Härliga måndag!

Det är oroväckande många som uppdaterar på Facebook vilken ångest det är med att det är Måndag, hur trötta de är och jadajadajada.. Själv gillar jag verkligen måndags-morgnar! Tror det i snitt är min mest produktiva tid på veckan! Alla tankar som legat och malet som äntligen kommer ner på papper! Jag är just nu full av ord som bara vill ner! Underbar känsla!! Trots att solen skiner och jag är instängd på kontoret så hålls energin och produktivitetsnivån högt! Skönt i alla fall att vi kan smita ut på innergården i solen under fikarasterna!

Klarade även det första lilla eldprovet och lyckades hålla mig till schemat! Det kommer nog till en början bli svårt att bryta vanor men det känns oerhört peppande och det ska bli galet spännande att se vilka resultat det kan ge!

__________________________________________________
Don´t stop me now - cause I´m having a good time!


Söndagstrött

Trötter och lite sliten efter en mycket lyckad helg! Lite tomt här hemma nu utan Johanna! Helgen har kantats av brännboll, lagfester, grillning, fest och mys! Tack alla inblandade för en galet härlig helg!


Marie och Johanna sjunger lite singstar innan det var dags för lagfest


Red Soxs white in action!


Chia spanar på brännbollen, pimpad med en Red Sox-röd scarf! :)


Sötrumpan vet att hon inte får hoppa upp i soffan.. men matte har ju inte sagt något om att sitta i soffan! hahahaa

Avslut, omstart och nystart! Just nu händer det galet mycket måste jag säga. Vissa saker får ett avslut medans andra en start. Ska bli skönt att lägga sista biten i ett pussel som fått ligga orört alldeles för länge. När det är gjort skall det firas rejält! :) Lite nya saker på gång nu också vilket kan bli intressant att följa.
________________________________________________
Dancing the whole way home!

Räknar ner...

På jobbet och försöker skriva klart en artikel samtidigt som jag planerar en dag för alla doktoranderna, dock går tankarna lite till helgens kommande bus och upptåg! Joppe har anlänt, maten är inhandlad, vinet ligger på kylning och humöret är på topp!! Vi är sannerligen redo för yran!

Pratade precis med läkaren och det känns riktigt bra. Gillar henne och hennes metoder skarpt! Äntligen någonting som faktiskt fungerar! Whiii! :)

Nej, tillbaka till planering och skrivande! Inte många timmar kvar till helgen nu! :)
_____________________________________________
Have a good one!

Kan inte släppa det...

Hur mycket jag än försöker så kan jag inte riktigt släppa det. Kan ju tycka att jag på fem dagar skall ha svalt tillräckligt många gånger för att inte längre vara irriterad och låta saken påverka mig, men icket. Jag förstår inte riktigt varför människor inte bara kan glädjas med andra utan istället måste hitta fel och förklaringar som suddar ut personens insats. Alla människor har olika förutsättningar och är bra på olika saker! Borde det inte då vara bättre att ge gödning och låta människor växa istället för att försöka stampa ner alla till samma gräsrotsnivå!?! Varför är det så många som till syven och sist tänker enbart på sig själv och hur de själva kan gynnas av saken?! Minst sagt frustrerande att höra denna missunsamhet och misstänksamhet!

Skönt iallafall med en riktigt intressant och givande diskussion med en kollega under fikat. Alltid roligt att dela erfarenheter och tips när det gäller både undervisning och forskning!
______________________________________________________________________
Life shrinks or expands in propoartion to one´s courage!


Each day's a gift and not a given right

Allt som oftast binder jag upp mig på plikt och ansvar istället för att lyssna på mig själv och vad jag faktiskt vill. Dags att släppa taget och börja ge efter för bus och upptåg som jag får för mig! Att behärska sig kan vara bra ibland, men ibland måste man ju ändå släppa garden, hoppa och se vad som händer! Varje dag är ju trots allt unik och den kommer inte tillbaka. Blir så irriterad på mig själv när jag inte riktigt vågar släppa taget och bara köra på mina inre idéer! Måste sluta behärska mig hela tiden! Behärska sig va ju för mesar ;) Nu är det fasen dags för Elin att sluta fega ur och tänka för mycket och istället gå in för busigheter och upptåg! :) 
_______________________________________________
Every second counts 'cause there's no second try
So live like you'll never live it twice



Helt fantastisk helg!

