Rastlös?!

Oj så längsen jag skrev något nu... inte ofta det går så här lång tid mellan varven..

sammanfattar veckan i några ord:
Festligheter, klumpigheter, träning, vänner, söndagsmiddag med de bästa (som alltid), bio, work, resan till Slovenien är bokad (EMAC here I come!)

Har haft en ruskigt bra träningsvecka! Bic/tric pass+zumba i måndags, långpromis i tisdags, benpass+jogg i bäcksvarta mörkret i onsdags och idag blev det bröst/axlar + första riktiga löpturen! Kände mig oförskämt pigg under löpturen! Riktigt härligt! :)

Förrutom träningen har veckan varit lite upp och ner.. vet inte riktigt vad det är med mig men det kryper lite i mig just nu. Vill hitta på bus och äventyr!! Känner mig lite rastlös kanske...
________________________________________
Baby we were born to run!


Ingen ordning...

Jag har tidigare klagat på det par jag såg cykla hand i hand för ett tag sedan men nu vet jag inte vad som är värst. Det paret eller det par jag såg i gymmet idag som traskade runt hand i hand mellan varje maskin. Jag förstår verkligen inte! Är de rädda för att den andra skall försvinna om de inte har konstant kontakt med varandra?! Well anyway...

Mardrömmen är tillbaka igen. Vaknade både igår och i natt med ett ryck och insåg att jag krampaktigt håller i kökssaxen. Inte bra!! Får hoppas jag får en mardrömsfri natt nu....kan behöva sömnen!

_________________________________________
I need some distraction

Med vinden i ryggen...

Känns oerhört bra att ha lite medvind igen! Fick mitt papper accepterat till IAREP konferensen i Exeter i juli och skall poster till EMAC i Ljubliana i maj! Härliga tider! Kanske måste fira lite i helgen?! ;)

En tanke har fastnat och jag lyckas inte riktigt slå bort den... tur (eller är det synd?) att jag är tjurig och principfast. Frågan är: är det att hålla bollen, fånga bollen eller passa bollen? eller är det kanske till och med att tappa den??
______________________________________________
The only certainty is change

Vindelälvsdraget

Vindelälvsdraget är bland det bästa jag någonsin gjort!!! Jag är fortfarande helt salig över detta roliga och härliga äventyr!

Det var verkligen häftigt att se när 30 lag med massa hundar brakar iväg samtidigt i en jäkla fart över isen när starten går. Spann välter, hundar och förare hamnar på varsin sida om någon annan, folk ramlar, stavar och skidor går av, linor går av varpå hundar springer lösa iväg på eget bevåg etc etc. Vårt lag har iaf klarat oss från sådana fadäser!

Fredag: Dags för debut. Taggade som bara den var vi redo att slunga oss ut över isen. Utan solglasögon försvann alla preferenserna i snön och jag kunde efter ett tag inte skilja på spåret och djupsnön i sidan vilket ledde till vurpa nr 1. SUCK! Chia hade en jäkla fart innan detta men det blev ju ett rätt rejält stopp vilket ledde till att hon började trava bredvid mig med slak lina = jag trasslade in mig i linan och vurpa nr 2 var ett faktum. Väl igång igen dröjde det inte länge till nästa fadäs.. Vid en omkörning råkade jag fälla en tjej med två hundar. Hoppsan, så kan det gå. Trots allt detta var det ändå ingen total katastrof så vi stämplar ändå denna debut som godkänd!

Lördag: Ännu en dag med strålande sol. Dags för ny taktik enligt lagledaren. Då min skate-teknik är obefintlig och jag därmed stör Chias balans för mycket så var taktiken att jag skulle hopp-staka hela vägen.. En snabb lektion på isen vid min växling och vi var redo. Chia var mer taggad än någonsin och stog och skakade av iver i selen. Lånade lagledarens extra skid-solglasögon och kunde därmed urskilja spår och djupsnö. "Titta aldrig upp utan staka bara som du aldrig stakat förr. Du skall spotta blod när du kommer i mål! Gör du det så får du behålla brillorna!". Sagt och gjort.. Roland hade öppnat helt fantastiskt så vi växlade iväg som lag nr 7. Med lagledarens ord ringande i mina öron stakade jag som en annan galning hela vägen till Rusksele. Chia snöbadade en gång men vi fick lite pepp-hjälp av ett ekipage som passerade oss, saktade in och lockade igång Chia igen.. Kan lova att jag hade ruskig mjölksyra i triceps, mage, rygg och rumpa när jag kom i mål! lagledaren utropade glatt "spotta då!!". Skidglasögonen är numera mina! :)

I övrigt har dagarna bjudit på härligt väder, underbara människor och hundar i laget, fullspäckade dagar från 06.00 till 00.00, bra insatser av hela laget, en härlig stämning och gemenskap!

