Vilken härlig lördag!

Gårdagen spenderades på IKSU följt av långpromis med Lotta. Chia låg väldigt mycket på minus efter den promenaden. Vet inte riktigt vad som tog åt henne men med tanke på kvällens uppförande hamnar hon totalt sett ändå på ett stort plus! :) Kvällen spenderades i mycket trevligt sällskap! Först några glas vin hemma hos Malin sen mötte vi upp boysen och därefter blev det utgång. Chia uppförde sig exemplariskt hela kvällen! Myste t.o.m med boysen! Det är så underbart att se henne utvecklas och inte vara så rädd för folk utan snarare uppskatta och gilla dem! :) Oerhört kul oxå att äntligen få träffa den omtalade A och hans vänner! Vilket härligt gäng!

Lördagen kan helt enkelt kallas underbart härlig! Nu blir det snart IKSU och därefter ytterligare en långpromenad innan det är dags att förkovra sig i lite vetenskapliga artiklar och avhandlingar.

__________________________________________________
This is the time of my life!


Fredagsmys med hundarna

Oerhört skönt med helg trots att jag inte riktigt var beredd på att fredag redan var här! Veckan har gått oerhört fort och varit fullspäckad av jobb och aktiviteter. Nu myser jag välförtjänt i soffan framför Let´s Dance med ett vinglas i handen samt Chia och lilla Kiwa vid mina fötter! Härliga tider! :)

Bästa citatet denna vecka
"De har ju selleri i kylskåpet när vi har pengar i kassalådan"  hahahaha.. Helt underbart!! Kan inte annat än att hålla med! ;)

Känner mig galet slut i kropp och själ efter denna vecka. Måste nog lyssna på Almighty och ta det lite lugnt, men samtidigt är det ju svårt när så mycket skall göras och allt är viktigt och brådskande. hmzz.. Ibland är det jobbigt att vara en sån som har principen "allt eller inget"! Jag vill verkligen inte göra något halvhjärtat.. all in i allt jag tar mig för! Detta oavsett om det gäller forskningen, en uppgift i en doktorandkurs, undervisningen, träning eller träningen med Chia. Men skam den som ger sig! I´m not born to follow! ;)

______________________________________
Nothing ventured, nothing gained.

Full fart

Ännu en galen dag är börjar gå mot sitt slut. Galet med jobb (som vanligt), ett träningspass på IKSU med PT Ekman och lite skidåkning med Chia har dominerat dagen. Nu är det dags att förkovra sig lite i Consumer Research artiklar igen... eller ska jag kanske skriva klart artikeln? eller skriva ihop anteckningarna från mötet?? hmzz.. where to start?!!

Har sötaste J på besök i stan också. Kändes en aning skumt när J snoffsade till sig för att gå på bankett och jag slängde på mig skidkläderna... Blev rätt sugen på partaj! :) Får kanske nöja mig med några artiklar innan J dräller in någon gång i natt! haha, livet är fasen inte alltid rättvist!
__________________________________________
Ooh, she's a little runaway


Stuck

Känner mig just nu fastnaglad i ett hörn i en boxningsring utan möjlighet att ducka eller komma undan. Jag åker på slag efter slag. Just nu känns allt övermäktigt och jag vet inte hur jag skall klara/orka allt men jag försöker intala mig själv att det är okej att vara lite trött och svag så här på kvällen. Imorgon är en ny dag och förhoppningsvis står jag mitt i ringen redo för allt då igen! Försöker bocka av saker från min "to do list" men just nu känns det som att det kommer till fler än det försvinner! Nu gäller det att få struktur och "JUST DO IT"!
_______________________________________________
They don´t care about us


Helgen

Härliga mysiga söndag! Ändå tur att Chia oftast mår precis som jag gör, speciellt så här dagen efter. Det är med andra ord två trötta, sega och oerhört gosiga töser på Västra Idrottsallén! :)

Gårdagen var riktigt lyckad. Skidtur med Chia, IKSU med Lotta som följdes upp med en promenad med hundarna. Very nice! Kvällen bjöd på vin och drinkar på Lövstigen följt av utgång på Allstar. Inte helt fel att det var en hel del kollegor och andra härliga människor ute heller! Börjar dock bli svårt att inte tro på Lottas tes när den ständigt bevisas..SUCK!

________________________________________________________
If I could see the future and how this plays out
I bet it's better than where we are now
But after going through this, it's easier to see the reason why

Äntligen är lilla prinsen här

Så har min handledare äntligen fått sin lilla son! Ännu en USBE-kören bebis är född. Han såg sannerligen ut som en liten prins! Stor grattis till familjen och välkommen lilla prinsen! Ser fram emot att träffa den lilla krabaten!

