns lite skumt att bara stanna upp och ta en paus, andas och känna efter så där men grymt skönt att börja lyssna på kroppen. Vet inte när senast jag gjort det men tydligen funkar det för efter lite vila kändes allt bättre så jag kunde läsa in mig lite på materialet inför morgondagens kurs innan det var dags att hämta grisen å gå promisen! Måste nog fortsätta att lära mig att känna efter och ta en paus ibland istället för att bara le och köra på...men lite svårt är det.

Imorgon bär det iväg till Göteborg! Spännande kurs och sen ska jag träffa Anna! Har inte sett tösen på över ett år så det ser jag verkligen fram emot! :) 
_______________________________________________
Sen en tid tillbaka har jag varit tyst
Och försökt att känna efter hur det känns



Helt slut

Skidåkning även denna förmiddag, så klart! Blev 2*7.58km idag.. Först ett varv med Chia som drog på riktigt bra. Sen fick Gizmo följa med oss på varv nummer två. Trötta hundar det varvet så det gick inte speciellt snabbt. Men kul att se att de hjälptes åt fint i början (även fast Chia var lite elak och tacklade ut Gizmo i djupsnön hela tiden haha).. Chia fortsatte att dra fint men i trav och Gizmo lade sig lite taktiskt steget bakom. Sötisen! Tror iallafall att Chia blir extra laddad och orkar mer när Gizmo är med.. Tror inte att hon hade orkat lika bra utan Gizmo på varv två. Kul med lite sällskap. Är åter igen helt slut (kanske inte så konstigt eftersom jag kört 32.4km skate i helgen) men samtidigt lycklig. Måste dock se till att få lite mer km under skidorna så jag kommer i form inför vindelälvsdraget.. Snabbare, starkare och mer uthålliga skall vi bli så vi orkar de längre sträckorna! Skidåkning med hund är sannerligen helt galet roligt!
Gizmo och Chia efteråt
________________________________________________________
Time of your life

Ny kompis i spåren

Rätt nöjd i kroppen just nu. Blev 17.4km skate idag! Fick låna med mig Gizmo för att prova om han diggar skidåkning så först blev det 5.8km med honom. Han gick på fint i galopp med spänd lina hela tiden. Inte riktigt samma styrka i dragandet som Chia och sen var spåren dessutom rejält lösa och tunga så jag fick jobba rejält men det verkar som att han tyckte det var kul. Plockade sedan ut Chia och körde 5.8km med henne också, å galet så laddad hon var efter att ha fått vänta i bilen ett tag. :) Var rätt trött efter dessa två varv men ville ju prova de båda tillsammans för att se hur det går så det blev ett tredje varv! Chia surade till lite mot Gizmo först när han kom upp bredvid så han låg lite bakom ett bra tag men när vi blev omkörda av ett annat ekipage var det som att de förstod att de skulle jobba tillsammans så då blev det lite mer fart under tassarna och de började hjälpa mig lite.. På slutet av varvet var dock Gizmo rätt trött så Chia fick dra honom framåt medans jag fick kämpa på själv med slak lina.. Tungt i spåren och hundarna sjönk igenom rätt mycket så nu är det både trötta hundar och en trött Elin! Riktigt kul iallafall att få låna Gizmo för att få lite extra åkning själv (behövs verkligen) och dessutom kunna köra dubbelspann. Hoppas Gizmo tycker det är roligt så vi får oss en kompanjon som kan följa med fler gånger! Får se vad han säger imorgon! :)

Är en sån härlig känsla att vara helt slut i kroppen men samtidigt fullständigt lycklig! Längtar redan till morgondagen då det är dags igen! :)
______________________________________________________
Baby we were born to run!!!

Bring it on!

Är helt slut i skallen efter tre dagar med professor G. Nyttigt, roligt men ack så det snurrar i skallen på mig nu. Dags att kavla upp armarna och "make it happen". :)

Igår fick vi förmånen att förhandskika på "The PhD-movie" som är en förlängning av phd-comics. Galet rolig! Skrattade så jag hade ont i magen efteråt... tror dock att det inte är så många (läs inga) andra än doktorander som tycker den är rolig... rätt nördigt men ack så vissa saker känns igen! Vår vardag liksom ;)
.
Måste erkänna en sak.... jag har skaffat wordfeud! Skäms en aning men oj så roligt det är. Har spelat med två kompisar och sen lite random folk och står hittills obesegrad (leder alla matcher jag spelar just nu också)... kanske därför jag tycker det är roligt! ;) Vissa har tur i spel, andra i kärlek, jag har tur i bokstäver i wordfeud. hahah.. nickname är elnnon iaf om det är någon av mina läsare som törs lira ;)
______________________________________________________
Tror du vi kan ropa efter nån med förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar


Obehagligt

Det har skett en hel del inbrott i Umeå de senaste dagarna.. Alltid läskigt med brott tycker jag men när tjuvarna tar sig in i hus där folk ligger och sover så känns det ännu läskigare! Förstå att vakna och inse att någon varit i ditt hem under tiden du sov, kanske tittat lite på dig och sen plockat några av dina värdesaker för att försvinna i natten utan att du vaknat. Vissa verkar tycka att det är konstigt att folk itne har vaknat om någon tar sig in och menar på att folk måste lära sig att låsa dörren. Själv kan jag sova trots att folk skrattar, pratar och lever om runt omkring mig så varför skulle jag då vakna om någon lite försiktigt bröt upp dörren eller ett fönster?? Läskigt! Lider med de som blivit utsatta.. kan tänka mig hur obehagligt det måste vara att gå och lägga sig för att sova natten efter!

