Here we go again!

Skruttnacken har sett till att jag svimmat några gånger idag och spytt av smärta från de att jag kom hem från jobbet. Galet irriterande att det ska komma just en onsdag!!! Jag som ville köra löpträning och mountainbike med laget i vanlig ordning. SUCK! Önskar verkligen att jag förstod varför den krånglar nu... det enda jag kan komma på är sömnbrist, väderomslag och blåst... men vem vet?!?

För er som är intresserade så kommer det en liten uppföljning på vår SvD artikel inom kort på SvD... håll utkik! :)
________________________________________________
I am the fire burning desperately but you´re controlling me... Release me

Artikeln..

Det är svårt att vara specifik i en dabattartikel som kortas ner för att passa formatet i tidningen. Hur problemet skall lösas är inte lätt men faktum kvarstår att bilens roll (så som många andra produkter) har förändrats i samhället. Faktum är att svenskar som köper nya bilar väljer hela tiden större motorer trots att bensinpriserna är höga. Här kan vi ställa oss frågan huruvida det är ett nödvändigt val eller om konsumenten skulle välja annorlunda (och bättre för miljön) om kostnaderna relaterat till detta val vore annorlunda. Vem är det egentligen som styr våra val? Är det konsumenterna som efterfrågar dessa bilar med allt bättre prestanda? eller är det producenterna som tjänar bättre på dessa än på miljövänligare alternativ? För att få till en förändring måste politiker ta ett ansvar och underlätta miljövänligare val både för producenter och konsumenter.
Jag tror att om vi alla skulle rannsaka oss själva så skulle vi inse att vi kan dra ner på våra resor eller planera dem bättre (handla på väg hem från jobbet om vi behöver bilen till jobbet istället för att åka separat till affären etc).
Artikeln har blivit den mest lästa på Svenska Dagbladet och bland de 10 mest lästa på Aftonbladet... Bra att det får uppmärksamhet men synd att många människor reagerar snabbt på grund av rubriksättning och vissa ord innan de hinner ta in vad som faktiskt står och förespråkas i artikeln. Det är i och för sig fullt förståligt men om de skulle läsa artikeln helt skulle de kanske se det på ett annat sätt...
.
För att svara på kommentaren i förra inlägget:
Det är svårt att vara specifik i en dabattartikel som kortas ner för att passa formatet i tidningen. Hur problemet skall lösas är inte lätt men faktum kvarstår att bilens roll (så som många andra produkter) har förändrats i samhället. Faktum är att svenskar som köper nya bilar väljer större motorer med bättre prestanda trots att bensinpriserna är höga och att bilen av många ses som en statussymbol. Här kan vi ställa oss frågan huruvida det är ett nödvändigt val eller om konsumenten skulle välja annorlunda (och bättre för miljön) om kostnaderna relaterat till detta val vore annorlunda. Är det nödvändigt att bilen går i 250km/h för att vi skall kunna åka till och från jobbet eller till affären för att handla? Jag har själv använt vissa av argumenten när jag ägde min förra bil.. "Det är bra att den är snabb och accelererar fort för det ger trygga omkörningar".. Argument som detta håller inte utan är ett sätt att berättiga ett dumdristigt beteende (ja jag pratar fortfarande om mig själv nu). Ibland tror jag att vi måste stanna upp och fundera över våra beteenden, även om det ibland kan vara jobbigt.
.
Jag tror att om vi alla skulle rannsaka oss själva så skulle vi inse att vi kan dra ner på våra resor eller planera dem bättre (handla på väg hem från jobbet om vi behöver bilen till jobbet istället för att åka separat till affären etc). Argument så som "Sverige är så litet så det spelar ingen roll" etc. de håller inte.. vi kan alla göra något, om än en liten förändring, för att minska miljöproblemen.För att få till en förändring måste även politiker ta ett ansvar och underlätta miljövänligare val både för producenter och konsumenter. Om vi alla försöker dra ner på vårt resande och om det dessutom skulle bli lättare att "välja bättre" så kommer fler människor att välja smartare val av fordon. Det samt en bättre samhällsplanering som ökar möjligheten att välja andra typer av transporter gör att vi iallafall kan minska de miljöproblem som privatbilismen orsakar.
Säger som en mycket klok person i min närhet sa: "Gör man ingen upprörd har man inte tillräckligt rätt!" :)
____________________________________________________________________________
Det finns människor som alltid inbillar sig att man angriper dem när man uttrycker sin åsikt.