Trots många nya i laget placerade vi oss tydligen totalt sett bättre än laget gjorde ifjol. Vi har en hel del fantastiskt duktiga åkare. Redan nu har peppandet inför nästa år börjat. Lagträff inom kort med träning, middag och planering. Blir även förmodligen ett träningsläger i sommar uppe i Saxnäs-fjällen! Helt galet vad jag saknat att ingå i ett lag. Det är ju så fantastiskt roligt! Nästa år skall både jag och Chia vara i bättre form, ha bättre teknik och åka snabbare! Är grymt glad över att vi var med i år och är väldigt stolt över min lilla tös som skött sig så ypperligt trots alla konstigheter hon varit med om.

_______________________________________________
Time of my life

Genombrott

Imorgon bär det av till Ammarnäs sen blir det 4dagars tävlande i vindelälvsdraget! Ska bli galet roligt! Är dock lite tydligt att jag börjar va lite nervös. Skulle åka till Philip för att få skidorna vallade och upptäckte på hans parkering att jag glömt skidorna hemma! hahah bara att vända och hämta dem! Nu är skidorna iallafall redo för draget! Som att inte fixandet av skidorna var nog, så blev jag bjuden på middag också! Jag har tur jag! :)

Arbetsveckan har varit ruskigt bra, so far.. blir att sy ihop säcken imorgon! Har stångats rejält och nu verkar jag få som jag vill, som jag hade tänkt. Känns grymt skönt att jag faktiskt hade rätt och inte var helt ute och cyklade! Innebär i och för sig en del mer jobb men det kommer nog bli galet bra! Proffessorn har än en gång att jag är väldigt envis.. men med tanke på att jag fick som jag ville så tar jag envis som en komplimang! ;)

Helgen var btw ruskigt bra! Innehöll lite av allt måste jag säga. Mycket träning, härliga promenader i solen, mysiga människor, fest, bus och självklart söndagsmiddag. :) Bjuder på två härliga bilder!
 

Härlig lördagspromis med Malin, lilla Saphira och vovvsingarna


Söndag = 2½h promis lite bakis i solen + bus i snön 
______________________________________________
What have you done today to make you feel proud?!


Efter nervositet kommer äventyr och bus?

Börjar bli nervös. Bara 6 dagar kvar till draget...känner inte att jag är i den form som jag skulle vilja vara men vi får hoppas att det går bra ändå! Är lite nervös över om nacken håller men det är bara hålla tummarna. Ska bli ett roligt äventyr!

Är så ruskigt sugen på att dra iväg på massa äventyr! Känner att det var alldeles för längesen så nu kliar det lite i kroppen på mig! Draget i all ära, men något mer måste ske snart innan jag blir galen!! Det har varit alldeles för mycket jobb och allvar så nu är det på tiden att det blir lite mer bus!

____________________________________
baby we were born to run

Vilse

Förstår inte varför jag ALLTID kör vilse när jag skall till och från bilbesiktningen! Hur svårt kan det vara att hitta egentligen? Jag är helt övertygad om att de flyttar byggnaden efter varje gång jag varit där! Saga flög iaf igenom denna gång men jag fick dock reprimanden bromsa mera! Förstår inte varför alla säger det till mig!?!?
_________________________________________________________________
Jag är en av alla dom som kan gå vilse, när som helst, om jag behagar

Vardagslyx

Blev bjuden på lunch av mina boys idag. Sötrumporna hade dukat upp så fint i Lindellhallen med som vanligt ruskigt god mat! Vardagslyx så det sjunger om det! Självklart blev det även en omgång yatzy, precis som på söndagsmiddagarna! :) JAg och A var riktigt heta idag men jag lyckades ta hem segern vilket gör att jag även leder den totala cupen! Men viktigast är ändå att J ligger sist! ;)
 
.....

Märkligt ändå hur det går att förtränga en sak ganska bra men att någonting, även en liten detalj, kan göra att allting kommer tillbaka med än större kraft. Det är oerhört svårt att värja sig mot sådant, speciellt när jag känner hur mitt motstånd som jag satt upp trubbas ner allt eftersom.... inte bra!

......

Tänk vad mycket några enkla rader kan göra....fick ett sms av en killkompis igår som gjorde mig så oerhört glad... "Du är en bra tjej Elin! Visst vet du det? Jag och alldeles säkert väldigt många andra, blir glad av dig!...." Tack än en gång för de fina orden!! Blir glad bara jag tänker på det! Jag skall oxå bli bättre på att säga sådana saker till människor istället för att bara tänka dem!
___________________________________________________
Half way 'tween wrong and right


Hit me with your best shot!

