Hallon/vitchokladpaj - för oväntat besök

Fick ett surprise besök av Johannes.. ruskigt trevligt att bli lite uppdaterad innan han sticker till Tyskland för att plugga! Tur det går fort att slänga ihop en hallon/vitchoklad paj! :)

Gubben har kirrat min cykel idag också.. så grymt skönt, känns som frihet! Nu kan vi ta lite cykelturer så Chia får jobba lite! Är ju lite lättare att ta sig någonstans också - går så mycket snabbare än att promenera.

I övrigt har dagen bestått av dalen - city match (innebandy) och en lång skogs-promenad med gubben och johan. På hemvägen mötte vi Malin och hennes fina dalmatin. Har ju tappat hennes nummer när jag tappade telefonen så nu är det kirrat och det blir nog en promenad och bus med hundarna i veckan! Då får vi se om Chia kan bete sig och gå fint när en annan hund går bredvid - inte troligt men bra träning! =)  

Dags att sova så jag orkar upp och köra grabbsen till flyget imorgon vid kvart över sex!.

Dröm sött!!

pain

har en så oerhört smärtsam träningsverk efter löpningen i fredags. Helt galet! Nacken tog rätt mycke stryk av det också men de kanske blir bättre efter några pass! =)

Idag skiner iallafall solen, trots att det är rätt kallt.. ganska tydligt att hösten är här! Känns lite trist att den redan kommit. Önskar sommaren kunde hålla ut lite längre!

Nu har den nya killen flyttat in under oss. Han verkar riktigt trevlig! Ett plus är ju att han också har en hund, en boardercollie tik på fyra år! Ska bli kul att träffa henne!

Är lite spänd för veckan som kommer! Det är i veckan min närmaste framtid avgörs. Jobb, plugg eller kanske det nya förslaget jag fick forskarassistent i några månader. De kan ju också vara roligt!! Lät spännande iallafall, och bara tanken på att mitt arbete i så fall kommer mynna ut i en ny kursbok... det är spännande!! Ska maila på måndag för att få lite mer information kring vad denna forskarassistent-tjänst innebär. Men självklart hoppas jag på jobbet!! Håll tummarna folket!! Det skulle vara en otroligt fantastisk start på karriären!!

Dags för en promenad med vovven i solen! Blir nog lite lydnadsträning också, måste ju träna inför morgondagen! =)

XOXO

slut som artist

sitter med ett glas vin och myser efter middagen. Är helt slut! Hör och häpna, men jag tog mig en joggingtur i skogen nu på eftermiddagen. Eftersom jag inte joggat på hur länge som helst måste jag ju erkänna att kondisen inte är den bästa, tur att jag promenerar så mycket som jag gör, annars hade jag nog inte orkat en meter ens en gång. Chia skötte sig ypperligt. Skuttade och drog lite i början men kom snabbt in i mattes tempa och travade på så oberörd bredvid mig. Otroligt skönt att få jobba lite - trots att det var sjukt jobbigt. Nu är det bara och vänta och se vad nacken säger om detta. (får ju egentligen inte springa men men jag är less på att inte få träna något!)

Ikväll blir det lugnt och skönt! Några glas vin och soffmys står på schemat! Får hoppas det går någon bra film.

Ha en mysig fredagskväll!

Dagis verkar roligt!

När jag skulle lämna Chia på dagis idag blev hon oerhört uppspelt när hon såg vart vi var på väg. Hon ville helt enkelt bara in och ha roligt med sina nyvunna kompisar! Det var till och med så att matte inte verkade existera när "dagisfröken" lotta tog över kopplet och tog med sig Chia in. En liten tillbaka blick var allt jag fick sen skuttade en glad Chia iväg in på dagis. Helt otroligt skönt att det funkar så bra och att Chia verkar glad för att få komma dit. Samtidigt tycker jag väl att hon hade kunnat sakna matte iallafall lite... (aldrig är man nöjd ;)) 

Så nu har jag en förmiddag helt för mig själv... tyst som i graven är det i lägenheten så jag ska passa på att fara och köpa regnkläder tror jag..  kan behövas så jag slipper bli så jäkla blöt!

Första dagis-dagen

Det hade gått grymt bra på dagis för Chia. Hon hade skött sig exemplariskt och verkade trivas perfekt där. Känns så skönt att allting verkar fungera! Nu slipper jag oroa mig över vad hon gör, hur hon mår när jag måste iväg på dagarna. Tror att dagiset kan stärka henne och göra att  hon utvecklas mentalt.

