Take control

Körde på hundspåret med några från laget idag. Sista gången på det spåret för denna vinter eftersom vi på ett par ställen fick stanna och försöka kliva/hoppa över öppna diken med lervatten som gick rakt över spåret. Mjukt spår med en hel del "skrot" i spåret också men trots detta ändå oerhört roligt. Eftersom Chia haltar fick hon vila. Tur jag får låna Gizmo så jag får köra ändå! :) Dock var spåret lite väl långt och tungt för lilleman. Han hakade på lite mer än halva spåret men sen gick det lite för snabbt för de andra hundarna så då orkade han inte riktigt haka på.
.
Oerhört jobbigt att Chia har gjort illa tassen nu när det är sista rycket med skidorna... Konstig känsla att inte vilja släppa taget om skidåkningen och snön i spåren men ändå vilja ha sommar och värme.. hmz
_____________________________________________
you wanna know how to make me smile
take control, own me just for the night

Att jag aldrig lär mig....

Igår blev det en hel del körning med hund. Eftersom S har opererat handen körde jag även Spira och Kajsa. Kul att testa lite olika hundar och fick även prova lite olika dragbälten. Gizmo var lite distraherad igår så det blev lite strul. Chia gick som vanligt på som en galning. Dock har tösen blivit halt så lillhjärtat får vila imorgon :(
.
Har en sån där konstig känsla i kropp och själ. Är sprallig, glad och lycklig samtidigt som jag känner mig helt slut, matt och lite nere.. märkligt! Förstår inte heller att jag aldrig lär mig.. åter igen har jag fastnat i Criminal Minds innan kvällspromenaden.. det är inte direkt som att jag längtar efter att bege mig ut i mörkret. :/ Vet ju också att jag kommer sova dåligt och drömma hemska drömmar så VARFÖR tillåter jag mig själv att börja titta?!? Nu när det har börjat går det ju inte heller att sluta för på något vis måste jag se att det slutar lyckligt och de löser fallet...Blir så arg på mig själv!
______________________________________________
I'm not that fragile
I'm not gonna break


Myshelg med de bästa..

Underbar helg hemma hos mor och far med finaste vännen Malin! Promenix till sommarstugan där det blev korvgrillning och varmchoklad med lite mjums i. Promenix hemåt där en varm bastu väntade följt av middag och film-mys. Idag har vi traskat runt och kollat in Nyland och sedan njutit av våffler i solen på baksidan. Riktigt härligt att kunna sitta ute och sola lite. Våren är sannerligen här! :)
________________________________________________
Just a small town girl

Fortfarande upprymd!

Har varit rätt död i kroppen sen helgens bravader men igår blev det en sväng på skidorna med först Gizmo (lurvenpajsaren som Annika i laget börjat kalla honom, eller lilleman som jag kallar honom...kärt barn/vovve har många namn) och sen med Chia. Eftersom min ländrygg var helt förstör efter Vindelälvsdraget köpte jag "nedhållar-band" som skall hålla fast dragbältet på höften istället för att ha det i ryggen. Galet vilken skillnad det blev. Grymt mycket skönare och det kändes som att jag tordes ta i mer och stå längre på ett ben så steget togs ut bättre, eftersom det kändes som att jag fick mycket bättre balans och kunde hålla tekniken bättre eftersom draget kommer på rätt ställe. Blir att införskaffa ett bättre dragbälte till nästa vinter...huj vad det kommer gå undan då! ;) Båda hundarna gick mycket bra igår också (så fort som det gick med Chia har jag aldrig åkt på det spåret förr) så det var en trött men oerhört glad Elin som till slut sjönk ner i soffan på kvällen. Känns som att ju mer skidor jag åker, detso mer biten blir jag!! Det är sannerligen hur kul som helst! Försöker hålla fast vid det fåniga leendet som dyker upp så fort jag tänker på Vindelälvsdraget och skidåkning. Glädje, lycka! Känns som att jag hittat hem!
.
Full fart på jobbet dessa dagar också. Ingen rast och ingen vila, in i kaklet bara så gör vi klart även denna artikel! :)
.
Härligt bodypump pass ikväll med töserna från jobbet. Kommer garanterat kännas i kroppen imorgon! :)
________________________________________
Don't ever stop doing the things you do

