Nytändning

Nya öppningar, nya saker att ta ställning till och försöka fundera ut.. Vet inte riktigt hur förslaget kommer att se ut men den närmaste veckan kommer att avgöra iaf det. Sen får vi se! Jag är rätt taggad, men törs inte hoppas på för mycket... jag har ju fått uppleva att det trots allt kan hända vad som helst! 

Får ingen riktig ro att slå mig ner och tentaplugga.. för mycket annat som snurrar i skallen på mig! Jag hoppas dock att morgondagen bringer med sig nya krafter! Ska till och med försöka plugga lite ikväll, om jag orkar! Har inte gjort någonting alls ännu och tentan är på fredag! Har varit på skolan idag från 8-16 men bara gått runt och pratat med lite olika människor om viktiga avgörande saker, funderat på hur jag känner och vad jag vill samt fikat med härliga Fia och Frida! Är stolt över dessa töser! De har ju i år tagit över föreningen HHUS och jag måste säga att de verkar sköta allt galant! Det var verkligen roligt med en liten update om vad som händer i föreningen! Har så svårt att släppa det helt, trots att det är ett och ett halvt år sedan jag klev av som ordförande. Känns skönt att det är så bra människor som driver det vidare!

Nej, nu är det dags att se klart desperate houswifes! Älskar denna serie =)

XXX

Nära skjuter ingen hare...

Så nära men ändå så långt ifrån... så känns det just nu! Fick veta tidigare idag att de skulle sköta det internt under dessa månader för att göra en utvärdering och sedan se hur tjänsten kommer att se ut. Känns oerhört tungt, då jag var tilltänkt, om de hade tagit in någon utifrån. Fick i och för sig höra en massa bra saker så jag får försöka bära med mig dem, trots att det just nu känns lite tungt! Fick iallafall lova att söka när/om tjänsten eller något annat öppnar upp sig på företaget nästa termin. Känns lite konstigt att det blev ett sådant här besked. Jag har ju som inte "förlorat" mot en annan sökande vilket gör att det känns lite bättre ändå.. trots att det är ganska tungt just nu! Hade verkligen hoppats på denna tjänst! I och för sig kanske det var att gapa efter för mycket, som första jobb men men.

Ikväll är lite tröst-ätar kväll så godis, vindruvor och glass står på schemat! Imorgon blir det till att ta nya tag och kolla upp en annan möjlighet (om erbjudandet fortfarande står kvar)

Nej, dags att ta tag i kvällens schema...

Helg igen!

Så var det fredag och helg igen.. känns som att tiden springer iväg! Jag som tyckte att september nyss började och nästa vecka är det oktober!! galet galet! Kommer få våndas denna helg också, då jag fortfarande inte hört något om jobbet.. får verkligen hoppas att måndagen för med sig glada nyheter och att jag slipper vänta längre nu. Är så nyfiken så jag spricker! Vill verkligen, verkligen ha denna tjänst!!! Skulle vara en sådan otrolig möjlighet! Dock har jag börjat tappa hoppet lite..

Gubben är iväg och fiskar upp en dunk vin och lite god mat till kvällen! Perfekt för att pigga upp mig!

Två tröttisar!

Två trötta töser tar en paus och mys-sover lite i soffan! =)


Höst

Hösten är här, med allt vad det innebär. Sol ena dagen och regn den andra. Idag är vi iallfall lyckligt lottade med sol och lite värme. Jag måste erkänna att jag tycker det är lite mysigt med hösten (men bara när solen skiner och det är rätt varmt). Träden blir så fina och luften känns lite friskare än under sommaren. Tro nu inte att jag föredrar höst framför sommar men jag tycker att alla vårtider har sina fördelar!

