Therese och Johanna på besök

Tyst och tomt i lägenheten nu när syster och Johanna har åkt hem. Har varit så härligt och roligt att ha dem här!! Kickade ju igång Johannas besök med öl och pizza på Tap House hos vår favvo-bartender innan det var dags för NHL match. Flyers vann med 5-2 så en hel del mål blev det :) Riktigt coolt med arenan och allt men vi höll alla med om att vi saknade en riktigt hejjarklack som alltid finns hemma på matcherna. Här är alla ansvariga vilket gör det hela lite sporadiskt (men grymt mycket hejjande vid slagsmål)... Pampigheten innan match är det svårt att slå... så coolt och välgjort! Efter match drog vi iallafall tillbaka till tap house för att fira in systers födelsedag.
 
Sent i säng å upp tidigt morgonen efter för att göra american panncakes till syster på hennes 30-årsdag. Jobb för mig på dagen och sightseeing för tjejerna följdes upp med en härlig rejäl amerikansk steak på en mysig och cool restaurang. När de hörde att syster fyllde år bjöd de på dessert. :) Vi gick vidare till Cuba Libre där vi mötte ett glatt gäng grabbar från Florida som vi sedan tog med (eller tog de med oss?!) till Vango Lounge. Blev en sen och blöt natt i systers ära. Blev friad till av en av Florida-boysen så greencard är nära nu ;) 

 
 
I torsdags begav jag mig till jobbet och tjejerna till New York där jag mötte upp på kvällen för att se stan från toppen av "the rock" (rockafeller center) och en härlig middag.
 
Fredagen spenderades med buss, färja ut till staten island och mer buss i värmen innan det blev en god middag på ett mexikanskt ställe i meatpacking distrit följt av en cosmo på en skylounge. 
 
 
I lördags började vi dagen med en helikoptertur över New York. Hur coolt som helst! Tur hade vi också för vi blev uppgraderade till mellan-turen trots att vi bara betalat för den lilla turen eftersom de hade tre andra gäster som skulle åka den längre så istället för att sätta oss i olika helikoptrar fick vi den längre turen om vi lovade att inget säga till de andra i helikoptern. :) Min första helikoptertur och det var verkligen sjukt coolt! Vilket minne! Vi studsade därifrån med fåniga leenden på läpparna. 
 
Jag och Johanna tog en guidad tur vid 9-11 memorial medans syster tjuvstartade shoppingen. Det var verkligen gripande och intressant att få berättat hela historien av de som var inblandade. En av guiderna var reporter som rapporterat precis vid tornen under dagen för attentatet och veckorna efter. Den andra guiden förlorade sin son som jobbade ovanför där flygplanet flög in i torn 1 och således blev fast i tornet tills det rasade samman. Kan lova att tårarna rann både på mig och Johanna.. En amerikan som också gick turen kom fram till oss efteråt och sa att han tyckte det var fint att se att även utlänningar var så intresserade och berörda av det som hänt... varpå vi grät ännu mer. 
 
När vi väl samlat oss var det dags att hitta Tessan och påbörja shoppingen. Spenderade resten av dagen i century 21 där vi shoppade loss rejält! Kvällen spenderades på en mysig restaurang i Hells Kitchen området (där vi bodde) och en ruskigt äcklig cosmopolitan på ett hak bredvid lägenheten.. 
 
Söndagen spenderades först med en promenad längs High Line och sedan shopping och utservering. En fantastisk helg i New York med andra ord :) 
 
 
________________________________________
 New York!! 

Överpeppad!

Nu kommer ytterligare ett sådant där överpeppat inlägg... känner att det böjar bli många av dem så tänkte att jag skulle varna i förväg ;) 
 
I torsdags var Philip Kotler (ja marknadsförings textbok-Kotler!) på besök. Som vanligt kickades det igång med gemensam lunch och vid 14 fick vi doktorander en timme med honom innan han skulle hålla sin presentation för alla. Diskussionerna är verkligen oerhört givande på dessa seminarier! Dagen avrundades med bubbel och snittar på hotellet bredvid skolan. Fick dock vika av lite tidigare från mottagningen för att möta upp syster vid lägenheten. Fick med mig en jet-laggad och trött T ut på middag och sedan till tap house för ett par glas. Måste säga att Kotler överraskade mig lite! Trodde inte han skulle vara så charmig, mjuk, öppen och intresserad. Han gick igång rejält när jag sa att jag var från Sverige och höll en liten utläggning om hur bra Sverige är för de andra doktoranderna.
 
