Fantastiska yran-helgen!

Nu börjar den fantastiska yran-helgen att lida mot sitt slut! Glad, trött och nöjd! Fredagen stämplade jag ut efter lunch för att bege mig till ängarna å kika på när boysen spelade! Därefter blev det after work med jobbet och på kvällen en liten cykeltur upp till fysikgränd med chia.. vi blev inte där så länge dock.. känns som att det inte var så mycket folk där som det brukar heller.. smart drag att köra på kajen samtidigt!

lördagen börjades tidigt med en riktigt lång och härlig cykeltur till mariehemsängarna och sedan vidare runt och hem. Chia var rätt slut när vi väl kom hem! köpte med lite go-frukost och sedan blev det picknick på baksidan med marie och chia! riktigt mysigt! Låg ute och solade ett tag och sedan begav vi oss upp till ängarna för finalerna! Lördagskvällen bestod av grillning med boysen och sedan en sväng förbi Lotta. Riktigt trevligt! Hade lite flyt när vi väl kom till rex.. egentligen var det en in en ut men en kvinnas list och charm är inte att underskatta! =) Efter att jag surrat lite med chefen kom brännbollsvinnarlaget oxå och skulle surra med honom så vips fick vi alla gå in tillsammans, trots att det var fullt! Nice! =) Helt galet mycket folk på rex och grymt varmt på dansgolvet.. men kul var det! =)

denna dag har bestått av promenad, lite häng i parken i stan med marie och chia... Var och kikade på tävlingarna på ön (inspirerad till tusen nu) och sedan var vi och kickade lite boll jag och chia!

Nu blir det middag, greek och gossip girl.. sedan ska vi bege oss till ön och träna lite! Dock verkar chia lite slut efter en intensiv och aktiv helg! =)






Positiva nyheter!

Nu är det alltså i praktiken klart att ESS skall byggas i Lund! Dock verkar alla avvakta med att ta ut segern tills forskningsanläggningen faktiskt börjar byggas. Kan inte annat än att glädjas åt att de stöttar att placera anläggningen i Sverige! Det kommer ge cred till svenska forskare + attrahera utbyte och arbetskraft från andra länder.. sen att det genererar arbetstillfällen är ju inte heller helt dåliga nyheter i dessa tider! Nice!

En annan lite rolig nyhet från forskningsvärlden denna morgon är att en studie visar att självförtroendet är viktigt för studieresultatet, helt oberoende av intelligenskvot. Lite intressant ändå... alltså skulle vi kunna lära barn och ungdomar mycket mer om de hade bättre självförtroende! Tål att tänkas på lite extra! Jag har allitd tyckt att både föräldrar och skolan bör arbeta mer aktivt för att öka barn och ungdomars självförtroende, ansvarstagande och respekt för andra människor. Finns allt för många som saknar alla eller några av dessa egenskaper! Ett gott självförtroende för ofta med sig andra positiva egenskaper eftersom en person med bra självförtroende är trygg i sig själv och därmed kan vara mer trygg med andra människor utan att ha behovet av att "trycka ner andra för att komma högre själv". Kom genast att tänka på M´s definitioner om tre olika sorters människor.. de som har bra självförtroende och vet om det, de som vet att de inte har bra självförtroende och de som tror att de har bra självförtroende och försöker låtsas som att de har det men egentligen inte har det. Det är nog sant.. och det är de som tror de har bra självförtroende som alltför oftast gör dumma saker mot andra människor för att känna att de duger, få uppmärksamhet eller bara sko sig på någon annan!


två slagna hjältar!

Har haft galet roligt på jobbet idag (som vanligt med tjejerna iof men idag var det extra mycket skratt)! Så härligt att kunna skratta gott under fikaraster och luncher när man har ruskigt mycket jobb.. det underlättar dagen rejält! Var dock lite jobbigt att skratta för då gör det galet ont i revbenen... mycket roliga samtalsämnen.. dock var det ju faktiskt lite synd om de som försökte ha ett möte i GreenRoom under lunchen när vi brast ut i hysteri. haha! Men kan det bli annat när fluffers och sådant är på tapeten! haha! Tänk att alla samtalsämnen till slut kan leda till samma kopplingar! Härligt!

tog en riktigt härlig och lång cykeltur med chia i i20 skogen efter jobbet.. sen blev det att skjutsa och hjälpa boysen med projekt inför yran imorgon. Avslutade kvällen med en långpromenad med Malin och hennes norska dalmatin Leo! Chia är fasen kär i den stiliga leo! Hon ska pussa på honom hela tiden! haha!

Nu ligger vi båda rätt däckade som två slagna hjältar och inväntar morgondagen! =)

lekker schlape!


Trasig??

jag måste seriöst verkligen ha gått sönder!  Smärtan i revbenen mellan brösten är inte lugn alltså.. kan inte skratta, ta ett djupt andetag, sträcka på mig eller vrida på mig snabbt utan att det gör galet ont! Något som är av kanske?! Har aldrig brutit något tidigare så jag vet inte hur det känns när man är trasig på det sättet. Kanske borde fara och kolla upp det ändå, men samtidigt så gör de ju ändå inget åt brutna revben så vad är vitsen? Smärta är skönt!!... lr? =)

bla bla bla

Galet busy dagar på jobbet nu.. men det är ju iallafall roligt och framåt går det med raska steg! =) fler intensiva dagar väntar men snart (om några veckor) lugnar det ju ner sig lite! Känner mig helt slut i skallen efter allt nytt, intressant och svårt som jag lär mig.... galet! Känns ibland som att skallen blir överhettad! haha..

hundträning var det idag oxå! Började ju inte så där lysande.. Chia var stökig och ville inte gå fint i koppel.. dock blev hon riktigt följsam och fin efter ett tag. Vi övade stabilitet i sittandet och liggandet oxå. Skötte sig rätt bra på det oxå.. På promenaden efteråt var hon dock ett litet monster mot de andra hundarna! märks att det var ett tag sedan vi promenerade och lekte med andra vovvsingar.. hon var lite väl övertaggad så det fick bli koppelpromenad ett tag och ett nytt försök med henne lös.. då skötte hon sig iaf..

