Helt slut!

Känner mig helt slut efter en intensiv dag. Två pass på IKSU, långpromisar och bio med härliga Malin! Skönt att landa hemma i soffan och kika på hockeyn!




Har en mardröm som förföljer mig och vägrar släppa taget. Drömmer den var och varannan natt! Det är ju ändå läskigt att drömma samma dröm om och om igen, med bara vissa detaljer som förändras. Sann-dröm igen kanske?? Nej, Ursch!! Det får vi verkligen hoppas att det inte är! Hoppas på en mardröms-fri natt denna afton!

Kanske, kanske blir det en sväng till Arvidsjaur inom kort! :) Det vore verkligen helt underbart!
__________________________________
Fear of the dark

Lycklig!

Efter ett bra benpass på IKSU följt av promis sitter jag nu i soffan och planerar för kvällen och bio imorgon med härliga Malin. Plötsligt slog det mig. Fy fasen vad jag har det bra och fasen vad lycklig jag är just nu! Jag har en helt underbar hund som ger mig så mycket glädje, fantastisk familj, underbara vänner  och kollegor samt ett jobb som jag verkligen trivs med! Life is good! Det är helt underbart att känna sig så trygg och säker i sig själv. Jag tror stenhårt på att det inte går att vara 100% lycklig med någon innan båda personerna kan vara 100% lyckliga i sig själva. Det finns alldeles för många som inte klarar av att vara själv, utan "nöjer" sig med mindre för att slippa vara ensamma. Nu inser jag att jag aldrig kommer kunna göra det. Jag förtjänar att vara 100% lycklig och tänker inte nöja mig med något annat än det bästa i allt vad livet har att erbjuda. Jag trivs oförskämt bra med hur mitt liv ser ut just nu och hoppas att inget förändras! 

Något jag måste lära mig är att inte prata så förbannat mycket! Kanske är dags att ta ett steg tillbaka och iakta istället för att surra som en galning. Inser ofta att jag berättat mer än tänkt. Lägger prat-förbud på mig själv hädanefter! :)

Nej, nu har bustrollet mitt gjort inviter till lek alldeles för länge. Dags för bus! ;)

__________________________
The time of my life!  


Stoneface

Gårdagen var allt annat än lugn. Spenderade hela förmiddagen i möte och eftermiddagen bestod av seminarium. Var kanske inte riktigt med i matchen igår. Råkade till och med nästan svimma mitt under seminariet. Ruskigt pinsamt när en kollega var mitt inne i en utläggning och vår seminarieledare plötsligt avbryter med orden "hur är det Elin?". Rackarns! Jag som försökte hålla mig och se oberörd ut men det är inte så lätt att verka oberörd när ansiktet är helt kritvitt! haha Men men, jag kvicknade till rätt snabbt efter lite vatten.  Kvällen kan iallafall summeras med ruskigt god middag, härliga cocktails och mycket trevligt sällskap! Helt underbart med andra ord! 

Nu laddar jag inför dubbelpass på IKSU med Lottis!
___________________________________
Everything is never as it seems


Johnny Cash-dag

Efter en ruskigt intensiv dag igår blev det promis och IKSU med Lotta. Galet härligt men väl hemma snurrade det rejält i skallen och nacken va inte riktigt med i matchen. Svimmade till och med två gånger så på topp kan jag inte riktigt säga att jag var. Tur jag har Chia som väcker och leder matte till soffan när det händer! Min lilla sötrumpa!

Idag är det om än inte 100%, iallafall lite bättre. Det går ju alltid något bättre när det finns något trevligt att se fram emot i slutet av dagen! :) Ska försöka hålla mig på benen hela dagen och kvällen! :)

______________________________________
"I hurt myself today to see if I still feel
I focus on the pain, the only thing that´s real"




Dagen hade ju kunnat börja bättre...