Nej, nu ska jag sluta tänka på tjuvar och kicka lite beslutsteori istället! Have a nice day!
__________________________________________________
It takes a fool to remain sane

Plötsligt föll poletten ner!

Mysig promis med dagisgänget idag! Gillar måndagspromenaderna!
I november under bilresan hem från Stockholm hade jag och M en diskussion om kändisar vi inte skulle tacka nej till... Jag kunde då inte komma på någon som jag tyckte var "värt det"... (kanske en anledning till att han tycker att Veronica Maggios låt "Nöjd?" är min låt...). Men nu har jag faktiskt kommit på en! Efter att ha sett några filmer de senaste dagarna som alla haft samma skådis så kom jag på det... Ashton Kutcher!! De käkbenen, håret, den pojkaktiga charmen, kroppen, underarmarna, rumpan, attityden (lite badboy men samtidigt svärmorsdröm) och framför allt de där ögonen! Ruskigt bra skådis är han dessutom! Inser i samma veva att jag fått alla filmerna av M.. Du kan min smak du gubben! :)

__________________________________________________
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd
Ingen kan vara perfekt, det kan jag förstå
Men herregud, jag kan få bättre än så

Vinden har vänt!

Ner som en pannkaka och sedan upp som en sol! :) Tänk så underbara vänner jag har! Tack för långa telefonsamtal, utskällningar, peppning, brutal ärlighet och kärlek! I ett första försök till att släppa på "lilla fröken duktig" och alla "krav" på mig själv så jobbade jag hemifrån torsdag och fredag. Ruskigt härligt och produktivt! Skönt att bara stänga in sig, strunta i att sminka sig och slippa vara trevlig mot människor! Ibland behövs det!
Helgen var helt underbar även den! Började lördagen med första lagträningen för året. Strålande sol, fantastiskt duktiga hundar och många skratt med mina fantastiska lagkamrater! Det är sannerligen ett helt underbart gäng! På kvällen kom min Malin förbi för middag, drinkar och mys. Grymt trevlig kväll!
Underbart väder
Söta Leo blev lite trötter på kvällen :)

I söndags var det dags för lagträning igen. Efter ett första gemensamt varv bestämde jag mig för att köra ett litet kortare varv också. Vet inte hur jag lyckas..... enligt mina lagkamrater så är de inte förvånade och det är bara jag som lyckas med sådant.... men på något vis körde jag och Chia vilse i ett pistat spår! Fick reda på senare att det är halvt uppkört för skidorientering så förmodligen var det sådana spår vi var ute på istället för den kortare uppkörda rundan. Well, det var ganska kul, men en aning svårt att åka på vissa ställen så då blev det stakning i djupsnön haha.. bra träning iaf! ;)
Nu är jag redo att rocka på kontoret!
________________________________________________
There's a new wind blowin' like I've never known
I'm breathin' deeper than I've ever done




Arg, bara arg

Tror jag har gått alldeles för länge med så mycket uppdämda känslor. Jag är ju lite av en person som när något jobbigt händer så bearbetar jag dig själv, inombords medans ytan fortfarande ler och kör på som vanligt... Under en lång period har insidan därför malts rätt rejält men jag har inte riktigt orkat bearbeta allt så istället har jag bara stängt alla känslor inne, lagt på leendet och låtsas som att solen alltid skiner.

Efter en rad olika händelser brast det dock igår. Dagen började som sagt med en punktering och efter att jag vurpade så nacken började göra ont så brast det totalt men det som förvånade mig mest är att jag bara blev förbannad och arg över allt som hänt mig. Arg oå människan som körde på mig och för att nacken gör att jag stundvis blir begränsad i vad jag vill göra samt att den alltid och varje dag gör så förbaskat ont! Arg för att jag efter ett rejält stort svek har börjat tvivla på människors godhet och för att jag drar mig undan om de börjar komma lite för nära! Arg för att jag pga detta blivit en aning cynisk. Arg för att jag låtit detta göra att jag inte riktigt litar på människor längre. Arg för att jag inte är så produktiv på jobbet som jag önskar jag vore och för att jag inser att det finns så mycket jag inte kan. Arg för att jag inte får det jag vill ha och för att jag gett upp om det. Arg för att medicineringen i våras gjorde att jag gick upp i vikt och att jag inte lyckats tappa exakt allt ännu. Arg för att jag inte är där jag vill vara just nu...  Rätt skönt ändå att bara få vara arg ett tag! Trodde nästan jag skulle vara ledsen över saker om jag släppte ner garden, men ilska är galet mycket bättre och skönare!!