Känner mig trött i både kropp och själ just nu. Det har hänt en hel del sista tiden som gjort att jag fått perspektiv på saker och ting. What does not kill you makes you stronger! Har sagt det en gång förr och säger det igen.. Jag är numera oerhört stark! Ännu starkare tack vare mina underbara vänner!

Bara 54 dagar kvar nu... dags att börja hårdträna! Måste nog bli lite åkning i helgen! :)

______________________________________________
Meet tomorrow today just to get ahead
Jump the gun on the run, I'm the only one
Who thinks that I'm fallin' behind

There is not enough of me


Angels of mine!

Hopp, förtvivlan, mardröm, glädje... ja den senaste veckan har sannerligen varit en berg och dalbana och det verkar inte bättre än att det fortsätter i samma stil ett tag framöver. Är oerhört glad över alla fantastiska människor som ställer upp och finns där under hela min resa! Jag är sannerligen lyckligt lottad som har dessa människor i mitt liv!!
____________________________________________
Den sanne vännen visar sig i nödens stund

Fredagsmys i västra skogen

Gårdagen spenderades som sagt med jobb i västra skogen följt av fredagsmys! Tacos, vin, tjejerna och två av mina favorit-boys. Kan det bli bättre?!? Oerhört mysigt att träffa gänget igen!
Nu laddar jag för en lunch hos Jojje och en galen kväll i västra skogen. Massor av härliga människor kommer dyka upp så det kommer nog bli en helt fantastisk kväll!
Fick meddelande i morse om att en liten usbe-kören-bebis har anlänt. Välkommen till den lilla tösen och stort grattis till de stolta föräldrarna! Ser framemot att träffa det lilla miraklet! =)
Någon som vet om man behöver passet för att åka till Norge?? Jag kom precis på att jag råkat glömma detta hemma i Umeå... ILLA!
___________________________________________
Have a good one!

Consumer Research

Har börjat plöja den härliga bibban på nästan 800 sidor innehållandes ett x antal vetenskapliga artiklar som skall läsas den närmasta veckan. Tråkigt?! Nej faktiskt inte! Det är ju om Consumer Research! Kan inte annat än vara intressant! Jag har sannerligen valt rätt ämne att forska inom! Bjuder på ett citat:

I, long before the blissful hour arrives,
Would chant, in lonely peace, the spousal verse
Of this great consummation
- William Wordsworth (1814)

______________________________________________________________________________________________
it's a spiritual thing between the both of us
It's two cautious hearts
Turning the corner into trust

Stockholm

Sitter i syster och johannas lägenhet och jobbar för fullt! Känns riktigt härligt! Kan konstatera att min flygrädsla inte har gått över. En flygvärdinna frågade mig vid starten om jag var flygrädd, för det syntes och sen satt hon bredvid mig både i start och landning för att surra lite. Blev bjuden på te och go-bit under resan oxå! Vilken trevlig kvinna! =)

Började gårdagen med ett besök på IKSU med Lotta.. Hade en hel del frustration att ta ut så det var riktigt härligt att få träna lite! Träningsvärken är ett faktum men inte lika farligt som förra gången vi körde biceps/triceps! Kanske börjar bli starkare reda nu!

Ord går inte att ta tillbaka, vad som är sagt är sagt och därför gäller det att kunna stå för sina ord. Gör man inte det gäller det att ha vett att be om ursäkt när ord blir fel. Ibland är faktiskt ord inte bara ord... Valet vi gör är helt och hållet våra egna. Men faktum är att alla val vi gör och därmed de ord vi uttrycker får konsekvenser på ett eller annat sätt!! 
_______________________________________
Where have all the good man gone?
And where are all the gods?
Where’s the street-wise Hercules
To fight the rising odds?


Onsdag

Klev upp galet tidigt idag för att hinna tvätta innan jobbet. Körde två tvättar, tog en härlig lite längre promis under tiden och stökade undan julen innan det var dags att bege sig mot dagis och jobbet. Latade mig lite med att ta bilen idag..illa! blir ju det imorgon oxå för att hinna med allt innan flyget går men när jag är tillbaka från Oslo blir det cykeln igen! :)

Längtar redan tills denna dag är till sin ända! Det kommer vara en minst sagt intensiv dag. Snart dags för möte fram till 12, lunch med E och därefter presentation på kvantitativ metod kursen 13-15, sen möte igen. Måste hinna få tid till att berätta och surra igenom vissa grejer idag också. Kan bli jobbigt och kanske till och med otrevligt men då får det bli det. Jag vet att jag gör helt och hållet rätt med tanke på rådande situation!
_____________________________________
Erfarenhet är inte vad som händer dig, det är vad du gör med det som händer dig

Uppriktighet är inte att säga allt man tänker, utan att mena allt man säger


Stenen har lättat!