Hockeyförlust och utskälld av en vaktis. Gah! Helt fel dag och tjej för vaktis att börja skälla på! Han trodde nog att denna lilla lockiga donna kommer säkerligen lyssna och inte ställa sig här igen, men ack så fel han tog! Såg lite chockad ut över att jag direkt bet ifrån tillbaka. Jag står vart fasen jag vill så länge det inte är förbjudet! Skönt att få avreagera sig lite efter hockeyn måste jag säga!
________________________________
You can´t control me!

Ärtig?!

Fick igår kommentaren "det är så härligt! Du är alltid så ärtig!". Just där och då visste jag inte riktigt hur jag skulle tolka denna kommentar. Ärtig?! Är det positivt eller negativt?? Med tanke på kollegans vänliga leende och glada ton tog jag det som en komplimang och tackade så hjärtligt med ett litet skratt. Väl tillbaka på mitt kontor slog jag upp ordet i nationalencyklopedin och visst serru, positivt var de! :) Gillar innebörden och lägger till ordet Ärtig som en av mina favoriter! :)

Försöker just nu snickra på en "ärtig" avslutning på ett remissvar... inte det lättaste men skam den som ger sig! :)
________________________________
if you just smile!

Bröllop!

Har med glädje bokat in två bröllop i sommar! :) Kusin-Anna och hennes Fredrik ska ha ett juli-bröllop i Selånger. I augusti är det Anna-Linda och Pelles tur att gifta sig i Härnösand. Det ska bli så fantastiskt roligt! Själv ska jag på Anna-Linda och Pelles bröllop agera maid of honour samt toastmadame! Kommer bli magiskt! ;)




______________________________________________
I can feel the magic floating in the air
Being with you gets me that way

Sweet!

Ännu en dag med full fart! Blev klar med en uppgift som har deadline fredag (skönt!). Förstår inte riktigt varför men denna kurs och dess uppgifter ger mig oerhört mycket ångest varje gång. Under lunchen kom iallafall min kära handledare förbi och visade äntligen upp lilla Knut (1månad). Så oerhört söt liten sak och verkligen mamma upp i dagen!

Efter akupunktur och ett pass på IKSU är det nu dags att hugga tag i lite arbete igen. Kan verkligen inte förstå hur vissa människor kan träna i jeans! Det ser verkligen helt galet dumt ut!

Faccineras idag av det faktum att människor tenderar att ha åsikter och en önskan att uttrycka sig om saker de saknar helhetsperspektiv på. Det finns verkligen alltid två sidor av en historia!! Jag ogillar skarpt när, utan min vetskap, mina ord och handlingar får en helt annan betydelse än vad jag gav dem och faktiskt uttryckte! Andras tolkningar av en händelse och ordalag förlitar inte jag mig på, däremot vad jag själv med egna öron hört och fått uppleva. Jag uppskattar verkligen människor som frågar rakt ut istället för att tro på en sak och därefter ha åsikter om det utan att fråga en grundläggande källa! Det är klart att det ibland eller kanske till och med ofta är väldigt lätt att tro på en historia men det är samtidigt oehört viktigt att förstå att denna historia kan vara vinklad och därmed inte berätta hela sanningen! 
______________________________
Truth will set you free!

Nöjd!

Efter mycket trilskande, fixande och donande så fick jag nu på morgonen äntligen min privata dator att fungera igen. Igår kunde jag inte öppna en enda web-läsare, trots att msn fungerade. Fråga mig inte hur, men på något vis har jag lyckats ominstallera något (vet inte exakt vad) och nu fungerar det igen! Whoohoo! :)

______________________________________
Allt går med lite vilja och våld!

Hockey

Det går ju verkligen inte att slita sig från TV:n och fara till jobbet nu på morgonen. Brukar ju i vanliga fall redan vara på plats men med Sverige-Finland på tv:n får det helt enkelt bli en sen morgon! 3-0 efter två perioder och jag väntar nu på den tredje. Det känns ju som att gubbarna har koll på läget men kan ändå inte slita mig! Extra roligt att det är så många MoDo-produkter med i laget. :) Försöker varva hockey med att jobba i pausen. "Navigating in the landscape of ambiguity" är det som behöver plöjas och analyseras. Skulle vara skönt att få det klar innan jag åker till kontoret. Kan tänka mig att det på mitt skrivbord ligger en härlig hög med tentor som skall rättas!



