Kontroll

Ännu en härlig dag på jobbet och ett lyckat ryggpass på IKSU med söt-Lotta! Är redan peppad på nästa pass! :)

Känner just nu att jag håller på att tappa kontrollen över saker och ting. Kanske bäst att ta tag i saker och ting för att återfå kontrollen, men å andra sidan är det ganska skönt att bara strunta i allt och låta det bero. Det är definitivt mindre ansträngande och tar mindre tid iallafall, dock har jag ju lite lätt för att bli stressad när jag inte har allting under kontroll...  Typsikt, alltid detta ständiga dilemma.

__________________________________
I don't know what you've done to me,
But I know this much is true:
I wanna do bad things with you.

Nu kör vi!

Humöret är på topp just nu. En underbar helg gick över i en ruskigt härlig måndag. Långpromis med dagis-gänget följt av ett besök på IKSU med Lottis och därefter ännu en promis med Chia! Ruskigt härligt att komma igång igen efter 2veckors ofrivillig vila pga nack-skrutten! Kändes ruskigt bra till och med. Nu kör vi! :)

____________________________
If I have to, I can do anything,
I am strong, I am invincible


Fantastisk helg

Har haft en helt fantastisk helg! Känns en aning tomt här hemma nu när syster åkt! :( Före helgen utlovades det en helg full av mys, bus, äventyr och rajraj. Jag kan gladeligen bekräfta att helgen bestått av allt detta! :)

Fredagen bestod av mys med mina sötrumpor syster och Malin. Film, god mat och en massa skitsnack! Lovely. Fick veta att underbaraste paret Malin och André skall gifta sig till sommaren! Stort grattis än en gång!

Lördag började med shopping och preppande sen blev det att fira ordentligt med tårta och champagne! Fanns en hel del att fira denna afton så rejält med rajraj blev det! :) Det vi firade var: en nyss fyllda 30 (Chris), en nyss fyllda 31 (Vlad), min efterlängtade totala frihet!, att Marie flyttat tillbaka till stan, att Malin är gravid och förlovad, att syster är och hälsar på, att Malin och Markus är så söta tillsammans och att vi alla är helt enkelt awsome! Tack kära vänner för en härlig kväll!


Brudarna innan de andra anlände till festen.

Söndag och vi vaknade oförskämt pigga. Med väskan full av varm choklad, kakor, korv och bröd blev det lite äventyr vid havet i Holmsund! Helt underbart!


Chia, syster och Philip myser i solen


Bus på stranden!


Jag och syster myser ikapp i solen!


Chia spanar när Philip fiskar.

.. Längtar fruktansvärt mycket till min nästa Stockholmsresa. Saknar redan systeryster!!!

_____________________________________
If you're for real and not pretend
Then I guess you can hang with me

Back on track

Idag känns allt mycket bättre. Morgonen startade väl si så där men nu börjar nacken kännas helt ok igen! :) Kanske beror på att jag sovit med back-on-track i ett par nätter och faktiskt vilat en hel del! Nu är jag galet sugen på att kasta mig in i träning och bus igen! Ska dock försöka att hålla mig lite och mjukstarta.... får väl se hur det går... hihihi

Ser verkligen fram emot helgen redan nu. Älskade syster kommer upp och det finns massor med saker att fira!!! Kommer bli en trevlig och galen helg... :)
_____________________________________
Pick yourself up
And dust yourself off
Get back in the saddle


Bittersweet

Vaknar med en bitterljuv känsla. De blå vann valet och vi får, precis som jag hoppats en fortsatt styrning av Reinfeldt! Dock är det mycket skrämmande att Sverigedemokraterna får 20 platser i riksdagen. Det är oerhört skrämmande att så många svenskar faktiskt har röstat på denna politik! Galet! Dock går det inte att blunda för det faktum att de faktiskt är inne i riksdagen nu och det hjälper sannerligen inte att göra som Ohly och vägra gå in i samma rum som SD´s ledare. Kanske dags att ta det på allvar och möta upp till debatt och således kunna sänka deras politik istället för att gömma sig och låta dem hållas?!?

Frågan kvarstår dock. Kommer SD att få någon form av inflytande? Med tanke på att övriga (både de rödgröna och blåa blocken) är emot deras politik så borde de inte kunna ha alltför stor makt trots att de är vågmästare.
_____________________________
Time will tell

Allt detta analyserande....