Känns som att en sten lättat från mitt hjärta! Så grymt skönt! Nu känns allt verkligen galet mycket bättre och roligare! Bugar och bockar för all hjälp! Helt klart ovärderligt!!

...........

 
Helgen har varit riktigt härlig. Fantastiskt väder! Drog dock en rejäl vurpa lördag förmiddag på skidorna. In en nerförsbacke blev det helt plötsligt tvärnit på skidorna och Elin flög på näsan. Blödde som en stucken gris från näsan och slog mig rejält i kroppen (vilket jag i och för sig inte märkte då). Följde upp skidturen med besök på IkSU och en långpromis med Lotta, Mia och hundarna ute i skravelsjö. KVällen bjöd på underbart god middag hos C med skumpa, vin, öl, amarula och härliga människor! 

Mycket seg start på söndagen. Kroppen var helt trasig, blåslagen och utpunpad efter lördagens fall och aktiviteter. Tog mig ändå ut till Skravelsjö för att fiska med Tea bort från flyttstöket och med ut på en promenad. Hittade en riktigt mysig skoterled som vi plumsade på i!

Kunde knappt ta mig upp ur sängen igår heller. Blev ändå en promis med Lotta, Mia och hundarna. Härligt! Känner mig fortfarande lite trasig i kroppen men genomförde ändå ett bra pass med PT Ekman på gymmet! Känns oerhört peppande efter kroppsanalysen jag va på igår. Ändå förvånande att ha så bra värden trots att jag inte tränat på 5!år. Tänk bara hur vältränad jag då kommer vara till sommaren när jag tränat! ;)

Skickade igår in mitt första abstract till en konferens som skall vara i Portugal till sommaren. Håll tummarna för att jag kommer med!!!
__________________________________
Just do it!

One moment

Det är fascinerande och skrämmande hur ett enda litet ögonblick kan förändra precis allt. Några ord, en blick, en handling eller till och med avsaknaden av detta kan ställa saker på sin ända. Allt kan ändras från svart till vitt eller från vitt till svart på bara ett endaste litet ögonblick. På bara ett ögonblick kan en bil volta, någon bli påkörd, någon säga något elakt, någon slår en annan eller sårar en person. Dessa saker går aldrig att göras ogjorda, de kan aldrig tas tillbaka vilket gör att de sätter sina spår. Dessa ögonblick påverkar hur vi agerar och reagerar i andra situation, i andra ögonblick. Med andra ord kan egentligen precis allt ha en enorm påverkan på något annat, lite läskigt eller hur?!

När jag tänker på mitt eget liv så finns där oerhört många små ögonblick som förändrade allt. Det finns även minst lika många (kanske till och med fler) ögonblick som hade kunnat förändra allt men då avsaknaden av handling och ord gjorde att inget ändrades. Viljan att förändra kan ju även den påverkas av olika ögonblick. Något händer eller något sägs och du får en vilja att göra något men så plötsligt händer eller sägs det något annat och din vilja försvinner helt.

Är lite fast i några ögonblick just nu, några positiva andra negativa. Har dock inte riktigt bestämt mig för hur jag skall agera i dessa moments. Ska jag i ett moment fortsätta vara och göra som jag inte vill bara för att vara snäll eller är det dags att sätta ner foten ”and speak my mind”? Snart kan jag inte skjuta på detta beslut längre. Allting har en deadline, så även detta. När det gäller ett annat ögonblick så har jag varit i det ett bra tag nu och vet inte om jag vill släppa det. Behövs inte mycket för att jag skall vara ”back in the moment” vilket gör att det nästan känns som att det hänt miljoner gånger fast det egentligen bara var ett endaste ögonblick. Tänk hur mycket ett endaste ögonblick påverkar och förändrar saker!
_________________________________________________
All it takes is one single moment


25 saker som ger mest status

Resultaten från United Minds årliga statusundersökning är nu inne. Här följer listan över de 25 saker som ger mest status i Sverige 2009.

