En snurrig dag...

Allt snurrar verkligen nu på eftermiddagen! Har gått runt lite som i ett töcken och verkligen försökt hålla mig dock gick det inte riktigt! Svimmade i kopieringsrummet i väntan på utskrifter. Tycker lite synd om min kollega som kom in och blev helt förstörd av att jag låg på golvet som en liten trasa. Han sprang fram och tillbaka med vatten, socker och choklad. Vilket ståhej! Men men.. nu är det lite bättre men känner mig fortfarande som i ett töcken! Tror jag slog i skallen i kopieringsmaskinen oxå för det dunkar rejält! Inge bra, inge bra! Skall försöka hålla ut ett tag till och göra klart lite grejer, sen blir det nog att åka hem och vila lite! Vill inte skrämma upp några fler kollegor idag! ;)


Here we go!

Efter en lång förmiddag med planeringsmöte inför höstens undervisning är jag nu redo att kicka RP igen! Känns skönt att jag skall föreläsa om samma område på båda kurserna jag har! Kommer nog gå galant! Nu gäller det bara att läsa på och göra grymma PP-presentationer. Har ju lite andra böcker att hitta inspiration och exempel ifrån! Känns faktiskt riktigt roligt! Fick en hel trave böcker av en kollega häromdagen så jag har ju en hel del marketing-litteratur att gå igenom! =) "De e´ ba´ å kö`" ;P


Ikväll är det lydnadstävlingar på brukshundklubben! Blir nog att fara dit en sväng och kika lite.. är tydligen några Dobermann´s som kommer hit från klubbar runtomkring och skall tävla! Ska bli riktigt kul att se vad de går för på lydnadsbanan... Måste vara en vacker syn i alla fall! Någon som är sugen på att haka på?! Det börjar 18.15... =)


Sista juni-dagen

Helt galet vad tiden går fort! Det är redan sista dagen i juni! Önskar jag kunde bromsa tiden ibland! Samtidigt hoppas jag fortfarande på en fastforward knapp! Att jag aldrig kan bestämma mig! haha

Önskar ibland att jag var lite mer rationell i mitt handlande, i mina tankar och i mina ord. Dock är det ibland svårt att verkligen ge uttryck för något utan att det slår över på ett håll som det i början inte var ämnat att göra! Dessa överslag kan lätt missuppfattas och sedan användas på lite felaktigt sätt (enligt mig, eftersom det inte var riktigt så jag menade)! Jag blir väldigt lätt frustrerad när saker inte går eller människor inte agerar så som jag hade förväntat mig.. då vill jag i mångt och mycket provocera fram ett ordentligt svar, en reaktion eller bara något mer än vad som för mig tycks vara lättja och likgiltighet! Dock tänker jag inte på att alla människor är olika, människor behöver inte alltid kunna ge uttryck på det vis jag förväntar mig, dock behöver detta inte betyda att de inte reagerar eller bryr sig. Men samtidigt är det ju svårt att veta, svårt att läsa och förstå. Därför provocerar jag, och när jag provocerar så slår min egentliga tanke och mening oftast över åt något håll som kan göra att den ursprungliga tanken försvinner och en ny uppkommer, en som från början inte ens existerade utan föddes fram fastän den inte borde gjort det eftersom det inte riktigt var så jag menade! Dock blir det ibland svårt att backa, ta ett steg tillbaka och förklara sig.. Det är mycket, mycket lättare att bara köra på i det nya spåret även fast jag inte egentligen menar detta! Skulle sannerligen behöva bli lite mer rationell.. men hur lyckas jag med det??

Härligt!

Så var intervjuerna klara och kandidaten vald!! Det var riktigt kul att vara med och intervjua och lyssna på alla kandidaterna! Ska bli kul att få lite sällskap på kontoret igen till hösten! Vi kommer ha så ruskigt kul! =) Grattis btw! ;)

Har fått mitt mobila bredband idag oxå! Nu gäller det bara att få det att funka.. dock såg jag att det följde med en skiva.. min dator som inte har någon cd:enhet.. hmzz.. måste nästan inkall lite hjälp till detta projekt! Törs inte börja pilla en massa så jag förstör något...

Börjar redan känna mig taggad för helgen! ;) Känns som att det kan spåra! haha.. lovely!

Sol, sol, sol

Känns ruskigt motigt att sitta inne på kontoret och jobba när solen lyser så vackert och det är galet varmt ute! Började dagen med ett besök hos sjukgymnasten så nu är jag som ny igen! =) Skönt! Dock var detta sista gången innan mitten av augusti! (hur skall detta gå?)

Skrev klart revisionsberättelsen för Bostadsrättsföreningen igår. Det är rätt svårt ändå att veta exakt vad jag bör ha med men jag hoppas att jag inte bommat något viktigt. Känns skönt att få lämna bort rollen som revisor iallafall.
 
Har en del projekt på gång nu igen.. känns riktigt kul! =)

Ännu ett tillskott!

Så har vi berikats med ytterligaren en liten pojke i släkten! Grattis Anna och Fredrik till er fina son! Nu längtar jag verkligen till semestern! Har ju tre nya bebisar att hälsa välkommen till världen! =)

Underbar sommarhelg!

Har haft en helt fantastiskt härlig sommarhelg! Fredagen va rätt lung.. Agilityträning och sedan blev det lite ost, kex och vin! =)

Igår var vi på promenad och utflykt med M och chias fästman Leo! De är så galet söta tillsammans! Det blev promenad runt böleholmarna (lr vad de nu hette) och sedan en tur till stranden i Sörmjöle! Sol, bad och bus stod på schemat! Mycket mycket trevligt! Lördagn fortsatte med lite drinkar nere vid öbacka strand följt av chill och utgång på Rex!

Denna dag har även den bestått av sol! Jag och Chia tog en cykeltur som vi blandade med paus för bad, solning och avkoppling! Kom precis in för lite käk. Funderar på att ta en tur till agilitybanan ikväll för att köra lite banor... =) Chia ser dock rätt trött ut efter en intensiv helg! =)















Brännskada...