All denna vila gör mig galen! Jag fungerar fasen inte ordentligt under vila. Tankarna rusar iväg och överanalyserandet börjar... Helt plötsligt står hela mitt liv på ända och jag vet tusan inte vad jag pysslar med, vad jag vill eller vart jag är! Det enda jag vet just nu är att jag är förvirrad (och självklart vart jag står i valet. Rör inte min statsminister!). Spelar upp saker i mitt inre och funderar på vad de betyder, men självklart finns inga svar att hitta. Vill nog inte hitta några svar heller för då skulle situationen bara bli än mer komplicerad.... ggahh jag skall fasen inte ta det lugnt och vila! When I keep busy så hinner inte skallen med så då slipper jag allt detta överanalyserande! Då släpper jag garden och bara är, gör det jag vill göra utan att fundera en massa......
_______________________________________________
Jag önskar att jag var en sån som inte tänkte alls


Helg, ljuva helg

Gårdagen bestod av föreläsning, gästföreläsning, svimmningar, kramande av porslin, 5min lunch och disputation. Doktor Nilsson försvarade sin avhandling och sen blev det middag på sävargården! Full rulle hela långa dagen med andra ord.  

Eftersom nacken har strejkat rejält sen i tisdags så blir det vila, långa cykelturer och promenader, värme på nacken och allmänt bara mys och lugn. Kan behövas!

Fick lite glädjande och chockerande nyheter igår... det kan ni läsa om på min
brors blogg. Kan inte bli tydligare än så. :)

_________________________________________
Close your eyes and dream of a better place


Dag 2

Andra dagen med en dålig nacke som gör att jag kramat porslinet en hel del idag och att jag var tvungen att skippa träningen till förmån för en lång cykel-och promenadtur med lillgrisen och vila... fasen alltså, vill ju träna!  

Nej nu blir det lite case-rättning och te innan det är dags att mysa ner sig i soffan framför duellen! :)
_____________________________________________
I rather hurt than feel nothing at all


Kan inte låta bli...

Hade egentligen tänkt hålla denna blogg utanför valet och politiken men kan fasen inte hålla mig så här nära valet..

Måste börja med att säga att Lars Ohly´s bomb i TV denna afton känns oerhört löjlig då han plötsligt friar i utfrågningens slutminut. Känns som ett oerhört desperat försök att locka röster och verka mer mänslig. SUCK! Hoppas verkligen inte att detta lilla "trick" fungerar. Tycker verkligen synd om hans sambo som får ett frieri i en politisk debatt med eftertanke mer på själva valet än på henne.

När jag ändå är igång måste jag även ifrågasätta de rödgrönas förakt mot RUT men att de gör tummen upp för ROT. Dubbelmoral anser jag! Jag ser ingen skillnad i att städa hemma hos någon som att måla eller snickra hemma hos någon, förrutom att städandet är mer kopplat till kvinnor och snickrandet till män. Icke att förglömma att sedan ROT- och RUT-avdragen infördes har minst 18 000 nya heltidsjobb skapats. Det betyder att många människor har gått från arbetslöshet och svartjobb till sysselsättning, och att nya företag har startats. Omsättningen i hemservicesektorn har gått från 200 miljoner till 2.5 miljarder sedan rutavdraget infördes!! Reformen finansierar således sig själv i takt med att skatteintäkterna ökar och kostnaderna för olika bidrag minskar!

Jag tror att det är dags att den rödgröna oppositionen slutar dela in samhället i "bra" och "dåliga" arbeten. Det finns någonting bra och någonting dåligt i alla jobb. Att faktiskt ha ett jobb anser jag ger oerhört mycket mer till individens självförtroende och gör att utanförskapet minskar, varför kategorisera in och peka ut att vissa jobb är ovärdiga?!?!  

Ser fram emot morgondagens duell!


________________________________________________ 
Only time will tell!

Skrutt

Missade dagens TT-pass med Lotta och Erika pga min skrutt-nacke. Så oerhört irriterande! Har provat ta smärtstillande men eftersom smärtan gjort att jag spyr lite nu och då denna afton så hinner inte pillren göra sitt. Suck!

Försöker fokusera och läsa mina studenters PM men det går galet trögt...

Blev dock iallafall på mycket bättre humör efter att ha pratat med sötaste Ally! åhh som jag saknar dig redan nu raring! Vi bor sannerligen alldeles för långt ifrån varandra!