är galet trött.. men orkar inte förflytta mig från soffan till sängen... jobbigt jobbigt! kanske börjar bli dags att ta tag i det har ju en hel del sömn att ta igen och en intensiv dag som väntar imorgon så jag borde vara pigg......

kvällen har präglats av ett ruskigt långt samtal med mor, god mat , lite chatt med lite olika trevliga människor och mys med chia. Skön kväll.. dock dök irritationsmoment upp.. gahh! gränsen börjar vara nådd nu igen....

nej nu ska jag ta mig i kragen och bege mig i säng i tid för en gångs skull!!
xoxo

Fantastiska SIFE-studenter!

Har ikväll varit på ett galet bra event ordnat av våra SIFE-studenter. (om man nu får kalla dem de) Det är iallafall en grupp studenter som valt att engarera sig. Aftonen kallas Röj en mina och syftet med det var helt enkelt att samla in pengar för att röja minor! Det började med ett fantastiskt dansnummer av två dansare från balettakademin... så vackert så jag hade rysningar i hela kroppen och var lite blöt i ögonvrån.. grymt vackra linjer, ett fint samspel och en bra historia som berättades med ett helt fantastiskt bra kroppsspråk.. shit vilken kroppskontroll!

Första föreläsningen hölls av FN-representanten Jonas Nyström! Ruskigt duktig talare! Jag blir galet imponerad av människor som bara kan stå och prata med en sådan avslappnad pondus!

Detta följdes av Sofia Hagman från KPA-pension som berättade om hur de ser på socialt ansvarstagande och hur även företag kan ta sitt ansvar.

Sist på agendan var en fantastisk inspirationstalare vid namn Rune Larsson. Helt galet bra! Han pratade om vikten av att ha mål i livet, viljan att nå dessa mål och att faktiskt kunna säga att man tänker göra det oavsett vad som krävs av en. Han hade så mycket bra saker att säga.. och han gjorde det på ett roligt sätt. Skrattade som en galning (vilket gjorde jäkligt ont för jag har fortfarande galet ont när jag skrattar.... måste seriöst ha pajjat något) Människor kan antingen vara offer eller krigare. Bara att välja inställning och köra! Jag är definitivt en krigare!

All heder till SIFE som arrangerade detta fantastiska event! Ni är guld värda! Skötte snacket mellan riktigt bra... och snygga var ni oxå! Riktigt tillsnoffsade i kostym och fina klänningar! =)

Måndagen avslutad

ännu en lyckad afton på agilitybanan.. kursdag och vi gick igenom platt-tunnel och däcket... inga problem för chia mwd andra ord.. Vi övade även på kombinationer med hopp, kurvad tunnel, hopp, rak tunnel och hopp... gick oxå riktigt bra! Hon är ju så duktig tösen! Stannade kvar efteråt och fick lite extra hjälp och tips från instruktörerna för lite mer avancerad handling. Ruskigt kul! Vi passade även på att prova lite mer slalom... har ett nytt trick som verkar göra att Chia greppar det!! *glad' sen körde vi lite kontaktfält och balansbomen bara för att variera lite! Allt gick lysande... *sweet*

Nu känner jag mig så där lagomt måndags-trött! Blir definitivt att softa i soffan resten av kvällen... måste samla krafter till ytterligare en effektiv och produktiv morgondag! =)


Bäst under press! =)

Det är fasen sant... man jobbar mycket bättre under lite press! Dagen har hittills varit ruskigt effektiv från min sida! Metod-delen i RP är uppstyrt nu så den delen börjar kännas riktigt bra faktiskt! Har börjat fila på introduktionen och bakgrunden så den borde få sin form imorgon... är dock lite arg på mig själv att jag glömde maila över själva teori-delen som jag helt strukturerat om och skrivit vidare på när jag jobbade hemifrån nu över långhelgen. Vill ju se hur bra det flyter ihop med övriga delar.. men men det är ju en dag imorgon också och jag har ju jobb så jag klarar mig ändå! =)


Stanna tiden!

Galet vad tiden går fort! Inte bra inte bra! Snart är det sommar och förvisso ska det bli helt underbart skönt, men samtidigt lite drygt att tiden går så fort nu. Har galet mycket att göra på jobbet och massa härliga människor flyttar härifrån nu i sommar! Skulle vilja stanna tiden, bara för ett litet tag, bara så att jag känner att jag har 100% kontroll över allt och bara för att jag har haft det galet roligt den senaste tiden och inte vill att det förändras!

Idag är det full fart med RP... har insett att jag i slutet av denna vecka måste vara i princip klar med den (så handledarna får läsa igenom och kommentera) eftersom opponenten förmodligen vill ha den nästa vecka...Galet vad kort tid det är kvar till 9 juni... gahhh!!! Bara att köra huvudet i väggen och köra! =)

Söndagsträning

Var och tränade lite agility med Chia och P nu på eftermiddagen.. Gick riktigt bra! Chia är kung! Vi provade på gungbrädan och efter bara ett par försök lärde Chia sig hur hon skulle balansera sig och brädan för en smidig nergång! KUNG! Vi tränade även mycket på kontaktfälten över A-hindret och balansbomen... Target-träningen har sannerligen gett resultat! Avslutningen satt perfekt! Slalomet är fortfarande lite svårt men vi tragglar på i omgångar och hoppar lite roliga hinder och kombinationer mellan varven! P fotade lite så här kommer lite bilder på Chia in action! =)










kulturnatta

Lite trött efter en lyckad gårdag! Det blev först poker (åkte dock ut på bubblan...rackarns oxå!) Mötte upp boysen på en förfest på stan och sedan blev det utgång på TC. Riktigt nice.. var dock lite skumt fólk där ett tag, men men. M mötte oxå upp.. mys! Det var helt galet mycket folk på stan båda på dagen och på kvällen! Kul när det händer någonting här i Umeå...