1 Vara allmänbildad
2 Vara duktig på sitt arbete
3 Ha en egen hoparbetad förmögenhet
4 Att flytande kunna tala många språk
5 Vara en engagerad och duktig förälder
6 Ha en klar och tydlig livsåskådning
7 Kunna bestämma över sin egen arbetstid
8 Ha möjlighet att vara ledig en längre, sammanhängande period
9 Ha ett långt och stabilt äktenskap
10 Lägga tid och pengar på att hjälpa behövande människor
11 Vara duktig talare
12 Vara underhållande och rolig
13 Ha en helt egen stil
14 Verka självsäker och framåt
15 Ha examen från nationellt toppuniversitet
16 Vara en duktig hemmafixare
17 Kunna mycket om politik och samhällsfrågor
18 Äga ett företag
19 Vara mycket duktig på att laga mat
20 Ha många vänner
21 Vara välformulerad/slagkraftig
22 Att medvetet ha gjort förändringar i livsstil och vanor för att leva mer miljövänligt
23 Ha doktorerat
24 Ha barn som är duktiga i skolan
25 Vara vältränad

Galet roligt att man ska verka självsäker och inte vara självsäker! =) Gillar även att "ha doktorerat" finns med på listan! En hel del grejer i listan som chockar lite, bl.a. att allmänbildning toppar listan..
___________________________________________
I was definitely made for these times!

Vindelälvsdraget??

Har haft en ruskigt härlig ledig dag i det vackra vädret! Har i och för sig varit lite kallt men jag kan inte låta bli att tycka det är härligt när solen lyser och det biter lite i kinderna. Började dagen med promis tillsammans med Tove. Började lägga upp lite planer för agility-träningen! Känner mig galet peppad! =)


Inga dåliga ögonfransar =)


Chia spanar efter djur i skogen!


Tove

Efter promisen blev det en skidtur med Chia. Vi tog det lite lugnare idag eftersom det var så kallt men det är ju så härligt att se hur kul hon tycker att det är! Tänk att jag har börjat gilla längdskidor. Galet! =)

Jag och Lotta har även hunnit med en föreläsning om hundmassage och hundträning som hölls av Umeå Draghundsklubb. Riktigt peppande! Träffade en kvinna som ville att jag och Chia ska vara med i ett lag i Vindelälvsdraget v10. hahahaha.. får se vad som händer! Kanske blir det tävling! =)

____________________________________
Don´t be someone who they forget! =)

Tisdag men ändå fredag! =)

Dag 2 och ännu en produktiv dag so far. Artikeln börjar verkligen arta sig (om jag får säga det själv haha)! Har upptäckt lite saker som jag ändrat så nu hoppas jag handledarna håller med mig! Dörrarna i korridoren är stängda, det ekar och knappt en student syns till i tornet.. Börjar känna mig en aning ensam på jobbet nu på eftermiddagen! Ganska härligt att mjukstarta så här med två dagars arbete och sedan en dag hemma. (lär iof bli lite arbete då oxå men ändå)

Efter jobbet blir det promenad följt av träning på IKSU med Lotta! Håller tummarna att de andra hundägarna hämtar sina hundar tidigare så vi slipper vänta till 18! =) Träningsvärken i biceps, triceps och mage är om något värre idag men jag är ändå galet peppad på dagens träning! =) Har även bokat in en tid för kroppsanalys som Lotta lurat in mig på. Kan tänka mig resultatet redan nu. Muskelmassa= 0% hahaha. Ska ändå bli rätt roligt att se och sedan kunna jämföra när vi kört några månader. Ruskigt peppande! =)

Nej, back to work.. sista rycket! =)
_______________________________________________________________________________________
Alla betraktar en idé som begriplig om den har samma grad av förvirring som deras egen - Marcel Proust

Plumseri!

Första dagen tillbaka på kontoret är nu avklarad. Har varit ruskigt effektiv, dock på slutet av dagen gjorde jag en lite klumpig grej.. glömde spara SPSS-filen när jag stängde ner den så alla nya index-variabler är borta... Tur jag hade gjort körningarna till den första artikeln, men måste nog göra om alla variablerna vid ett senare tillfälle. Så onödigt! Suck!