_______________________________________
What doesn´t kill you, makes you stronger!


Så oerhört underbart!

Kan inte sluta le just nu! Har haft en helt underbar helg i Stockholm med både nya och gamla bekanta! Kunde inte ha haft det bättre! :) Kändes för första gången oerhört tråkigt att åka tillbaka till Umeå... ser redan fram emot nästa besök så det är tur att det inte är så länge kvar! :)

Fick ett oerhört glädjande besked idag oxå. Äntligen är en efterlängtad underskrift på papperet! Jag är så oerhört glad och lättad! Kan inte med ord beskriva hur underbart det känns!!

__________________________________________
Jag tänker inte på det elände som har varit
utan på allt det underbara som skall komma!

Produktiva söndag!

Har haft en riktigt produktiv och härlig söndag. Härliga promenader och cykelturer med sötrumpan (dock krånglar mitt knä nu), lagat en massa härliga matlådor för en hektisk vecka, städat, tvättat och förberett veckans seminarier! Duktig kicka! :) Familjen Thorsell kom på besök en sväng oxå, med en krukväxt och en söt liten jänta i släptåg. Mycket trevligt både med besök och växter, tösen tog de dock med sig! ;) 


Söt liten hösttjej och söt mamma oxå! :)

Känner mig på något vis lite vilse idag... kanske är det bara känslan sen jag gick vilse i skogen igår som sitter i. Eller så är det känslan av att hoppas så innerligt att morgondagen kommer föra med sig bra nyheter men samtidigt törs jag inte hoppas på för mycket...  
______________________________________________
I could really use a wish right now!

Heldag i skogen

Gårdagen spenderades i skogen. Fick med mig en hel del lingon hem, nu är frågan bara vad jag skall göra med bären?!? Av de 5½ timmarna vi spenderade ute i skogen bestod 1½h i jakt på bär och 4h vilse i jakt på bilen. En aning läskigt måste jag säga. Till slut verkade dock Chia ha tröttnat på mattes irrande och vägrade följa efter utan ville istället ta en annan väg. När jag då tog mitt förnuft till fånga och följde efter henne hittade vi tillbaka till bilen! Duktig kicka! :)


Sötrumpan studsade fram som en tok på myrarna!

Helt underbart väder!

Jag och Chia spanar efter älg.

I skogen finns många pinnar! :)

Trött liten gris.

_____________________________________________
If you're for real and not pretend
Then I guess you can hang with me

Friday!!!

Trots att jag stått i sal och föreläst hela långa dagen så är jag ändå pigg och peppad. Har två ruskigt härliga gäng studenter som är pratsamma, duktiga och framåt vilket gör föreläsandet ännu roligare!

Hinner inte landa riktigt här hemma för nu är det genast iväg till disputationsfesten och fira att en av mina kära kollegor har blivit doktor. :)



___________________________________________
Today is the first day of the rest of your life


You can hang with me

Jag har då sannerligen ingen tur med min cykel. Nu sprängdes framdäcket. Galet! Börjar nästan fundera på om det handlar om sabotage och inte handhavande fel!

Bara imorgon kvar sen är en riktigt tung arbetsvecka slut! Igår lade jag ner verksamheten halv ett på natten och denna kväll verkar inte bli så mycket bättre.. Imorgon står jag i sal från 9 till 17, så en hel del att gå igenom och förbereda ikväll med andra ord. Kan dock se fram emot en riktigt kul disputationsfest imorgon! Lär bara behöva lukta på vinet för att komma igång efter denna vecka! =)

Konstigt ändå att jag trots cykelfadäsen och galet mycke jobb har humöret på topp just nu! Mår som en liten prinsessa! =)
__________________________________________________
Just don't fall recklessly, headlessly in love with me
Cause its gonna be
All heartbreak blissfully painful and insanity
if we agree
Oh you can hang with me


För bra för att vara sant....

... känns det definitivt som. Ingenting är ju riktigt 100% klart så därför törs jag inte riktigt lita på det men ack så helt fantastiskt underbart det vore. En gigantisk sten som lättar och en sådan fantastisk frihetskänsla! Vill bara få det klart så fort som möjligt!

Skruvar av denna anledning upp Chias favvo-gla-danslåt på högsta volym och skuttar runt tillsammans med henne i lägenheten! :)
_________________________________________________
I'm gonna dance with somebody
Dance with somebody
Dance, dance, dance