Mörbultad

Har gått från mör till mörbultad efter 1h massage på IKSU. Riktigt härligt men samtidigt smärtsamt! Känns som att det verkligen behövdes!

Fick ett litet genombrott på jobbet idag också! Har kämpat med en sak hela förra veckan och nu helt plötsligt föll allt på plats! Bara att fortsätta spränga prestationsångest murarna!

Kom just på en sak som är lite roligt/tragiskt/irriterande... förstår inte riktigt varför men vissa människor verkar känna ett behov av att "pinka revir". I förra veckan hände det igen och jag kunde knappt hålla mig för skratt. Det är ändå lite komiskt hur vissa försöker nämna saker och trycka på saker i ett försök att vara diskret men ändå bara få det sagt. Förstår inte riktigt var det kom ifrån eller ens varför, men men... det är inte alltid lätt inte! Kan ju dock finnas annat att fokusera på istället för att bygga luftslott och försöka leva i dem.. tillslut är det dags att vakna upp, göra ett vägval, stå för det valet och våga ta steget, oavsett riktning!!

____________________________________________
Om du tänker för länge på nästa steg,
kommer du att tillbringa livet stående på ett ben

Mör!

Måndag och en ny vecka har kickat igång! Det är galet hur snabbt tiden går. Imorgon är det ju redan februari!
Gårdagen bestod av träning med laget följt av ett pass biceps/triceps på IKSU med Mia. Skidåkningen blev träning på balans och stöt-tålighet. Kändes som rena självmordsprojektet då spåret var väldigt isigt och glatt. Vid kurva nr 2 blev det därför seriekrock.. när jag kom runt kurvan låg två av mina lagkamrater på backen och en tredje hade precis fått stop före dem. Jag försökte stanna men insåg snabbt att jag inte fick något fäste... bara att kasta sig åt sidan för att undvika att åka rakt in i dem. Detta var alltså vurpa nr1. Jag provlåg spåret 3 gånger till efter detta. Ursch! Kan lova att det känns i kroppen idag! Både träningsvärk efter en bra träningshelg och rejäl mörhet efter alla vurpor. Var ju inte direkt mjuk landning heller!
Söndag betyder ju även söndagsmiddag och denna gång var det Jens som stod för kockandet. Mycket gott!! Så härligt att få sätta sig vid ett dukat bord. Lyx!
Fick precis ett samtal som gjorde mig riktigt nervös... vet inte varför då jag vet att jag inte gjort något fel, men ändå! Ursch! Får hoppas det löser sig under morgondagen!
________________________________________________
Det finns mer i livet än att öka farten.

Härliga lördag!

I fredags blev det lite AW med ett gäng kollegor! Alltid trevligt med det gänget! Ska försöka skärpa oss nu så att det blir lite oftare vi hittar på saker utanför jobbet!

Har haft en ruskigt härlig dag idag! Träffade laget på Nydala vid halv elva och vi körde på bra i lite mer än en mil. Chia var dock lite distraherad till och från... inte lätt för henne att hålla fokus när hon är i höglöpen och bara vill en enda sak.. Lill-skruttan viker ju undan svansen för precis allting! å då menar jag inte vilken hund som helst, utan precis vad som helst så som postlådor, träd, etc. Inte lätt inte! Efter lunch blev det ett ruskigt bra pass på Iksu med Mia! Rumpa och mage frick rejält med pisk! :)

Det börjar kännas att vindelälvsdraget närmar sig med stormsteg. Det ska bli galet roligt.. och jag har ju ett grymt härligt lag! Tydligen brukar det förekomma lite vin på kvällarna under draget... ett lag helt i min smak med andra ord! :) Trots att vi är ett lag som kör för att det är roligt, för att det är ett litet äventyr och för att ha något att träna inför så har jag börjat få ruskig prestationsångest! (förstår inte att jag skall få det när det gäller precis allting just nu..suck). Bara att lägga i en extra växel och träna hårdare nu så att vi är redo för utmaningen!

_____________________________________
Nothing to win, and nothing left to lose



Tycker tanter om småkakor?

Har ikväll försökt att få bort träningsvärken sen gårdagens benpass med ett pass på skidorna. Chia matade på riktigt bra i spåret och även jag, trots lite stumma ben! :) Dock gör foten lite ont.. vet inte vad som hände men skulle testa/visa olika varianter av benböj med Philip.. (detta alltså utan vikter på jobbet iklädd lilla klänningen och klackarna). På något vis sprakade något till i foten och sen kändes det som att någon nerv har kommit i kläm.. trodde det skulle försvinna med lite skidåkning men icket... försvinner nog under natten iaf! ;)

Dagen började på allra bästa sätt. Frukostseminarium med ett gäng härliga doktorander på Scandic Plaza! Jag är verkligen omgiven av härliga arbetskollegor!