Idag blir det lugna puckar.. minst sagt! Funderar på att kanske åka ut till klubben och träna ikväll! Har ju en del att träna på... vill se om träningen här hemma ger utdelning även på banan!

ska kolla lite business med P oxå... tror att det kan bli riktigt bra bara vi kommer igång med det! kanske kan växa till något stort....=)

nice...

Efter en mycket trevlig fika-dejt och häng med J är jag nu åter taggad för fest! Lite god mat, massa snack och lite häng på stan gör ju susen. Ett minus var de töntiga å skabbiga småflickorna som peckade, viskade och fnissade men men... förstår dem.. vi var ju så heta jag och J så det är inte lätt för de små liven! haha..

nu blir det duschen och fix innan travet börjar! Får se om vi drar hem storkovan denna gång! =) är iallafall rätt nöjd med raden på förhand... men man vet ju aldrig!

håller tummarna för att tjejerna oxå beger sig ut ikväll! vore roligt att skaka lite rumpa med dem! =)


klen...

Jag måste tyvärr börja inse att jag numera inte är så stark längre... Har fasen ont i hela kroppen sen gårdagen. Att jag inte lär mig! =)

Blev faktiskt en nostalgi-tripp på e-puben igår! Gäller ju att passa på att smita dit denna termin, blir ju kanske inte aktuellt att gå dit nästa termin när jag undervisar de nya studenterna.... kanske blir lite konstigt!

ikväll styr vi stegen mot någon annan krog.. någonstans på stan lär det bli iaf... frågan är ju bara vart?! Men nu börjar det bli dags att göra sig iordning och dra en sväng på stan! Ska möte upp härliga J för en fika på starz först och sedan måste jag hitta någonstans jag kan lämna in antennkabeln för att få den kirrad... börjar bli dags att kirra tv:n i sovrummet juh!

lite tråkigt att solen inte lyser som igår!! var grymt nice att sitta ute och sippa på drinkar...


Underbara fredag!

Cykelpunkteringen som jag lyckades skaffa mig i onsdagsnatt är nu fixad... var på en ruskigt härlig långtur med Chia i solen.. stannade till i diverse olika parker och bara solade ett tag.. Skönt!!!

har fått ett litet mission från jobbet idag oxå.. ska vara med på ytterligare ett möte när EQUIS peer review teamet kommer i början av juni! Ställer gladeligen upp för att skänka lite trygghet i de övriga! Dagen har i övrig bestått av läsning av rapporten + lite strukturering av min egen rapport... härligt!

Nu har jag precis kommit ur duschen, blandat mig en drink, sjunger med och dansar omkring ii underkläderna till underbara the killers och kings of leon (tur jag låste dörren så ingen kommer in) Jag är med andra ord ruskigt taggad för lite party ikväll! Är på toppen humör idag känner jag!!

ses kanske i dimman! ;)

xoxo

mat, mat, mat

Är hungrig men saknar ändå helt aptit! Har lagat två olika rätter nu men inte fått i mig någonting. =( whats up?

jobbet har gått riktigt bra i eftermiddag! Har strukturerat upp RP så nu är det bara att färdigställa! (bara och bara hahaha)

imorgon blir det att fixa cykeln (fick på något vis punka i natt..rackarns oxå) sen jobb och träning med Chia! Har hundfri helg oxå så lite party ska jag väl hinna med oxå! =)

nej nu måste jag hitta på något att få i mig!!

Torsdag och redan helg!

Gårdagen spenderades på Rött med några kollegor för att fira! Riktigt trevligt... efterfest var givet och vips var jag hemma vid 3, halv fyra... det som skulle vara afterwork?!! =)

Har precis kommit hem efter att ha varit på kliubben och sett agilitytävling med P. På väg hem stannade vi till och spelade lite boll med Chia. Hon blir verkligen helt crazy när bollen kommer fram! =) Det var lite kallt imorse men nu har ju solen tagit sig igenom de tråkiga molnen och värmer rätt bra! Gött! Riktigt rolig förmiddag... så nu väntar disk och jobb! Blir att jobba imorgon oxå... + kanske lite till i helgen oxå... det är ju inte länge kvar nu tills jag går upp med mitt research proposal + skall lämna in en liten rapport till Hakon Swenson stiftelsen! Det är mycket nu så det är ju tur att det är så roligt! Trots att det blir jobb i helgen är det ändå skönt att det är bara torsdag och redan helg! Det är trots allt rätt skönt att sitta hemma och jobba ibland också!


trevligt!

Mycket trevligt igår måste jag säga! Härligt att få lite bättre koll på läget och lära känna lite! Sen är det ju alltid trevligt med gamla godingarna oxå! God mat och dryck serverades tillsammans med många skratt och diskussioner! Härligt! En underbar tradition som jag hoppas fortsätter en långt tid framöver!!

Denna dag består av färdigställande av alla första analyser på förmiddagen och seminarium på eftermiddagen! Känns som en fullspäckad dag...jag som är så trött! Kom i säng 02.45 och klev upp 05.45...andra dagen i rad jag sover så lite nu.. tur det är röd dag imorgon så jag "tvingas" jobba hemifrån (dagis är stängt)... blir nog lite sovmorgon innan det är dags att kasta sig in i Research proposal igen! Det är ju trots allt inte länge kvar till seminariet nu... 9 juni går jag upp med den och får den granskad, stött och blött.... spännande!