Tog en lång-promis i I20 skogen nu på eftermiddagen. Riktigt mysigt och bra underlag måste jag säga. Inte en enda människa träffade vi på heller, till skillnad från gammlia-skogen där det är hur mycket folk som helst!

Har blivit sjukt sugen på att börja spåra med Chia men vet inte riktigt i vilken ände jag skall börja. Måste skaffa mig en bok om spår och lära mig lite hur man börjar, så jag inte gör fel!

Nope, dags att vila lite, är sjukt trött efter den sömnlösa natten. Ska kura ihop mig under en filt med Chia, en kopp choklad och en film... Mys!

bebis på dagis...

nu har jag lämnat lilla Chia på dagis för första gången.. inskolning idag och imorgon mellan 9-12. Jag trodde ju nästan att jag skulle vara med ett tag och se vilka hundar hon hamnar med, hur hon sköter sig och allt sådant men icke. Jag fick inte ens komma in =/ Jag förstår att det är till det bästa men det kändes så konstigt när Chia skuttade in i "hagen" och jag blöv föst åt andra hållet. Nu sitter jag här hemma i en mycket mycket tyst lägenhet. Måste hålla mig sysselsatt så att jag inte funderar alldeles för mycket på hur hon sköter sig.

/ hönsmamman


fortfarande ingen sömn

har fortfarande inte fått sova något, men nu är gubben iallafall skjutsad till flyget, jag har ätit frukost, Chia har fått varit ut till och med två gånger (en före flygskjutsningen och en efteråt) och det enda som är på TV är Nanny... SUCK! Kanske ska ladda hem en bra film, bädda ner mig igen och fördriva tiden tills det är dags att ta Chia och bege mig emot dagis. Funderar på en liten skogspromenad innan så att Chia är lite nöjd och lugn när hon träffar de andra vovvsingarna.

Sleepless på Haga

Förstår inte att jag kan bli så pigg varje natt, när jag inte sovit ordentligt sedan natten till lördag... Har legat och vridit och vänt mig, lyssnat på gubbens stundvisa snarkningar (ganska mysigt på ett vis, iallafall när snarkningarna inte är en följd av för mycket alkohol för då är de högljudda och störande, ikväll va de mysiga... det låter som att han verkligen njuter av sin sömn och mår gott!), sett på en massa skräp på tv:n men utan minsta tecken på trötthet. Gjorde ett försök på soffan oxå (vilket även är den plats jag befinner mig på nu) varpå jag fick min ständigt trogna följeslagare med mig. Bjöd upp henne i soffan och då tyckte hon självklart att bästa platsen var PÅ matte istället för bredvid eller längre bort i soffan... Inte lätt att sova med en ca35kg tung dobermann liggandes på sig så efter lite mys åkte hon ner, tittade besviket på mig och begav sig in i sovrummet till sin egen säng igen.

Nu har jag, som synes gett upp hoppet om sömn i natt. Ska upp sjukt tidigt imorgon!! Måste ut med Chia och så innan jag skall köra gubben till flyget om tre timmar.

Imorgon blir det inskolning på dagis också.. mycket mycket spännande!!!

zzzzleep tight, ni som är lyckligt lottade och kan sova denna mörka och kalla natt!


To make a second, first impression

Så var jag hemma igen efter en aktiv förmiddag. På förmiddagen mötte vi upp Mariel, hennes kille Björn och deras ett åriga schäfer Sara. Chia och Sara fann genast tycke för varandra och sprang som några galningar! Som vanligt lyckades de hitta lite vatten att blöta sig i för att sedan rulla runt i gruset!!

Efter en snabb dusch, både av mig och lilla tösen åkte jag på intervjun. Gick ruskigt bra.. trivs verkligen där! Får hoppas att jag lyckas landa detta kanon jobb!! Kan knappt vänta tills jag får svar.. tur att det bara skulle ta ungefär en vecka!! Skönt att jag verkat ha gjort ett bra första intryck och jag tror även att mitt andra, första intryck som jag gjorde idag var bra! Han, (möjligen min framtida chef) verkar vara precis som jag så samtalen flödar på oförskämt lätt för att vara en intervju! Håll tummarna nu hörni!!