Chias tass blir allt bättre. Hon är en liten kämpe tösen våran! klagar aldrig när det gäller saker som gör ont, hon kör bara på! Bra ibland men mindre bra ibland. Vi tog en långpromis hem från dagis igår och shit vad duktig min lilla tös var. I skogen studsade och lekte vi för fullt. Efter en massa skog så kommer en grusväg som vi måste gå ett tag på innan vi beger oss in i skogen igen på andra sidan. När vi nästan var framme vid grusvägen kallade jag in Chia (som kom som en raket) och satte henne vid min sida. Sen bad jag henne att "gå med matte" och så trampade vi upp på vägen, sida vid sida (Chia lös). Vi fortsatte att gå så längst vägen, sen såg jag ett par som var påväg mot oss. Jag kopplade Chia i farten och gick förbi paret, för att direkt efter koppla lös och påminna Chia om "gå med matte". Paret vände sig om och sade högt "Gud vilken duktig hund du har, inte hade du behövt koppla!" Jag stannade, satte Chia vid min sida och tackade så hjärtligt för berömmet. sen gick vi vidare, fortfarande sida vid sida. =) Grymt stolt matte!!! Väl i skogen igen fick vi hoppa, skutta och plaska i vattenpöl så det sjöng om det!  Tänk om Chia kunde vara så duktig och gå så fint när vi möter andra hundar oxå!!

Idag och imorgon får Chia vara hemma med matte eftersom jag är ledig =) Ska bli mysigt att ha en liten långhelg med tösen! Ska försöka träna lite mer dessa dagar. Har lite dåligt samvete för att det inte har blivit så mycket mer än några minuter här och där. Ett rejält träningspass står på listan!

Upp och ner i pölen sprang hon som en liten dåre! =) så grymt söt!
 

"Matte kan vi inte stanna här i pölen??"

 

Veterinären igår igen

Känns som att vi borde skaffa klipp-kort hos veterinären snart.. var tvungen att gå dit med Chia igår igen. Hennes lilla tumma har gått och blivit helt uppsvullen och varig. Observera att detta är samma tass som glasbiten satt i!! Jag känner mig som sämsta matten i världen! Hur fasen har vi lyckas med detta? Veterinären trodde det berodde på att Chia försökt fått av bandaget som satt på för glasbiten och att hon då lyckats bita i tummen och gjort ett sår som hon sen varit och petat i hela tiden. Summan av kardemumman är att Chia åter igen måste gå med bandage för att skydda lilla tummen och vi skall kleta på någon smörja som vi fick av veterinären. Jag frågade lite försynt vad jag gjort för fel för att detta skulle hända och vetrinären bara skrattade åt mig. Jag kan förstå honom iof, det är ju inte riktigt mitt fel, men samtidigt funderar jag ju på om det finns något jag hade kunnat göra för att förhindra det hela....

Är sjukt spänd över det här med jobbet också.. igår ringde de och ville ha mina referenser och min d-uppsats. Vid ett tidigare tillfälle har han sagt att referenser skulle tas på den aktuella kandidaten så skojja inte vad nyfiken jag är nu.. är det bara jag kvar? är vi två? eller tar de på alla tre som var med senast vi pratade? Gahh... får verkligen hoppas att detta blir ett gott slut nu! Jag är ju så sjukligt nära nu!!! Får hoppas att jag inte snubblar på mållinjen bara!

xus xus

Poker

Så var jag hemma igen efter en lugn och skön dag som avslutades med pokerturnering och lite cash-game. Kom två i tunnan men förlorade vinsten i cash-gamet...så med andra ord gick jag plus minus noll denna afton. Chia skötte sig galant hemma hos Mats, trots att det var sex grabbar och en del bärs inblandat.. (plus två katter i lägenheten) Chia låg mest bara under bordet och sov. Känns verkligen superskönt att hon har börjat slappna av när andra människor är i närheten samt när vi är hos någon annan! Det hade verkligen inte gått för ett halvår sedan!

Nej, dags att gå och sova! Chia står i sovrumsdörren och tittar lite skumt på mig, som att hon vill säga - Matte det är dags för sängen nu! Jag är trött! =) Underbara lilla tösen våran!

En av tre

Fick i onsdags veta att jag är en av tre som "absolut är med i matchen"... de skulle höra av sig innan helgen. Nu har halva fredag gått och jag har fortfarande inte fått något besked. Just nu vill jag bara veta! Det pirrar i magen på mig och jag kastar ständigt ett öga på mobilen, bara för att se så den verkligen är på och fungerar. Suck vilken pina detta är!! Ring någon gång då!!