Har i övrigt kört fast lite idag så produktiviteten har inte legat på den nivån jag hoppats på. Skallen är full av massa annat som snurrar så jag har haft lite svårt att fokusera. Det känns så typiskt mig att överanalysera sakar och ting.

Måste bara avsluta med att säga hur mycket jag fullkomligt älskar burger kings radioreklam.. "tycker tanter om småkakor?" hahaha helt underbart! :)
________________________________________
Would you hold it against me



Firework

Gjorde mitt första pass på IKSU sen innan jul (detta pga förkylning följt av nacksmärta sen jag kom hem från Stockholm) idag och jösses så skönt det är att vara tillbaka! Har verkligen längtat efter mitt andra hem! Fick i och för sig en liten försmak igår när jag var där på massage, men då var jag ju inte in i gymmet! Fick till ett riktigt härligt benpass ikväll! Lite konstigt, men jag ökade i vikt och/eller reps i alla övningarna trots att det var längesen jag gymmade (körde iof ett benpass i Stockholm, men det var ju oxå ett par veckor sedan). Skidåkningen verkar ha gjort sitt! :)

Har varit riktigt produktiv idag trots (eller kanske tack vare) att jag besökte Uniaden en sväng innan lunchen med Petter och Philip. Det var en hel del gamla godingar på plats som det var riktigt kul att träffa igen. Traskade även rakt in i ett oväntat möte som sannerligen var roligt! Tänk att vissa människor kan påverka en rätt mycket på så lite tid.... vissa personer gör en helt mållös, andra nervös, vissa får en att pladdra som en galning, vissa får en att få prestationsångest, vissa får en att känna sig som en liten flicka igen, vissa får en att koka av ilska, vissa får en att bita ihop, vissa lämnar en helt förvirrad, andra får en att aldrig vilja gå därifrån... detta på bara några sekunder! Galet ändå hur mycket olika människor kan påverka en och sätta ett avtryck på några sekunder medan andra inte påverkar en oavsett hur lång tid det går....

________________________________________
Cause baby you're a firework

Bus..

Är en aning mör och lite yr efter 1h massage på IKSU! Smärtsamt och grymt skönt på samma gång... tror det var precis vad jag behövde just nu!

Gårdagens middag med Jens och Anders var galet trevlig!! Bestämde mig till slut för att servera min älggryta med potatismos och sallad följt av min klassiska cheesecake! Blev en rätt sen kväll med många skratt! Var i valet och kvalet om jag skulle diska på kvällen eller bara gå och lägga mig å hoppas på det bästa.. efter en promis vid midnatt tog tröttheten över så jag diskade vinglasen, lämnade resten och kröp ner i sängen. Blev ruskigt glad över att disken var diskad när jag klev upp imorse! :)

Vet inte om det är för att jag pga nacken inte kunnat träna förra veckan och att jag hållit mig rätt mycket hemma, men jag känner mig på galet bushumör just nu. Vill bara hitta på bus! :)
_________________________________________________
Do the walk of life


I´m back! :)

Nu är jag back on track igen! Har inte svimmat sen igår på morgonen! :) whiiii! Firade igår med att köpa ny skidutrystning och sedan provköra den en sväng. Fick hjälp av sötaste-tålmodigaste Erik! Tycker så här i efterhand lite synd om stackaren för jag var verkligen inte snabb på att bestämma mig! Var tvungen att prova pjäxorna om och om igen... Åkte även upp en sväng på team-sportia för att testa pjäxor där med innan jag återvände till Intersport och testade deras pjäxor igen. hahaha galet vilken lång tid det tog. När jag väl bestämt mig för pjäxorna gick det däremot fort. Då hade jag verkligen ingenting att säga till om längre utan Erik plockade bara fram de skidor, bindning och stavar som jag skulle ha. :) Utan Erik hade det förmodligen inte blivit någon ny utrustning... :) Tog direkt en sväng för att testa utrustningen i det fina vädret! Helt underbart så bra det gick! Flög på riktigt bra måste jag säga! Vilken skillnad det är att åka på riktiga grejer! Tack igen underbara Erik för att du stod ut med mitt velande och hjälpte mig hitta en bra utrustning! :)

