dan före doppardan

imorgon är det julafton igen. helt galet vad fort detta året har gått! Tiden springer ifrån mig känner jag.. är ruskigt dålig på att blogga oxå. Förra veckan var rätt späckad med julbuffé med jobbet på tors, patriks syster, hennes barn och kille på besök fre till lör och avresa mot mor och far för julen på lördagen.

Dagarna hemma hos mor och far har varit riktigt härliga! har dock inte jobbat så mycket osm jag tänkt (läs i princip ingenting alls) så jag har en del att ta igen efter julhelgen!

Idag var jag en sväng till Anna-Linda för vår tradition med lilla-julafton och klappgröt! Vi började med en låång promenad och sedan fick vi avnjuta klappgröten! Denna fantastiska rätt, för er som inte vet, ger en känsla av att äta på rosa fluffiga moln.. så smakar det! GOTT!! 

Imorgon kommer hela släkten på fars sida hit för mat och umgänge så det blir fullt hus! Ska bli riktigt trevligt att se alla igen... blir ju så länge mellan omgångarna så julen är alltid välkommen! 

Bilder över julen kommer när jag är back in umeå, då jag inte orkade ta med min tunga dator. 

nej, dags att sussa kanske..

God natt och God Jul allihopa!!!! 

xoxo 


Tisdag

Shit vad tiden går fort. Tyckte nyss det var fredag och helgen började och vips så har helgen passerat och det är redan tisdag! Galet! Kanske är på sin plats att jag summerar upp helgen...

Fredagen blev lugn och skön! Jag och gubben tog oss (för en gångs skull) lite tid tillsammans bara vi två. God middag, vin, idol och mys med vovven blev resultatet. Riktigt skönt!

I lördags begav jag mig ut på stan för att hitta lite julklappar. Har styrt upp en hel del men har samtidigt några grejer kvar.. men det mesta vet jag vad jag skall köpa så det torde gå fort när jag väl får tid till att springa på stan. På kvällen var det dags för den årliga glöggfesten hos mats och mia. Det var lite lugnare i år än tidigare år  (kan bero på att vi inte var lika många) men trots detta vaknade jag på söndag morgon med socker i hela käften (trots att jag borstade tänderna två gånger innan jag gick och lade mig!) Chia var med under kvällen oxå och skötte sig galant! Förrutom vid ett tillfälle då hon trodde katten gjorde en lekinvit och därför började jaga stackarn!

I söndags blev det en tidig start och ut till stallet för att rida Cartell! Han är verkligen supermysig. Tyvärr är jag för uppbokad för att hinna hjälpa julia i veckan (som hon ville) men det blir nog mer efter jul! efter lunch begav jag mig till stall nr två för att rida jaime. Provade att rida ut honom då ägaren inte fått honom från gården och det gick riktigt bra. Han var lite skvätten och rädd för det mesta men verkade ändå trivas rätt bra. Det blev lite plumsande i skogen och sen lite trav på en snöbelagd skogsväg. Tror att killen blev rätt trött för vips vände han på en femöring och ville skena hem till stallet vilket resulterade i att jag trillade av (rider barbacka vilket jag inte är van vid och min balans är ju som de flesta vet inte direkt den bästa =) ). Sur som jag blev var det bara att hoppa upp igen och låta honom fortsätta att trava. När jag då tog i honom för att sakta av så trillade det ner en massa snö från ett träd bredvid och samma procedur skedde igen. Jaime vände på ett korvöre och var på väg ner i diket varpå jag dängde till honom i sidan och fann migsjälv på backen utan häst. Tur att det var en massa mjuk snö under för killen är ju trots allt 183 i mankhöjd! Upp igen och lite mer trav och skritt innan vi vände och gick tillbaka mot stallet. Trots två turer ner i snön är jag ändå nöjd över hur duktig han var! Vi lämnade ju trots allt gården för första gången och red i skogen med läskiga grenar och travade utanför ridbanan! Stora framsteg. Ikväll blir det en tur igen, men denna gång på ridbanan eftersom det är mörkt men vi skall ta en liten sväng ut bara på vägen så han kommer ihåg att det inte är farligt utan bara roligt!