Vindelälvsdraget 2012

Tänk så fort fyra dagar går! Är galet trött och har ont i hela kroppen men är samtidigt oerhört glad, lycklig och full av energi! Det har sannerligen varit fyra helt fantastiska dagar! Åkte upp i onsdags. I torsdags hade vi vilodag så det blev till att vara handler och hejja på övriga i laget istället. Strålande sol och plusgrader både torsdag, fredag och lördag gjorde spåren rätt smöriga och tunga att åka i!
.
På fredagen var det då äntligen våran tur att få åka. 8km i smöriga spår och med ett par skidor som jag hade vallat med -8 till -16 graders valla gjorde det rätt tungt men vi lyckades ändå åka på samma tid som vi kört den sträckan på ett par gånger i välpreparerade skidspår. I lördags var det dags för oss att åka samma sträcka som vi gjorde förra året. Med skidorna preppade av Roland i laget så var vi redo. Ifjol tog vi det spåret på 27min men detta år gick vi i mål på 17min! Är galet nöjd med den förbättringen! Vi fick till och med köra om två ekipage (varav ett var dubbelspann) men blev sen omåkta av två andra dubbelspann. Det andra ekipaget lyckades vi iallafall hålla ryggen på och sedan även köra bredvid hela vägen in i mål! Idag var en sträcka struken pga underlaget så på min sträcka blev det en liten start istället. De första tio lagen fick gå iväg med en minuts mellanrum och sedan gick vi iväg fem och fem med ett par minuters mellanrum. Blank-is gjorde det omöjligt att köra fristil på största delen av spåret så det fick bli till att borra ner huvudet och mata stakning. Lyckades trots detta ta mig in på en tid vi lyckats köra den sträckan på några gånger tidigare.
.
Med andra ord har draget gått klart över förväntan! Det är sannerligen helt fantastiskt att omges med så härliga människor som vi har i laget! Den peppning, stöttning och glädje som jag får av det laget gör sannerligen att jag lyfter mig och presterar bättre! Kul att få massa tips också som gör att både hund och jag lyckas bättre! Chia har varit helt fantastisk! Nu ligger hon däckad... livet som draghund är hårt! ;)
.
Fastnade visst på två bilder som Vindelälvsdragets fotografer tagit.. 
Torsdagen: Hjälper Susanne iväg med Kajsa och Spira medan Peter flämtar i bakgrunden efter sin sträcka


Fredagen: Har släppt av Chia och tar mig stapplandes sista biten för att lämna över stafettpinnen!

_______________________________________________________________
I am the one and only

Imorgon bär det iväg!!

Känner mig som ett barn dagen innan julafton... hur ska jag kunna sova?!? Ska börja morgondagen med att fixa det sista + få massage sen efter lunch bär det iväg upp till Sorsele! Äntligen är det dags för Vindelälvsdraget 2012!!
Starten på tidsträningen i helgen!


Finaste laget!!! Saknas på bilden gör dock PeterÖ.


Chia från förra årets Vindelälvsdrag.....

________________________________________________
Du är trygg hos mig, jag är för alltid din
Och ingen djävul kommer någonsin röra vid ditt skinn
Varje ed är sann och de har svurits medan blodet rann
När jag bevisat vad jag kan
Din dobermann


Sista helgen innan draget!

Även denna helg har mestadels bestått av skidåkning i solen. I love it!! Igår tog jag Chia en sväng runt Nydala och idag var vi faktiskt med på tidsträningen i Holmsund. Tänkte först köra efteråt då de var klara men vips hade jag en nummerlapp på mig och var redo för start! Chia gick riktigt bra men blev lite trött sista biten. Är ändå väldigt nöjd med henne! Tog en liten paus och sedan fick Chia sällskap av Gizmo ett varv. Gizmo gick bättre än någonsin och ett litet tag var det faktiskt han som bogserade Chia. Han blir verkligen laddad när någon går framför. Riktigt kul! Stolt och äver tösen min som orkade gå ytterligare ett varv i hyffsat bra tempo!
.
Efter körningen blev det en liten fika på NK med A-M och A. Kul att få tekniktips och höra lite historier från landslagsläger från en föredetta vasaloppsvinnare och som tävlat på OS! Vilket lag vi har! :)
.
Är ruskigt laddad inför draget. Nu är det verkligen nära! Kläderna är tvättade, imorgon skall skidorna vallas och det sista inhandlas. På onsdag åker vi upp och torsdag börjar det! Som jag längtar!!
__________________________________________
Dancing the whole way home!

Innebandy!

Stämplade ur redan innan lunch idag för att fara och kika på älskade far som hade innebandyturnering med jobbet här i Umeå idag. Måste säga att de var riktigt duktiga. Nästan inga avbytar och ändå tog de till slut hem segern efter en final som gick till "sudden dutt". Imponerades av klubbtekniken hos vissa spelar... de får det att se så lätt ut! Far gjorde dock illa sig i semifinalen men jag hoppas det går över fort! Så härligt också att få höra lite kramfors-sollefteå dialekt! Härliga grabbar i laget var det också! Perfekt start på helgen!
Fina pappsen!


Glatt gäng som säkerligen har kul och firar ordentligt på banketten ikväll! :)

Själv har jag myst ner mig i soffan ikväll med ett glas vin och lite jobb. Skönt med flexibla arbetstider! Det var verkligen galet roligt att kolla innebandyn!
_______________________________________________________
Dance the night away!

Lyssna på hunden!