Ljus i mörkret

Shit vad långsamt det går att skrapa ihop denna uppgift! Kan ju iof bero på att jag inte riktigt förstår vad föreläsaren är ute efter och vill att jag skall plita ner... har fyra (!) artiklar kvar att läsa + hitta på två diskussionsfrågor till varje.. plus att jag måste avsluta denna kritiska granskning av en artikel. Känner bara hur tiden springer ifrån mig.. men nu är jag iaf halv-klar med den kritiska granskningen.....

Famlar efter ljus i mörkret för att skingra mina tankar och bli på lite bättre humör och kom på två roliga saker som jag bara måste berätta!!

1) På hundkursens avslutning sa tränaren att det var så roligt att se mig och Chia tillsammans för vi passar så bra ihop! =) Kul också att höra hur mycket framsteg vi faktiskt har gjort sen vi skaffade henne vid fyra månaders ålder.. Måste gotta mig lite i vilka framsteg vi gjort tillsammans! Men ännu är det mycket kvar att lära och jobba på!

2) Igår när jag var ute med Chia och promenerade på en liten halvt-cykel och gångväg körde en polisbil förbi, vände och stannade precis vid oss. Ut hoppade en polis, varpå jag genast började fundera på om jag gjort något fel... Han frågade mig om det var en dobermann jag hade och fortsatte med att hon var väldigt vacker och ståtlig! =) Snacka om stolt matte och vovve som promenerade resten av vägen hem! =)

När ska det vända?

Är fortfarande förkyld och halv-sjuk... förstår inte att det aldrig släpper någon gång! Chia har "skavt bort" en del av trampdynan på samma tass som hon fick glasbiten så nu är det på med bandage igen så det inte blir någe skit av det hela. Jag har fortfarande inte hört något om jobbet, inte heller får jag tag på någon men det är bara att fortsätta "jaga" suck. Nacken har varit riktigt dålig i typ en vecka nu. Jag är lättirriterad, stressad och utmattad!! När skall allt vända?!?

Avslutning på hundkursen

Ikväll var sista träffen på unghunds-kursen som vi gått. Vi fick gå banan, som hade fått lite tillägg, dagen till ära och allt gick toppen bra. Dock är det tydligt att Chia har lite överskottsenergi pga att hon fått vara stilla för tassens skull för mellan momenten fick jag verkligen jobba hårt för att vi skulle lyckas bra. Vi fick prova en lång och lite större tunnel oxå, vilken Chia gladeligen sprang igenom på första försöket. Vi fick mycket beröm för den utveckling vi gjort (matte är stolt!!!) och en hel del tips för fortsatt utveckling, så nu har vi endel att jobba på. Jag har ju kämpat för att Chia skall "tagga ner" och fokusera lite mer, (vilket vi lyckats med) men nu, eftersom vi är intresserad av agility så är det dags att "jobba upp" henne lite försiktigt vid vissa moment.

Ska fara förbi Björkstadenshundklubbs klubbmästerskap i agility imorgon för att kolla in hur det går till och vilka moment som finns med, så vi kan börja träna lite smått innan det drar igång igen till hösten.. Brukshundklubben har sitt KM i början av oktober, så då tänkte jag oxå försöka ta mig dit och kolla läget!

Känns lite tråkigt att kursen är slut nu... är ju så roligt att gå kurser och få träffas och träna lite. Plus få lite tips och peppning att träna till nästa gång! Får se om det går några roliga nu i vinter!
xus xus

Tillbaka till verkligheten

Så var jag tillbaka i verkligheten. Kom hem igår kväll och nu är det bara att försöka ta igen plugget lite... ligger lite efter tror jag men men det är nog snabbt ordnat! =)

Stockholm var mycket trevligt. Fantastiskt roligt att träffa alla tjejerna igen måste jag säga!

