People come, people go

Hur mycket vi än önskar att det inte vore så, så verkar det vara ett faktum vad gäller mänsliga relationer: Människor kommer och människor går! Någon som varit oss nära ena dagen kan snabbt försvinna från våra liv den andra. Inte nödvändigtvis på grund av döden utan ibland kan enkla omständigheter ta våra nära ifrån oss. Det är sorligt, men that´s life.

Det finns stunder, som denna, då jag tänker på människor som av en eller annan anlending vandrat ut ur mitt liv och människor som jag vandrat iväg ifrån. Kommer det någonsin att bli tid och tillfälle att återförenas? Inte bara en kort stund utan till den närhet det en gång varit? Många människor har lämnat Umeå och fler är på väg. People come, people go. And I´m still here, missing them so! 

Trots att jag trivs fantastiskt bra i Umeå blir det ibland lite tomt här. Saknar några av dem som verkligen känner mig. Vill ha dem nära! Telefonsamtal, e-post, facebook och meddelanden räcker som inte till. Trots distansen vet jag ändå att dessa människor kommer finnas kvar i mitt liv men att inte ha dem nära lämnar så klart ett litet tomrum.  

They say that home is where your heart is.. guess I´m homeless right now because I have put my heart on hold
_________________________________________
I keep danicing on my own


Medvind!

Fick igår reda på att jag beviljats resmedel från Wallenbergmedlen. Grymt kul! Kommer väl till pass! EMAC i Slovenien i maj och sedan IAREP/SABE i England i juli! :) Har gjort mig sugen på mer resande... bara att producera! :)
.
Fick till ett riktigt bra pass på IKSU igår också. Känns idag vill jag lova! Kvällen avslutades med promis med finaste Malin och Leo.
___________________________________________
Hey I'm -a- doing alright


Fotbollsgrabbar och hockeypojkar

Lagträningen igår bestod av intervaller uppför backen, kettlebells övningar och däckdragning. När jag såg det stora pick-up däcket trodde jag först att det var hundarna som skulle dra det men icket. Ser fram emot nästa onsdags hopp och lek! :)
.
El Clásico igår också! Trevlig avslutning på kvällen! Fick mig att tänka på vilken etikett jag ger boys som håller på med fotboll och de som pysslar med hockey. Kommer säkerligen att få äta upp detta vid något tillfälle men here it goes.... för mig är det hockeypojkar och fotbollsgrabbar... vet inte exakt vad det är men det känns helt rätt och passande!
________________________________
boys will be boys

Vägbeskrivning på norrländskt vis...

Vet inte om det är samma i alla små norrländska byar, men hemma i Nyland ges vägbeskrivningar och förklaringar till platser alltid med utgångspunkt i vart personer/familjer bor. "La me Ivarssons" "Vi Anderssons torpe" etc etc. Lite svårt att förstå vart och vad de faktiskt pratar om men jag har lärt mig att nicka och le istället för att fråga "var ligger det?" Detta eftersom den frågan alltid leder till nya namn på personer eller familjer som jag inte vet vilka det är.
.
Måste ändå erkänna att jag tycker det är ganska charmigt! Kanske för att jag tenderar att ibland göra likadant, men det är något speciellt och personligt med det hela. Platser är inte bara platser utan associerade med människor.
.
En annan gullig sak i små norrländska byar så som Nyland är att alla hälsar på alla, oavsett om de träffats tidigare eller ej. Människor jag aldrig tidigare träffat hälsade hjärtligt på mig när jag knatade runt med Chia runt Nylands gator. Förmodligen hälsar alla för att de vet att jag har någon koppling till någon som bor i Nyland = någon de, deras föräldrar, barn, farföräldrar etc känner. Några stannar till och med och pratar lite om väder och vind. Åter igen, ganska charmigt men för min del räcker det med några dagar eller veckor lite nu och då!
___________________________________________________
take a good look around, this is your hometown

Påskägg

Kommer inte ihåg sist jag fick ett påskägg.. längesen var det iallafall men igår fick jag både go-middag och detta fina påskägg fyllt med massa godsaker! :)



______________________________________
There is a new wind blowing

Back on track

Efter ungefär 1½ veckas vila fick jag igår äntligen bege mig till IKSU. Som jag saknat det stället och som jag saknat att träna! Firade att jag är tillbaka med ett ryggpass följt av Zumba! Stegtävlingen på jobbet börjdade igår dessutom så det är bara att knata på! Lovely!

Bjuder på en bild på mig och Chia sen i lördags....Ändå skön bild.. Jag i kjol, tights och stövlar, Chia helt slut men lycklig. Syns att det är sista biten... Chia bredvid cykeln med slag lina och en hängande tunga! hahaha sötrumpan!

__________________________________________________
Back to go again!


Helg med drag-laget

Helt underbart lag jag hamnat i! Längtar till nästa pass redan nu! :)

Lördag:
Mountainbike med hundarna som drar framför cykeln. Jag som har träningsförbud åkte dit i kjol för att se och lära. Hamnade på en cykel och körde ett heat med Kamilla jag också! Galet så roligt! Måste nog skaffa en mountainbike! :) Jag såg dock säkert lite rolig ut i kjol, stövlar och hjälm när övriga var träningsklädda men jag bjuder på den! ;)


Heat 1: Roland, Kamilla och Eva ger sig iväg.. lilla Maja va även hon lite sugen.... :)


Kvällen = lagmiddag i Ersmark. God mat och ett glatt gäng av människor!

Söndag: Intervall-träning uppför Bräntis med hund på lina. Tänkte först traska men blev lite löpning istället (en dag tidigare med lite träning kan väl inte spela så stor roll?!?). Avslutade med att grilla korv och hamburgare! Mums!


