Laddar!

Kickade igång även denna helg med ett kvällspass på skidorna igår. Kul att Kamilla från laget var där och körde också. Sannerligen inspirerande att höra och se hur hon kör! Ruskigt duktig! Lite drygt en halvdecimeter nysnö låg på spåret så vi fick jobba men ack så härligt det var!! Körde Chia och sedan Gizmo en liten kortare sväng för att avsluta en runda med båda.  När jag kom in med Chia och skulle byta till Gizmo började en trevlig kille surra med mig och gulla med Chia. Hundtricket verkar funka...kanske bör utnyttjas oftare! ;)
.
Nu laddar vi inför ett pass på skidorna med laget! :) Ikväll kommer finaste Ina till stan och då blir det så klart lite festligheter och skaka rumpa!
________________________________________________
Dance the night away!!

Sista minuten....

Ibland blir jag så arg på mig själv! Måste lära mig att säga nej och att prioritera mina egna deadlines så att jag slipper vara ute så här i sista minuten. Har precis skickat in en uppgift (kl.11.57) som skulle vara inne senast kl.12.00. Visst, jag hann i tid men detta är sannerligen inte en uppgift jag är stolt över. Helt ärligt så kommer jag få skämmas i Göteborg på tisdag! URSCH! Att jag aldrig lär mig! Jag måste verkligen bli bättre på detta. Nu lovar jag att nästa uppgift skall börjas på i tid och även vara klar låååångt i förväg! Får tänka att fasen vilken progression jag kommer visa på från uppgift ett till uppgift två.. ;)

Igår var det finmiddag hos Maira med tjejerna från jobbet. Ruskigt trevligt! Ruskigt god pakistansk mat, vin och massa skitsnack! Känns som att hela denna vecka har varit vardagslyx! I like it!
Nej lite käk på detta och sen hugga tag i nästa sak på "to-do" listan! Snart helg!
____________________________________________
Lesson learned

Lyx

Blev igår bjuden på middag ute i Skravelsjö hos finaste familjen Pärson. Riktigt kul att träffa dem och pojkarna igen, galet så fort tiden går mellan gångerna. Insåg att jag inte varit dit sen innan snön föll så det var sannerligen på tiden! Lyxigt med ruskigt god 3-rätters en tisdag!! När pojkarna gått och lagt sig åkte föräldrarna iväg på bio och jag myste ner mig i soffan med efterrätten. Måste säga att Viktor (4år) och Rasmus (15månader) sannerligen är två små änglar. Rasmus vaknade till ett par gånger men så fort han fick tutten i munnen så somnade han om direkt. :) Ruskigt skönt då jag verkligen inte har så mycket erfarenhet av att vara barnvakt (detta var 3:e gången).
.
Bilträningen med Chia går fortsatt framåt. Igår körde vi hela vägen ut till Skravelsjö men sen blev det ett par stop när hon insåg vart vi var på väg.., men hela vägen hem var det tystnad iallafall! Känner mig rätt nöjd över hur snabba och stora framsteg vi gör!! Ibland är det bra att vara envis! :)
.
Nej dags att dyka ner i Heuristics and Biases ett tag igen innan det är dags för AW! :)
__________________________________________________
Now I´m coming alive, body and soul
Feeling my world start to turn

Helt awesome helg!