Inte så där jättebra start på helgen kanske... Fasen vad less jag är på att svimma utan anledning, när som helst och utan förvarning! Svimmade när jag skulle hälla upp lite kokande vatten från vattenkokaren, varpå en stor del landade på min hand och min fot. i fallet. Tur att det mesta landade på golvet! Lyckades tydligen dra med mig stekpannan med köttbullar i farten så även de låg utspridda på golvet då jag kvicknade till av att en orolig och gnällig chia slickade mig på kinden, puttade på mig med nosen och ena tassen. Sötrumpan! Inte en enda köttbulle hade hon norpat åt sig heller, trots att de låg på golvet! Tur hon finns och tar hand om mig! Jag blev iallafall inte lika illa bränd som gången när jag domnade i händerna och fick en hel kastrull med vatten över handen... då var det inte nice! Nu tror jag att jag klarar mig utan besök på akuten.. Ska hålla det kallt och fuktigt bara så ska det nog gå bra!

Har iallafall fått min LV väska nu! Finns det något som är mer underbart?! Är nu stolt ägare av 2 väskor och en supersnygg plånbok. NICE!! Finns inget snyggare! =)

Snart helg!

Har nu skickat in rapporten för granskning av handledarna. Är rätt nöjd så jag skulle bli förvånad om det är många eller stora justeringar som måste göras innan den skickas in! Känns ruskigt skönt att bocka av en sak från listan! (ska iof inte ropa hej förrän den är godkänd, men ändå, just nu kan jag inget göra på den)

Börjar känna lite semester-planeringsstress... vill bara ha det bestämt nu så jag kan börja planera! Det dyker ju bara upp allt fler saker som jag verkligen vill göra så det börjar bli dags för beslut! Är lite frustrerande ibland att alltid behöva tänka på annat än sig själv! Hade vid detta tillfälle varit helt underbart att kunna vara lite mer flexibel, eller iallafall ha lite planerat.

Känns grymt skönt att det är fredag! Ser fram emot helgen! Tog en eftermiddagsfika med glass ute i solen tillsammans med A & T. Riktigt nice! Kändes motigt att gå in, samtidigt som jag va peppad att slutföra rapporten! Nu är det bara hugga nästa uppgift och köra stenhårt så att jag verkligen får någon semester!

Härligt att det snart är helg iallafall! Ska hitta på en massa i det härliga vädret! Helgen kommer definitivt spenderas utomhus med promenader, turer till havet, party, agilityträning (har fått några banskisser från tidigare tävlingar så nu jäklar skall vi träna!) och massa bus!! Sis, du skulle ha varit här! Eller jag där som sagt! Saknar dig, gänget och våra galna påhitt! Jag MÅSTE verkligen ta mig ner snart!

Spelar ingen roll! Inget kan förstöra mitt humör just nu så sluta försöka! Det är dödsdömt!

Härligaste kommentaren idag: "Det krävs 26 muskler i ansiktet för att le mot någon man hatar men bara en för att slå till den faan!" hahahaha underbart!  

Lovely!

Kom precis in från en grymt härlig fikapaus i solen! Det är så jäkla skönt på innergården. Solen ger mig verkligen förnyad kraft och glädje! Lovely!

Behöver lite inspiration just nu! Är så mycket skit som måste spolas bort med positiva saker och inspiration! Trots att jag försöker låta bli att bry mig stör jag mig ändå på det faktum att någon som jag inte vet vem det är verkar vilja jävlas med mig. Jag menar, varför skulle någon vilja det??! jaja.. det är juh som P säger "Patetisk situation". Inte mycket att göra åt saken så nu är det dags att hitta på något roligt som får mig att glömma! Passar ju alldeles ypperligt att det är helg så man kan hitta på massa bus och bara njuta av solen och värmen! Tänk att juni snart är slut! Galet vad tiden går fort alltså! Helt galet! Nu får tiden gärna sakna ner och ta det lite lugnt så sommaren bli extra lång och underbar!

Stockholmsresa inom kort... frågan är bara när det passar?! skulle vara rätt nice att åka i juli eftersom jag ska ner sen i augusti för coldplay.. gäller att sprida ut trevligheterna lite! ;)

King of Pop

Hörde på radion imorse att kungen av Pop, mr Michael Jackson har avlidit på grund av hjärtstillestånd. Säga vad man vill om alla turer och blåsväder som varit runt denna man, han är och förblir en ikon inom popmusiken! Hans melodier, texter och dans kommer garanterat att leva vidare länge, länge! Bara 50 år gammal, det är tragiskt! Mina tankar går till hans tre barn som nu tvingas växa upp utan sin far!



RIP!


There's so much craziness surrounding me

Ibland förstår jag inte riktigt vad människor vill uppnå och vad de tror sig få ut av att göra som de gör! Någon annan än jag som fått mail från någon som kallar sig Gossip Girl Umeå?? Vad kommer detta ifrån egentligen? Vad vill du/ni med texten och bilden? Kan inte dra någon annan slutsats än att det är någon form av osäkerhet!!

Säger bara lycka till!


Härligt!

Ännu en lyckad förmiddag börjar lida mot sitt slut! Har kommit på och gjort lite nya tester och analyserat detta till rapporten. På förhand känns det ruskigt bra, men vi får se huruvida handledarna tycker det är lika bra som jag! Ruskigt roligt och spännande! =)


Satt ute i solen på fikarasten idag och galet så varmt och skönt det är i solen! Vill bara gå ut och lägga mig och må gott! Längtar enormt mycket till semester nu! Samtidigt som det fina vädret gör att det känns oerhört motigt att sitta på kontoret och jobba så ger det samtidigt en kick att bli klar med skrivuppgifterna så att jag snabbare kan plocka med mig lite läsning och sätta mig utomhus och jobba istället! Måste ju utnyttja fördelen med att ha ett fantastiskt och flexibelt arbete! =)


Fick en stegräknare av jobbet idag. Måste erkänna att det känns båda kul och ångest framkallande! Jag vet ju själv vilken tävlingsmänniska jag är och risken för att jag skall "slå mig själv" varje dag är överhängande stor! Kommer sluta med att jag aldrig sitter stilla! Haha! Har inte packat upp den ännu för den verkade rätt avancerad. Tydligen skall man ställa in vikt, steglängd och dylikt innan man kickar igång. Ska dock bli rätt intressant att se hur mycket jag faktiskt promenerar varje dag som jag och syster diskuterat så många gånger! Snart åker en stegräknare på så svaren är nära! =)

Njut!!
Ingen som har lust att kika förbi och överraska mig med en glass i solen?! ;)

xx


I need a hero!