På Fredag-kväll drog jag syster och Marie till söder för att sätta oss på en pub och ta det lite lugnt. När vi var på väg att åka hem kom vår bror förbi och drog med oss till Berns Vip- Nattklubb. Jag har varit på Berns förut, men då uppe på själva stället, men har inte tyckt att det varit så där jättebra. Men nere i källaren, på VIP-nattklubben var det fantastiskt bra! Coolt ställe med bra musik och trevligt folk. Var lite coolt att det helt plötsligt hoppade upp några killar på scenen och började köra live.. sen kom det några andra och så höll det på hela kvällen. Live uppträdanden blandade med vanlig musik... sjukt roligt! - vi som bara skulle gå ut och ta EN drink... haha

I Lördags hjälpte jag och syster vår bror med att köra undan en massa bråte från hans nya lägenhet. Han har precis köpt och bestämt sig för att riva en vägg så det fanns ju en hel del att bära ner och kasta om jag säger så. Shit vad vi slet som små djur för att hinna färdigt i tid för kvällens bravader. Brorsans lägenhet blir nog hur fin som helst när han väl är klar.. men just nu finns inte mycket annat än väggar då han rivit ut garderober, en vägg och hela köket. (förstå att det var mycket att bära!)

På kvällen var det dags för reunion och syster & Johannas lägenhet fylldes med massa gamla kompisar! Det var verkligen hur trevligt som helst! Utgången var dock ingen höjdare! Vi borde ha stannat i lägenheten hela kvällen istället!

Igår åkte jag och syster ut till Täby för att kika på galopp. Det var verkligen hur kul som helst! Vi spelade lite (utan lycka) och bara myste av att vara nära hästarna och spänningen! Saknar verkligen Skorpan och Devil! Kanske måste åka hemöver här snart så jag kan fara och hälsa på dem och rida lite! =) Efter galoppen var det bara middag hos underbara Anna-Linda och sen hemfärd kvar på helgens schema. Jag var oerhört trött när jag kom hem igår.. (är iof det fortfarande men det är bara att bita ihop!) 

Nej, dags att ta igen lite plugg.... jag bjuder på lite bilder från helgen! 

Chia i Torsdags innan jag åkte


Syster och Marie (fredag - på Berns vip-nattklubb)


Födelsedagsbarnet Johanna och hennes barndomskompis Therese, redo för utgång

 
Babes!  (joje, anna och marie)


Anna, Sofia, Märta och Tina tar igen förlorade månader


Min söta vän Anna-Linda!


Täby Galopp!

Stockholm

Är på besök hos syster yster i Stockholm under helgen nu. Har haft en hel dag full av strosande och reunions. Mer blir det imorgon när vi skall fira Johannas födelsedag och hela "gänget" kommer hit från när och fjärran! Ska bli supermysigt att träffa allihopa igen!

Idag har vi strosat runt, fikat och ätit god mat! Ikväll blir det lite lugnt. Lite vin och sen ska vi möta upp vår bror på en pub på söder.

Såg en fin dobermann här i Solna när vi var på väg hem.... självklart inte lika fin som vår lilla Chia, men det fick mig absolut att tänka på tösen och sakna hennes närvaro!

Nej, dags att återgå till desserten och vinet! =)

Pencelin och smärtstillande till lille vovven

Det gick rätt bra hos veterinären.. men lill-skruttan hade en glasbit i tassen. Tog ett tag för veterinären att lirka ut den rackaren men till slut så. Nu skall Chia äta smärtstillande och pencelin i en vecka plus att hon måste vara lindad och får bara gå ut med sko på sig =/ Han tyckte dock att det inte skulle vara någon fara att träna Chia som vanligt men kanske lite försiktigare och mer observant på hennes rörelser. Nu ligger hon helt utmattad och sover efter en lite annorlunda upplevelse. Hon var väldigt duktig, men när hon vaknade till och var lite groggy var hon gnällig och sur på matte som lät detta hända! Lite positivt är iallafall att hon inte haltar lika mycket nu, trots att hon är lite öm i tassen som veterinären var tvungen att skära och karva lite i.