Nu har jag landat i soffan och tänkte ta det lugnt ett tag. Är helt galet trött så att jag inte vet riktigt vad jag skall ta mig till... Har sovit ruskigt dåligt sedan i lördags... sen håller nacken att ta kål på mig.. måste ringa och kolla med sjukgymnasten om han är tillbaka snart! Skulle behöva mig en omgång! Får ringa honom nu och sen blir det att ligga och slappa ett tag...

you know you love me - XOXO (shit vad jag saknar gossip girls!! hoppas säsong två börjar snart!!)

I whish

Konstigt nog finns det alltid något att önska... antingen till/för sig själv eller andra. Går det överhuvudtaget att hamna i ett läge att inte önska sig något?! Vad tror ni? Oavsett hur mycket eller lite pengar, kärlek och vänner som en person har så finns det alltid någonting som kan göra situationen bättre. Är vårt liv en ständig jakt på att få det bättre eller kommer vi någonsin att känna oss nöjda?! En önskan kan ju handla om så mycket, allt från stora saker som jobb, hus, saker och husdjur till små saker så som kläder, prydnader och smycken. Varje jul och födelsedag så växer en lista på saker som jag önskar mig detta år, ändå har jag det fantastiskt bra och tycker mig stå över ett "ha-begär" men vem försöker jag att lura egentligen! Oavsett så tror jag inte att någon står över ha-begäret, det enda det handlar om är på vilken nivå begäret ligger!!!


Skriv så tangenterna glöder

Sitter och försöker skriva ihop ordförandetestamentet men det går sjukt långsamt. Önskar att jag bara var klar med den så jag kunde börja med vad jag egentligen vill skriva, men men det är bara att fortsätta traggla. Bara att ta i och pumpa så att tangenterna glöder och så det blir klart Innan veckan är slut!! Chia verkar tycka att jag är sjukt tråkigt iallafall. Hon försöker sitt yttersta att få uppmärksamhet och se söt ut för att bli kliad, få busa eller bara mysa i mattes knä. Men icke säger matte, varpå lilla Chia ser sjukt ledsen ut och gnäller lite. Hua vad det är svårt att stå emot de där hundögonen!!

Synd att det är så taskigt väder idag.. jag hade ju tänkt tagit en långpromis till ersboda för att kolla på och beställa ett tjusigt halsband till Chia. Ett brett med hennes namn broderat i nacken! Shit va snygg hon kommer bli i det. Är bara så många val att göra innan beställningen kan läggas. Färg? Material? Färg på namnet? Reflexer på halsbandet? Storlek? Bredd? Halvstryp eller ej? Tror det blir ett riktigt brett halvstryp i svart konstläder eller skinn med Chia skrivet i silvertext samt silverreflexer runt halsbandet... men det säger jag nu efter diskussioner med Patrik och innan jag varit dit och kollat. Kanske blir en färg ändå.. rosa kanske?!! Tro vad gubben skulle säga då haha.. Men jag tror faktiskt att Chia skulle passa i det! Kanske blir ett rosa senare i höst.. så kan hon ju ha två! =) Ett för att se cool ut i och ett för att va söt! =)

Sjukt roligt!

Jag säger ju det! Dobermann är helt enkelt den snyggaste, smartaste, mysigaste och roligaste hundrasen som finns! Kolla på denna lilla spjuver som älskar sin rutschkanan!! Se filmen här!


Hundkursen gick fint idag med. Dock var Chia lite disträ ibland. På väg dit mötte vi några högljudda nyblivna studenter som höll på att sjunga och vråla för fullt, vilket Chia tyckte va lite läskigt. Det tog ett tag innan hon släppte det och vi kunde fokusera och fortsätta mot hundkursen. Chia hoppade till och med igenom ett "däckhinder" på första försöket!


Platt däck igen!

Fasen också! Jag som trodde problemet med cykeln var över, men nu när jag kom ut till den var däcket helt platt igen. Förstår inte hur det kan bli så, patrik cyklade ju på den igår kväll utan att märka något och jag och Chia cyklade tidigare under gårdagen till ersboda och tillbaka utan att märka av någon punktering.... så konstigt att det händer två gånger i rad.. helt perfekt på kvällen, helt platt på morgonen. Galet! Känns som at någon jäklas med mig och släpper ut luften! Eller så är det något konstigt hål... tycker dock att vi borde märkt något om det var hål...

suck!!