Har idag, på inrådan av bästa Lotta, haft stängd dörr till kontoret, spelat arg musik och bara pepprat på! (har dock inte fräst åt någon, men nära!) Grymt skönt att stänga ute världen och slippa le, om så bara för några timmar! Har en tid inte riktigt lyckats få lös något på papper men tydligen var det ilska som behövdes för galet så mycket jag fått gjort idag! Nu jäklar ska jag back on track igen!
Tror att jag till slut, efter att ha bitit ihop så många år har fullständigt brutit ihop, men det kanske är på tiden för nu känns det som att jag i all denna ilska kan få kraft till att ta tag i saker å ting igen… Ibland kan det kanske vara bra att släppa ut känslorna så att det sen går att bearbeta dem…
Nu är det fasen dags att vända blad, börja tänka lite mer på mig själv å känna efter…
________________________________________________________________
What doesn´t kill you makes you stronger



Ingen bra dag

Känns som att precis allting har gått fel idag! Vaknade tidigt och fick mig en riktigt härlig morgonpromis iallafall men sen började det gå utför.. På väg till dagis fick jag punka på cykeln så det var bara traska hemåt och fiska upp bilen istället. Väl på jobbet har jag bara stött på problem och återvändsgränder... känns som att jag inte riktigt vet vad jag pysslar med just nu.. men det släpper nog snart! Skrutt-dag helt enkelt! Lite andra irritationsmoment dök upp också så jag var ruskigt laddad för att släppa lös alla irritationer på ett rejält benpass! På väg ut halkade jag så klart till och kände ett rejält knyck i skrutt-nacken. Bara att glömma träning och gå in för att köra på lite värme och massage i hopp om att den ordnar till sig tills imorgon. Kan lova att det blir att sova med back-on-track kragen i natt! Håller tummarna för att jag ska vara tillräckligt bra för att kunna ta min morgonlöpning imorgon!

Fick iallafall roliga och söta meddelanden av sötaste Malin via HeyTell. Sjukt gullig app som gör att man kan skicka röstmeddelanden till varandra istället för sms. I like! Alltid kul att höra glada Malins röst, precis vad jag behövde idag! :)
______________________________________________
Even heroes have the right to bleed

Grattis bror!

Pratade precis med min bror som fyller år och även flyttade till Malta just idag. Nya utmaningar och äventyr väntar och jag känner mig så där löjligt stolt och glad över honom. Känns dock lite märkligt att inte ha honom i samma land. Jag vet iallafall att han kommer lyckas hur bra som helst och att jag så snart de kommit tillrätta, åker ner och hälsar på honom och hans underbara flickvän! Can´t wait! :)

Idag är en dag då tankarna rör till det i skallen på mig igen. Ett telefonsamtal i fredags, allt surrande med Marie igår och helt plötsligt är allt upp och ner igen. Fasen också! Jag som trodde jag hade arkiverat det hela, men tydligen inte tillräckligt bra. Jag kan inte svara på alla frågor och det gör mig oerhört frustrerad.. trodde ju att jag hade kommit fram till de rätta svaren men nu börjar jag tveka igen och går åter igen igenom allt... Detta analyserande och funderande gör mig galen! Jag måste få ett tillfälle att sätta punkt för alla frågetecken, men frågan är när den möjligheten yppar sig... känns som att det kan dröja.... :/
_____________________________________________________________
Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora


Tillbaka på kontoret

Första dagen tillbaka på kontoret och allt tuffar på som vanligt. Rätt lite folk i korridorerna dock men det lär dyka upp fler till veckan!
Höll på att sluta riktigt illa igår på väg hem till Umeå. Körde om en lastbil (inte speciellt hög hastighet) i en liten uppförsbacke på en 2+1 filväg och när jag precis kommit om hugger bilen till i ett spår, ställs på tvärsen och kanar/hoppar åt höger. Turligt nog så fanns där en avtagsväg som jag kanade av på tvärsen på och stannade. Vill inte ens tänka på vad som hade hänt om inte den vägen funnits exakt där. Några decimeter åt något håll och jag hade slagit i sidan och garanterat fått lastbilen på mig. Änglavakt!
____________________________________________
Hey, I, I, oh, I'm still alive

Nytt År!!

Säger äntligen adjö till 2011 och välkomnar 2012! Nyårsfirandet i Vemdalen var helt awesome! Åkte ner i fre och begav mig då direkt till farmor och farfar för lite fika och häng innan det var dags för afterski med gänget! Kvällen fortsatte i stugan med god mat och festligheter! Lördagen spenderades i Björnrike med skidåkning i strålande väder! Efter några timmar i backen fick jag, A och J fika hos farmor och farfar innan det var dags att bege oss till stugan igen! God mat, massa dryck, sånger, tal och 17 härliga människor i stugan, sen fest på högfjällshotellet! Helt awesome! Året kunde inte få en bättre start! År 2012 skall fasen bli a good one! :)

Imorgon beger vi oss med blandade känslor hem till Umeå igen... Tråkigt att festligheter, lugnet och myset är över men dags att ta tag i allt. Längtar till Iksu och hårdkörning på skidorna med Chia!! Nu kör vi!!!! :)
–----------------
Happy New Year!!