Har haft en helt underbar helg! Kickade igång helgen med att åka skidor. Först en sväng med Chia, sen med Gizmo och sist en sväng med båda samtidigt. De gick på riktigt fint tillsammans denna gång! Dock drog jag på en vurpa i en nedförsbacke då jag lyckades fastna lite med skidan i ett spår (ändå lite konstigt att det skall korsas ett annat spår i en nedförsbacke, men men det gick bra och hundarna skötte sig ypperligt (även fast Chia blev lite försiktig och sprang å ville kolla till matte efter vurpan).
Har fått nya jackor till laget.. Ruskigt snygga, fasen jag ser ju nästan ut som att jag vet vad jag pysslar med i spåren nu juh! ;)
.
Vaknade tidigt på lördagen och passade på att att få lite egentid med Chia i skidspåret innan det var dags att bege mig till Lindströms. André ringde mig för flera veckor sedan och fixade en överraskning till Malin så igår var det dags att hoppa på botniabanan mot Övik. Galet roligt att se Malins förvånade men glada leende när det blev klart för henen vad hennes make hittat på! Tåg till Övik, lunch, shopping, Modo-match (ursch så dåliga de var!!!), 3-rätters middag och sedan mys på hotellrummet innan utgång. Utgång på O´learys där vi verkligen ägde dansgolvet! Kvällen blev verkligen en egoboost som heter duga! Vilken make hon skaffat sig som kirrat allt detta!! :)
André hade även fixat denna överraskning som stod på rummet!
Laddade för en utekväll på O´learys!
.
Inte helt fel att vakna upp på hotell och få trycka lite hotellfrukost! Väl hemma igen fiskade jag upp Chia och tog mig en lång-plumsa i djupsnö-promis. Riktigt härligt!
.
Fick oväntat men ruskigt trevligt besök idag också. Helt plötsligt står E utanför dörren med en liten vorsteh valp. Han har ju länge surrat om det men jag hade ingen aning om att han nu hittat en! Stella kommer garanterat att bli en duktig draghund! Gick ut och lät hundarna busa lite. Riktigt kul att se henne och Chia leka och röra sig tillsammans. Mer sånt! :)
________________________________________________________
The best days of my life

Piller

Bestämde mig för att trycka lite piller nu när nacken varit så skrutt och jag måste säga att det gör stor skillnad! Jag är ju rätt skeptisk till att trycka smärtstillande och har rätt ofta fått ustkällningar av läkare för att jag inte tar dem vid behov. Eftersom jag haft så mycket denna vecka så att jag inte har tid med att va dålig, svimma och spy så bestämde jag mig för att prova dem. Nackdelen med pilltrn är att jag känner mig seg, som att jag hör mig själv utifrån och att det känns som att jag har huvudet i en burk.. jag  hör folk dåligt och allt är som om jag vore full. SEn är det lite irriterande att det kryper och kliar i hela kroppen... Fördelen är att jag inte har ont och att jag kan fokusera (men allt annat runtomkring försvinner när jag fokuserar) och på så vis har jag kunnat vara produktiv trots att nacken är dålig.. I vanliga fall brukar det ju vara svårt att få något gjort vid sådana här tillfällen! Rock´n roll helt enkelt! ;)
.
Igår blev det lite skidåkning igen.. Tog det rätt lugnt och harmoniskt i spåret med först Chia och sen Gizmo. Ruskigt skönt att vara tillbaka igen så pass snabbt och skönt att jag inte svimmade denna gång! :) ikväll blev det i vanlig ordning, bodypump. Dock var töserna upptagna på annat håll så jag fick klara mig själv. Helt galet skönt att jag trots nackens kondition ändå kan träna.. Kanske måste lyssna på läkarna och faktiskt ta pillrena när smärtan går upp från en normal dags smärta till svimma-spy-smärta. Det är ju faktiskt rätt skönt att slippa det! ;)
.
Måste åter igen säga att jag är galet nöjd över utveckligen av Chias beteende i bilen!! Känns så skönt att vi gör framsteg och är på väg att eliminera den irriterande egenskapen. Trägen vinner sannerligen! Vilja, ennvishet, konsekvens och en stor portion tålamod verkar vara allt som behövdes! Detta lyckade projekt har gett mig lite nya idéer för hur jag ska lyckas med det andra Chia-projektet.. Ensamhetsträningen! Ingenting är omöjligt, nu kör vi! :)
_________________________________________________
It´s all in your hands, all in your hands!