Produktiva måndag

har varit ruskigt produktiv idag! Listan att göra idag var lång men jag har snart betat av hela.. plus lite till! Shit vad duktig jag är! :) Tror jag ska belöna både mig och Chia med en liten cykeltur... så blir hon lite trötter tills ikväll då vi ska på hundkurs som vanligt! Jag är btw grymt nöjd över Chia´s prestationer på hundkursen so far...(och mina egna) jag hoppas verkligen att det fortsätter i samma bana! Känns som att Chia tycker att det är grymt roligt vilket gör det hela ännu roligare och enklare för mig.

Trots att jag försöker intala mig att det kommer gå bra och inte vara någon fara alls så är jag grymt nervös inför torsdag och fredag. Det är nämligen då vi har inskolning med Chia på dagiset! Shit pommes alltså! Jag hoppas verkligen att hon smälter in bra i någon av grupperna och att hon trivs där! Bara några dagar kvar att gruva sig på nu... (hua)


Måste säga att denna
nyhet är lite läskig! Är det inte längre tryggt att ta taxi hem nu?!? Har våldtäktsmän blivit så uträknande och medvetna så att de följer efter tjejer i taxibilar för att sedan hoppa på och försöka våldta tjejen? Världen är bra sjuk!! Hur ska en tjej någonsin kunna känna sig riktigt trygg? Det är så många som med flit är ute efter att skada oss, så hur skall vi kunna lite på någon? Hur ska en tjej kunna tro att en kille inte menar något ont eller faktiskt är snäll? Det börjar bli lite väl mycket störda människor i världen! Eller rättare sagt, nu börjar alla störda människor att upptäckas och ges plats åt. Förr tror jag att många sådana här händelser bara mörkades och försvann från utredningarna, men nu har det äntligen blivit allvarligt!

Chia och Douglas

Chia blir allt mer social med folk som kommer hit och hälsar på oss. Igår låg hon till och med i knä på en kompis till gubben och myste för fullt! Grymt skönt att se att det sker framsteg hela tiden. Hon är inte längre den rädda och skakade skuggan av en hund som hon var när vi fick henne... nu är hon en hund! En väldigt mysig och härlig hund!!!

Idag tog vi cykeln till ersboda för att möta upp Ida och Douglas för lite bus.. så roligt att se Chia busa med en annan dobermann! De är så söta tillsammans! eller vad säger ni?!



Ett stiligt par!


Full fart framåt!!!


Lite brottning är alltid kul... Douglas är den enda hunden som Chia verkligen brottas med, annars brukar hon bara springa...




Ibland var det alldeles lagom för Chia att ligga och ta det lugnt och bara iakta lilla Douglas när han for iväg på lite uppdrag.

Efter regn kommer solsken!

Så underbart att vakna och se solen strömma in genom fönstret! Känns som evigheter sedan jag såg solen!

Ställde klockan på fyra i natt och såg semifinalen i pingis.. Dock fick ju Persson stryk med 4-1 i set. Inge vidare! Får hoppas att han kniper 3:e platsen nu! Han förtjänar en medalj den mannen!

Ska försöka vara i fixar-tagen idag.. får se hur bra det slutar men min cykel har punktering och måste lagas! Tur jag får hjälp av gubben min... skulle nog inte gå så bra annars!

Bus med Betty

Jag och Chia packade ner muffins och chokladbollar och begav oss över till teg för en liten dejt med Hanna och Betty. Så sorgligt att Hanna & Olle (plus betty så klart) ska flytta till Oslo nästa vecka!! Tycker gott att iallafall de hade kunnat stanna kvar i Umeå!

Eftermiddagen bestod som ni säkerligen förstår utav en massa bus och lek. Jag tycker de är så söta tillsammans Chia och Betty, totalt olika men ändå kompisar! De sprang och plaskade för fullt i det blöta gräset. Chia lyckades dock fälla stackars Hanna när Chia inte såg sig för utan bara dundrade in med hela tyngden rakt på Hanna. Jag tror att vi alla blev lika förvånade! Måste ju erkänna att det såg roligt ut, men ändå lite läskigt! Tur att ingen gjorde illa sig!  Tog en massa bilder, dock missade jag att fota när hanna låg på backen, typiskt!!

Såg just att Jörgen Perssons semifinal går kl. 04.00 i natt... är ju nästan så att man måste se den, helt seriöst!



På framsidan hos Hanna. Chia och Betty träffas för första gången sen de var 4 månader (nu 9)


Chia och Betty spanar på en lastbil.