Kamilla sticker iväg med Jussi


Chia flåsar ut efter 3 intervaller uppför bräntis! 


Grill-time!! :)

Ser fram emot att se alla bilder som Jonathan och Eva tog med Evas superfina kamera...
____________________________________________
Don't stop me now,  I'm having such a good time
I'm having a ball


Time grabs you by the wrist

Torsdagen är snart avklarad vilket betyder snart helg och snart måndag! :) Tror aldrig jag längtat till en måndag så här mycket förr! Dock betyder detta att ännu en vecka är slut och tiden springer iväg för mig..men det ska bli ruskigt härligt att få träna igen! Stegtävlingen på jobbet börjar ju även den så nu blir det hårdkörning! Måste ju försvara segern från ifjol! :)
Tänk vad vissa människor kan göra för ens välbefinnandet. Vissa personer mår jag helt enkelt bara superbra av att ha i min närhet!
_________________________________________________________
It's something unpredictable but in the end it's right
I hope you had the time of your life

Rastlös men kraftlös

Kraftlös men samtidigt rastlös och galet sugen på att träna! Hur går det ihop?!? Längtar oerhört mycket till måndag!

Var och provkörde lite bilar idag... har bestämt mig för att byta men frågan är bara till vad..  :) Har tänkt mig en lite mindre bil med mindre bränsleförbrukning och som är iallafall lite mer miljövänlig än saga. Någon som har några tips och förslag??


_______________________________
The only certainty is change


Kollaps

Både plus och minus den senaste tiden.. I fredags blev det hockey i Fjällräven Center för att stötta Modo. Skönt nog vann vi matchen och är kvar i Elitserien nästa år! Skönt! I lördags blev det poker!! Har inte spelat på ungefär 2 år, vilket säkerligen syntes på mitt spel men riktigt kul var det! Härligt att träffa allihopa också, blir ju inte så ofta! Söndagen bestod av promis och mys med Malin och Saphira. Söndagen avslutades självklart med söndagsmiddag. Dock har jag nog mest av allt sovit i helgen. Började i mitten av veckan en ny medicin-kur för att jag skall få sova mer än 2-4h per natt och den kuren har sannerligen sänkt mig. Är trött konstant och vill bara sova hela tiden!  

Pratade med min läkare idag på telefon för att säga att jag tänkte sluta med medicinen eftersom den gör mig så oerhört trött och seg, varpå jag fick en rejäl utskällning! Tydligen har, enligt henne, min kropp totalt kollapsat och att det är dags att jag tar det på allvar. Läkaren förklarade att jag ska vara ruskigt glad och tacksam över att jag överhuvudtaget orkar kliva upp ur sängen eftersom jag lika gärna kunde klassas som utbränd och vara sängliggandes pga för lång sömnbrist och för hög smärta. Att jag jobbar ska jag tydligen se som en bragd. Kanske inte så konstigt jag varit lite trött och mått lite dåligt sista tiden om kroppen kollapsat Det förklarar ju även varför jag inte sett några resultat av träningen, utan snarare tvärtom! :p Blir med andra ord inte att sluta med pillren trots allt. Har blivit beordrad vila och rejält med mat + onyttigheter fram till måndag för att kroppen skall kunna återhämta sig. Känns grymt tungt redan nu måste jag säga men tröttheten gör det nog ändå rätt lätt att bara sova istället för att träna.... Tydligen ska iallafall den värsta tröttheten släppa under veckan eller iallafall till helgen så då kanske jag börjar känna mig som människa igen!
Om en vecka ska jag få gå på min normala kost + börja träna som vanligt igen. Längtar redan!!! Passar ju rätt bra att stegtävlingen på jobbet börjar då oxå för jag lär vara galet taggad efter att ha vilat en hel vecka! :) 
___________________________________________________
what does not kill you makes you stronger

Längtan

Har haft ännu en produktiv och bra dag på jobbet! Känns som jag fått en kick i rätt riktning ingen! :) Vet inte om det är solen och det faktum att våren är på intågande (till och med fåglarna kvittrade imorse) men det känns som att jag har fått ny energi! Tog mig en liten löprunda efter jobbet.. först till dagis för att fiska upp vovven, å redan då kändes det grymt tungt men på något vis fick jag ny energi igen och vi tog en liten längre sväng hemåt. Tänkte först vila från IKSU idag, men nu efter middagen börjar jag längta. Tror bestämt att jag skall bege mig dit för en sväng i gymmet! :)

Fick idag en sådan enorm längtan efter stugan och sommaren! Tillåter mig därför att drömma mig bort till paradiset!


_______________________________________________________
Säg är det konstigt att man längtar bort nån gång

Stolt!

Vilken underbar helg, och vilken grymt bra start på veckan! Känner mig så löjligt stolt och förvånad över vad jag lyckats åstadkomma idag! Lyckades nämligen sätta ihop en "film" om konsumtion i programmet Camtasia! Har klippt och redigerat ljud och bild till en helhet... kan inte påstå att resultatet var lysande men det funkar helt klart! Med tanke på hur totalt tekniskt handikappad jag är så är jag chockad att jag ens fått ihop det! :)

Ska fira denna framgång med ett pass i gymmet följt av ett zumba-pass! :)
__________________________________________________
what have you done today, to make you feel proud?!

Det kvinnor vill ha?!

Fick denna skickad av min underbara kollega i förra veckan..... galet bra ändå! :)
____________________________________________________________________
And I never was smart with love, I let the bad ones in and the good ones go