"Where have all the good men gone
And where are all the gods?

Where's the street-wise Hercules
To fight the rising odds?

Isn't there a white knight upon a fiery steed?
Late at night I toss and I turn and I dream of what I need"

......
"It's gonna take a superman to sweep me off my feet"

..........
Bonnie Tyler är rätt underbar!

x

Orka hålla på alltså!?! Galet.. helt galet!

Hade BRF-möte följt av boule turnering! Gick väl inte så där lysande i boulen för mig... men men man kan ju inte vara bäst på allt! ;)

Nu blir det lugna puckar! Funderar på att slänga ihop någon middag men känner mig ruskigt seg och trött! Varför känns det som att inga positiva dagar någonsin får vara bara bra?!! Måste någonting  alltid förstöra mitt goda humör och naiva positiva attityd!? FUCK för att vara naiv och godtrogen ibland alltså! Att jag aldrig lär mig!

One of those mornings...

... när allting känns förträffligt bra! =) Vaknade med ett leende på läpparna och kände att solen strålade in i sovrummet. Efter lite pysslande fick jag gå och väcka Chia som var lite trött men på strålande humör även hon. Hade en riktigt härlig cykeltur till dagis och sedan vidare till jobbet. Det är ju så grymt härligt att känna hur solen värmer och gör en glad! 

Har en bra känsla men håller ändå tummarna för att det skall gå fullständigt lysande! ;)

Taggad!

Blev ingen lugn kväll som jag tänkt mig... Åkte istället ut och kikade på agilitytävlingen i Holmsund. Ruskigt kul! Träffade båda mina instruktörer som tyckte att jag skulle ha varit med istället för att titta på och att vi skulle klarat de galant. De tyckte definitivt att vi skulle vara med nästa tävling.... Känner mig rätt taggad så kanske kanske att vi törs ge oss på en tävling här inom kort! =) Datum låter jag vara osagt men det verkar ju som att vi kan hinna ett antal tävlingar innan säsongen är över. Kul kul! Känner mig galet taggad! Var förbi på klubben på väg hem från tävlingen och tränade lite.. gick galet bra! Körde en liten minibana och chia var väldigt följsam! Finns dock några hinder vi måste nöta in lite bättre i kombination med andra men nu sitter iallafall alla hinder var och en för sig!

Känner mig lite på bus-humör...

Tänkvärt

"Don´t give up on what you want most, for what you want for the moment"


Tisdag

Var oerhört trött imorse när jag vaknade men nu efter en kopp kaffe börjar det ordna upp sig! Frågan är ju bara hur länge det håller i sig. Även Chia var galet trött imorse! Sötrumpan!

Trotsade tröttheten igår och begav mig ut på långpromis med P och Chia. Chia skötte sig galant nästan hela vägen! Tror hon blev lite trött och ofokuserad på slutet, men jag skulle i och för sig tro att jag kräver mer av henne nu också. Känns ruskigt kul iallafall att hon börjar bli riktigt bra även i koppel! Skam den som ger sig! =)

Idag blir det nog att fara och kika en sväng på agilitytävlingarna i Holmsund! Ska även försöka ta mig i säng i tid! Förstår inte varför jag aldrig kommer i säng innan halv ett... galenskap när jag kliver upp innan sex varje morgon! Känns som att jag lider lite av sömnbrist!

Låter Maia Hirasawa fylla mitt kontor med sin bräckliga, spräckliga och coola stämma! Gött!

Have a nice day!

Midsommar

Som sagt var helgen helt fantastisk! 31 glada och trevliga människor samlades i Lundsberg! Vi bodde på ett av elevhemmen och hade det minst sagt toppen! Inte helt fel med roadtrip till och från Lundsberg heller! Blev ruskigt sugen på en lite längre roadtrip... något för semestern kanske?!

Helgen har bestått av god mat och dryck, sånger, roliga lekar, fotboll, nattbastu+bad, kubb, biljard, kajak och mycket mycket mer... När vi rullade in på skolområdet kändes det verkligen som att vi kom till en idyll! Förmodligen bästa midsommar någonsin! Jag tror inte jag är ensam om att hoppas på att det verkligen blir en tradition!




Vår road-trip bil! =)


Märta är taggad för roadtrip! =)


Vem är det som kör egentligen???


Väl framme i Lundsberg blev det mys på altanen!


Mys!


Kubb i solen! (det förlorande laget)


Mitt vinnande lag! =)


Bad!


Middag dag 2.. mums!


köksmingel


Gemenskap!

Tack allihopa för en fantastisk helg!!

xxx

Tillökning

Hälsar lille Viktor välkommen till Nilssons-släkten! Grattis kusin Tomas och Anna till en frisk liten pojk! Ska bli helt galet roligt att träffa honom! Börjar ju ha ett par knoddar att hälsa på hemma nu! Har ju inte hunnit träffa lille Melivin heller.. och snart kommer en tredje knodd! Gött!

Är galet trött idag.. men det har varit en fantastisk midsommar-helg! Bilder och mer om den kommer senare! =)

Slår mig själv fortfarande gul och blå över min enorma klumpighet i torsdags! men men kanske hittar jag ett kryphål och en bra lösning på "problemet". Måste nästan skärpa till mig lite...ingen ordning alls!

Huskurer funkar alltid! =)

Börjar känna mig betydligt piggare! Tänk vad lite huskurer kan göra! Te, glass och choklad funkar i alla lägen ;) Nu ser jag fram emot en härlig helg! Kan inte sätta fingret på det men det är någonting speciellt med midsommar! Får hoppas bara att vädret bli ok! Får inte plats med några varma kläder... och sen hör det ju till att bära klänning på midsommar!


Är lite nervös inför flygningen.. (som vanligt) men det ska nog gå bra.. det är ju bra väder och inte så mycket vind... allitd något, men några glas kanske är att föredra ändå?! Så är jag redo för vinkväll sen oxå ;)



....

"now or never lixom,pang på röbetan" =)


Genialiskt!