Denna vecka har sannerligen varit allt annat än bra vad gäller nacken. Har knappt tagit mig ur sängen, jobbat som en galning med att få klart en resubmission och längtat ut i skidspåret. Var på middag hos finaste Malin i onsdags och tanken var att jag efter middagen skulle iväg och åka skidor med skruttan. Hela middagen och vistelsen hemma hos Malin så var Chia galet jobbig. Kom hela tiden ini rum hon ej får vara i, skulle klättra upp i famnen på mig och kramas å sådana saker. Jag började bli rejält irriterad på att Chia inte lyssnade och då plötsligt säger Malin "men du Elin, hur mår din nacke nu... kanske är därför hon är som hon är". Så sant, så sant. Nakcken har ju varit kaos och Chia blir alltid så mysigt, kramig och MÅSTE vara nära när jag mår så. Oftast håller hon sig så nära att jag kan ta tag i henne när jag är på väg att svimma å då går hon så fint med mig någonstans jag kan sätta eller lägga mig ner. Det är lite häftigt ändå att min hund känner efter åt mig och tar hand om mig på detta viset. Bestämde mig då (efter lite övertalning från Malin också) att ställa in skidåkningen och istället vila. Jag är nog rätt dålig på att lyssna på kroppen...kanske får lära mig att lyssna på hunden istället! Tur jag har sötrumpan!<3
.
Kämpade mig upp ur sängen även denna morgon och gav vika för piller för att överhuvudtaget orka ta mig iväg till jobbet. Har därmed fått en massa gjort nu på morgonen. Skönt! Snart helg!! Får hoppas nacken skärper sig så jag kan åka massa skidor! Bara 5 dagar kvar nu! :)
________________________________________________________
It looks like the rain is pouring down on me
It's drowning me now and all I want is to come back home

Closer

Mycket jobb just nu. Försöker bli klar med en resubmission och jag måste säga att jag börjar bli rätt nöjd med resultatet...får hoppas att editorn också blir det när vi väl är färdiga! :)
.
Fick idag reda på de sträckor vi skall köra på vindelälvsdraget. Vilar första dagen och sedan blir det avslutningssträckan dag 2 (8km), fram till rusksele (samma jag körde ifjol) 6km på lördagen och sedan en 5km slinga på söndagen. Blir nog bra det där! Första dagen kan nog bli tung då spåren så sent på dagen garanterat är rätt mjuka och vi lär vara rätt ensamma i spåren då men då får vi jobba på bäst vi kan. Kul att gå i mål och ha hela laget där att hejja på! :) Känns lugnande att ha korta sträckor, speciellt eftersom min nacke mår lite si så där efter helgens långa pass... höll inte på att ta mig upp ur sängen imorse, men sen har dagen trummat på i galen fart..nu känns det dock värre igen. Värme och vila ikväll så hoppas jag att det känns bättre imorgon då det blir körning med laget igen!
.
Tänk vad vissa låtar kan kasta en tillbaka till specifika tillfällen..Helt plötsligt byts Joshua Radins röst ut mot en annan ljuvlig stämma som det var alldeles för längesen jag hörde!
_________________________________________
Won't you be the new one
Burn to shine
I take the blue ones every time
Walk me down your broken line
All you have to do is cry

10 dagar kvar....

Vilken underbar helg det varit!! Strålande sol och en massa skidåkning! I lördags provade jag att köra Chia tillsammans med Pirak (en lagmedlems hund). Det flög på riktigt bra första 8km men sen kom Pirak på att han sprang bredvid värsta bruden så då fokuserade han enbart på henne, försökte pussa på henne, nosa henne i rumpan (ja i farten) och  när inte det funkade la han sig på rygg utanför spåret. 13km blev det tillslut iallafall. Plockade därefter ut Gizmo för en sväng. Bestämde mig för att fiska med Chia men släppa lös henne efter ett tag så hon fick springa med lös. Efter 1km släppte jag av henne, sen va Gizmo mest intresserad av att spana efter henne så efter km nr 2 släppte jag lös även honom så de fick springa bredvid när jag övade teknik i det härliga solskenet restrerande 5.5km.
.
Kvällen spenderades med Marie. Middag och vin följt av utgång med trevligt folk! :)
Imorse efter frukost insåg jag att min hund inte längre var i närheten... hittade hjärtat i sovrummet, i min säng (nej hon får inte vara i sängen). Pluttan va nog fortfarande trött efter gårdagens pass! Fick till och med väcka upp henne eftersom det var dags att åka å träna! :)
Sötrumpan min! Går ju inte att bli arg på henne när hon ser ut så här!
.
Fiskade upp Gizmo och begav oss till Nydala för körning med laget! Satte ihop båda direkt denna dag eftersom de gått rätt mycket dagen innan. Flög på bra i början men mot slutet blev lilleman rätt trött, vilket inte är så konstigt för han har ju inte gått så långt tidigare. Idag gick de iaf på bra tillsammans och hjälptes åt fint.
Roger och Tjorven på väg mot mål. Ruskigt härligt väder bjöd denna dag på!

Efter drag blir det mys med Åsa V och Annika! Pirak ser ut att trivas rätt bra. ;)
.
Nu är det bara 10 dagar kvar till vindelälvsdraget! :)
_________________________________________________
It´s a good day, a good day to be alive!