Debut på svenska dagbladet idag!

Jag måste vara den sämsta svampplockaren ever! Var ute i skogen igår också men kom hem helt utan kantareller än en gång... suck! Men skam den som ger sig! Snart drar vi ut igen! Det är ju så mysigt i skogen iallafall och ett plus är ju att jag definitivt vet vart jag skall hitta hjortron nästa år! Alltid något! ;)

Middag och mys med finaste Marie följdes upp med utgång på Allstars. Riktigt nice, dock lite dålig musik måste jag säga. Det som alltid brukar vara bra musik på Allstars i vanliga fall... Var längesen jag hängde med min Marie så det var gött att få uppdatera lite. :)
.
Idag kom vår artikel om bilen som konsumptionspryl med i Svenska Dagsbladet! Svenska Dagbladet! Oerhört mycket reaktioner och upprörda människor. Synd bara att folk läser artikeln lite tokigt... Vi säger ju inte att bilen skall bort för alla eller att alla kan vara utan bil.. inte heller säger vi att skatten bör höjas på allt, utan på det "onödiga" åkandet. Vi menar helt enkelt att det går att välja bättre alternativ av bilar om man behöver bil samt att det är viktigt att människor börjar tänka på hur vi använder bilen och varför! Jag kör själv bil men har nyligen bytt bil bland annat av den anledningen att prestanda som den förra bilen hade var onödig "lyx" och för nöjets skull.. inte nödvändig för att ta mig från punkt a till punkt b.... iaf enjoy the reading!
___________________________________________________________
You can go your own way!

Spartacus

Mysig middag med finaste Malin och lilla Saphira ikväll.. Malin introducerade mig för Spartacus och jag måste erkänna att jag är helt såld. Vilken underbar serie! Måste få tag på fler avsnitt! :)
___________________________________________________________
It's gonna take a superman to sweep me off my feet 

Take a risk

Trots lite träningsvärk i benen sen gårdagens löpning/intervaller och mountainbike körning med draghunds-gänget (galet roligt som alltid) fick jag till ett riktigt härligt ben-pass. Dock dog benen totalt och cyklingen IKSU-hunddagis-hem har nog aldrig varit så jobbig eller tagit sådan tid! :)

Gårdagens träning förde med sig första MB skadan.. Eftersom jag inte hunnit få antennen till linan så hade jag den i bältet i midjan. När vi skulle iväg på varv nr 2 så råkade jag få linan runt vänster tumme och den smärtan som kom när Chia drog iväg med ett ryck var inte att leka med.. tummen gör fortfarande galet ont och känns stel/orörlig men men lite svinn får man räkna med! Ibland måste man ju bara släppa kontrollen och ta en risk för att få göra något kul!
Känner en längtan att komma bort och en saknad efter gänget så idag slängde jag om lite i schemat för studenterna och bokade en helg i Stockholm i början av september! Kul att kunna passa in när det händer något så speciellt som den stora kräftskivan! :)
____________________________________________
I'll take a risk, take a chance, make a change 



Vardagslyx

Köpte mig en mountainbike igår och tog självklart en testrunda direkt... måste dock få hem dragfästet snarast då det inte kändes 100% safe att ha Chia fast i mig istället för i cykeln eftersom linan hamnar närmare däcket.. Sen kanske en hjälp vore smart också... Går inte att beskriva hur roligt det är! Är typ hög på adrenalin efter ett åk! Riktigt härlig känsla som jag saknat... behöver få de där adrenalin-kickarna! Ser grymt mycket fram emot morgondagen då det blir åka av med draghunds-gänget! :)

Efter jobb och träning blev det en kvällspromis med finaste Malin och hundarna. Vi avslutade promisen på Skallet- Umeås Hundcafé. Vardagslyx! Riktigt mysigt ställe som vi definitivt kommer besöka igen! Alltid lika härligt att få ventilera lite med Malin och att få höra om livet som gift småbarnsmor! :)
Malin och hundarna myser på Skallet!
__________________________________________________________
Leave no stone unturned, leave your fears behind 
And try to take the path less traveled by 
That first step you take is the longest stride

Take me back

Me-on-the-inside har inte handlat så mycket om insida på ett tag. Insidan har fått stå tillbaka då den varit/är alldeles för komplicerad sista tiden. När det innanför murarna inte riktigt är som jag skulle önska är det lättare att skjuta den åt sidan och istället fokusera på vad som händer i nuet. Ibland är det helt enkelt lättare att bara tänka yta istället för att gå in på djupet, till insidan och börja känna efter hur saker och ting egentligen är. Det har den senaste tiden hänt väldigt mycket i världen dessutom. Massakern på Utøya, stvälten i Afrika, dödsskjutningar i Syrien med hundratals döda, upplopp i London som sprider sig ut i landet och börsfall i stora delar av världen. Det är för mycket onska och hemskheter som pågår för att kunna bearbeta så istället för att analysera världskriserna väljer jag att sticka huvudet i sanden och kollar igenom bilderna från semestern..