Chia använder, som vanligt, sina lekkamrater som hinder.


Nere i det genomblöta gräset var det som roligast!

Nu ligger tösen och sussar sött i sin säng, helt slut efter en mycket trevlig eftermiddag!

Xus Xus (som de säger i holland)


Jörgen Persson

Jag måste ju erkänna att jag fortfarande är svag för bordtennis, trots att det var väldigt väldigt längesen jag spelade.. Men nu har jag suttit som klistrad framför tv:n när Jörgen Persson har spelat. 42år gammal och fortfarande aktiv i eliten. Jörgen va ju fasen aktiv och jäkligt duktig när jag spelade!! Det som jag är mest imponerad över är att han alltid kör med fairplay. Är någon boll oviss är han inte sen att spela om den, trots att bollen kan vara viktig och avgörande för honom. Idag, i kvartsfinal var det Zoran Primorac från kroatien som stodi på andra sidan bordet och skulle möta vår fantastiska Jörgen Persson: 11-7, 6-11, 8-11, 12-14, 9-11. Helt galet ändå att vinna en kvartsfinal med 1-4 i set. Nu längtar vi till semi!!

Medans matte såg på pingis fick Chia ligga och mysa i soffan, inlindad i filten. Hon var så blöt och kall efter vår skogspromenad så jag tror hon tyckte det var skönt att få lite värme! Sen såg hon ju ruskigt söt ut så här kommer en liten bild på mysflickan!


ego eller för osjälvisk?!

Jag hatar känslan av att bara vänta på något. Just nu väntar jag på besked för att veta hur mitt liv kommer att se ut... jobbig väntan måste jag erkänna! Speciellt jobbigt när det bara öser ner regn utanför och det inte direkt finns någonting jag kan hitta på för att fördriva tiden.

Jag funderar mycket på hur det hade kunnat vara om vi flyttat till en annan stad, där jag lättare kan få jobb, dit mina vänner flyttat och där det finns möjlighet att börja om på ny kula. Kanske är det egoistiskt av mig att fundera på detta, att vara lite så där avis på mina vänner som nu börjar nya äventyr i en ny stad. Kanske är jag alldeles för osjälvisk som stannar i Umeå och tar hand om hunden, utan några klara planer för framtiden och utan några av mina närmaste vänner kvar. Jag vill inte vara en självisk person som packar mitt pick och pack för att bege mig dit jobben hägrar, inte heller vill jag vara en liten toffel som ger upp alla sina planer på en karriär: "just to stick with her man"! Det är en jobbig balansgång och maktkamp i mitt hjärta och i min hjärna. Det finns bra jobb här i Umeå också, men de är bara så svåra att få eftersom de flesta arbetsgivarna kräver erfarenhet, som jag som en nyexad saknar! Jag känner att allas förväntningar är att jag landar ett toppenjobb - vilket även är mina förväntningar, men alla andras känns mer. Jag är väldigt mån om att inte "kasta bort" min utbildning på ett jobb som inte har med utbildningen att göra, eller inte är tillräckligt stor utmaning. Varför ska det vara så svårt??? Allt jag begär är ett bra jobb i Umeå där jag har mannen som betyder mest för mig och hunden som lyser upp till och med regniga dagar!  

Och folk tycker jag är konstig som är flygrädd?!!

Ännu en flygplanskrach med över 150 döda! Inget vet riktigt varför det skedde, verkar inte som att piloterna gjort något fel säger de. Sen maler de på om att just denna typ av plan är den mest olycksdrabbade modellen och haft 840 döda på 20år. Sen att planen är upp emot en 30 år gamla gör säkert sitt också! Aldrig funderat på att pensionera några plan?! Sörjer med de människor som mist någon i denna tragiskt olycka och gläds med dem få som faktiskt överlevde!

Självklart vet jag att det är fler som dör i biltrafiken, men ändå! det finns ju inte så mycket att krascha med uppe i luften!! Denna "lilla" händelse gjorde ju inte mig mindre flygrädd iaf, snarare mer! Eller flygrädd kanske egentligen inte är rätta ordet för jag tyckker ju att det är lite mäktigt att sväva ovanför molnen och titta ner på städer, sjöar och hav, jag har dock problem med att lita på att jag verkligen kommer ner med livet i behåll. Nu kommer jag absolut att kolla lite närmare vilken modell planet har innan jag bokar biljett och kliver ombord. MD 82 verkar inte vara att lita på, och SAS har 44! sådana plan i skandinavien! Se upp folket!