Gårdagskvällen spenderades med underbara Malin! Mys! Idag mötte jag och Chia upp laget på Kulla och körde dryga milen. Det gick riktigt galant även idag! Vilket härligt lag vi har! Ser redan fram emot nästa lagträff! Så skönt också att slippa svimma! :)

Söndag = middag med boysen och denna söndag min tur att laga... kanske dags att bestämma mig för vad jag skall laga... :)

___________________________________________
Pick yourself up, and dust yourself off


Skrutt-nacken

Skrutt-nacken satte stop för gårdagens och dagens planerade pass på IKSU. Igår svimmade jag två gånger och idag en gång... betyder det att jag inte svimmar alls imorgon och kan fara och träna?!?! :) Blir så frustrerad när jag inte får träna så jag hoppas innerligt att jag mår tillräckligt bra imorgon så jag kan köra ett litet mys-pass iallafall!  

Istället för IKSU blev det en härlig promis med Malin och Leo. Stackars Leo var som galen och ínte hjälpte det speciellt mycket att min hund mer än gärna vänder rumpan till stackarn och viker undan svansen...med andra ord inge bus idag inte! Det känns inte riktigt aktuellt med en blandning mellan dobbis/rottis/dalmatin! :)  

Kickade igång ett litet sidprojekt med en av mina härliga kollegor idag... ska bli riktigt kul att följa och se vad vi kan göra av denna fantastiska idé! :) 

____________________________________________________
It's not like I wouldn't dream, if you had not shown the way


Härlig start i Umeå

Första dagarna hemma i Umeå har sannerligen varit helt underbara! I fredags tog underbara Ina examen så det firades med middag på Invito med hennes nära och kära. Ruskigt god mat och fantastiskt kul att träffa allihopa. Senare blev det även en liten utgång på Allstar! :) Va en hel del trevligt folk ute men även en hel drös med massa ungt folk + dålig musik...

 
Grattis älskade vän! Ruskigt kul att dela din dag!

Lördagen spenderades först på kontoret för att följas upp med middag hos Marie följt av utgång. Riktigt nice och mycket bättre musik denna afton så det blev en hel del rump-skak! ;) Måste erkänna att jag var lite trötter igår men lyckades ändå få lite jobb gjort. Kvällen spenderades hos Jens och Anders. Inte helt fel när två snygga karlar lagar mat till en! :) Hemmagjord pizza och glass+bär stod på menyn och smakade ruskigt bra! Är faktiskt lite imponerad!

Insåg att jag i veckan bara ätit hemma en enda dag, varav middagen då bestod av fil och flingor. hahaha. Sön: Anna-Linda och Pelle, Mån: Micke och Per, Tis: Bror och Mia, Ons: Mor och far, Tor: hemma, Fre: Invito, Lör: Marie, Sön: Jens och Anders.... Mys! Så borde det alltid vara! :) På söndag är det dock min tur att stå för middagen, frågan är ju vad jag skall bjuda på?!
________________________________________
And I'm crazy, but you like it (loca, loca, loca)
You like that it ain't easy (loca, loca, loca)


Home sweet home

Det är med både enorm glädje och lite sorg som jag nu är tillbaka hemma i Umeå igen. Jag har verkligen haft det hur bra som helst så det känns lite tomt nu.
Har precis kommit hem från en härlig promis med underbara Malin och hundarna. Stackars Leo hade det riktigt jobbigt. Chia har börjat löpa så det var inte många hästar hemma i hagen i skallen på lilla Leo. :)
Nej nu blir det en dusch följt av mer te och apelsiner. Vaknade idag med rejält ont i halsen så nu blir är det till att kurera så jag får åka till IKSU nån gång! :)
_____________________________________
Halfway between

Vardagslyx!

Är en aning trött idag men nacken mår iaf lite bättre! Gårdagens kväll spenderades i Skanstull hos Micke och Per. Inte helt fel att få sitta och sippa på ett glas vin och titta på när två snygga karlar laggar till en god middag! Vardagslyx så det sjunger om det! Tack boys! Ser redan fram emot nästa gång! :)
Idag blir det jobb, jobb, jobb och sen väntar middag hos bror och Mia för att fortsätta med lite mer vardagslyx! ;)
_________________________________________
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund
Att inte våga är att förlora sig själv

Monday

Tiden går verkligen galet snabbt! Bara ett par dagar kvar innan jag måste bege mig hem till Umeå igen. :/
Helgen har varit fantastiskt bra! I fredags träffade jag en hund-psykolog med Chia. Galet roligt och väldigt nyttigt. Vi fick en hel del tips och trix att tänka på och att träna på. Måste säga att jag redan märker skillnad! :)
På kvällen va vi 6 glada brudar som käkade tacos, såg på Let´s dance och drack cocktails. Blev en spontan liten utgång på Lemon Bar där vi slog klackarna i taket! Grymt rolig kväll! Tack tjejer!
Mina söta pinglor med cosmopolitan i högsta hugg! :)