Jag hade rätt ändå!!... tyvärr!

Min farhåga som jag hade tidigare denna vår har slagit in... och mycket värre än vad jag någonsin kunnat tro! Jag kan lova er att jag gör mitt yttersta just nu för att styra upp detta men det är inte lätt... det gick snabbt, det var helt fel tillfälle och fel grej att fucka-up! Detta var verkligen någonting som kan påverka negativt så oerhört mycket både internt och externt! Jag hoppas innerligt att det inte gör det och att vi lyckas styra upp själva mötandet ändå! Har i alla fall avlagt en hel del tid idag till att försöka hjälpa till så gott jag kan med mina visdomsord, kontakter, tips och idéer. Tyvärr är lite av det för sent men förhoppningsvis gör det någon skillnad! Kan inte ens försöka förklara vilken oerhörd känslostorm som brusat inom mig idag. Först efter gårdagens genomläsning... irritation, frustration, ilska och ja jag skämdes å andras vägnar. När jag sedan fick höra vad som låg bakom det jag läst, hur det sett ut först och hur det utformats samt besvikelsen som välde fram vid en enkel konversation kring det..ja då välde känslorna än starkare! Det skär i mig att se besvikelsen, uppgivenheten och misstron i ögon som jobbar så hårt! Det var precis det här jag var rädd för.. precis det här jag hoppades skulle undvikas men ack så tydligt så hade jag rätt ändå! Så jäkla surt! När det gäller detta så hade jag faktiskt gärna haft fel! Det är för mycket som står på spel, för mycket effort som har lagts ner i det hela för att allt skall fuckas up helt i onödan! Blir uppriktigt sagt förbannad bara jag tänker på det! Men som sagt, jag gör nu mitt bästa för att förbättra situationen och lägga grund för en fortsättning som inte fortsätter dala neråt!


Snurr, snurr, snurr

Nu snurrar analyser, spss och allt i skallen på mig! Får ingen riktigt struktur på tankar, tabeller och helheten.... fuck! Det som gick så bra igår! Bara att bita ihop, strukturera om, tänka om, bita ihop och jobba sig förbi det. Känner mig rätt snurrig i skallen oxå, så där lite svimfärdig och att det svartnar.... Kanske är sömnbristen som tar ut sin rätt?!

Agilitykursen gick iallafall lysande igår ! vi fortsatte jobba på hinder, kombinationer, kontaktfält och balanshinder. Vi började även kika på bordet och slalom. Slalomet är ju lite knepigt men jag tror Chia började fatta på slutet.. hon verkade iallafall förstå när jag ropade ttjjuupp vid varje stolpe... Känns dock som att det kommer vara omöjligt att ropa i fart och så men funkar det vid inlärning så tror jag att jag håller mig till det istället för att visa med godis och handen. Bättre att hon får tänka lite själv och ta sig igenom utan att enbart fokusera på godiset och därmed inte veta vad hon egentligen gör. Fick lite extra hjälp med kontaktfälts-träningen oxå.. mycket mycket bra! Känns som att det är rätt metod för oss och att den kan funka riktigt bra.. Tränade faktiskt lite i natt när vi kom hem.. Blir att köra varje dag så hon förstår poängen och är ivrig att göra rätt på "the target". Känns som att kontaktfälten och slalom är det vi måste jobba absolut mest på! Det övriga känns inte som något problem ! (just för tillfället iallfall) Blir till att åka ut dit under långhelgen för att nöta lite! Är ju inofficiell agilitytävling på torsdag em/kväll så den måste jag nu nästan kika lite på! Någon som vill hänga med??

back to snurrandet av anlyser, spss och allt! =)

Skönt!

Så var alla lögner konfronterade och upplagda på bordet för granskning! Så underbart skönt att få bort irritationen över lögner och skit. Äntligen lite ärlighet.... Jag är jäkligt tolerant som människa om jag får säga det själv.. har för det mesta varit det (skulle vilja säga alltid men har nog haft några månader när jag inte alltid varit tolerant när det gäller allt, men vill ända säga att jag varit det när det gäller det mesta) Det finns dock vissa saker jag absolut inte tar.. och det är så grymt skönt att kunna sätta ner foten när dessa gränser är nådda och verkligen stå för det! Otrohet, lögner och att hitta på lögner att sprida som rykten är de tre saker som jag absolut inte tolererar... Där drar jag min gräns och den gränsen är jäkligt hårt inristad i marken! 

Nu känns det som att en sten som tyngt mig har ramlat av och jag känner mig åter på gott humör! Skönt med en konfrontation som inte går att fortsätta ljuga kring! Det enda rätta är sanningen och den fick jag (iaf i någon slags form) Nu är det glömt och jag kan sluta irritera mig över det faktum att jag vet att lögner förekommit ett antal gånger! GÖTT!!! Får hoppas att fler lögner inte inträffar nu bara... finns ju ingen anledning till det, det är ju lögnerna och inte sanningen som slår tillbaka på en! 

Nej nu kanske det är bäst att sova en sväng.. ska ju trots allt upp om bara några timmar och skjutsa p & j till flyget. (Jag är ju helt enkelt för snäll för mitt eget bästa som ställer upp och skjutsar 05.40...)
  