Jösses vad jag längtar tillbaka till semestern, sommarstugan, lugnet och den bekymmersfria tillvaron.

Paradiset

Utflykt i Höga Kusten med familjen

Paradiset by night

Svårt att välja: Vill jag ha den lilla eller den stora bollen?!?

Min vackra hund trivs verkligen i stugan

Chia och far myser

_________________________________________________

And I feel like I'm naked in front of the crowd 
'Cause these words are my diary screaming out aloud 
And I know that you'll use them however you want to



Kick-off på Gålsjö Bruk

Efter tre dagars kick-off/planning-days på Gålsjö Bruk är jag hemma igen. Kick-offen var riktigt bra. Bra diskussioner, produktiva och konkreta idéer, god mat, dryck, badtunna, smedja, så ska det låta m.m. med ett härligt gäng! Lovely! Tack kollegor för några härliga dagar!
Vackra Gålsjö-bruk


Resultatet av gruppaktiviten: smedjan. Lyckades skapa denna krok/klädhängare. Den stora smeden diggade min teknik vid tillplattandet av järnet men var lite fundersam på vad jag tänkte på egentligen när jag dängde till materialet hahaha. Dock var jag sämre på att göra själva böjen. Den skruvade delen var smeden oxå väldigt nöjd med, tydligen helt perfekt raka vridningar. Ruggigt stolt trots att jag är lite besviken på att det gick rätt segt och dåligt för mig att böja till kroken men skall lyda smedens råd och inte vara så hård mot mig själv då kroken enligt honom var väldigt vacker och välgjord (Ja han var snäll)
.
Efter att ha lekt blacksmith började dock nacken krångla en del. Fram emot natten började jag inse att morgondagen skulle bli jobbig. På något vis lyckades dock M fixa nacken genom att trycka till med fingrarna vid ögonen-näsryggen och på nacken samtidigt. Gjorde galet ont när han tryckte men sen gav nacken efter och allt bara släppte. Jag vaknade med en mycket bättre nacke så nu vet jag ju vem jag skall ringa när jag har ont i nacken! M fixar biffen! ;)
__________________________________________________
What have you done today to make you feel proud?!

@göra listan

Vaknade denna morgon med en konstig känsla i kroppen och knoppen. Benhård beslutsamhet men samtidig hopplös uppgivenhet. Hur går dessa känslor ihop egentligen?! Inte blev det bättre av att i princip hela dagen har gått åt till att fixa allt och inget, men inte till det jag engentligen tänkt göra idag.. "the list of things to do" blir allt längre....

___________________________________________________
Så mycket man kan göra och borde och vill 
Mitt i allt så ska man räcka till



Raise your glass

Härliga helg! I fredags blev det go-fika hos Mia för att fira att hon klivit över från 20-something till 30-something ;) Riktigt härlig kväll!
.
I lördags kom jag på den briljanta idén att förlägga morgonpromisen i skogen...Promenaden förlängdes med blåbärsplockande och sen en löptur längs skogsvägen så jag kom hem från skogen runt 3-4 tiden på eftermiddagen! Där kan vi snacka om morgonpromis! ;)
Chia hittade en liten sten som gav henne bra utsikt över blåbärs-skogen och vägen. :)
.
Kvällen bjöd på festligheter och partyhunden gjorde sig en hel hög med nya vänner. Det är så roligt att hon nu för tiden är så avslappnad hos andra och med så mycket folk runtomkring. Det värmer i hjärtat att se henne låta så många klappa och gosa med henne! Det var en grymt trevlig kväll så det tackar vi för! :) Synd bara att festligheterna beror på att Umeå förlorar en trevlig människa och att jag å Chia inte kommer ha någon som vallar oss runt i gammlia-skogen längre. :/ Ingen ordning! Kan folk sluta flytta härifrån?!
.
I eftermiddag begav vi oss ut i skogen igen på jakt efter lite mer blåbär. :) Jag älskar verkligen att traska runt i skogen. Oerhört avkopplande och rogivande. Lite trötta efter festligheterna tog vi oss en liten paus och slumrade till en stund i solen. Mys!
Trött liten tjej börjar vakna till liv igen efter vår lilla tupplur! :)