Lotta, du är ett geni ibland alltså!!! Ruskigt bra tips... Långtur igår plus imorse med en lös vovve i fotläge hela tiden! Fick påminna henne en gång imorse men sedan va det nemas problemas! Gött!! Nästan så att jag inte vill åka ifrån henne nu hela helgen!! Får hoppas hon kommer ihåg och beter sig likadant efter helgen! Min lilla go-gumma! =)

Så härligt att solen lyser idag oxå! Blir så glad!

Gött! ;)

Ibland är det de små sakerna, till synes obetydliga som ändå gör en stor skillnad! Två sånna på en dag är inte dåligt inte! Gött och tack! ;)

Åter igen under denna dag har allt vänt och blivit galet bra! Tänk att det trots allt finns en hel del underbara människor som gör en så glad! Det finns kanske hopp för mänskligheten trots allt! =)


helt slut...

Galen dag idag.. möte först 10-11-30 och sedan handledning 13-16! Mycket mycket givande!  Ligger nu hemma i soffan och tar det lite lugnt med en kopp te. Försöker samla krafter till att vara med på hundträningen med dagisgänget!

Längtar galet mycket till imorgon! Ska bli en rolig helg! Var så grymt längesen jag träffade tjejerna nu så det är på tiden att vi ses och gör lite galenskaper! Ska bli kul med en liten road-trip oxå! Men vi bör nog börja fundera på att kika lite på kartor så vi faktiskt kommer ut ur Stockholm och till de värmländska skogarna!

Vi smygstartar firandet av midsommar redan imorgonkväll med trevligt sällskap... när jag nu väl landat och tagit mig in till stan det vill säga! Ska iallafall bli galet skönt att komma bort från Umeå ett tag! Behövs!

Måste tacka för världens bästa och härligaste ord någonsin! Det gjorde verkligen min dag! Helt underbart och oväntat och vilken tajming det var! Precis de rätta orden, när jag behövde det som mest! Thanks!! Min dag vände verkligen från pest till bäst! =)


....
Dags att hitta på bus?! ;)


Att ta ansvar

Alla väljer vi hur vi vill leva våra liv. Alla bär vi ansvaret för våra liv, våra handlingar och våra val. Är du nöjd med hur du lever ditt? Är du nöjd med de val och saker du gjort? Det finns självklart alltid saker som förmodligen, med facit i handen, hade kunnat göras på ett annat sätt, ett bättre sätt men om du bara tänker i stora drag.... Är du då stolt över vart du står, vad du åstadkommit och vad du gör idag? Är du den du vill vara? Om ja, på vilket sätt? Om nej, varför gör du då ingenting åt saken? Jag tror att många har betydligt större potential än de lever upp till! Kanske är det någon i omgivningen som sagt att du inte klarar av en sak, någon händelse lr något minne som får dig att agera och göra på samma sätt som tidigare istället för att försöka utvecklas till någonting bättre! Är det ens möjligt att någonsin nå sin fulla potential eller kommer människor och en själv alltid att sätta käppar i hjulet?


Jag är inne i en period där jag verkligen analyserar allt kring livet, människor, händelser och val som människor gör. Det ger insikt! Det ger styrka och vilja att nå upp till nya höjder.. komma närmare min fulla potential! Har fått en rejäl kick gällande jobbet och en rejäl insikt i livet i stort! Fallgropar kommer vi alla, alltid att ramla ner i. Ibland på grund av egna misstag, ibland på grund av någon annans misstag.. oavsett hur vi faller är det viktiga hur vi tar oss upp, om vi gör det och på vilket sätt!


Ibland ifrågasätter jag mina tidiga val.. varför Umeå och inte Uppsala som planen var.. vad hade hänt då? Vad hade hänt om jag verkligen åkt den där gången för längesen när väskan var packad och klar? Vad hade hänt om jag flyttat till Stockholm istället för att stanna här i Umeå? Hur hade mitt liv sett ut då? Det finns så många "kritiska" lägen då det egentligen inte känts som att jag gjort ett val, men ändå gjort det. Dock är det de val vi gör, de värderingar vi väljer och de handlingar vi gör det som faktiskt formar oss till den person vi är! Därför tycker jag att det är viktigt att fundera på hur vi faktiskt vill leva våra liv! Något som kan verka trivialt och obetydligt idag kan komma att sätta sina spår och påverka hela din framtid, hela ditt liv! Lögner kommer alltid ikapp och kommer aldrig att befria dig!  Alla handlingar har konsekvenser det är därför viktigt att ställa sig frågan "Är jag beredd att ta konsekvenserna för mitt handlande??"


I'm alright, I'm OK, I guess

Har varit hemma nu på eftermiddagen för att kurera mig så jag slipper bli sjuk... dock känns det inte mycket bättre.. snarare tvärtom. Måste verkligen bli frisk innan helgen juh! Ingen bra tid att bli sjuk på! SUCK! Har iaf fått en hel del läsning gjord..

"I've been looking, searching
Deeper down inside
And if I lose my way
I'll find another road
‘Cause I can make a change
On my own"

Regn, regn, regn

Blir galen på att det inte kan sluta regna någon gång! Håller verkligen tummarna för att vi får fint väder på midsommar! Paketet kom igår och Chia blev galet söt i sin regnjacka och sitt nya koppel!  Var ute på långpromis i regnet igår kväll och för en gångs skull när det regnar ville inte Chia hemåt direkt efter första bästa gräsplätt! Creds till regnjackan som höll henne torr så hon slapp frysa! Bilder på Chia i hennes fina jacka kommer inom kort! =)


Nilssons-charmen

Det är ibland och ofta tur att jag välsignats med Nilssons-charmen! många saker går att lösa tack vare denna! Sweet! =)

Att sväva!

Ibland är det fantastiskt bra att stanna upp, njuta och bara bry sig om sig själv! Jag anser att det är först då som det är möjligt att faktiskt lista ut vad man egentligen vill göra och ha ut av livet! Planer börjar skissas och jag ser med glädje fram emot en massa saker som jag förträngt under en tid! Förstår inte de som inte klarar av att vara ensamma... utan tiden, lugnet och en stilla harmoni är det omöjligt att utvecklas, förändras och förbättras! Omöjligt att faktiskt finna sig själv och bli trygg i den person man är och fortsätta utvecklas till den person man vill vara!