Kändes lite tomt att vakna upp av bara en nos mot min kind. Men nu får jag och Chia iaf lite mer "egen tid" igen.
__________________________________________
Satsa så går det!

Söndagsmys

Gårdagen har sannerligen satt sina spår. Är trött i kroppen efter allt plumseri i djupsnö och skidåkning men framför att trött efter gårdagens partaj. Riktigt trevlig fest på dagis! Blev aldrig någon utgång för tiden rann iväg för oss (förmodligen lika bra det). 


Tjejerna blev lite trötta på festen! 

Ikväll blir det mys med hundarna framför OS och därefter att fiska upp F&F från flyget och lämna tillbaka både hus och hund. Känns lite tråkigt ändå.. kommer bli tomt med bara mig och Chia samt lite trist i lägenheten nu när jag vant mig vid att bo i hus!  

_______________________________________________
Cause you can't rewind a moment in this life



Morgonstund..

...har guld i mun! Har precis kommit in från en 2h promis i skogen med hundarna. Lite kallt men ruskigt mysigt måste jag säga. Dock förstår jag inte varför jag aldrig kan hålla mig till stigarna utan får för mig att jag kan "gena" till vägen genom att plumsa rakt ut i djupsnön... när ska jag lära mig att jag inte hittar, speciellt inte i främmande skogar och att mitt lokalsinne sannerligen är helt ur funktion! Tur att Chia hittade tillbaka till stigen iallafall...


solen går upp över skravelsjö!

Nu blir det tvätta, städa, diska och jobba lite innan Lena kommer för en skidtur. Ikväll blir det dagisfest följt av utgång (då vi möter upp Malin och gänget)! Ska bli ruskigt kul.. risk för överladdning då det var längesen vi festade tillsammans! Kommer bli en alldeles lysande kväll ;)
__________________________________
Have a nice day!


Sista natten...

Inatt är sista natten i huset. Imorgon är det dags att flytta tillbaka in i lägenheten igen. Måste säga att det är med dubbla känslor. Skönt att sova i sin egen säng efter ungefär 2½ veckor men jag kommer sakna huset! Chia lär även hon tycka att det blir tomt efter att ha haft hundsällskap i princip varje natt under denna period. Efter söndag är det bara hon och jag igen! Kan i och för sig bli ganska skönt, men tomt!

Var hemma hos underbara Malin på middag ikväll! Galet härligt, gott och mysigt! Nu brinner brasan fint och vi myser framför OS, lr rättare sagt jag myser framför OS och hundarna snarkar gott! Tror att de fortfarande är knäckta efter gårdagens ca 1h promis på morgonen, 45min skidåkning och 1½h plumseri i djupsnö i skogen. Tog även en nattpromis men då var inte hundarna särskilt pigga. Fick släpa Tea ut ur huset! :)

_____________________________________
each day's a gift and not a given right!


Helt underbart!

Arbetar från huset idag och har det helt underbart! 06.00 började jag och hundarna dagen med en långpromis! Har därefter varit ruskigt effektiv och hunnit med en hel del arbete + 45min på skidorna med hundarna och Lena. Helt underbart!


Tjejerna tar en liten paus i dragandet.. Lena i bakgrunden


Trött tjej

En annan trött tjej!


Utsikt från fönstret! Idyll!
___________________________________________________
Det blir vad jag gör det till!


Sen en tid tillbaka

Efter tre ruskigt intensiva dagar på jobbet, iof som alltid när mina handledare kommer upp. så är huvudet som gele! Gele leder till att jag inte kan fokusera, styra och kontrollera mina tankar! Samtidigt säger självklart även nacken ifrån. Yrsel, illamående och smärta är ett faktum.