 

Härliga måndag!! =)

Dagen började med att Chia var lite sur och seg nu på morgonen... hon kände säkert av mitt eget humör och föll även hon i det humöret.. Får dock hoppas att hennes humör vände precis lika snabbt som mitt när jag kom till jobbet! Har gått galet bra nu de första timmarna! Första analyserna är klara och inlämnade till A-C för granskning så jag vet om jag skall göra fler (har glömt några) eller om jag skall skicka det vidare till de övriga i projektet! Ser det bra ut har jag en betydligt lugnare vecka att se fram emot än om det är massa jag glömt att göra eller måste göra om. Som det ser ut nu är det nästan för bra resultat för att vara sant! Får nästan en känsla av att någonting kommer gå åt skogen snart bara för att det inte ska gå så här bra! Det enda jag kan göra är att korsa fingrarna och hoppas att eländigheterna håller sig borta från jobbet!

Nu blir det läsning av EQUIS-rapporten för att koppla bort SPSS ett tag!

Underbar dag men dålig avslutning...

Har haft en härlig dag i solen iallafall. Spelade fotboll med Chia, vilket hon sannerligen älskar! Vi tog det rätt lugnt och solade lite mellan varven! Riktigt härligt! Fortsatte med ruskigt god middag till gossip girl. Irritation byggdes upp rätt rejält kan jag säga men jag var ändå taggad för att avsluta kvällen på ön med träning (var det tänkt iallafall) Vi hann dock inte så långt förrän Chia fick något fel när det kom ett gäng hundar ut ur en bil. Hon hoppade rakt in i nät-staketet som är runt agilitybanan, fastnade i det, ylade och tog sig sedan lös för att springa fram till hundarna.. MORRR!! Ruskgit irriterad matte kan jag lova. Fattar inte vad hon fick för ryck! Av den anledningen blev det ingen mer träning sen. Vi körde lite passivitetsträning då hon bara fick ligga stilla då jag surrade med Lotta en lång stund.. sen åkte vi hem. Hoppas lilla fröken lärde sig en läxa och inte gör om detta trick någon fler gång.. får då blir det ingen rolig träning på agilitybanan! 

Med andra ord har jag haft en riktigt härlig söndag.. om man räknar bort avslutningen..och irritations uppbyggnaden där i mitten av dagen... som nu btw börjar komma tillbaka! Gaaah! Kanske är dags att rensa igen?! Skulle tro att det är det enda rätta... men det får vänta tills imorgon! Nu bäddar jag ner mig i soffan och förser mig med lite vitchokladpannacotta som tröst!

Söndags seg..

Lite trött och seg efter en mycket trevlig kväll igår!! Schlager, härliga människor och en massa go-dricka! Då kan ju inget gå fel! ;) Denna gång lyckades vi ju iallafall träffa på mia till och med flera gånger! Inte dåligt av oss att faktiskt lyckas se varandra även ute på krogen! ;)

Idag blir det tvätt, lite fotboll med chia ute i solen och sen tänkte jag även ta mig en sväng till klubben ikväll! Det gäller ju att njuta av solen! Picknick i solen kanske?! Lite parkhäng är ju aldrig fel!

ha en bra dag i solen!
xx


Oväntad glädje...

Efter att ha handlat, spelat fotboll med Chia , råkat bryta sönder mitt visa-kort och fått lite dåliga & irriterande besked kom jag hem lite smått-irriterad... dock bytes irritationen snabbt ut mot en chock och en oväntad glädje! På dörren till min lägenhet hängde en bukett vita rosor! Vem är dessa ifrån?? Det fanns ingen lapp och de var inte inslagna utan de bara hängde där så vackra så! Galet! Varför var jag inte hemma?!! Jag som är så nyfiken av mig.. måste få veta vem som hängt denna fina bukett på min dörr! Sjukt gulligt gjort iaf! TACK!

Verkligen en bra start på kvällen!! Känner på mig att det kommer bli en ruskigt rolig afton! =)

xxx

Update..

personalfesten i torsdags var helt magisk!! Alla var utklädda enligt studio 54-temat och alla bjöd verkligen på sig själva. Jag och A-C var toastmasters och gjorde bejublad succé med vårt dansnummer! Kvällen var helt klart toppen!

Gårdagen var lite seg måste jag erkänna.... tog mig ändå till jobbet och var faktiskt riktigt produktiv! Var dock tvungen att sluta lite tidigare för att fara med bilen så de fick kika på vad som är fel på mitt billarm! (det börjar tjuta lite när som helst) Nu är det iallafall bortkodat som han uttryckte det och jag avvaktar reservdel på själva glaskrossscensorn... sen är den som ny! Skönt iallafall att jag nu inte behöver oroa mig för att larmet skall gå igång!

For ut till ön med Mia och Lotta igår oxå! Agilityträning med vovvsingarna och alla skötte sig galant! Chia har dock lite för mycket fart uppför och nerför A-hindret och balansbommen så vi missar kontaktytorna ibland... får nog nöta lite avslut och start på de hindren! I övrigt är hon galet lyhörd och duktig på agilitybanan!

Var lite upprörd igår över lite info jag fått.. men har beslutat mig för att låta även detta bara rinna av mig! Blir bara så less på lögner och lögnare! Varför kan människor inte bara vara ärliga och stå för vad de gör och sina beslut!!! Ärlighet varar faktiskt längst... lögner kommer förr eller senare tillbaka och biter dig i rumpan!  

Ikväll blir det party igen! Denna gång hemma hos mig med schlager på schemat! ska iväg nu och inhandla lite gott till kvällen.. måste ju bli lite snittar, jordgubbar (om det går att få tag på) och efterrätter! =) som sig bör när det är schlager!

Have a nice day! =)
xxx

Klappat och klart!

Det blev en låång dag igår.. kom hem precis när Greys gick igång.. Men alla förberedelser gick riktigt bra igår! Nu är det pyntat och förberett så att allting kommer fungera under kvällen! Ska bli grymt roligt alltså! Dock måste jag åka och handla de sista grejerna i eftermiddag men först väntar en arbetsdag fullbokad med SPSS analyser och pillrande! Härligt!