Fokus

Är riktigt nöjd över de framsteg som sker i projektet att " få Chia att va tyst och stilla i bilen". Lyckades ju få bort det ett tag men på något vis har det kommit tillbaka och blivit allt värre. Fick nog förra veckan så nu kör vi stenhård träning. Varje gång jag hör henne låta minsta lilla så stannar jag och inväntar tystnad innan vi kör vidare... har blivit en del stop med varningsblinkers (sorry andra trafikanter) längs vägarna. När jag har en tid att passa får Chia åka i framsätet (bra tips Mia!) så inte träningen förstörs  av att jag måste åka även fast hon låter eller att jag kommer för sent till något viktigt. Tålamodskrävande är det sannerligen så därför är det extra skönt att redan nu se resultat!
.
Fokus har varit en bristande förmåga idag. Så fort jag försöker fokusera och läsa pm eller något annat så bara snurrar det. Blir så less. Jag vill ju producera, vara effektiv och få saker att hända! Well, kanske lika bra att gå och sova istället och ta nya tag imorgon! Sov så sött vänner!
___________________________________
Sen en tid tillbaka har jag varit trött
Försökt att vara allt på samma gång
Så mycket man kan göra och borde och vill
Mitt i allt så ska man räcka till



Blandad kompott


Tror jag skrämde båda lagkamrater och lite andra draghundsfolk igår. Efter typ 4km in på spåret så lyckades jag svimma. Dock låg jag längst bak av oss vid det tillfället så vi tappade de andra. Chia väckte mig i vanlig ordning och hjälpte mig upp.. Sen stapplade vi vidare. Efter 6km var det dags igen... samma igen och till slut lyckades Chia dra oss i mål. Fick hjälp att ta mig till bilen och sätta mig ner å dricka vatten. Blir så arg när det händer! Gillar inte att det blir en sådan stor grej av det. Jag förstår ju i och för sig att folk som inte är van blir lite oroliga och kanske lite rädd, men för mig är det inte något konstigt. Vet ju att det blir bättre bara jag får sätta mig ner, andas och dricka lite vatten...Har dåligt samvete för stackars Gizmo som inte fick köra något på grund av  min skrutt-nacke! Får ta igen det vid nästa pass och köra mer då istället! ;)
.
Gårdagen avslutades iallafall trevligt med 3-rätters, cocktails och surr med fina kollegor!
Finaste töserna!

Denna dag har bjudit på fantastiskt väder. Önskar jag hade kunnat åka skidor men fika, två timmars promis i solen och sen varmkorv med finaste Malin, Saphira och hundarna var definitivt ett bra substitut! ;)
________________________________________________________________________
Jag får liksom ingen ordning på mitt liv. Det kan va så förfärligt, det kan va så bra!!!

Energi!!!

Vaknade imorse och kände åter igen energin flöda i kroppen! Är så tacksam för att den är tillbaka igen! Bara att hoppas att den stannar kvar lite längre än sist! :)
Avslutade gårdagen med ett härligt bodypump pass med finaste kollegorna Malin och Maira. Kände mig stark och lastade på mer än vanligt, vilket känns idag! Gött!
_______________________________________________
Stop where you are and wish
Little things could kill this

Confession

Hur mycket jag än önskar att det inte var sant så måste jag ändå erkänna.... jag har åkt på min första förlust i wordfeud! Jag förstår att ni är chockade, det är även jag kan jag lova! Dessutom var det mot M och det var hans första wordfeud match ever... känns oerhört tungt! Irriterande också att karln flyr landet i några veckor så att jag inte ens får en rematch direkt utan får leva med denna förlust tills han kommer hem. Illa, men jag hävdar bestämt att denna förlust beror på den smäll jag fick mot huvudet (hmm var detta taktik av mr M mån tro?!) som tillfälligt påverkat kapaciteten i min hjärnan...
.
Kände mig lite down igår men som på beställning ringde min fina, underbara vän och piggade upp mig! Du lyckas då alltid få mig att skratta åt allt elände du gumman! Tack för att du finns älskade vän!!!
.
Snart dags att kicka igång dag två på kursen i Structural Equation Modeling i Amos! :)
____________________________________
I  got another confession to make


Feed your brain!