Lördagen började promis följt av ett besök hos frisören och en sväng på stan. På grund av Stockholms oerhört dåliga system när det gäller snöplogning fick vi gräva fram bilen som satt fastkilad mellan plogkanter. Tack och lov dök en trevlig grabb upp med en spade och hjälpte oss få loss bilen! Syster brände iväg till stallet och jag tog en långpromis med Chia. Avslutade promenaden i hundrastgården där Chia fick busa med en liten valp och en labrador. Då Chia sprungit trött på de båda hundarna och de lämnade hundrastgården dök de upp två nya hundar som Chia började fjäska för.. Blev att stanna en stund till så Chia tog knäcken på även dem. Väl på väg hem insåg jag plötsligt att jag inte hade någon nyckel till lägenheten. SUCK! Ringde syster men hon hade så klart precis kommit fram till stallet (som ligger 1h resväg bort). Blöt och kall (det regnade lite) efter över 1h promis och bus var jag inte direkt på humör att sitta i över 2h och vänta i trapphuset. Som tur var svarade sötaste Anna-Linda så det blev en promis till henne och en klappgrötsdejt istället! Mjums! Fick även massage så de va ju bara bra att jag blev utelåst :)
Klappgröt och mys i bästa sällskap

Lördag-kväll var tänkt bli lugn och bara hemma mys, men plötsligt dök Märtis upp med en flaska vin. Något glas +en shot senare var vi på väg mot söder för att möta upp lite trevligt folk! :)
Gårdagen spenderades mestadels i soffan framför skidorna. Kvällen spenderades hos underbara paret Egland med ruskigt god middag (som alltid hemma hos Anna-Linda och Pelle) och sällskapsspel! Helt perfekt avslutning på en mycket trevlig helg!
Denna dag började minst sagt dåligt! På morgonpromisen med Chia fick hon syn på en kanin som sprang över gångvägen och på ren instinkt drog hon till för att springa efter kaninen. På grund av isen på vägen och det överraskande rycket i kopplet flög jag omkull. Smärtan i nacke och rygg var helt olidlig. Söt som Chia är så pall-nitade hon direkt hon insåg att jag ramlat och sprang fram till mig. Fick hjälp av henne upp och mådde ruskigt illa på grund av smärtan. Kände mig alldeles svimfärdig och det svartnade rejält för ögonen för varje steg. Tur att Chia är van. Med en hand på hennes manke för stöd och hjälp tog vi oss hem i sakta mak. Är så stolt över tösen min! Väl hemma, hittade syster (som tur var) sina smärtstillande och shit vad det hjälpte. Känner mig fortfarande alldeles lullig hahahah...
_________________________________________
I let the bad ones in and the good ones go

Stockholm so far...

Har det toppen här i Stockholm. Staden och människorna visar verkligen upp sig från sin bästa sida! Chia har åkt buss för första gången i sitt liv och skötte sig galant. Hon var lite tveksam till att kliva in i bussen, men chaffisen lockade lite på henne och vips hoppade hon på. Snälla chaffisen bjöd även på resan dessutom. :)
Chias första bussresa

Har varit ut till Rimbo ett par gånger också för att kika på syrrans nya häst, Iwaja. Riktigt mysig tös. Även jag test-red henne lite igår. Mycket trevlig! Jag och Chia tog även en promis i området och stötte på ett par älgar bara 35steg bort.. Vad är det med mig och älgar egentligen? Känns som att jag springer in i dem överallt!


Therese och Iwaja

Har jobbat på riktigt bra ifrån systers lägenhet... Skönt med promenad och bus på lunchen. Jag och Chia har hittat en hundrastgård i parken nedanför syster. Träffade en söt labrador/schäfer/boarder collie-blanding vid namn Dunga som Chia hade ruskigt kul med. Får hoppas vi träffar på Dunga och hans husse igen.

Trött tjej efter allt bus med Dunga.