Jag tror att människor som inte klarar av att ta en paus, vara själv och ta tag i sina problem och drömmar är vilsna själar som ständigt söker hos andra för att finna sin identitet! Jag tror dock att det är omöjligt att finna sin trygghet, sin bas och sin identitet genom andra! Men iof är det lättare att köra huvudet i sanden och låtsas som att det inte regnar... låtsas som att det någon gång kommer bli som man tänkt trots all skit som hänt och händer! Dock är detta att lura sig själv! Alla val, ord och handlingar gör skillnad! Vissa mer andra mindre men de påverkar ändå framtiden! Jag har därför sett det som extremt viktigt att stanna upp och bara fokusera på mig och vad jag vill! Jag känner mig oerhört trygg i mig själv och vetskapen om vart jag står, vad jag vill, vad jag INTE vill och hur jag vill att det ska bli! Människors värdegrund är för mig oerhört viktiga och säger väldigt mycket om en individ, både på gott och på ont. Jag har den senaste tiden omvärderat väldigt mycket saker och för den delen även människor! (även detta på gott och på ont) Allt har sina positiva och negativa sidor.. ibland kan det vara dags att vakna upp och se sig omkring och fundera på vad i helskotta man håller på med!


Jag börjar känna jag mig fri! Fri som en fågel som äntligen fått lös sina vingar och åter igen kan sväva! Dock har jag mer vishet denna gång och vet att det är farligt att sväva för högt, hoppas på för mycket och komma för nära solen bara för att den glimmar så fint! Förstår inte varför småfåglar självmant flyger för nära solen och blir brända när de på förhand sett och upplevt vad som kan hända! Vilsna själar mån tro? Kanske lika vilsna som solen de försöker ta sig till!

/Stolt, glad och stark! Detta är en bra dag, trots att det regnar och saker har kravlat sig fram! Inget skall någonsin skjuta ner denna svävande fria fågeln!

verkar som att det inte gjorde så mycket att jag inte tänkte till innan.. men än är det inte löst, bevisat och klart!


Genomtänkt?!

Det kanske inte var så där jätte genomtänkt det där... Hoppas bara inte det tas på helt fel sätt nu! ...hmzz...det löser sig nog! (note to self... tänk efter före människa, tänk!)

Härliga måndag!

Underbara måndag-morgon! Så härligt med de måndagar då jag ska till sjukgymnasten eftersom detta betyder sovmorgon och en bra start på dagen! Nu känner jag mig som en ny människa! Ska bli rätt skönt med en kort arbetsvecka också! Åker ju ner till Stockholm på torsdag! Ska bli riktigt nice och kul med lite roadtrip på fredagen då vi beger oss mot de värmländska skogarna! Gött! =)


Är så grymt glad över att solen lyser över oss just nu! (dock påpekade Lotta att det ska regna mellan 11 idag och 02.00 i natt.. SUCK! Hoppas väderleksgubbarna har fel!) Det känns ju verkligen som att det behövs sol och värme just nu!

Have a nice day!


Möhippa

Ännu en helt underbar helg har tagit slut! Fredagen blev lugn.. ruskigt skönt! Det behövde jag verkligen! I lördags hade vi möhippa för T. Det blev en ruskigt kul dag, kväll och natt! Låten som hon fick sjunga in spelades till och med på Rex schlagergolv under natten! =) Inte dåligt det inte! Mer från denna dag och kväll låter jag vara hemligt! Men galet, mysigt och roligt var det! ;)  Riktigt kul att träffa lite andra trevliga töser som jag hört så mycket om oxå! Längtar redan till bröllopet! =)

Denna dag har av förklarliga skäl (möhippan) varit lugn och lite seg! Mötte upp familjen Pärson för att låta hundarna leka av sig lite! De sprang runt som några galningar! =) Mys! Nu ligger chia och snarkar för fullt! Som vanligt - min lilla gris!

Har nu äntligen bokat midsommar-resan! Att man alltid väntar in i det sista trots att det är inbokat sedan länge! Åker iaf ner redan torsdag så vi kan bila från Stockholm ganska tidigt på fredagen! Ska bli ruskigt kul att se alla igen.. vissa har jag ju inte träffat på grymt länge!

Vovve på jobbet

Fick precis meddelande om att Chias regnjacka redan är skickad! GÖTT! Längtar!!

Tror att jag nu har kommit fram till mitt "main objective" till avhandlingen... kanske får slipa lite på själva utformningen men det börjar kännas riktigt bra!

Har haft vovve-besök på mitt kontor idag. En kollega var tvungen att ha med honom och utanför hennes rum höll de på med något arbete så vovven va lite orolig. När vi skulle på seminarium fick han därför komma in i mitt stora och tysta rum. Tydligen är även han väldigt skygg och litar inte på folk men mig var det inga problem med. Ägaren va lite paff att han till och med gömde sig bakom mig och morrade när det kom in en annan kollega eftersom hunden då höll sig väldigt nära mig. Tydligen brukar han aldrig ty sig till eller gå fram till främlingar! Kände igen lite av hans beteende på hur chia ibland reagerar och brukade reagera! Synd om de blyga vovvsingarna! önskar det bara gick att säga till dem att det inte är någon fara!

Har börjat spåna lite på sommaren och semestern! Ska bli galet skönt att vara lite ledig (får iof se hur mycket jag hinner vara ledig men några utflykter och lediga dagar skall jag väl hinna med iaf!) Frågan är ju bara hur jag skall lägga alla olika äventyr och utflykter! =)


Virrig?!

Känner mig virrig idag! Glömde mobilen hemma vilket iof inte är så farligt, men jag höll även på att glömma att ta på mig kjolen innan jag åkte. Var precis på väg ut från lägenheten, i övrigt fullt påklädd, fixad och med lunchlåda i högsta hugg och vovven i släptåg när jag inser att något inte stämmer.. kändes som konstigt! Inte konstigt när jag står med jacka, tröjor, klackar och stumpbyxor men saknar själva kjolen! Jäkla tur jag kom på det innan jag begav mig! hahaha!