I fredags blev det shopping och helgen spenderades i New York med broadway show och en massa traskande. Kallt som rackarns tyvärr och vi var rejält trötta efter några nätter utan så mycket sömn vilket inte blev bättre av flera timmars traskande runt manhattan men coolt att vara där. Vi sparade dock den riktiga sightseeingen till denna helg när vi skall dit med Johanna som anländer senare idag. Måste ändå inse att jag och syster gillar lite mindre städer bättre... trängseln runt Times Square var galen. Vi blev bara stressad, irriterad och ville därifrån (Ja, lite lantlolla är man ju). Central Park var verkligen ett välbehövligt och trevligt inslag! 
 
Igår var det Barry Schwartz (gigant inom rational decision making) som stod på seminarie-listan. Fullsatt (som alla seminarier här) och riktigt intressanta diskussioner. Det är ju så häftigt att få träffa dessa stora professorer! Jag är helt salig :) Barry presenterade även en liten ny vinkel på rational decision maker som går ifrån det han och många andra har skrivit om tidigare. Den nya vinkeln är i linje med det jag skriver om i min kappa så skall se om inte detta kan stärka den delen en aning.... På eftermiddagen var jag på professor Faders föreläsning igen.. Har följt den kursen sen jag kom hit. Han är sannerligen en oerhört duktig föreläsare och jag förstår verkligen varför han får så många utmärkelser som lärare/föreläsare! Imponerande och jag har en hel del saker uppskrivna som skall testas på höstens kurser och studenter! :) Idag har jag varit över till Drexel University för ett möte med en forskare där. Fick lite mer inblick i hennes intressanta forskning, saker hon kämpar med och hur hon tänker. Hon var verkligen supertrevlig, peppande och hjälpsam. Har fått en del tips på inrikting, fortsatt forskning, artiklar jag bör läsa och vad jag kan göra med mitt data. Med andra ord ett riktigt intressant och givande möte! 
 
Ikväll blir det att möta upp syster och Johanna vid tap-house här bredvid jobbet för lite mat och några glas innan det är dags att bege sig till matchen. Är så glad att jag fått tag på NHL-biljetter! Synd bara att flyers missar slutspelet och att ena svensken (Grossman) är skadad men vi skall hejja extra mycket på Gustafsson! Kan bli intressant också att se hur publiken tar emot Jagr... hans första möte med Flyers sen han lämnade klubben. Dessutom brukar det vara lite derby mellan Flyers och Boston Bruins så det är upplagt för en bra match ändå. Läste också att Flyers skulle hedra boston maraton ikväll.. 
___________________________________________
 

Time to shine

Full aktiviet på kontoret trots att klockan är nästan nio på kvällen. Har inte insett att tiden sprungit iväg så rejält. Att höra tangentborden glöda, diskussionerna i korridoren kring forskning, frågorna och kommentarerna till mina egna funderingar... ja det gör verkligen att kreativiteten och inspirationen flödar! Kände mig ju lite nedslagen av det tråkiga beskedet i början av veckan men nu känner jag att jag är tillbaka igen! Inget kan hålla mig nere! 
 
Time to shine - making history är University of Pennsylvanias ledord... Känns som att det passar in rätt bra! Lätt att känna sig lite liten här på bygget med alla super intelligenta och ambitiösa människor men det är sannerligen en utvecklande miljö. Vet att jag tjatar om det men den stimulans och utveckling jag är med om just nu är helt galen!  
 
Imorgon blir det seminarium med Philip Kotler och sedan landar finaste syster yster! :) 
_____________________________________
 

Sparks fly

Chattade tidigare idag med en mycket fin vän hemifrån och har sedan dess inte riktigt kunna släppa det... Murar, försvar, stolthet, försiktighet, säkerhet och trygghet. Allt för att inte visa känslor för det är ju att vara svag och blott strupen! Har länge känt att det är rätt väg att gå men det kanske ändå är dags att släppa taget, sluta spela säkert och våga hoppa för att få se hur det är att falla på riktigt?!? "vi måste våga att våga. Och uppleva det galna! man lever bara en gång och vad vore livet annars?" 
 