Oj så denna vecka springer iväg då hela dagar är uppbokade i workshops. Igår undervisning. Idag och imorgon kurs i structural equation modeling i Amos.. kan lova att det snurrar i skallen just nu. Nytt program, ny metod och fördjupning.. KUL! Inser dock hur nördig jag är... inser även hur mycket jag har att lära. Det är konstigt det där.. ju mer jag läser och lär mig desto mer inser jag att jag inte kan och hur mycket det finns som jag skulle vilja läsa och lära mig. Jag skulle nog aldrig trivas i att ha ett jobb där det är samma varje dag. Nog för att det ibland skulle vara skönt att kunna gå på autopilot å i princip göra jobbet i sömnen men jag behöver utmana skallen... få tänka, analysera, utmana och föda hjärnan med ny kunskap!!
.
Känner mig rätt kluven...igen... som vanligt! Känns lite som att livet sparkar undan fötterna på mig så fort jag lyckats kravla mig upp igen. Varför kan inte allt bara få vara bra samtidigt?? eller iallafall kan det väl få vara bara ok?! Well, bara att ta ett djupt andetag, försöka slappna av och försöka blockera det negativa!
______________________________________________________
Even when I'm a mess
I still put on a vest
With an S on my chest
Oh yes
I'm a Superwoman


Inte riktigt 100..

Känner mig inte riktigt hundra idag varpå min handledare skickade hem mig med order "vila". Huvudet spränger fortfarande, kan inte riktigt förstå varför för så hårt slog jag inte i men men, bara att lyssna och vila så att det går över till imorgon då jag skall sitta i seminarier hela dagen (måste hoppa in på en kurs som fått alldeles för många studenter). Värst av allt är att se M ha så dåligt samvete...gör att jag skäms för att det inte gått över! Positivt är iallafall att ingen bula syns och att jag kunde sminka över den lite lätt färgförändringen! :)
.
Ändå galet vad snabbt temperaturen har svängt! Imorse visade termometern -17 och nu står den på ynka -3!! Gött! Nej nu ska jag peta i mig lite mat och sedan lägga mig på soffan för att läsa "Heuristics and Biases"!
________________________________________
What doesn´t kill you makes you stronger

Ta i trä...

Fest igår med trevliga människor och en massa dans. Idag känns huvudet rejält och jag har varit lite yr å illamående, men inte pga att jag varit bakis, för det har jag mirakulöst klarat mig utan. Nej det känns som att jag fått huvudet dunkat in i en björk... nej men hoppsan hejsan, det var ju precis det jag fick igår.. så kan det gå med två fulla människor och ett träd! ;) Har försökt få ner bulan med is så jag hoppas det inte syns alltför mycket imorgon.. och framför allt att yrseln ska släppa.. haha en ruskigt rolig kväll var det iallafall!
.
Har idag tittat igenom lite bilder från de senaste tre åren på min hårddisk och galet så många minnen som dyker upp! Tänk så mycket som hänt på tre år ändå.. bra och dåliga saker men jag väljer att ta ett stadigare grepp om de bra sakerna!
Söndagsmys! :)
___________________________________________________
You can try but never stop me
This is what I'm made of

Helg igen

Gårdagens bodypump pass känns i kroppen idag vill jag lova. Gött! Kan dock inte riktigt förstå att tiden flyger iväg så snabbt. Redan helg igen!
.
Surrade med finaste Lina på whats-app idag. Så oerhört kul! Önskar jag kunde spola tillbaka tiden typ två månader och göra om Singapore visiten! Saknar dig gumman!
.
Draghundstävlingen är inställd imorgon på grund av kyla (de hade satt gräns på -15 och prognoserna säger -25) så det blir ingen debut.. Jag som hade kommit över mina funderingar och bestämt mig för att köra. Well, det kommer väl fler tävlingar... kanske redan nästa helg! :)  Mest irriterande att kylan förmodligen sätter stop för skidåkning hela helgen...frågan är ju hur kallt vi ändå kan träna lite lätt i?! Vad ska jag annars hitta på liksom?!?
___________________________________________________
Good night to be young