Är btw förundrad över hur enkelt det är att vara tjej ändå. Grabbar är ju ibland helt galet lätt att få att göra allt man vill och lite till! Bara att lägga huvudet på sned och le lite så springer de benen av sig för att försöka lösa minsta lilla problem man har! Helt underbart!! Det underlättar verkligen när man skall styra upp saker! ;-p

mörbultad...

Känner mig helt mörbultad efter massagen.. Känns lite lyxigt att få massage en gång i månaden på jobbet! Det är verkligen guld värt! Dock blir jag som vanligt snurrig i skallen ett tag efteråt.. allting svartnar och det känns som att jag skall svimma... men imorgon, lagomt till personalfesten så kommer jag vara som ny igen! =)


Hurtbullen vann trots allt...

Hurtbullen i mig vann över tröttheten igår så det blev en sväng till klubben.. kom dit rätt sent så vi var helt ensamma på stället. Ruskigt skönt! Chia var råtaggad och allt gick toppen. Fick för mig att vi skulle prova den platta tunneln eftersom de öppna stora har gått så bra både raka och helt böjda. Dock var platta tunneln lite läskig så Chia var lite tveksam i början. För att övertyga henne om att det inte alls var farligt kröp jag in före henne i tunneln och vips så hakade hon på. Kan ju billigt erkänna att jag nog såg oerhört dum ut när jag krånglade mig in och ut genom tunneln... men vad gör man inte för tösen? Tur jag var där helt själv så ingen såg smidiga Elin i platta tunneln! =) Efter vår gemensamma tur i tunneln, då vi tillsammans övervann det läskiga så kutade Chia som en galning igenom tunneln på kommando! Skönt!

Så härligt att Sverige gick vidare till finalen på lördag! Då blir det trevligt sällskap, bubbel, jordgubbar, drinkar, snittar och andra trevligheter! Precis som sig bör när det är Schlager! =)


tisdag

Dagen har minst sagt varit lite splittrad.. många järn i elden nu men efter torsdagens personalfest blir det ju lugnare! Jag och A-C har pysslat lite idag och det kommer nog bli toppen! =) Dock infinner sig en viss uns ångest inför en grej.. tänkte prova ikväll men vet inte om jag törs/vill se egentligen! men men.. ibland får man bjuda lite på sig själv helt enkelt!

Fick mina resultat från första delstudien nu.. ruskigt kul att sitta och göra lite olika tester! Har dock bara hunnit lite basic grejer idag men det kommer! Rätt skönt att allt finns inför nästa handledning iaf.. har nog hunnit göra de flesta testerna +skickat det till handledarna innan handledningen så då kanske vi kommer på fler intressanta tester vi kan göra! Kung!

Är ruskigt sliten så kvällen har hittills spenderats i soffan med boken agility - träna och tävla med din hund. Funderar på om det kanske blir en sväng till klubben ändå för ett kort träningspass.. måste bara hitta styrka. Kom dock på att Sverige kvalar till schlagern ikväll.... blir det final lr ej??? Får verkligen hoppas vi kommer med i finalen annars faller det ju lite med schlager-fest på lördag! Det är ju trots allt inte lika kul om Sverige inte skulle vara med!

oborstade sexiga karlar...

Det är sannerligen någonting speciellt med oborstade sexiga cowboys! Alltså när de är så där lite hårda på utsidan men samtidigt oerhört känsliga och goa på insidan. Tränade, oborstade och så jäkla manliga så att de liksom kräver uppmärksamhet. Måste säga att detta är precis vad Hugh Jackman är ju i Australia! (ja, jag vet att jag är sen men nu har jag äntligen sett denna grymma rulle!) Shit vad mummsig han är alltså! (varför sa ingen det när de beskrev filmen?? Då hade jag garanterat sett den tidigare) Går inte riktigt att sätta fingret på det, (som med alla oborstade sexiga karlar) men det kanske är den mjuka insidan och det faktum att han är "all man" i övrigt! En äkta, snygg och sexig cowboy!! För att inte tala om en sådan som är uppklädd...wow! Varför finns inte dessa karlar i verkligheten?? =)

Chia var btw även denna gång ruskigt duktig på agilitykursen! Jag har även denna måndag kunna känna mig stolt över min lilla plutt! Fick lite extra tips och fick prova lite svårare saker efter kursens slut oxå.. ruskigt kul! Denna gång var det lite kombinationer av hopp och tunnel, balansbom och a-hinder som stod på agendan. Är redan taggad på att åka ut och träna igen.. dock är ju denna vecka lite fullbokad men om inte imorgon så blir det iaf definitivt träning till helgen!

Nej nu börjar det sannerligen att vara dags att sussa! Vovven snarkar redan gott och det låter ju grymt skönt! =)

Lekker Schlape!
xus xus

Tiden går fort...

Så var ännu en vecka påbörjad. Känns som att veckorna flyger fram.. det är ju snart sommar! Känner att jag har en skräckblandad förtjusning till detta faktum. Har galet mycket som måste fixas innan juni månads utgång. So much to do so little time... I princip varje kväll denna vecka är bokad, precis som det skall vara iof.. ändå kan jag känna en liten längtan till en lugn kväll utan aktiviteter! plus att jag nog skulle behöva ta mig en jobbarkväll eller helg. Men när ska jag passa in det?? Jag får helt enkelt försöka vara ytterligare ett snäpp effektivare! =)

Igår blev det däckbyte på cykeln! Var kanske på tiden att svida om från vinterdäcken nu! Tack P för hjälpen och att du stod ut med allt strul.. den kommer gå som en dans nu! =) Vi var en kort sväng till brukshundklubben och tränade lite agility med Chia också men denna gång blev det bara lite kort.. men Chia skötte sig galant som vanligt! Då jag hade bonushund igår åkte vi till en typ inhängnad grusplan så de fick busa av sig lite.. Var en jäkla fart på dem.. Kan lova att jag hade två trötta hundar resten av kvällen! De låg mest bara och snarkade, sida vid sida!