Efter en tvådagars är jag en aning seg.. Boysen var som sagt i stan i helgen och som vanligt blev det stökigt! :) I fredags blev det TC följt av Allstar. Galet mycket folk ute! Ett gäng kollegor, boysen, Marie och lite annat trevligt folk! :) Gårdagen spenderades först med söta Ina och tjejerna på TC och sedan mötte jag upp boysen på Schlager. Precis som på den gamla goda tiden ;)

Hade en intressant diskussion med nån grabb om "the game" och allt spelande fram och tillbaka mellan människor. Intressant nog sa en kollega på väg hemåt oxå något i stilen med att inte orka med allt spelande. Iallafall pratade vi om vilka som spelar spelet mest, tjejer eller killar samt varför så många känner att de måste spela.  Kanske handlar det om att alltid vilja ha övertaget. Kanske är det så att jakten är det roliga så att spelet egentligen handlar om att det inte är lika roligt när det blir för enkelt att få. Kanske är det så att eftersom så många spelar så faller de flesta in i spelandet bara för att alla andra gör det.....

Anyway...Nu inväntas Lottis för ett dubbelpass på IKSU! :) Måste ju straffa kroppen lite för dessa båda dagar! ;)
__________________________________
Stop playing games


The boys are back in town!!

... kommer säkerligen bli en galet bra helg! Bådar gott iallafall. Så grymt roligt att hela grabb-gänget är i stan i helgen! Funderar på att snart stämpla ut för dagen, njuta av vädret lite och ladda för helgens alla bravader! :)
____________________________________
Spread the word around
Guess who's back in town

Konstigt underbart!

Det är sannerligen en konstig känsla när du helt plötsligt känner att du har övertaget i en situation du inte förväntar att få det i. En konstigt underbar känsla. Rätt roligt att se hur andra inblandade reagerar vid ett sådant tillfälle också. Är minst sagt nöjd med utgången och känner mig än mer stärkt av det!
___________________________
Don´t stop believin´


Sommar!

Känns faktiskt som sommar ute nu! Helt galet så fint det är nu när björkarna slår ut här i björkarnas stad! :) Satt ute på förmiddagen och fikade med älskade Malin. Helt underbart! Blev även en sväng på Rötts uteservering med ett gäng härliga kollegor! Gött! Duktiga jag skippade dock ölen och avrundade med ett pass på IKSU istället!

Tack vare mina söta nyinflyttade grannar har jag åter igen internet i lägenheten! Sweet! Mitt mobila bredband är på lagning och tills jag får tillbaka det får jag låna deras mobila bredband! Så söta!! :)
_______________________________________
Do-do-do it again!

Snart kväll...

Tre mycket produktiva men kaotiska dagar börjar lida mot sitt slut. (well, nåja.. några timmar är det ju kvar men det skadar ju inte att vara positiv!) Det är alltid lika hektiskt när handledarna är här på besök. Hektiskt, kaotiskt men galet roligt!! Det händer verkligen grejer och jag lär mig massor! Kommer dock, som vanligt, att behöva en soft dag imorgon så att allting faller på plats för just nu snurrar en massa saker i skallen på mig!

Sökes just nu: Okomplicerat! Förstå vad härligt det skulle vara om saker och ting inte var så komplicerat hela tiden. Jag tror på raka puckar och klara besked… synd att det inte alltid är möjligt! =S

Gillar mest just nu: Far är i stan så ikväll blir det promenad och middag med älskade far! Gillar verkligen att han numera är i stan och jobbar lite nu och då! Men nu är det förmodligen näst sista gången så det gäller att njuta ordentligt!  

_______________________________________________
Show a little faith, there's magic in the night


Kontrollerat kaos?!