Känns lite jobbigt att åka iväg över helgen imorgon nu när vovvsingen inte är riktigt kry, men det kan nog kanske vara rätt skönt för henne att få umgås med husse på egen hand. (försöker intala mig det iallafall)

Nej nu måste jag verkligen få klart uppgiften till imorgon och göra en presentation.... shit vad dålig jag är på att vara ute i god tid och färdigställa saker. Alltid skall det sista göras kvällen innan det är dags! Skäms på mig!

XOXO


Veterinären idag

Det blir till att gå till veterinären idag. Ringde och surrade lite med honom för att se vad han tyckte om "halta-lotta" och han ville söva (!!) henne och gå igenom tassen ordentligt så att hon inte har någon liten glasskärva kvar i tassen. Känns lite läskigt att han skall söva ner henne men det är väl bäst så. Är lite nojjig och nervös.. och det värsta är att jag har tid först klockan 16 så det är många jobbiga timmar att gruva sig på innan det är dags.

Känns ju inte jättekul att åka hemifrån imorgon och va borta från gubben och lilla vovven ändå tills på söndag nu när hon inte är riktigt 100. Får hoppas att veterinären "fixar" henne så vi får tillbaka vår livliga och glada tös igen. Hon ser bara allmänt besvärad ut nu och tittar på mig med sånna hund-ögon som att hon vill säga "Matte, varför gör du inget? Det gör ju ont!"  huu.. vilken ångest!


Chia är halt!

Fasen oxå!!!! Chia går och haltar och ser allmänt olycklig ut! Så tråkigt att se henne så här! Är första gången hon gjort illa sig, hon brukar inte bry sig om ens hårda smällar särskilt mycket så det är väl därför jag är lite nojjig nu. Jag menar, hon reagerade inte det minsta när hon i sin iver att gå ut, gled på rygg nerför nästan hela trappan! Men nu har ett litet litet jack i trampdynan orsakat en rejält halt vovve.


Stackars liten

Hundkursen igår gick riktigt bra måste jag väl säga. Alla moment satt som en smäck och Chia skötte sig galant. Dock var hon som ett litet vilddjur i väntan på vår tur och nästa moment. Hon kunde verkligen inte slappna och och bara ta det lugnt som förra gången. Tur iallafall att hon var duktig under själva momenten. Lilla-tjejen måste ha kommit in i någon sorts tonårs-period. Hon är jätteduktig och lydig när vi tränar och gör saker, men på en vanlig promenad så är hon väldigt dragig i kopplet och ointresserad. Stannar jag och gör lite övningar så är hon genast med på noterna men när vi börjar gå igen så är det som att hon försöker koppla bort mig och promenera själv. Jag blir galen av dragandet! Vet att det kommer och går sånna här perioder med en unghund men det är ju frustrerande att hon börjat dra i kopplet så mycket när vi är ute. Jag VET ju att hon och jag kan gå fint.

På väg till bilen efter kursen råkade lillgumman kliva på en glasbit och började blöda under trampdynan. Hon fick ha en liten strumpa på sig hemma, för att inte få in smuts i jacket, varpå Chia såg helt bedrövad ut hela kvällen. Sen verkade det som att allt var bra imorse men ack så jag bedrog mig. När vi kom till dagis började hon blöda lite igen. Inge vidare kul att lämna lilla-stumpan när hon blöder men Lotta har ju koll och skulle hålla uppsikt över det lilla lilla jacket som orsakar blödningen.

Själv har jag gått och blivit sjuk! Väldigt irriterande då jag ska fara ner till syster i Stockholm på torsdag och stanna över helgen. Alla tjejerna från plugget kommer dit så det blir en liten reunion! Ska bli mycket trevligt, men som sagt - jag måste bli frisk!!! *snörvel*


Oförskämd fransyska

Måndag, och dags för en ny vecka med nya äventyr. Denna vecka är väldigt speciell för mig och jag kan inte annat än säga att jag hoppas på det bästa =)

Igår var vi och hälsade på grannen och hans hund. Chia och lilla Terry är verkligen goa vänner. De vill aldrig sluta leka, pussas och brottas. Nu var det ett tag sedan vi vär dit och Terry har verkligen växt sedan sist. Börjar bli en stor pojke nu!