Var och körde ett benpass på gymmet här i Solna härom dagen. Litet men ganska mysigt ställe. Fick hjälp av en trevlig kille också. Körde knäböj med stång och hade satt några vikter på golvet för att få upp hälen lite (är alltid rädd att ramla bakåt annars, + att det går att köra lite tyngre och djupare då). Micke passade mig därför och peppade rejält. Lassade på lite tyngre åt mig oxå då han tyckte det såg lite för lätt ut. :) Igår blev det bio med tjejerna. Vi såg The Tourist. Riktigt bra film måste jag säga.
Idag ska jag och Chia träffa en hund-psykolog (julklapp från syster). Ska bli riktigt spännande! :) Sen blir det lite cocktails med brudarna ikväll! :)
_________________________________________
Time of my life!


Prestationsångest

Har sådan ruskig prestationsångest just nu... Ursch! Vet inte riktigt hur jag skall skaka av mig den känslan. Well, det är väl bara att fortsätta jobba på som vanligt, förr eller senare måste det ju släppa!
Med lite lunch i magen är det nu dags att kämpa mot prestationsångesten igen! Here we go!
_____________________________________
Anything you can do, I can do better....

Slutet och början

Nu ligger 2010 äntligen i backspegeln! Året har bestått av toppar och djupa dalar och nu ser jag verkligen fram emot år 2011 som jag tror kommer bli ett alldeles lysande år! För att försöka sammanfatta år 2010 så började året med en mysig nyår med sötaste Malin och Syster. I mitten av Januari kom dock första djupa dalen då jag blev hotad till livet. I slutet av Januari gjorde min lilla sötrumpa illa sig rejält. Ett stort hål i huvudet och en stor mängd mediciner gjorde att jag fick bära mitt lilla hjärta ut för att pinka varannan timme, dygnet runt i en veckas tid. Tog rätt lång tid innan hon var återställd, men tack och lov blev allting kalas igen! Min kusin gifte sig i somras och det var sannerligen en trevlig fest! Nacken har i år krånglat mer än någonsin varpå jag fick en ny läkare som lyckades fixa att jag nu kan sova mer än 3-4h/natt! Lovely! Tack vara fina familjen W kom jag även i kontakt med Sveriges mest erkända naprapat och honom kommer jag definitivt att fortsätta träffa (med skräckblandad förtjusning... att slita loss huden från bindväven är INTE skönt). Jobbet trummar på i full fart, jag har haft galet härliga studenter detta år och skrivandet rullar på som det ska. Har under året varit på två mycket bra, givande och trevliga konferenser! I höstas blev lägenheten äntligen såld!! Ruskigt härligt att slippa det besväret måste jag säga. Äntligen helt fri! Min älskade vän Anna-Linda gifte sig även hon i somras och det blev en galet trevlig skiva som jag aldrig kommer glömma! Jag har även under år 2010 fått lära känna några människor som nu står mig väldigt varmt om hjärtat! Som sagt, år 2010 har varit ett minst sagt turbulent år, har säkerligen glömt en hel del toppar och dalar, men nu ligger allt i backspegeln och vi blickar framåt mot nya möjligheter och utmaningar. Ser fram emot ett händelserikt år! 2011, bring it on! :)
Firade ankomsten av det nya året på bästa sätt med god mat, god dryck och bästa sällskap!  Bjuder på lite bilder från Nyår!
Peter, Märta och Johanna
Förrätt a la systrarna Nilsson: Tortillakorg med räkor och chililimesås!


Härligaste gänget!


The Wiklunds! :)


Kristin och Hanna


Varmrätt a la Peter och Johanna: Oxfilé med potatiskaka och gudomlig sås


Peter och Johanna


Efterrätt a la Wiklunds: Cheesecake på chokladbotten serverades med massor av härliga bär


Johanna "Joppe, Svampen, Snapsen" Wahlberg in action


Hanna, Jens, Therese och Johanna

Tack gänget för en fantastisk start på det nya året!! Tror att detta år kommer bli fantastiskt! Inser precis att jag för första gången någonsin har ett nyårslöfte också... vad hände där?! Men det kommer nog bli riktigt trevligt! :)
Nej, nu är det dags att återgå till "Samordningens dynamik"....
_________________________________________
Hit me with your best shot!

Julen i bilder

Bjuder på lite bilder från en helt underbar jul hemma i Nyland med nära och kära!

Soluppgång uppe på Nylandsberget
Sötrumpan lite frusen i -30...
Chia och Sag på julafton
Syster och lilla Ebbe
Grethel med Märta, Simon med lilla Ebbe, Maria och Alve, i väntan på julklappsspelet!
Charmtrollet Alve underhåller som vanligt! :)
Chia myser med Micke och Mia
__________________________________________
Den högsta lyckan i livet är vissheten om att vara älskad för sin egen skull, eller rättare sagt: att vara älskad trots att man är som man är.