Fick ett negativt besked imorse som var droppen som fick bägaren att rinna över för mig. Har haft en tung period ett tag då prestationsångesten varit alldeles för påtaglig och jag därmed blivit lite handlingsförlamad. Allt har känts svårt eller omöjligt och jag har känt att jag inte klarar av något...detta har gjort att jag i princip inte fått någonting gjort överhuvudtaget. Beskedet i morse hade kunnat knäcka mig, men istället gjorde det mig bara grymt arg. Nu får det vara nog! (-Ja, det får det!) Nu ska det fasen i mig vända!  Denna vecka skall/måste vara produktiv! Dags att skaka av sig, strunta i känslan av att det är tungt och att nacken gör ont och istället vända på steken och börja producera underverk! Jag tror stenhårt på att ilskan kan funka för att trycka sig själv över kanten... det funkar ju att bli förbannad och ta i lite extra när jag idrottar, så varför inte i arbetet också?!I ren ilska har jag iaf fått en hel massa gjort idag. Får se vad handledarna säger, men just nu känns det bra. :) Bara att fortsätta i samma stil!

Ilskan funkar sannerligen bra för ökad energi! Så även söta vänner som gör en glad med små medel! Det känns som att energin inte hade något slut ikväll. Ett pass på skidorna följdes därför upp med biceps/triceps pass och ett zumba-pass! Nu är jag lagomt mör och nöjd efter en riktigt bra dag! :) 
_____________________________________________
Out of the darkness and into the sun

Vårvinter, barndomsvännen och biltvätten

Lägenheten känns lite tom nu när Anna-Linda åkt hem... har sannerligen haft några helt underbara dagar med sötrumpan min i det fina vårvinter vädret! Träningsläger i "konsten att göra klappgröt" resulterade i en nästan perfekt omgång i morse! whii! Det tar sig! :) I övrigt har dagarna bestått av promenader, massage, mys, aw, god mat och fest! Vi har även hunnit med att avhandla gamla minnen och synder... och självklart även de nya! Sådant sätter verkligen grillor i huvudet på en och Anna-Linda är fasen duktig på att uppmuntra dumheter! ;)


Vacker vän och galet god klappgröt! :)

Efter ett pass på skidorna i det underbara vårvinter-vädret bestämde jag mig för att tvätta bilen... Då alla gör-det-själv hallar var upptagna köpte jag en biltvätt istället. Stod i kö ett tag och sen när de va min tur fick jag inte eländet att öppna sig.. när kön bakom började bli lite irriterade vad det bara att springa in och hämta personal. Visade sig att koden jag skulle ha tryckt in fanns på kvittot som jag slängt...en aning pinsamt men karln släppte in mig i biltvätten iallafall.. Jag körde in i hallen och väntade.. då kom karln in och ropade att jag var tvungen att backa till första "rummet" för att tvätten skulle gå igång. Tydligen hade jag kört förbi själva tvätt-delen. SUCK! Vad är det för fel på skyltar som förklarar hur fasen man skall gå tillväga?!? Kände mig oerhört tjejig och bortgjord. Well, jag bjuder på den!

______________________________________
And I wonder if I ever cross your mind

Wreck

Är så less på att mardrömmen är tillbaka igen.. I över en veckas tid har min sömn störts på grund av den där jäkla drömmen!! Så fruktansvärt less jag blir! Vet att det är ruskigt töntigt men kan inte riktigt skaka av mig drömmen heller.. ständigt samma dröm, samma händelse, samma plats och exakt samma utgång... ursch!! Blir så arg över att mardrömmen inte bara kan försvinna... för gott!!!
_______________________________________
Wreck of the day

Coolt!

Jag vet då vart jag kommer att vara den 14 maj! Wake up Stockholm! Riktigt kul att det blir av.. bra jobbat M! :) Alltid roligt när människor har driv och göra någonting av sina idéer!

Är en aning trött och matt efter bristen på sömn, jobb, skidåkning och en långpromis med Malin... Har dock en hel del att göra innan det är dags för sängen....  kanske lika bra att börja så jag får krypa ner någon gång...
____________________________________________
I let the bad ones in and the good ones go

Vakum

Nu är det bara 15 dagar kvar till draget... Nu finns en presentation av hela laget på hemsidan: Team Studiefrämjandets Dragkrafter. Måste bara fixa in lite bilder också så jag ska försöka fota någon dag då vi tränar... allt för sponsorerna! :)

Har inte sovit någonting alls i natt. Förstår inte riktigt varför men efter träningen (fick till ett bra biceps/triceps pass som avrundades med zumba) kände jag mig bara matt, svimfärdig och tom... helt som i ett vakum (med facit i hand kanske det inte var det bästa att träna efter att ha tagit smärtstillande...hade dock hunnit glömma att jag tryckt det tidigare under dagen och kände mig jäkligt på g för träning). Svimmade när jag stod i duschen och gick därför bums i säng efteråt. Lyckades, trots matthet och trötthet, inte somna och gav helt sonika upp vid halv fem imorse. Skuttade upp för att passa på att tvätta och ta en långpromis istället för att bara ligga och stirra. Känns fortfarande som att jag går omkring i ett vakum! Skulle verkligen vilja ha en strärkande kram just nu men men... det går nog över snart. :)
Lär i alla fall sova gott ikväll efter ett pass på skidorna! :)
__________________________________________________________________
"Det bästa sättet att bli kvitt en frestelse är att falla för den" - Oscar Wilde