Vi tog oss även tid till att träna lite på slalom, fyrkanten, sitt-stanna, ligg-stanna, stå-stanna, stanna på avstånd och läggande under gång. Hon är rätt duktig gummsan min! =) På eftermiddagen blev det en långpromis med Patrik och hans kompis i I20 skogen - sjukt mysigt!

Var med om två lite speciell situationer på universitetet nu på förmiddagen. På väg till föreläsningen gick jag bakom några lärar-studenter som diskuterade barn och intelligens. En tjej berättade om en undersökning som bevisat att långa barn var mer intelligenta och att korta barn ofta fick sitta kvar i skolan och tog längre tid på sig för att lära sig något! Jag måste ha varit ett ruskigt smart barn! Jag var ju redan i lekis ett huvud högre än alla andra! Skönt att få sin intelligens bekräftad ;)

Efter föreläsningen (som btw var rena sömnpillret och jag ångrade att jag klev upp imorse!) gick jag direkt till anslagstavlan för att skriva upp mig på en seminarieuppgift. Till min förvåning, när jag står där med lapparna i handen kommer det fram en fransk-tjej och rycker papperen ur handen på mig med orden "I´m in nr 2 so I take that paper'"  mitt svar blev genast " Sorry, but I´m also in number two" och räckte fram handen för att få tillbaka papperet - men icke! Hennes svar blev "ok - we can look over here!" och ställde sig i en grupp av fransyskor och fransmän varpå de snabbt fyllde i sina namn och till slut lämnade tillbaka papperet till mig. Shit va sur jag var!!! Men snäll och "svensk" som jag är så stod jag där tyst och snällt och väntade.. men kokade inombords och ville säga ifrån på skarpen att det faktiskt är ganska oförskämt att rycka papper ur handen på en person och samtidigt "gå före i kön".  SUCK!!

Mys-lördag

Igår blev en riktigt lugn och mysig dag. Vi tog en långpromis i I20 skogen då jag var tvungen att visa Patrik alla fina vägar som finns där, som vi har missat! Kan inte förstå att vi inte utforskat den lite bättre, men det kommer nu, det vill jag lova! :) Chia var väldigt trött efter veckan på dagis och långpromisen så resten av dagen blev mys och ben-tuggande!

Har börjat träna lite läggande under gång med Chia... det går framåt men jag måste som ta lite på hennes rygg och halvt-stanna till för att hon skall förstå att hon inte bara skall fortsätta gå med matte! Men det kommer väl säkerligen! Lärde henne ett nytt litet trick igår som hon greppade direkt! Hon förstår alltid när det har något med att hon får lätta från marken att göra! haha.. Jag lärde henne iallafall ordet studsa. (Hon sitter först ner och sen när jag säger studsa så hoppar hon upp och ner) Tror hon tyckte det var ett fantastiskt roligt trick att kunna! Måste hitta på lite fler trick-som har med hopp att göra för de tycker Chia är som roligast! =)

Är dock lite orolig över att lill-grisen våran har börjat äta så dåligt. I början av veckan var det bara på morgonen som hon åt dåligt, men det tog hon igen på eftermiddagen med en klupsk aptit. Men nu i helgen har hon ätit ytterst lite, men tuggar frenetiskt på ben. Om jag lägger i lite skinka i maten och rör om så äter hon lite, men bara tills hon fått upp all skinka. Är lill-gumman sjuk mån tro? Eller har hon bestämt sig för att gå på diet ett tag? Nej skämt å sido så blir jag lite nojjig och orolig för henne! Man måste ju äta!

Här är lite bilder från gårdagens promenad.... så otroligt mysiga vägar att gå på!


Full fart när matte ropar!


lilla fotomodellen våran...

Sötnosen

Tror faktiskt att lill-gumman vet när jag har ont i nacken... eller så inbillar jag mig bara men hon går mycket finare i kopplet, söker ögonkontakt hela tiden och vill vara extra nära hela tiden. Hon är så snäll vår lilla tjej! Nu står hon med huvudet i mitt knä, precis som att hon bara vill säga "matte jag är här, och jag ska sköta mig och vara snäll?!" Underbara lilla vovve!