Busfia!!

När jag vaknade upptäckte jag till min stora förvåning att nacken är mycket bättre idag! Så grymt skönt! För att fira tog jag och Chia en långpromis längst eljusspåret på Gammlia. Chia skötte sig galant när det kom andra gående, även den söta tanten med hunden! Vi satt lite på sidan av spåret och tittade på medans vi möttes. När vi däremot mötte en ung tjej som var ute och sprang ville Chia busa och leka med henne. Hon sprang aldrig ända fram (som vanligt ett tryggt 2m avstånd) men hon ville inte komma till matte direkt. När Chia väl förstod att matte inte var så nöjd kom hon och slog sig ner bredvid mig och lät tjejen springa vidare. Jag bad skamset om ursäkt, men tjejen skrattade bara och sa "det var en söt och busig liten hund du har!"  Skönt att det var en positiv tjej och inte en av de människor som anser att en dobermann är livsfarlig och otäck.

Efter promenaden tog Chia en paus i sin säng.. jag förstår inte hur hon alltid kan ligga med huvudet utanför.. ser grymt roligt ut! Medan Chia låg och sov passade jag på att baka lite muffins  (hallon& vitchoklad samt choklad) och chokladbollar. Måste vara förberedd om det blir en fika och hunddejt med hanna och hennes lilla betty imorgon! Grymt längesen vi sågs nu så det är absolut på tiden!




Träning i regnet

Efter att jag jobbat klart bestämde jag mig för att det var dags för lite träning med lillflickan. När vi väl kom till grusplanen och jag lagt ut banan började det spö-regna! Så typiskt. Chia var väldigt fokuserad och duktig trots regnet (hon är alltid lite nere när det regnar och vill helst vara inne) Vi tränade mest slalom och fyrkanten. Måste köpa mig lite hinder och en tunnel så att vi har lite mer att jobba med! Efter några omgångar satte jag Chia bakom ett bås och bad henne vänta medans jag sprang och gömde mig på läktaren. Har inte lämnat henne så sittandes utan uppsyn tidigare men hon satt så snällt så! När jag sedan ropade sök matte blev det fart på henne. Hon sprang, luktade och sökte för glatta livet tills hon hittade matte liggandes på golvet längst upp på läktaren. Som vanligt kommer hon fram med en ruskig glädje men samtidigt ett litet frågetecken i ansiktet, ungefär som: "men matte, vad gör du där på backen?)


Trots regnet satt Chia så fint i fyrkanten och väntade!




Nu ligger vi hemma och värmer oss lite. Min nacke värker grymt mycket idag så det blir till att vila. Jag har försökt hitta min värmekudde men utan lycka. Trots att jag är hemma hela dagarna just nu har jag en massa saker jag bör göra men som helt enkelt inte blir gjort. Måste hitta lite inspiration, motivation och styrka så att jag kan bocka av dessa saker från listan och på så vis få ett lugnare inre. Jag tror att alla skulle må bättre av att inte lägga saker på senare utan bara göra saken, bara för att slippa ha en massa krav och måsten i skallen som bara skjuts på framtiden. Vet inte varför jag inte lever efter detta och bara gör bort saker men jag ska försöka ändra på mig, för min egen skull!

Hundkurs

Chia skötte sig galant på hundkursen igår! Bäst i klassen tycker matte! =) Hon har verkligen utvecklats något enormt sedan vi fick henne vid fyra månader. Vi gick ju en valpkurs direkt vilken började med kaos och en rädd och skällig Chia men slutade med en ganska duktig tös! Nu på vardagslydnadskursen är hon verkligen på g. De moment vi inte klarade på valpkursen går helt perfekt och hon kan till och med strunta i de andra hundarna!! WOW! Det märks att övning ger färdighet, för vi har verkligen övat! =)

Vi avslutade kursen med att busa lite med en annan liten valp och jag passade på att surra lite med ägaren. Riktigt trevlig tjej och det var så roligt att se de båda hundarna leka med varandra. Chia kutade som vanligt runt som en galning och hoppade vid varje tillfälle över den andra hunden som med sin vallinstinkt försökte valla runt Chia (med mer eller mindre lyckade resultat!) Är så roligt att se när deras innersta instinkter kommer fram! Efter långpasset med både mentalträning och en massa bus låg Chia som däckad och sov bland kuddarna resten av kvällen! Det är inte alltid lätt att vara liten!


regn regn regn

Måndag och regnet står som spön i backen! SUCK! Inte blev dagen bättre då jag och Chia skulle ut och cykla och upptäckte att jag fått punka på cykeln. Förstår inte riktigt hur det har gått till som. Jag cyklade ju på den igår kväll och märkte inget konstigt men nu var däcket platt som en pannkaka!