41 dagar kvar

Mysigt som alltid hos Malin igår. Lilla Saphira är sannerligen en liten solstråla som rockar med gåvagnen! :) Blev lite opeppad på att bege mig ut i kylan och köra skidor måster jag erkänna men ville inte svika laget så det vara bara att köra på. Dock var ingen ur laget där så jag fick köra själv.... Chia gick iallafall som en raket! Synd bara att vi svängde åt lite olika håll på ett ställe så vi fick ett stop och Chia lyckades gå på fel sida av mig så att vi lindade in oss i linan. Tog typ 1min att snö allt på plats men trots detta tog vi oss runt 4.48km på 12.30. En förbättring helt klart! Chia verkade dock lite besviken och sur över att det var över när jag bytte ut henne mot Gizmo efter ett varv så där fanns det mer krut kvar! :) Gizmo gick inte lika bra som han gjort tidigare. Han var inte alls intresserad av att springa ifrån de vi körde om utan ville vända och vänta in vilket gjorde det krångligt då det är lätt att råka köra över linan å trassla in sig när den inte hålls sträckt. Väl tillbaka vid bilen va Chia fortfarande på g så vi tog ett bonusvarv, bara för att. Hon gick på riktigt fint det varvet också, men kom ikapp ekipaget med pulka som stod stilla och strulade i en ruskigt brant backe så där blev det tvärstop och svårt att komma igång efter igen...tur det inte var så långt kvar för när hon insåg det drog hon på igen...mot köttbullarna! ;) Riktigt roligt pass trots kylan med andra ord... men oj så skönt det var att ställa sig i en varm dusch och sedan krypa ner i soffan under filtar med en kopp Chailatte och en husmans. :)
.
Är lite sugen på att ställa upp i motionsklassen på tävligen på lördag (om det inte ställs in pga kyla dvs.). Men har ju aldrig tävlat, Chia löper så jag vet inte om hon kommer vara på humör att dra som igår eller omotiverad som i lördags...+ att jag är lite rädd för den där backen..Inte så mycket för att den kanske kommer förstöra för oss utan mer om någon ligger bakom oss där och vi lyckas förstöra för någon annan.... Har inte åkt den backen tidigare utan trott att spåret går rakt fram och inte till vänster på det stället (har tappat typ 600m i längd på ett varv, inte konstigt jag mäter upp 4.48 istället för 5km som de säger att spåret är).. men Chia verkar ju gilla spåret (kanske inte backen då men) och går på fint där.. hhmmmzzz tävla eller inte tävla, det är frågan??
.
Blir en hel del surr om skidåkningen på bloggen nu, men kanske inte så konstigt då det upptar större delen av min fritid.. sen är det ju så kul och även kul att vi förbättrats från förra året och att vi fortsätter utvecklas så ni får stå ut helt enkelt ;)
Bild tagen av Åsa på Vindelälvsdraget 2011.. 41 dagar kvar till start... längtar!!
_________________________________________________
'Cause when the feelin's right I'm gonna run all night

Plan A påbörjad...

Har idag tagit ett litet steg för att nå en dröm! Kom att tänka på ett gammalt tips som jag fick av A när vi surrade om detta för rätt längesen och nu äntligen har jag tagit både mod och tid till att följa det... Får se vad det leder till. Vad är det värsta som kan hända liksom?!? :)

Idag blir det lyxigt värre. Middag med underbara Malin innan det är dags att dra iväg och träna med laget! :)
_________________________________________________
Jag är en av alla dom som faktiskt aldrig riktigt bara ville vara
en av alla dom