Har alldeles för många frågor som snurrar i skallen på mig. Tankar yr men finner inget fäste. Kan inte sluta fundera på varför jag den sen en tid tillbaka alltid lyckas hamna i märkliga situationer! Varför ska vissa saker vara så svåra att skaka av sig?! Vart är min paus-knapp??? Eller kanske snarare fast forward! Skulle just nu även behöva någon som slog mig på fingrarna och sa Ajja bajja Elin! ;)
__________________________________________________
It´s all in my head


Blåslagen

En kopp te, brasa och två snarkande hundar. Kan det bli bättre?! Verkar som att skidturen tog knäcken även på dem. :) Måste erkänna att tekniken med att ha två hundar som drar kanske inte var helt lysande men på slutet gick det galant! Började med en lite lätt vurpa pga att hundarna drog åt olika håll. Efter lite trix fattade de att de skulle springa bredvid varandra och åt samma håll vilket gjorde det hela lättare! En vinglig Elin gjorde sitt bästa men i mörkret åkte jag på en nit av lite grus. Flög som en liten vante och landade med en smäll på knä och armar. Kan garantera blåmärken imorgon, men det var det helt klart värt! Det gick oerhört fort! :) Efter dessa vurpor gick det betydligt bättre och vi kunde mysa av en härlig skidtur!

______________________________________
What doesn´t kill you, makes you stronger!


Bra start på veckan!

Fick en oerhört bra start på denna vecka! Mitt första inskickade abstract: "Reexamining the place of servicescape in marketing: a Service-Dominant Logic perspective" blev accepterad till AMA SERVSIG International Research Conference i Portugal! Känns oerhört kul och jag längtar redan! :)
_______________________________________________
Ingenting är omöjligt, bara mer eller mindre besvärligt!

Lovely!

Har haft en helt underbar helg i Forsnäs! Oerhört trevliga människor, bra väder och  massvis med roliga äventyr!
 

Solen går upp över Forsnäs



Full fart på lördagmorgon! :)


Malin och Leo på sjön

 
Skotertävling i Vilhelmina


Malin, André och Leo kollar på prisutdelningen

Väl hemma väntade en väldigt god middag följt av lite drinkar. Framåt kvälls/natt-kvisten var det dags att börja resan mot "höjda".


Efter ungefär 2-3mil på skotern hamnade vi på "höjda" i en liten stuga där det blev lite cider framför brasan. Oerhört mysigt och fasen vad roligt det är att åka skoter! Fick åka med en ruskigt rutinerad förare. Snabbt som attan gick det och vi hoppade till och med! Wohoo! :)



Skidåkning även söndag-morgon! 


Några renar såg vi på hemvägen också! 

Helgen går att sammanfatta med ett enda ord: Lovely! Så oerhört trevliga människor, härlig stämning och galna äventyr! Chia skötte sig helt galant, var aldrig rädd och myste tom med alla människor trots att det var mer än 20 personer och en hel drös med hundar! Till och med på skotertävlingen fick hon haka på och skötte sig även då helt galant trots mycket folk och ljud. Ruskigt stolt matte! :)

Nu sitter jag och myser (läs jobbar) med ett glas vin i handen framför brasan med hundarna vid mina fötter. Jag älskar verkligen brasor! Lukten, ljudet och mysfaktorn är helt oslagbar! Kommer garanterat elda varje dag här i huset! :)


__________________________________
Time of my life! 

 

Tid

Det känns som att tiden bara springer förbi och jag önskar verkligen att det fanns en paus-knapp! Skulle behöva stanna i paus-land ett tag så jag hinner ikapp mig igen! Finns så mycket jag borde och måste ta tag i men just nu räcker tiden verkligen inte till. Det finns så mycket mer jag önskar jag hade tid till också, men det får vänta!


Önskar verkligen jag hade obegränsat med tid och resurser! Kan inte riktigt släppa tanken på att jag skulle kunna åka till alperna i helgen, men måste inse att det inte går.. inte denna gång iallafall. Rackarns oxå! Men men.. istället väntar en helg i Forsnäs. Ska bli galet mysigt!
_____________________________________________
Time flies


Korvstoppning?!