Beställde en så himla söt regnjacka till Chia igår + ett nytt koppel som matchar! =) Kommer bli grymt bra...längtar tills det anländer! jag var ruskigt shoppingsugen så jag klickade även hem en ruskigt snygg klänning till mig själv! Var även på väg att beställa hem en galet snygg Gucci väska men lyckades hålla mig trots att jag vill ha den skönheten oerhört mycket!! Men Gucci är ju inte billigt direkt så det får vara, for now.... Kanske någon som känner sig givmild och vill ge mig en present bara för att jag är jag?? ;)

Måste styra upp passning av lillgumma för imorgon oxå... är lite saker som strular så jag vet inte riktigt hur jag skall lösa det hela men på något vis skall jag väl få ihop det!! 

Idag blir det att läsa in sig och klura på hur jag skall lägga upp nästa delstudie! Nice!
 

Från botten till toppen!

Galet vad denna dag har svängt! Från botten imorse till toppen just nu! Har haft 50min massage och känner mig som en helt ny människa - Gött! Hon är verkligen duktig vår massör! Sen fick jag positiv feedback på mitt första utkast på en rapport jag skall lämna in i slutet av månaden! Kunde inte ha kommit vid ett bättre tillfälle! Grymt skönt! Nu är det bara att hugga tag i det andra och göra det lika imponerande! ;)

Trött!

Är helt galet trött! Tankarna har som sagt snurrat så jag kan inte sova... skönt att få utlopp för dem nu på morgonen! tack Lotta! =) Tror jag har lite koll på hur jag skall styra upp detta nu! Ibland tror jag nästan att det hade varit lättare att vara en person som bara sväljer allt och låter saker bero.. jag själv tänder juh till och vill styra upp saker när jag känner att något är galet! (har juh iof inte alltid varit så men nu för tiden tar jag ingen skit!) Dagen kommer alltså att till viss del bestå av att ta tag i och reda ut saker! Förhoppningsvis leder detta till att jag kan sova i natt!
 
Have a nice day!

Agilityavslutning

Ikväll var sista gången på agilitykursen... riktigt trist att det är slut på träningen nu, men vi laddar redan för fortsättningskurs till hösten! (hoppas vi får plats bara) Chia skötte sig ypperligt även denna gång! Vi fick köra en liten bana vilket var galet roligt men lite klurigt på sina ställen! Nu ligger Chia utmattad i mitt knä och snarkar så gött! Har ju som en liten tradition att vi efter agilityträning alltid har lite massage-stund och sedan mys i soffan! Belöning för att vi varit så duktiga =)

Som vanligt springer tankarna iväg med mig... förstår inte att det ska vara så svårt att kontrollera och få rätsida på dessa tankar! Ibland önskar jag att det fanns en paus-knapp... (ännu en knapp jag saknar... FF och Rewind skulle ju inte heller vara helt fel)

Denna kväll rullar Coldplay i stereon! Längtar helt galet tills augusti då jag tillsammans med underbara tjejerna skall se dem live i Stockholm! Gött! Kommer förmodligen att bli helt magiskt!

Sov så sött folket!
xx

hitta balansen?!

Kom till jobbet innan 07.00 idag, trots afterwork igår! Riktigt bra gjort måste jag säga. Gårdagen var iaf mycket trevlig! Kul att lära känna M lite mer... rolig tjej det där! =)
 
Sömnen i natt har varit minst sagt störd av tankar... har gått igenom, vridit och vänt på gårdagens seminarium så jag nu till slut varken vet ut eller in. haha.. jag som trodde jag skulle kunna reda ut lite förvirrning genom att bara tänka igenom allt, men icket! Det skapade enbart mer förvirrning! får kanske mer klarsyn under dagen?!

Ibland får jag en känsla av att livet på något vis försöker hitta en balans mellan positivt och negativt... om en sak går bra, då måste någonting annat vara dåligt. Om det dåliga är på väg att lösa sig, då dyker det upp något annat dåligt - för att hålla en balans av både positivt och negativt. Det är som inte okej att må på topp och bara ha det bra tydligen! Sen verkar det ju ibland ta lite tid innan balansen hittas och ibland kan det positiva och det negativa skifta ganska rejält under bara några timmar. Upp som en sol, ner som en pannkaka och upp som en sol igen - syndromet! Kanske dags att sluta fira när något går bra, för då kommer ju något hemskt, tråkigt eller negativt att hända inom en snar framtid... tål att tänkas på! "efter regn kommer solsken" brukar det juh heta, men efter solsken kommer även regnet igen så det kanske är så med alla delar i livet! Det gäller då kanske att hitta någon form av balans... det får inte vara för bra på ett plan för då kraschar ett annat.. är det livets sätt att uppmana till att nöja sig med lagom?? Har aldrig varit bra på det...allt eller inget är min stil...kanske dags att ompröva??!


Lovely!

Nu var den "stora" dagen här.. jag skall presentera min forskningsplan och få kritik på den från kollegorna! Ska blir spännande! Efter detta blir det ph-d aktivitetsdag med middag och festligheter som avslutning! Med andra ord en bra avslutning på en tisdag! =)

Agilityn igår gick galant - som vanligt! Chia har börjat älska de flesta hindren men just nu är gungan roligast.. hon dänger ner den så den smäller högt och ser galet lycklig ut! =) SÖT!! Imorgon är det avslutning på kursen.. känns riktigt trist faktiskt! Får hålla tummarna för att vi kommer med på en fortsättningskurs till hösten!

Fick fin-choklad igår, som tack för att jag va med på family on campus! MUMS! Hur visste hon att jag är svag för choklad?!! Det tackar jag för! Den står så fint på skrivbordet och jag försöker hålla mig från att trycka i mig alltihopa direkt! Får öva upp min självbehärskning! =)

Vaknade imorse med ett stort leende och en oförklarligt härlig känsla! Livet är bra underbart trots allt! Det är bara att njuta!

Härliga måndag?!