Ikväll blir det bara lugnt och skönt. Chia får lite "ledigt" också, mest för att matte behöver det, men jag tror tjejen är rätt trött efter första veckan på dagis också så det verkar inte göra så mycket!

Inte att leka med

Nacken min är absolut inte att leka med idag. Stenhård och smärtar så in i h*****. Vet inte riktigt vart jag skall ta vägen, hittar ingen ställning som är skön och sjukgymnasten kunde jag inte få komma till förrän på onsdag. SUCK! Någon som är duktig på att massera?? Skönt att det är helg iallafall så att jag slipper sitta på lektioner och dyligt. Dock lite drygt att jag måste skriva den där uppgiften... Trodde jag skulle ha hunnit längre än vad jag gjort, men smärtan gör att allt går långsamt och att jag måste ta en hel del pauser. Känns som att jag provat alla tips jag fått på smärtrehab för att dämpa smärtan men inget hjälper! Vetekudden, stretchövningarna, avslappningsövningarna, stilla-läge, mjuka rörelser, promenad.. jaaa you name it för jag har provat alla tips förrutom att gå och sova. Känns som att jag inte har tid att sova bort halva dagen!

Jäkla vovvsingarnas fel igår... eller okej, kanske lite mitt eget också, men de borde ju ha lite mer koll på vart de springer! Stod och pratade med Malin medans hundarna fick leka lite och det hela resulterade i att de sprang in i mig när jag inte var beredd, varpå jag föll som en fura och nacken fick sig en rejäl knyck... inte det bästa när den redan är så paj som den är! Sen gjorde det väl inte saken bättre att jag inte sovit speciellt mycket, samt att gubben har i princip legat på mig hela natten = jag har inte kunnat röra mig! Han är ju alltid så söt när han har druckigt sig full... skall alltid ligga nära och kramas hela natten.. :)

Nej, mer vila och sedan försöka få något gjort på uppgiften! Måste komma på ett exempel att bygga allt på... inledningen är iallafall i princip klar så det går ju framåt! (måste tänka positivt)

Fick ett mycket glädjande samtal från syster igår iallafall! Hon har sålt på första egna dagen! Helt galet bra hade det gått! Så skönt att det vänder nu! Är glad för din skull gumman! Snart kommer jag och hälsar på oxå.... ska bli så kul att samla hela "gänget" igen!

Långpromis i I20-skogen

Kom precis in från en långpromis i I20-skogen. Malin och hennes Leo visade oss en riktigt mysig väg som vi definitivt kommer att gå igen! Finns tydligen en massa fina och outforskade vägar där uppe som vi bör kolla. Chia skötte sig galant - trots att hon till en början va lite skeptisk till Leo och bara ville gå med matte och Malin istället för att busa, men hon till och med efter att Leo och Chia brytit isen och börjat busa lite lyssnade Chia till mattes alla komandon! Mötte två andra hundar oxå och Chia kom så fint på inkallning direkt, trots att hon såg vovvsingarna! Är så stolt så att jag spricker! =)

Ikväll blir det till att ta det lugnt - det har vi förtjänat! Film och mys med vovven (gubben ska tyvärr ut med jobbet så det blir mys på tu man hand med vovven)

Student på Campus

Har varit uppe och jobbat på campus-området med Online nu hela förmiddagen. Det har gått riktigt bra! mycket bra respons och intresserade nya studenter som är på jakt efter extrajobb! Vi körde lite Wii-bowling och frågesportstävlingar och delade ut godis och foldrar. Jag smet lite tidigare men ett tappert gäng skall vara kvar till efter tre någon gång! Kallt som attsiken var det så nu är nacken lite knäpp... och jag som måste börja plugga och iallafall börja på den individuella uppgiften som skall vara inne om en vecka. (2-3sidor text samt förbereda en 10 min presentation - allt på engelska så klart) Ämnet jag fick var rätt intressant men ändå hittar jag inte så mycket om det - varken i boken eller artiklar.. Typiskt min otur. Jag skall allafall skriva om Consumer Relationship. Fördelar och nackdelar med att känna sina kunder. Måste bara komma på en twist så ska nog sidorna lätt smattras ihop! (sen är det ju det där med teori som måste in oxå.. synd att man inte bara kan ljuga ihop saken - då hade det gått fort! =) 