Såg en jäkligt bra film igår.. kommer dock inte ihåg vad den hette men det var en ruskigt bra story! Fin på något vis!

Idag kommer mina resultat från delstudie 1 ... 1000 svarande så i veckan är det back to SPSS. =) Ska bli galet spännande att se vad resultaten har att säga!

Have a nice monday!
 xoxo


åh härliga söndag

tankarna mal.. och tyvärr hittar  jag egentligen inget riktigt svar.. It is what it is helt enkelt!

Solen lyser iallafall idag! Rilktigt härligt! =)  tvätt, däckbyte på cykeln och träning på brukshundklubben står på agendan för dagen. Sen får jag en bonusvovve i eftermiddag, som jag skall lämna på dagis imorgon... funderar på om det funkar att cykla med 2 hundar till dagis?? kanske blir bilen imorgon ändå?!  Lr så kanske det kommer en blåslagen elin till jobbet ;)

Fick fem rätt på travet igår också.. lite störande ändå.. stod och valde mellan två hästar i ett lopp men valde tyvärr fel... annars hade det varit 6 rått och aningens mer pengar! Rackarns oxå! Är ändå rätt nöjd med mig själv.. jag var inte sämre än far och farfar iaf! =)




Hört i korridoren

Så spännande saker man kan komma över och höra i korridorerna här ändå.. 


"om vi inte får frågorna godkända, då jävlar kopplar vi på charmen"

.... men grabbar grabbar.. tror ni verkligen frågorna blir bättre bara för att ni försöker charma läraren?? Galet roligt! Ni har inte funderat på att faktiskt fundera på att göra frågorna bättre istället?! Vilka gobitar! =)


Nej, nu börjar det bli dags att rulla ner mot Scandic Plaza för föreläsning och efterföljade Afterwork! =)


Trötter

Var på klubben igår. Träna, möte och sen träna igen. Var där från halv sju till halv elva. Galet! Men Chia skötte sig galant trots att det regnade på oss rejält den andra träningssvängen! Har böjt tunneln nu och hon springer igenom som att hon inte gjort annat! Gull-ungen! Övade lite kombinationer och Chia var ruskigt lyhörd och hakade på, sökte kontakt och klarade allt med glans! Tror vi hittat vår träningsform! Ville inte gå hem, trots att regnet öste ner och vi var både blöta och frusna. =) Väl hemma virade vi in oss i massa filtar och bara myste fram tills det var dags för sängen!  Kom i säng rätt sent eftersom jag var ruskigt uppe i varv efter träningen så det blev inte många timmars sömn i natt (ungefär 3h). Känner mig trötter men det är ju trots allt fredag! =) Ska sluta lite tidigare och gå med några kollegor på föreläsning och afterwork på Scandic som ordnas av Marknadsföreningen. Det blir nog riktigt kul! Sen vet man ju aldrig vad som händer. Hemgång eller utgång?? Imorgon blir det iallafall definitivt party!


Mode??

Så underbart härligt när solen lyser in genom kontorsfönstret! Enda gången jag inte fryser på jobbet och måste sitta med sjal runt axlarna! Gött!


Kan någon snälla förklara grejen med att piffa till sig till max när det kommer till hår, smink, överdel (tröja, skjorta lr dylikt) samt ett par snygga skor för att till detta dra på sig ett par stora fula mysbyxor??! Är detta en ny trend jag inte har förstått mig på? Jag menar inte att jag bannar mysbyxor, absolut inte! Men det beror ju helt på tillfälle. Det är ruskigt härlig att dra på sig vid promenad med hunden, träning eller hemma på kvällen. Att däremot springa runt piffad i övrigt men i mysbyxor på stan eller på universitetet/skolan torde förbjudas! Den som kom på detta borde bli tagen i örat!


Vardagslyx!

Kom precis hem från en mycket trevlig middag med god mat, vin, drinkar, trevligt sällskap och planering! Lite onsdagslyx måste jag säga! Jag blir ju bortskämd! =) Planeringen gick toppen dessutom.. kommer bli kanon! Får hoppas de andra blir nöjda med oss.. själv är vi rätt nöjda! =)

Har klickat hem en Louis Vuitton kuvertväska idag oxå! Längtar galet mycket tills jag får hem den!!

Nu lockar sängen...

lekker schlape!
xus xus


Det går bra nu!

Har lyckats konstruera en modell över teorin jag valt att ha med i mitt research proposal! Är ruskigt nöjd och min handledare kollade lite snabbt på den och tyckte också den var bra! Sweet! Får hoppas mina andra handledare också diggar! Tror att den kan vara användbar i min forskning! Självklart kommer den justeras och förändras under resans gång men det känns som en ruskigt bra grund att utgå ifrån i alla fall! Alltid trevligt med bra modeller som beskriver saker på ett lätt sätt! Känner att jag är inne i ett ruggigt flyt igen nu med skrivandet! Schung så det går! ;-)


att inte förlora hoppet

En eld körde snabbt igenom hela min kropp. Ilska skulle man kunna tro, men icket. Irritation? Ja lite men mest av allt tomhet över det faktum att vissa aldrig lär sig. Att människor inte kan ta ansvar för sina handlingar. Själv föröker jag lära mig något  av gårdagen, leva för dagen och fortfarande behålla hoppet om morgondagen!