Om det finns något som heter kontrollerat kaos så tror jag att det är exakt det jag pysslar med för närvarande. Är galet förvirrad samtidigt som jag har koll... lr?! hmzz kanske blir jag lite klokare efter att ha haft en massa nålar i mig! :)

BTW om någon vill mig någonting kvällstid är det mobilen som gäller.. mitt mobila bredband (själva modemet) har gått sönder. Galet irriterande!

Nej nu är det dags för sjukgymnasten! :)
_____________________________________
I walk the line!


I´m back.....

Tillbaka på kontoret efter en vecka hemma i Nyland hos mor och far. Det har verkligen varit toppen att få ett litet avbrott och jobba hemifrån!

I lördags blev det långpromis med syster och Chia innan det vankades v75 på Dannero! Grymt härligt att det var v75 just den här helgen då jag råkade vara hemma! Hela familjen parkerade sig på travet och Chia skötte sig galant trots mycket folk, hundar, hästar och rörelse. :) När vi spruckigt helt på systemet styrde jag bilen hemåt Umeå! Väl hemma väntade underbara Malin med middag! Guldvärd!! Lite drinkar och skitsnack innan Ina dök upp för mer drinkar, Marie och utgång. Planen var först TC men kön avskräckte oss och vi styrde stegen mot Rex! En galet bra kväll med dans och härligt sällskap! Det tackar vi för! :)

Gårdagen spenderades på kontoret, i solen och på IKSU! Sen blev det självklart lite VM-hockey på kvällskvisten! Härliga tider!!

Nu rullar Dire Straits och jag skall gräva ner mig lite i avhandlingen "How social movements influence policies: advocacy, framing, emotions and outcomes among reproductive rights coalitions in Peru".

___________________________________________
Walk of life

Westgate

Syster yster kom hem igår kväll så idag var det dags att åka och kika på Camilla och systers nyinköpta häst, Westgate. Riktigt fin sak! Med lite skolning blir han säkert en riktigt bra fälttävlanshäst! :)


Syster på Westgate

___________________________________________
"You have to be a little bit wild and crazy you know!"

Glädje

Mår lite bättre idag men är fortfarande lite vimsig och dåsig. Gårdagen bestod av jobb och långpromenader. Mycket härligt! Snart klar med opponeringen på en avhandling! Gött!


Chia myser i fars knä och spanar på småfåglarna :)


Solnedgång på Nylandsberget

Spenderade denna dag med att läsa artiklar i sommarstugan. Det är så härligt att se hur bra Chia trivs där. Hon blev helt tokig när hon såg var vi var och sprang runt som en galning. Hon till och med hoppade i och badade mitt i gladje skuttandet. :)


Överlycklig över att vara i stugan igen tog Chia årets första bad :)


Bus i stugan!


Bollspel med "mommo" och "moffa"

Känns lite orättvist att jag var tvungen att sitta och läsa medans övriga familjen lekte som bäst, men men livet är inte alltid rättvist!

_________________________________________
Love my family

Monday

Hade en riktigt trevlig återträff med åk9 igår. Riktigt roligt att se alla igen! Tror inte att jag träffat vissa på 10år! Galet roligt hade vi iaf.

Min härliga 9c-klass. :)


Jennie, jag, Ally och Anna.

Gårdagen spenderades i solen på mor och fars altan. Premiär grillning och äta ute blev det också. Mys! Chia har det alldeles underbart ute på gården där hon får strosa fritt bäst hon vill. Imorse var dock ingen bra dag. Vaknade upp och hade ännu ondare i utslagen bakom örat. Visade sig att eländet har spridit sig ner över hårfästet till nacken. Aj, aj, aj. Var nyss till doktorn och fick bekräftat att det är bältros! Ursch!!! Vila och smärtstillande är ordinerat för en tid framöver. Att det alltid skall vara någonting som ör galet! Kommer med andra ord inte få gjort det jag tänkt idag men jag får väl vara extra produktiv imorgon! :)

_________________________________
I am leaving on a monday morning


Duktig kicka!