Behöver jag säga att jag var rätt mörbultad igår, och idag med för den delen. Min nacka slet nog lite ont av att ramla av två gånger, men men. Shit happends! Försäkringsbolaget anser ju ändå att jag är "frisk" och inte är i behov av skjukgymnastik eller andra läkemedel än alvedon. (är fortfarande grymt störd på den historian men har inte fått tag på advokaten min ännu)

nej, back to work! =)

puss

Ljus i mörkret

Fick inte tag på advokaten idag..suck! Men jag skickade ett mail, så jag hoppas antingen på svar där eller att jag lyckas nå henne på telefon imorgon.

Var sjukt trött och less på grund av detta när jag kom till jobbet imorse men det försvann rätt fort då det dök upp ett ljus i mörkret. Min kollega Chris kom förbi och gav mig en blomma!  Precis vad jag behövde! Killen han delar kontor med hade fått den men skulle till Tyskland så då fick jag den istället =) Snacka om att det livade upp min dag rejält! Tack tack, åter igen säger jag bara!

Hade möte angående projektet idag också och det gick riktigt bra.. nu känns det som att vi verkligen börjar ringa in vad det är jag skall fokusera på för den första enkätstudien. Dock insåg jag hur mycket jag har att göra! Kommer få jobba en hel del under julen för att få ihop det, men det är ju roligt så det gör inte så mycket.

Tog en lite längre promis med Chia direkt efter dagis och hon skötte sig helt perfekt!, trots att hon såg två lösa hundar en bit ifrån oss. Sen har vi tränat lite på de nya tricken! Nu kan hon (nästan perfekt) buga =) Dags för nytt trick! Det är så tydligt att hon älskar att lära sig något nytt trick! Hon är ruskigt fokuserad. 

Nu sitter jag nerbäddad i soffan, med Chia vid mina fötter och datorn i knät. Gubben är ute och äter middag och dricker några öl med en kompis så jag får roa mig själv =/  Känns som att jag aldrig träffar karln min nu för tiden, förutom när det är dags att sova. Vi har iaf en dejt på lördag! ska bli toppen att få umgås lite.. längtar rejält faktiskt!  

Känslostorm

vet inte hur jag skall beskriva vad jag känner just nu. Är fruktansvärt besviken, förbannad och samtidigt ledsen och uppgiven! Har bråkat med försäkringsbolaget i ett år nu och idag kom beskedet... de står fast vid sitt tidigare beslut. Förstår inte hur fasen de tänker! Enligt deras bedömningar (och de läkare som tillfrågats har aldrig träffat mig eller pratat med de läkare som faktiskt har träffat mig) beror mina svimningar inte på min skada, inte heller mina domnande händer och ländryggsproblem. Nej bara själva ont i nacken kan härledas till nacken. Inte direkt som mina läkare sagt med andra ord! Inte nog med detta, men de anser även att det inte är medicinskt försvarbart att jag får fortsatt sjukgymnastbehandling och mediciner. Förstår inte hur de tänkt att jag skulle klara vardagen utan akupunkturen, jag känner ju av det rejält nu när jag "bara" har tid varannan istället för varje vecka. Ska prata med advokaten imorgon så får vi se vad hon säger, om hon tycker att det är läge att gå vidare med ärendet en gång till eller inte.

Inte nog med det "lilla" problemet som kom med posten, jag mår riktigt skrutt-dåligt idag! Känns som att jag är påväg att bli sjuk! Är illamående och helt matt i kroppen. Får hoppas bara att det inte är vinterkräksjukan! Skulle vara så typiskt!

Nej, nu är det bara att kurera och fokusera på mötet imorgon, så kanske tankarna på försäkringsbolaget och illamånedet försvinner!

natti natti


trötthet

är fortfarande helt sjukt trött i kroppen och knoppen. Tror det blir tidigt i säng ikväll!