Så var ännu en oerhört lyckad helg över... Fredagen började som sagt med presentation för alla föräldrarna på family on campus.. gick riktigt bra! De verkade nöjda och många kom fram efteråt och sa att jag skött mig haha.. Fick även under lördagen en hel del positiva kommentarer! Gött! =)

Efter jobbet blev det afterwork med några kollegor.. mycket trevligt! Förflyttade oss efter ett tag från Pipes till Olles och blev kvar där resten av kvällen. Det är ett bra härligt gäng mina kollegor! =)

Lördagen bestod av diplomeringsbal! En full aula Nordica och sedan 479 middagsgäster! Riktigt trevlig fest! Blev lite efterfest också så jag kom hem tidigt på söndagsmorgonen! Det är inte lätt när det är roligt! =)

snart helg!

snart dags för presentation på family on campus.. sedan blir det leverans av den sista följt av afterwork! Är ruskigt sugen på käk och lite gott att dricka! =)

Gårdagen var mycket trevlig! Kul att se lite folk som inte varit i umeå på väldigt länge! Tog lite sovmorgon imorse (välbehövligt efter dessa veckor) dock tror jag inte att jag fick speciellt mycket mer sömn än vanligt.. somnade juh rätt sent trots allt..

Imorgon är det diplomeringsbal! Ska bli riktigt nice! alltid lika roligt med uppklädda människor! =)

Trist med vädret.. men jag känner att det kommer bli en riktigt härlig helg!

Klart!

Nu är min forskningsplan inlämad och klar för kritik! Blir opponering på tisdag.. *spännande*! känner mig helt matt efter dessa dagar, men nu är det bara att ta tag i presentationen som jag skall hålla imorgon, förbereda tisdagens presentation samt hugga tag i nästa rapport som har deadline i slutet av juni! Måste juh börja förbereda undervisningen som är i höst oxå! Galet vad jag längtar till semestern!

Signed, sealed & delivered!

Agilityn gick riktigt bra idag oxå! Chia var kung på gungbrädan! P var där nästan hela tiden och kikade oxå! Kul! Slalom börjar hon fatta oxå.. går bättre och bättre! Vi hade dock lite för hög hastighet några gånger från en kombination och upp på bordet så chia flög av direkt några gånger bara för att hon inte fick stop.. men med lite guidning från inströktören så gick det galant! Känns som att det bara blir fel när jag gör fel! haha!

Nu är surprise-projektet signed, sealed and delivered! (iaf till 5 av 6 men den sista blir imorgon)

Känns som att jag ränt runt en massa hela dagen idag.. massa EQUIS-grejs men nu tror jag att jag gjort mitt i denna fråga! Fick lite special missions idag som sagt och jag tyckte det gick riktigt bra! Nu är det bara att hålla tummarna för de resterande mötena och att teamet inser hur bra vår skola är!

Hann inte riktigt jobba så mycket med mitt research proposal idag så nu blir det att läsa igenom innan jag går och sover för att kicka igång rejält imorgon! Tror jag ska sätta deadline vid lunch! Om jag nu får tillbaka min dator... var tydligen något virus på eländet.. får nog ta det säkra före det osäkra och hugga med min egen så jag kan skriva klart! Måste hinna förbereda en pp presentation inför family on campus oxå... ska ju hålla lite låda om min forskning för föräldrarna som kommer på det.. kan bli kul! Bra träning inför seminariet om inte annat!

sov så sött!
xxx

gahhhhh!

Gaahh! Är just nu lite irriterad på mig själv faktiskt! Menade juh väl egentligen men ack så fel det blev ändå! Ibland är det bättre att hålla käften, dock har jag svårt för det när det kommer upp någonting som jag känner väldigt starkt för! Har alltid känt att jag vill markera beteenden som jag inte tycker är ok! Men kanske har jag inte alltid med det att göra... vill bara inte vara den vän som accepterar allt vad ens vänner gör och hålla dem om ryggen i alla lägen! Jag säger hellre ifrån när jag tycker det är någonting fel! Kanske borde lära mig att göra det på ett mjukare sätt dock?!!


Innan denna frustration på mig själv var jag ruskigt nöjd med hur jag agerade i ett annat tillfälle. Då gick jag lite emot mig själv och mina tankar för en större sak! De som vet hela storyn skulle vara oerhört förvånade över mitt agerande! Vet inte om det var så smart egentligen eftersom det är skarpt läge men jag försöker se på ett längre perspektiv, därav uppbackningen! Får bara hoppas att personen sköter sig snyggt nu!!!

nej.. snart dags att charma peer-review teamet igen... blev inkallad till ytterligare ett möte idag..Blir nog bra! det är ju bara att skaka av mig den bad feelingen jag har just nu och åter igen plocka fram Nilssons charmen! =)


Fokus

Idag blir en stor producerar dag! Dags att sätta "the final touches" på min avhandlingsplan så idag är det fokus som gäller. Den ska ju lämnas in imorgon så egentligen har jag ju lite tid då också men jag tänkte att jag skulle vara klar idag, läsa igenom ikväll och sedan skicka in i princip direkt imorgon!

Trots ihärdig sysselsättning igår försvann inte klumpen i magen som säger att något är galet! Tycker inte om denna känsla och jag hoppas att jag blir bevisad motsatsen! Vet inte vad som skall göras annars..... Jag blev iallafall klar med det jag kunde göra på lilla projektet igår...Nice! Det blev så bra så! Ska bara fixa det sista på vägen hem från jobbet idag sen så är allt redo! Sweet! =)

Vaknade inatt med en tanke som inte ville släppa.

Hur skulle ni definiera en stark person? (alltså mentalt stark) Är det kanske en individ som ser positivt på alla motgångar, någon som inte bryr sig om eländigheter som händer eller någon som omfamnar eländigheterna för att fundera kring allt och sedan försöka lära av situationen och gå vidare? Är det en person som bryter ihop för att sedan bita ihop och gå vidare eller kanske en person som inte bryter ihop alls?? Är en stark person en sådan som inte visar några känslor eller den som har känslorna på utsidan?