Nej dags att få lite mer gjort innan det är dags för en långpromis med Malin och hennes supersöta norska dalmatin! =) 


You know you love me! =)

Chias nya halsband

Så har det äntligen kommit - Chias nya snygga halsband! Hon verkar rätt stolt över det måste jag säga! =) Skönt att få lite reflex på henne också, så att hon synns i höstmörkret!  

Visst är hon snygg, lillflickan våran!?




(lite suddig bild, men ändå)

Olidlig väntan!

Helt galet vad jobbigt det är att behöva vänta! Ringde och surrade lite med dem idag och fick veta att besked kommer nästa vecka!! Sjukt jobbigt att behöva vänta en vecka till.... Speciellt när det är andra som väntar på det beskedet för att veta om jag skall jobba där så att de skall lägga ut tjänsten eller om de helt enkelt skall "hugga mig". Jag blir galen av att vänta.. känns som att jag går i någon slags dvala utan riktning eller mål.


Elin - räddaren i nöden!

Var som jag tidigare nämnt och skrev in mig på universitetet idag. Första kurserna skall jag läsa på ett annat masters program så jag valde marketing! Sen upptäckte jag att jag får Agneta Marell som föreläsare på första momentet! Kan inte bli bättre! =) I övrigt kände jag mig väldigt gammal trots min ringa ålder på 24 (jaja, först i november blir jag 24 men ändå!) Några tappra själar som går året under mig var där, men inte många. Känns lite tråkigt men ändå så tror jag att det nog skulle bli rätt roligt, om jag väljer att plugga detta femte år. Dock skulle man ju önska sig lite mer pengar varje månad men det finns ju alltid extrajobb jag kan skaffa mig. Eftersom jag inte vet om jag skall plugga vill jag inte lägga ut en massa pengar på en kursbok så jag tog mig en sväng förbi bibblo för att se om turen var på min sida, och visst var den det, hittade boken för första kursen så nu är jag safe iallafall de två första veckorna (får bara låna den så länge) Boken var dock av den förra upplagan men jag tror inte det är så stor skillnad!

När jag sedan gick en sväng och strosade i korridoren upptäckte jag två söta men förvirrade tjejer som stog och såg förvirrade och hjälplösa ut. Som den hjälten man är stegade jag fram och frågade damerna vad de letade efter. Nya ekonomer (handels och logistik) var de - på väg till expeditionen men dock på väg åt fel håll så jag följde dem dit och såg till att de blev väl omhändertagna! Från en ekonom till en annan! Jag tycker att alla ekonomer skall känna tryggheten i vetskapen om att det finns äldre, snälla ekonomer som tar hand om dem.  På väg tillbaka ut mötte jag ett gäng ännu mer förvirrade ekonomer på jakt efter rätt sal och självklart offrade jag mig även denna gång och lotsade de stackars barnen till rätt sal. Vilken vardagshjälte jag varit idag. ;)
 
                                                                             


Uppe med tuppen

Så var Chia rastad, gubben avlämnad på flyget (06.30) och sen Chia lämnad på dagis. Dags att vara lite produktiv innan jag måste upp till universitetet. Måste hinna skriva på ordförandetestamentet. Min plan om att vara klar förra veckan gick i kras, men nu är det inte mycket kvar som tur är!

Måste ladda hem lite filmer tills ikväll också! Gubben kommer ju inte hem förrän sent imorgon kväll! (stackars mig!) Jag är verkligen sämst på att vara ensam! Tur vi har hundkursen i eftermiddag så håller vi oss lite sysselsatta iallafall!




bjuder på två Chia-är-trött-bilder så här en tråkig måndag-morgon. Have a nice day!