Är ruskigt trött efter några väldigt intensiva dagar och känner mig därmed oerhört nöjd med att äntligen få krypa ner i sängen! Mycket har hänt sen sist och det känns lite som korvstoppning just nu men det har varit oerhört inspirerande och givande dagar! Sen kan jag ju inte klaga på sällskapet heller! Angenämt! :)

Har den senaste tiden funderat på hur det kan komma sig att jag ständigt hamnar i jobbiga, eller kanske jag borde säga konstiga situationer. Tycker själv inte att jag är orsaken till det hela men varför händer det så ofta?!? Speciellt den senaste tiden. Suck! Varför kan allt inte bara vara enkelt och okomplicerat istället?!

Önskar mig just nu obegränsat med pengar och flexibilitet...då hade kommande helger/veckor blivit galna, spontana, roliga, mysiga och oerhört spännande! Skulle vilja lyssna på Lotta och "do it" men det är ju mycket runtomkring som spelar in... får nog arkivera detta som "what if..." :)
___________________________________________
you learn something new every day

Underbart!

Är äntligen klar med allt som måste göras inför morgondagen! Känner mig på galet bushumör, skönt att helgen snart är här! :) Nu skall det bara packas sen är jag nästan helt i fas! Så grymt skönt! Kanske hinner med AW:en en sväng imorgon trots allt!
________________________________________
Don´t look away, don´t run away, it´s only life!

Knähunden

Sitter på golvet med både datorn och vovven i knät! MYS! Nu är det bara sista rycket kvar på papperet som har deadline imorgon sen blir det att packa och gå en nattpromis med Malin innan det äntligen är dags för lite sömn! Life is good! :)

Har haft en ruskigt produktiv dag idag så humöret är på topp trots att det är ruskigt stressigt just nu. Fixande för kursen, föreläsning, caseintro, massage (guu så välbehövligt), skrivande på uppgiften, telefonkonferens, skrivande på uppgiften och promenad med vovven! Lite synd bara att föreläsningen är den enda jag har på denna kurs. Jag skulle gärna haft fler för det är verkligen kul att stå i sal! Det är oerhört inspirerande och ger mig en massa ny energi och idéer som hjälper till med de andra uppgifterna som nu måste färdigställas!!

_____________________________________________________________________________________
”Det krävs ett helt nytt sätt att tänka för att lösa de problem vi skapat med det gamla sättet att tänka”.

Första lagträffen

Har precis kommit hem från första lagträffen och börjar faktiskt fundera på vad fasen jag har gett mig in på! Det är så typiskt mig att bara hoppa rakt in i något och satsa allt trots att jag inte riktigt vet vad jag ger mig in på. Tror inte mina 10 år gamla skidor, syrrans gamla pjäxor och mors stavar är mycket att hänga i julgranen... såg inte riktigt ut som så på deras miner iallafall. hahaha! 

Laget verkar iallafall ruskigt trevliga och roliga så det blir nog en väldigt rolig upplevelse! Börjar inse att jag verkligen måste fixa lite bättre utrustning, lägga mig i hårdträning och framför allt lära mig att åka skidor om jag ska ro iland detta projekt med någon form av heder i behåll! Whish me luck! Bara 42 dagar kvar!

Men jag säger som jag sagt en gång förr: 40 mil, 4dagar.. Hur svårt kan det vara?! Det är väl bara att skida och staka lite ;)

Nu blir det lite mer jobb innan det är dags för en nattpromenad med Malin och hundarna! :)
_____________________________________
You can do anything you set your mind to!


Duktig kicka!

Tredje dagen i rad med långpromis följt av IKSU-besök. Riktigt härligt men nu känns det verkligen i kroppen! Träningsvärken är ett faktum och nacken börjar kännas av... men imorgon blir det vilodag så då hinner det nog ordna upp sig! :)

Känner en slags hjälplös tomhet just nu. jag bockar av en massa måsten men det hamnar trots det ännu fler på listan och allt skall vara klart denna vecka! Känns som att jag går bakåt istället för framåt. Tur jag är effektiv och som bäst när det gäller! Just Do IT! ;) Måste dock tänka på härlig O´s råd och se till att få ordentligt med sömn... hmzz.. kanske bäst att bege sig då?!

_______________________________
Live like you'll never live it twice