För mig är dessa tre saker väldigt viktiga, speciellt just nu och efter allt som hänt. Allt som hänt tidigare i mitt liv har fört med sig olika slags lärdomar, på gott och på ont. Vi har alla ett val att antingen omfamna lärdomen eller blunda för den. Att blunda är ibland lättare för stunden men det är i längden en stor förlust för en själv. Att leva för dagen är något jag varit ganska dålig på men som jag dagligen försöker tänka på att göra och visst har jag betydligt mycket roligare när jag verkligen går in i allt jag gör med 110% och försöker se det lärorika och roliga i varje dag! Att inte förlora hoppet om framtiden är sannerligen något som jag omfamnar med värme! Hade ett litet snack med F om det i lördags.. min syn på saker kan kanske ibland vara naiv och godtrogen, men jag väljer att vara det just eftersom jag inte förlorat hoppet om en ljus och fantastisk morgondag! Det bästa ligger fortfarande framför mig!! Oavsett vad människor gör eller inte gör runtomkring mig kommer jag inte förlora hoppet om att det finns gott och goda människor här i livet! Kanske är naivt och godtroget av mig men utan det hoppet, vad finns där då? 

Musikens kraft

Slås ibland av hur oerhört starkt kopplad musik är till vissa minnen eller bara människor i allmänhet. Ibland är det svårt att förklara men vissa låtar gör helt enkelt bara att jag tänker på vissa personer, utan att det egentligen finns något minne att koppla låt och person till. Låtarna eller artisterna är helt enkelt bara den människan! Förstår dock inte hur kopplingen sker, men på något vis är den bara där... kanske bara för att musiken är precis som den personen är, om ni förstår vad jag menar?! Kom att tänka på att det är på samma vis som att människor kan vara olika godissorter! (som vi kom på under gymnasiet) "Om du hade varit en godis hade du varit...." smak, utseende och bara känslan. Ibland stämmer det bara in så grymt bra! Jag tänker fortfarande på vissa personer när jag äter "dem". =)


Men åter till musiken... vad kan jag då göra för att sluta koppla vissa låtar till vissa människor och bara göra låten neutral igen? Går det? Ibland känns det som att jag inte kan lyssna på vissa artister och låtar eftersom tankarna springer iväg till personerna istället för musiken och jobbet. Skumt! Inte för att jag inte trivs med att tänka på nära, kära och bekanta samt en och en annan främling som helt plötsligt dyker upp.... men ibland tar fantasin över alltför mycket! ;-)


Duktig kicka!

Hade en ruskigt duktig kicka på kursen idag! Chia klarade momenten med glans och kunde till och med vara lugn mellan momenten! Tummen upp för gumman! Hon kommer äga agilitybanan efter denna kurs! =) Så grymt kul att se henne så peppad och fokuserad som hon blir när jag sätter henne framför ett hinder eller en tunnel. Ganska stolt matte idag! Var ju lite orolig över att hon skulle välja att springa till någon annan vovvsing istället för till godbitar och leksaker med matte men allt satt klockrent! (ja, jag skryter.. men jag är så stolt över min lilla gumma idag så det får jag)

Har införskaffat lite grejs till studio 54 festen idag oxå... kommer bli galet roligt! Nu när jag ändå har några outfits klara + lite accessoarer, så känns det mycket lugnare! På onsdag blir det planering med A-C, kommer bli kul! Vi lär vara ett bra team som toastmasters! =)

nej, nu kurrar magen sannerligen.. dags för lite sen middag! sov så sött!
xoxo

Nycklarna är tillbaka!

Har fått tillbaka mina nycklar nu! så jädra skönt så det finns inte!

ska snart iväg och besikta A´s lägenhet..sen blir det jobbet! Har suttit här hemma nu på förmiddagen (med ett kort uppehåll då jag körde och hämtade mina saknade nycklar) Går över förv'äntan att sitta hemma ändå.. riktigt skönt!

ikväll börjar agilitykursen... får se hur det går, men Chia har ju varit duktig när vi varit på ön och tränat så jag hoppas hon sköter sig. funderar på om det kanske blir en cykeltur dit för att trötta ut henne lite...


Vad hände?

Galen kväll igår! Förstår inte hur allt gick till men när jag kom hem saknade jag både bilnyckeln och hemnyckeln! Inser nu i efterhand att jag absolut inte är bra i kris-situationer! Tur att boysen och Marie var med, annars hade jag nog inte fått ut Chia och lyckats ta mig in i lägenheten! P cyklade till polisen och lyckades få ut min bilnyckel som någon så snällt lämnat in. M och P stod för tröst och telefonsamtal till något vaktbolag så att de kom och släppte in mig och Marie i lägenheten! Så grymt skönt! Tack boys för hjälpen och för att ni tar hand om mig! Vet inte vad jag hade gjort utan er!!

Denna dag har bestått av cykeltur till polisen (utan lycka, men bättre lycka imorgon), träning på brukshundklubben och soff-häng. Var nog inte världens bästa sällskap till Marie imorse! Sorry! =)


tant-varning?

Dagen började trots röddag med jobb i några timmar... känner att jag kommit in i ett litet flyt med skrivandet! riktigt nice! Mötte vid lunch upp Malin och hennes snygga vovve Leo för en långpromis i solen! Därefter var vi på besök hos Erika och hennes lille son. Chia gillar verkligen lille-joel och han verkade gilla chia med någon form av skäckblandad förtjusning! De till och med lekte med bollen tillsammans och pussades! =) Go-gumman!

kvällen har bestått av lite mer jobb, god mat och därefter mys i soffan, råkade slumra till har precis vaknat upp och inser att det nog inte blir någon film ikväll! Lite tant-varning att somna vid nio en fredagkväll sittandes i soffan med stickningen i knät!! lr?!! =)