Har haft en riktigt härlig dag och fått en hel massa gjort! :) Morgonpromis, gym, jobb, tvätt, jobb, läkaren (en ny stjärna med lite nya idéer.. verkar bra), jobb, lämna in cykeln, jobb, köpt lite nya möbler, sjukgymnasten (skönt!), bodycombat (galet jobbigt=galet kul), jobb, skruva ihop, jobb och nu väntar kvällspromis! :)

Såg en bil med reg.nr: BUS idag hahaha.. galet bra! Det reg.nr vill jag ha! :)

___________________________________________
Here I am, Will you send me an angel?!


Full fart framåt!

Efter en mycket produktiv dag på jobbet blev det långpromis följt av middag på Allstar med älskade far! Galet gott och mysigt! Jag gillar verkligen att han jobbar här lite ibland nu i vår!

Boende för kusinens bröllop i sommar är bokat och klart! Gött!

Nej, nu är det full fart för att hinna allt som hinnas skall idag! :)
________________________________________________________
So, have a nice day!!

Teamwork!

Fick lite hjälp av far och tillsammans lyckades vi få loss däcken, byta till sommardäck och sedan sätta ihop eländet. Dock visade det sig att jag numera bara har den lättaste växeln, hmz... kanske måste lämna in ändå?!

Efter lite cykel-fixeri tog jag, chia och far en långpromis i i20skogen. Mycket härligt! Ser redan nu fram emot morgondagen! Promis med far och chia följt av middag ute på stan! Mys! :)

__________________________
Skam den som ger sig!


Brist på sömn...

Tredje natten i rad på soffan. Nog för att min soffa är fantastiskt skön att sova på så är det ju inte riktigt samma sak som min underbart sköna säng! Är så less på att mardrömmen håller mig vaken och stör den lilla sömn jag lyckas få. Morr! När skall det vara nog??! Det måste bli ett slut på detta nu!!

Trots brist på sömn trummar det på förvånansvärt bra på jobbet (i alla fall nu på morgonen). Jag är till och med snart klar med onsdagens göromål! Ger mig själv en klapp på rumpan och utbrister ”duktig kicka”! :)

____________________________________
Just a small town girl


Wilderness

Har ikväll försökt fixa min cykel men oljig och blodig fick jag till slut inse att jag inte riktigt kan det här med cyklar. Brukar ju alltid säga skam den som ger sig men fasen jag ger upp! gaaahhh!

Underbara kollegan C såg att jag hade ont idag och kom förbi med en chokladkaka så jag skulle må lite bättre! Det hjälpte faktiskt! Gillar verkligen mina goa och omtänksamma kollegor!! :)
_________________________________________________
I am the wilderness locked in a cage
I am a growing force you kept in place
I am a tree reaching for the sun
Please don't hold me down


Valborg

Efter en helt fantastisk helg med syster , Malin och hundarna kändes lägenheten galet tom igår på kvällen och imorse när jag vaknade och det bara var jag och Chia igen. Valborgshelgen har kantats av långpromenader, god mat, god dryck och mycket trevligt sällskap!! Tog en sväng med hundarna upp på campus på valborg också så Chia fick miljöträna lite. Hon var galet duktig måste jag säga! Det är så kul att se vilka enorma framsteg hon ändå gjort/gör!

Kan inte förstå att det redan är maj-månad! Tiden fullkomligt springer iväg från mig! Inser med skräckblandad förtjusning att sommaren närmar sig med stormsteg! Försöker få kontroll på allt men det är fasen inte lätt. Har efter helgens diskussioner med en kollega, syster och Malin insett att jag alltid går in i allt jag tar mig för med 110% commitment. Jobbet, hunden, träning, hundträning, vänner, ja, allt! Måste lära mig att jag inte alltid gå all in med allt samtidigt, speciellt inte med tanke på externa faktorer som kan kasta all planering åt sidan. Kontenta: jag måste lära mig att planera in slack i mina planer så att jag inte blir lika sårbar inför externa faktorer. Måste även lära mig att sluta ha dåligt samvete och överkompensera allt annat när jag någon gång prioritera mig själv och det jag vill göra. Dock är detta lättare sagt än gjort, men jag skall försöka bli lite bättre på det i alla fall!   

______________________________________________________________________________________________
“The desire to find an all encompassing model of consumer choice has been described as the “pot of gold” at the end of retailing research rainbow.” – McGoldrick (1970)