Har jobbat på rätt bra idag, tror det är regnet som gör de... finns ju som inget annat att hitta på än att vara lite produktiv... Har suttit och gått igenom allt vi sålt sedan företaget startade för att få en uppfattning om vilka produkter som det är värt att ha kvar samt vilka som det är dags att byta ut nu. Har även hunnit göra en slags marknadsföringsplan för ett annat företag och städat lite i ena förrådet.

Har försökt träna "håll" med Chia men hon förstår inte riktigt vad jag är ute efter! Hon är så söt när hon inte förstår mig för då försöker hon med allt hon lärt sig hittills och tittar djupt in i mina ögon för att få en liten godis iallafall. Vet inte hur jag skall få henne att förstå det där med håll. Antingen vägrar hon att ta leksaken i munnen eller så börjar hon kasta omkring med den.  men men... övning ger färdighet så det är väl bara att fortsätta försöka!

Idag är det dags för hundkurs igen... ser som vanligt fram emot det men vädret hade ju kunnat vara lite bättre! Får hoppas att det allafall hinner sluta regna innan det är dags!

Nej nu tror jag att jag skall göra mig en chai latte och krypa ner under en filt i soffan med lilla fröken mysig. =)

XOXO

Kräftskiva, jobb och söndagsmys

Kräftskivan i fredags var fantastiskt trevlig. Festdeltagarna bestod av tio glada människor och en lycklig hund. Kändes helt otroligt bra att Chia har blivit så lugn och glad i närheten av andra människor.. förr var hon livrädd och vägrade komma fram till andra så det har verkligen skett en hel del utveckling! =)

igår tog vi bilen ut till Ida för att låta Chia och Douglas träffas för första gången. Jag glömde dock kameran i bilen så bilder på de båda kommer nästa träff! Douglas är en fem månaders dobbermann hanne. Först blev det lite maktspel men så fort kopplen åkte av var det bara bus och tokigheter. De sprang, brottades, vilade och sprang igen. Så kul att se Chia leka med en hund i samma storlek..  hon brukar ju föredra riktigt små hundar, så att hon verkligen får bestämma allt =) Det blir definitivt fler träffar mellan Douglas och Chia... vem vet, när de är äldre kanske det till och med blir valpar =)

På kvällen var det dags för jobb ute i vindeln. Ruskigt trevligt gäng (som vanligt måste jag säga, har haft dem förr) Har redan bokat in nästa fest med dem, samt en fest med en av deltagarnas lillasyster. =)

Idag blir det tlil att ta det lugnt och bara mysa =) Tror att Chia behöver ta igen sig oxå efter helgens bravader!

Här nedan kommer lite bilder på Chia.. dels från kräftskivan och lite andra bilder nu från i sommar.


Även Chia fick en partyhatt


Tillbaka igen

Kan inte säga annat än att det var grymt längesen jag bloggade.. över ett år sedan, men nu är jag tillbaka!

Har hänt mycket under året.. vindsvåningen som jag pratade om sist är nu vår och vi har bott här snart ett år. Trivs fantastiskt bra måste jag säga! Har även skaffat hund. En dobermann tik som heter Chia och är helt fantastisk. Hon var fyra månader när hon kom till oss och rädd för precis allting men nu börjar hon få bättre självförtroende och bli en lugn och trygg liten hund. Chia är idag 9 månader och växer så det knakar =) ska lägga upp lite bilder på henne så fort de funkar igen... fick de inte att fungera nu =(

Har tagit min one year master in management och har faktiskt tagit mig ledigt i sommar! har varit grymt skönt att få ta igen sig lite och vara med hunden! Nu ska jag börja söka jobb så vi får se vad som händer till hösten...


så... nu är ni lite uppdaterade =) Håller just nu på att baka för fullt! ska ha kräfskiva ikväll och jag står för desserterna. Det blir vitchoklad pannacotta med hallonsås samt skogsbär och vitchoklad pajer. Får hoppas de kommer smaka =)

XOXO