Har många gånger fått höra - "Elin, du är så stark! Förstår inte att du orkar!" Men vad betyder dessa ord egentligen? Vad är egentligen en stark person och är det egentligen något positivt eller negativt?! Kanske beror det på situation och individ. Ibland kan styrkan vara som en mur men är det då egentligen en genuin styrka eller är det en fasad? Jag har sett fasader av starka människor.. sånna som aldrig visar några känslor utan i varje situation försöker vara oberörd...detta för mig är inte styrka. Detta för mig är svaghet och osäkerhet. En vilja att låtsas som att allting är som det ska. Jag tror att en sådan "fasad-styrka" kan få människor att göra konstiga saker som även påverkar andras syn en aning negativ då människan kan ses som kallhjärtad och elak. Ibland finns en styrka som är mer utanpå själva människan. Allt syns där direkt.. personen kan inte dölja såväl positiva som negativa aspekter. En person som gärna visar både missnöje och nöje med saker och ting. En som söker sanning och bygger upp sig själv genom bearbetning. Styrkan finns då i sättet att fundera, gå igenom och bearbeta saker. Det blir då en styrka som successivt ökar och gör personen än starkare efteråt! Styrka för mig är sådan.. Styrka för mig är att faktiskt ta ansvar, agera och att faktiskt försöka lära sig något under tidens gång istället för att köra huvudet i sanden och hoppas att solen skiner när det är dags att dra upp det igen!

nej vad sa jag nu i början... fokus! =)


Tisdagen

Så var en av EQUIS-dagarna till ända.. har varit på möte om governance idag och det gick riktigt bra! Ska bli spännande att höra fortsättningen på alla möten! Några möten idag hade tydligen varit lite hårda och våra budskap hade kanske inte riktigt nått fram. dock tror jag att vi under vårat möte kunde rätta ut några frågetecken och få dem att förstå hur det egentligen ligger till! =) Iaf detta möte kändes bättre än exakt samma möte förra gången (då vi blev ackrediterade). Hoppas verkligen att reackrediteringen skall gå vägen!!! Får hoppas alla sköter sig imorgon och på torsdag!

Fick höra att jag blivit nominerad från flera håll till ett viktigt uppdrag.. kul! Ska fundera lite men på  tis är det dags för beslut...Jag vet ju att jag inte är en person som gör någonting halvhjärtat så det är ju bara att bestämma sig för att satsa eller låta någon annan sköta ruljansen. =)

Har ont i magen av oro... hoppas faktiskt innerligt att det ska gå bra denna gång! Vill inte träffa ett vrak imorgon som jag varit med om tidigare.... Vill att allt skall vara bra och som vanligt! Håll tummarna!

För att hålla tankarna och oron borta sysselsätter jag mig med projektet som jag måste kirra klart denna vecka! Sis, det kommer bli helt magiskt bra! ;)

Godtrogen

Jag har alltid, i hela mitt liv varit oerhört godtrogen, oavsett vad det gäller. I min värld finns det egentligen ingen anledning till att människor skulle ljuga eller vilja mig något ont. Denna bild, att världen egentligen är god och att människor vill gott, har börjat ruckas en aning. Människor har svikit. Människor gör saker av ondo. Dessa har jag helt tappat tilliten till, dessa gör att jag numera inte är godtrogen när det gäller dem samt vissa situationer! Vissa menar att detta är bra, att jag inte borde lite på allt till höger och vänster eftersom världen inte tillåter det i dagens samhälle. Jag blir arg när jag hör detta! Genom att vara godtrogen kanske jag är mer lättlurad men det betyder inte att jag på något vis korkad och vägrar inse hur saker ligger till. Det innebär istället helt sonika att jag väljer att lita på människor istället för att tvivla. Självklart har även godtroheten sin gräns! Människor som visar på svek och dylikt ramlar snabbt bort från godtroheten och hamnar på tvivlandets lista. Det blir då svårt, oerhört svårt att ta sig tillbaka till tilliten och godtroheten. Kanske det till och med förstör möjligheten för någon att lita på alla människor i en viss situation?! Kanske blir det svårare att tro på vad människor säger vid vissa situationer....


Klart att det är jobbigare att bli lurad och sviken som godtrogen individ än en som redan från början har sina tvivel! Allting blir mer chockartat! Dock skulle jag inte vilja ta bort min godtrohet! Jag är tusen gånger hellre godtrogen och blir lurad än cynisk och tvivlande när det gäller nya människor och situationer! Jag tror helt ärligt att jag kommer få ut mer av mitt liv, andra människor och olika situationer genom att vara lite godtrogen och förväntansfull istället för cynisk och tvivlande!


Blir även arg på dem som förstör människors godtrohet genom sina ord och sina handlingar! Världen är redan en hård och orättvis plats, låt oss människor som fortfarande tror på att det existerar godhet och äkthet tro på detta istället för att motbevisa oss!


Duktig kicka!

Ännu ett lysande träningspass på banan! Körde en riktigt lång kombination + att vi fick lära oss lite nya hinder (långhopp, muren och oxern). Börjar inse att jag måste börja träna löpning och snabbhet! Intervallträning kanske?! Var lite jobbigt att andas med smärta i revbenen men vad gör man inte för sin glada och duktigt tjej! Shit vad snabb hon är!

imorgon är första dagen som EQUIS kommer och jag ska vara med på ett viktigt möte på eftermiddagen... ska stötta så gott jag kan... ska bli riktigt roligt! Förra gången var det ju det så jag har stora förväntningar på ett trevligt och givande möte/utfrågning! =) Det är bara att plocka fram Nilsson´s charmen så går det nog vägen! Det brukar ju göra det! ;)

skallen går på högvarv just nu.. behöver en time-out eller något bara för att samla tankarna, få ordning på alltihopa och sedan kunna fortsätta i "rätt" riktning! Ska bli riktigt nice med afterwork imorgon... en välbehövlig paus! Får hoppas att tankarna inte kommer ikapp och fångar mig då!

tanke som börjar gro..

Var hos sjukgymnasten imorse och fick lite nålar i mig... var ju lite ungefär två veckor sedan sist och rackarns det kändes! Galet ont gjorde det... känns fortfarande som att nålarna sitter kvar! Borde egentligen gå en gång i veckan men känner att tiden inte riktigt räcker till.. ska försöka gå en gång /1½v så det inte blir hela två veckor mellan varven...


Har en del projekt på g ett måste bli klart denna vecka... dock vet jag inte riktigt när jag skall hinna med detta men det löser sig säkert! Har ju hela nätterna också! ;)


Är lite spänd på vilken feedback jag kommer få från handledarna på min forskningsplan...Tänk om det bara är skit?! Måste ju lägga upp den för alla kollegor på torsdag!


En tanke har börjat gro och jag kan som inte riktigt släppa den... måste utforska tanken lite tror jag, bara för att se om den är värd att göda eller helt enkelt borde få dö ut... frågan är juh... kanske bara ska strunta i det också! Har ju ändå galet mycket att göra just nu så fler projekt kanske inte är så smart....