Tyler Ward och Julia Sheer´s version av Taylor Swift´s låt Sparks fly har fastnat rejält hos mig... 
"The way you move is like a full on rainstorm and I'm a house of cards
You're the kind of reckless that should send me runnin', but I kinda know that I won't get far
And you stood there in front of me just close enough to touch
Close enough to hope you couldn't see what I was thinking of

Drop everything now, meet me in the pouring rain
Kiss me on the sidewalk, take away the pain
'cause I see sparks fly whenever you smile
Get me with those green eyes, baby, as the lights go down
Give me something that'll haunt me when you're not around
'cause I see sparks fly whenever you smile

My mind forgets to remind me, you're a bad idea
You touch me once and it's really something, you find I'm even better than you imagined I would be.
I'm on my guard for the rest of the world, but with you I know it's no good
And I could wait patiently but I really wish you would..."

Ännu en helg har passerat

Tiden flyger fram och jag har kanske inte varit den mest frekventa bloggaren trots mina löften innan jag åkte hit.. Ber om ursäkt för detta och lovar att försöka att bättre mig. :) 
 
Mycket har hänt sen sist. Var på 4-schools conference i fredags på Colombia University. Tydligen har de varje år en heldags konferens för doktorander och professorer från Yale, Wharton, NYU och Colombia. Riktigt trevligt event, bra talare och intressanta diskussioner. Det är verkligen sjukt intelligenta människor här! 
 
I lördags tog jag mig till Washington för lite sightseeing. Helt underbar stad och härligt väder. Lite lustigt när jag sprang mot bussen (som jag med nöd och näppe hann med) så ser jag Erik från byvägen hemma i Nyland. Vi stirrade rätt rejält på varandra innan han ropade. Han och hans fru var på smekmånad. Helt galet vad världen är liten ibland! Grymt kul att se dem men lite trist att jag var tvungen att springa iväg direkt...
 
 
Cherry blossom
The white house! 
Arlington
 
Lyckades bränna mig trots att det inte kändes så varmt ute så när jag kom hem och såg mig själv i spegeln skrattade jag gott. Tomat är en underdrift! Är fortfarande lite lätt röd men hoppas att det skall övergå till en fin bränna snart ;) 
 
Söndagen spenderades med långpromenad i solen och min först NBL match. Fick i veckan reda på att sixers hade dock redan missat slutspelet och att söndag var deras sista för säsongen så åkte dit på vinst och förlust för att försöka få tag på en biljett. Underhållningen runtomkring, arenan, folket och allt är verkligen hur häftigt som helst! Är så glad att jag fick tag på biljett!! 
 
Go sixers! 
 
Denna dag har dock inte varit så lysande. Fick reject på en artikel som varit inne i över 6 månader med kommentaren att det är ett bra papper men passar bättre i en retail journal istället. Tungt! Iof bra att de gillar papperet för då behöver ju inte mycket ändras innan jag skickar till ny journal men drygt pga de långa processerna.. Är ju som att hamna på noll igen. Rejält slag så här när det bara är ett år kvar. :(
 
Tur att jag skall ut och dricka lite öl med 4-seasons gänget nu ikväll... känns som att det behövs! 
_________________________________
 

Philadelphia fortsätter leverera

Nu börjar våren komma på allvar i Philadelphia. Träden börjar knoppa, blommorna blommar, solen skiner och folk börjar traska runt i shorts och t-shirt. Helt underbart! Hela helgen var hur fin som helst och jag spenderade den största tiden med att traska runt i det fina vädret. I lördags blev det en lååång promenad längs Schuylkill river, uppför Rocky trapporna, och sedan en sväng genom stan. Grymt mysigt. 
 
Verkar oerhört populärt att springa och gå detta promenadstråk. 
 
Museum of Art. Väldigt roligt att titta på alla (och ja det är förvånandsvärt många) som springer uppför trapporna...precis som Rocky! 
 
Philadelphia skyline från toppen av trapporna
 
Museum of Art från baksidan, vilket egentligen är framsidan... 
 
Kan verkligen inte få nog av Philadelphia! Helt otroligt vackert! 
 
Söndagen spenderades även den mestadels av promenerande i och runt centrala Philadelphia. Begav mig även till Franklin Institute och besökte Titanic utställningen. Grymt mycket folk, vilket tog ner själva upplevelsen lite men mycket intressant. Innan vi fick gå in gav de oss ett boarding pass där det stod lite information om en passagerare så som namn, vart de kom ifrån, varför de skulle åka med båten och vilken klass de åkte i. Ironiskt nog fick jag en lapp med namnet Elin Hakkarainen från Finland. I slutet av utställningen stod en lista över alla passagerare som klarade sig samt vilka som dog när skeppet gick under. Elin klarade sig trots att hon åkte 3:e klass. Tyvärr var det inte tillåtet att fotografera inne i utställningen. 
 