Promenerade till dagis för en promis i djupsnön med Lotta och hundarna. Galet jobbigt att plumsa i djupsnön, men bra rumpträning! ;) Efter 2h var jag slutligen hemma igen med en lite frusen vovve. Efter lite mat ligger vi nu invirade i filtar, jag i soffan och sötrumpan på golvet. MYS! =)

_____________________________________
We weren´t born to follow!


Aj, aj, aj

Har galet ont i kroppen idag! Kan fasen inte räta ut armarna riktigt. hahaha.. Aj det gör ont i magen att skratta! Rätt skönt att ha lite ont i musklerna ändå. Ett säkert bevis på att musklerna faktiskt existerar ;) Nacken är så klart knas idag men inte alls så illa som jag trodde. =) Körde på mig back-on-track-kragen när jag kom hem + att jag sov med den. Kanske hjälpte den lite?! Får fortsätta med det så är det bara att köra! DO IT! ;)

Jag och
Lotta har anmält oss till en föreläsning på onsdag i temat hundar: träning, massage och stretch. Skulle tydligen finnas möjlighet att testa drag med pulka efteråt oxå. Kommer nog bli ruskigt kul!
_______________________________
Smärta är skönt! ;)

Lite mör

Känner mig rätt nöjd efter över en timmes skidåkning imorse följt av första träningspasset på snart 5 år! Tänkte egentligen inte åka skidor så länge men jag och Chia råkade åka lite vilse... förvirrade oss iväg på ett skoterspår istället för att följa häst-spåret som vi började på. Mötte en häst längst vägen oxå och Chia skötte sig exemplariskt! Saktade av när jag hojtade, stannade och kom till sidan av vägen till mig och väntade så stilla och tyst tills hästen kört förbi! Toppen! =) Blev kanske aningens långt för Chia men hon var så duktig. Gick över i trav när hon var lite trött för att sedan efter ett tag hugga i igen. Är så stolt över sötrumpan!

Efter skidåkningen blev det träning med Lotta på IKSU! Var verkligen galet längesen jag besökte gymmet. Så underbart kul men nu är jag rätt mör i kroppen! Blir nog en lugn kväll! =) Avrundade tränandet med fika på Lövstigen och genomgång av fitness-tidningarna. Vi hittade en hel del övningar så nu är det bara att köra! DO IT!! =)
_____________________________
Thinking of you


Aktiva lördag!

Har haft en riktigt aktiv och härlig dag! Började med utflykt med F, lilla V och hundarna! Riktigt härligt i skogen! Chia sprang som en galning och hade verkligen hur kul som helst! Kom hem, käkade lite lunch och vilade lite för att sedan bege oss ut på skidorna en sväng! Det är så grymt roligt! Längtar redan till imorgon när vi ska ut och köra igen! =)

Nu ligger Chia (inte helt oväntat) som däckad och sussar så sött. Verkar som att hon drömmer att hon springer och har roligt! Hon är precis som matte i sömnen! hahaha Min lilla sötrumpa! =)

_______________________________________________________________________
I just can´t get you out of my head!  -  and truth be told.. I´m not sure I want to.....

2010 - Välkommen!

Nytt årtionde, nya möjligheter! Ut med det gamla och in med det nya! År 2010 du är mer än välkommen! Har en känsla av att detta år/årtionde kommer bli händelserikt och bra!

Hade en mycket härlig kväll igår. Helt perfekt avslutning på det gamla året! Oerhört god middag med syster och Malin. Toastskagen, fläskfilé inlindad i parmaskinka med rotgrönsaker och två såser och därefter vitchokladpannacotta med hallonsås. MUMS!! Skumpa, vin och drinkar, precis som nyår bör firas! Chia och Leo myste, pussades och busade. Det är ju bara för gulligt när de till och med delar säng (båda inne i buren, halvt liggandes på varandra) och dessutom delar ben! Sötrumporna!! Utgång på Rex blev det en sväng oxå! Måste säga att det sannerligen blev en "trip down memory lane!" Mycket trevligt och rolligt! Kunde aldrig ana att stöta ihop med alla dem bara så där här i Umeå! Myket snack, gamla minnen och jaa..Nostalgin var ett faktum! Hände en hel del oväntade saker och det finns en hel del lustiga citat och händelser från kvällen men de lägger jag censur på! ;) Att vissa människor aldrig slutar förvåna mig! Vissa positivt, andra negativt!

Med det nya året vänder jag blad och byter kapitel! Nu kör vi! Några motton för det nya året: Do it! (en uttryck som numera blivit en klassiker som självfallet hör hemma i det nya året), de tre O:na, truth will set you free och sedan har vi ju mitt och Lottas träningsmotto.. men det lägger vi oxå censur på, eller hur?! ;) Med det nya året följer IKSU-kort och hårdkörning med Lotta! Har inte tränat på 5 år men nu är jag less och tänker köra trots att jag egentligen inte får! Nackskrället får stå åt sidan (hoppas den håller bara så att det går fin fint att träna).

 
Sötrumporna på Nyårsafton! Tack för en ruskigt härlig kväll tjejer!



Chia myser i snön!

_________________________________
New chapter! Here we go! =)