Tyvärr blev det ingen träning med dagisgänget idag eftersom fröknarna varit sjuka och vädret inte var det bästa. Jag och Chia tog en långpromis i regnet runt I20 och jag måste säga att det var riktigt skönt.. ända tills vattnet trängde igenom skorna. Men men, väl hemma var det på med tjockisockar och lite varm mat sen var vi i fas igen.

Har börjat lära Chia ett nytt trick idag eftersom hon nu kan vinka och sitt fint riktigt bra. Nu övar vi på nig och det går grymt bra. Måste nästan komma på ett till trick att öva in samtidigt. Hon är ju så villig att lära. Någon som har tips på tricks att lära hunden?

nej, jag tror bestämt att sängen ropar mitt namn.. dags att lyda =)

Sov sött!

sömnlös!

Var och red Cadette i torssdags.. riktigt riktigt kul! Han är verkligen super mysig. Fick honom att gå i form hela tiden nu och han såg superfin ut! Får hoppas det blir fler tillfällen som hon behöver hjälp med honom!

Gårdagen var lugn och skön. Hade möte angående projektet jag skall doktorera inom och jag är på väg åt rätt håll och mer därtill =) känns grymt bra! Får se om det går lika bra och jag får lika bra responds på mötet på onsdag när alla i projektet är med! Kvällen spenderade jag och Chia i soffan framför Idol. Patrik hade personalfest så vi fick klara oss själva. 

Hade egentligen tänkt gå en sväng på stan och inhandla de första julklapparna, men det verkar inte som om jag kan bege mig.. Skulle vilja gå på marknaden på gammlia oxå, brukar ju vara mysigt där... den är ju iof imorgon oxå så jag borde ju kunna få lite tid över för att gå förbi där en sväng. 

Får se om jag orkar göra något överhuvudtaget idag.. har inte sovit en blund i natt. oro och rastlöshet satte käppar i hjulen för min sömn.. kanske måste ta en tupplur under dagen för att orka med något..

 

klappat och klart!

Så var rapporten om friparkering klar! Jag skickade in den till Esam (uppdragsgivaren) idag. Känns skönt att redan faktiskt ha producerat en rapport. Har ju trots allt bara jobbat i en månad och lyckats genomföra en rapport innehållande en enkätstudie med 198 svaranden. Rätt bra om jag får säga det själv! =) Nu sitter jag och läser in mig på själva doktorand-forskningen. Det är grymt roligt! Jag trodde aldrig att jag skulle säga det men det är roligt att läsa artiklar! (ja ni hörde rätt!)

Var och red en liten sväng igår. Han hade ett riktigt fint steg och kan nog bli jätterolig att rida lite nu och då. Ska dit själv på torsdag och rida ut en lite längre sträcka tänkte jag. Hon som äger hästen är jättemysig också. Hon har dock inte riktigt tid att sköta hästen varje dag så där kommer jag in i bilden =) ska bli kul att få rida lite då och då. Har saknat det.

xx


ingen bra start på tisdag

Dagen började då inte speciellt bra! Skulle låsa cykeln när jag kom till jobbet och på något vis lyckades jag bryta av nyckeln i låset. (tur att det inte hände när jag skulle låsa upp cykeln!) Sen stod jag ett bra tag och försökte låsa cykeln med det ordinarie låset, men det visade sig att det både var en massa is i vägen och att låset blivit lite skevt så efter lite värmande och bändande gick det äntligen i lås! Dagen kan ju inte annat än bli bättre från detta!

Helgen var iallafall helt fantastisk! Vi hade verkligen hur kul som helst i lördags! Blev utgång på Rex och det var grymt. (brukar inte digga utgång så mycket men i lördags var det bra!) Träffade en tjej som behöver hjälp med sin häst så ikväll skall jag fara ut till stallet och träffa hästen. Ska bli grymt roligt!

nej, nu har jag fått skriva av mig lite morgon-frustration så nu är det bara att ta tag i jobbet. Har en hel del artiklar som ligger på hög och väntar på att bli lästa!

xx