Logan Square med Franklin Institute i bakgrunden 
 
Igår var jag på baseball för första gången. Mötte upp Linas vän Michael och hakade på honom och hans vänner från jobbet. Helt galet roligt gäng och det var verkligen en cool upplevelse! Vet inte om folk som tittade var så fokuserade på själva baseballen men det var verkligen en folkfest utan dess like. Tyvärr förlorade Phillies men folk verkade inte alltför upprörda ändå. 
 
 Rätt mäktigt
 
'
Några av det glada, galna gänget :)
____________________________________
 

Imponerande

Det är verkligen inte svårt att förstå varför Whartons marknadsföringsavdelning är den största, mest citerade och mest publicerade i hela världen! De veckovisa seminarierna som sker här är helt otroliga med stort deltagande både i antal personer och aktivitet. Är imponerad hur allting sköts och vilket engagemang det är! Varje dag uppstår korta utbyten av idéer, hjälpsamma kommentarer, tips och trix i korridoren. Jag gillar detta öppna sätt att driva forskningen framåt! Kan inte säga annat än att jag blir grymt inspirerad och motiverad här! Inte blir det sämre av att de verkligen är inbjudande här heller. Dagarna flyger förbi och produktiviteten smittar av sig även på mig! Jag inser inte ens att jag spenderar i regel 10h per dag på kontoret :) Måste kanske börja slita mig lite mer så jag hinner se och uppleva något mer av Philadelphia än Wharton School ;)

url.jpg

Ska ta mig i kragen och strunta i jobbet i helgen och istället göra lite sightseeing i Philly.
 
_________________________________________
There are no shortcuts to any place worth going

Påsk i Philly

Finns så mycket att berätta om hur fantastiskt allting är här! Var i torsdags ut med professorn som såg till att jag fick komma så jag fick se lite olika barer och hinna surra lite med honom. Väldigt trevligt! 
 
Här är de inte lediga när det är påsk så i fredags blev det en heldag på kontret men lite trött efter en utekväll så jag avrundade lite tidigare.. I helgen blev det en shoppingrunda på Philadelphia Premium Outlets och fick med mig ett helt berg med grejer! Ett par löparskor, 1träningsjacka, 1linne, 1top, 2blusar, 1skjorta, 2kontorsklänningar, 1DKNY finklänning och en bh. Allt till ungefär vad löparskorna och träningsjackan hade kostat mig hemma i Sverige. Galet! :)  
 
Igår var det lite trist väder i Philly (vad hände med "its always sunny in Philadelphia" liksom) . Inte det bästa vädret att gå på sightseeing och dessutom eftersom det var påsk så var butiker och sevärdheter stängda så det blev lite sovmorgon innan jag trotsade regnet med en lång powerwalk för att se lite mer av west Philly. Längtar tills foten pallar en löptur måste jag säga men just nu känns det långt borta tyvärr... Igår på kvällen var jag med om en ruskigt otrevlig sak. Jag fick syn på en mus i lägenheten! (Jag kommer att hävda att den var gigantisk men jag vet att den nog inte var så stor ändå... men ändå äckligt). Jag kan lova att jag hoppade upp i soffan och skrek högt som en liten tjej så om någon varit i rummet hade säkerligen fått sig ett rejält skratt!! Efter att ha haft panik ett tag insåg jag att jag faktiskt är "on my own" och att musen måste ut. Bara att gilla läget med andra ord och jaga fatt den. Sjukt vidrigt!!! Jag vill bara därifrån nu! Har mailat till hon som äger lägenheten men inte fått något svar ännu... Jag hoppas verkligen att vi kan lösa detta på något sätt så jag inte behöver betala hela hyran för då är jag fast i mushuset... Kan lova att jag låg vaken och lyssnade efter ljud... det kan ju finnas fler?!?!!  Det bara kryper i kroppen på mig när jag tänker på det!! Håller på att kika för fullt på nya lägenheter men eftersom det varit påsk har endel ställen haft stängt... jakten fortsätter imorgon!!! Får hoppas att jag inte träffar på några fler innnan jag hittar något nytt! 
________________________________________________