___________________________________________________________
Don't stop me now I'm having such a good time 
I'm having a ball 
Don't stop me now 
If you wanna have a good time just give me a call 


Yr i bollen

Tänkte att jag skulle promenera bort träningsvärken i benen idag så vi kanske kunde träna sen. Tog därför med mig Chia på en härlig skogspromis... dock lyckades ju jag svimma. Suck! Det som var så längesen det snurrade nu. Kanske dags att besöka naprapaten i Stockholm snart! Får iallafall vara glad och tacksam för min älskade vovve som är så klok att hon inser vad som händer.  När jag kvicknade till hade jag, som vanligt, en gnyende vovve med ena tassen på mitt bröst och en nos som försiktigt puffar mig lite i ansiktet. Tog ett tag för oss att ta oss hem från skogen men hela vägen såg hjärtat till att jag kunde ta tag i henne när jag blev lite vimsig. Skönt att ha bra sällskap med sig! :)

Ikväll myser vi därför ner oss i soffan och bara tar det lugnt. Hoppas att vimsigheten, smärt och blåmärken går över till imorgon!
_____________________________________________________
Smärta är bara svaghet som lämnar kroppen!

Mountainbike

Helt galet så roligt det är att köra mountainbike med hunden på lina framför. Är helt lyrisk efter dagens träningspass. Idag körde vi ett pass med Umeå Draghundsklubb.. först löpning till en backe där det blev intervaller, vidare till en annan backe där intervallerna blev kortare och med mer fart, sen jogg tillbaka till bilarna för att hämta hundarna och köra en sväng med. Det går verkligen undan när de sätter iväg längs spåret. Sitter nu och kollar blocket efter en egen mountainbike! Vill ha!! :)
________________________________________________________________
I don't want to be anything other than what I've been trying to be lately 


Tänk vad lite sömn kan göra....

Har sovit fantastiskt gott inatt! Vaknade med ny energi och lite mer beslutsamhet. Nu skall här hända grejer vill jag lova! :) Rappa steg på morgonpromenaden, en början på en plan för hösten, lite nya mål uppsatta och en bra förmiddag på kontoret! Tänk vad en bra natt kan göra! Sweet, nu kör vi!

Förbereder undervisningsmaterial och kan inte riktigt bestämma mig... ska jag visa min dåliga film som jag fixat ihop alldeles själv (ja den är dålig och JA jag är ruskigt stolt!).. den har sitt budskap och den skulle funka fint som inledning till en diskussion, men som sagt, kanske inte den bästa filmen så den visar verkligen att teknik kanske inte är min starkaste sida... Sen vet jag ju också att jag kommer sitta där med ett fånigt stolt leende på läpparna när filmen visas hahaha. well kanske ska bjuda på det... det brukar ju ändå inte dröja länge innan studenterna inser att jag faktiskt är knäpp i huvudet så varför försöka dölja det! ;)

Ikväll är det träning med laget som gäller. Intervaller uppför backar och sedan mountainbike med hund på lina framför. Galet roligt, men mina ben som värker av träningsvärk ser fram emot det med skräckblandad förtjusning...
_________________________________________________________
Jag är en av alla dom som faktiskt aldrig riktigt bara ville vara 
en av alla dom



Huvve i väggen

Kan inte påstå att produktiviteten höll i sig många dagar... denna dag har sannerligen inte varit den bästa. Sömnbristen är ett faktum så den kan ju kanske spela in en aning... Förstår inte riktigt att avhandlingen inte har skrivit på sig själv trots mina tydliga instruktioner innan semestern! Ingen ordning! Försöker hitta rätt form men på något vis slår jag bara huvudet in i väggen utan att någonting händer. Måste kanske antingen prova om väggen är mjukare och lättare att ta sig igenom någon annanstans eller se till att huvudet blir tillräckligt hårt för att slå mig igenom eländet!
Kan inte påstå att läkaren gjorde mig speciellt mycket gladare igår och idag heller. Vette tusan vad det var för medicin jag käkade i våras men lite drygt att den vägrar ge sig trots detox och allt..envist litet gift det där! Får se vad läkaren hittar på för mirakel denna gång... lär bli en del besök och tester där igen nu också men det är ju bara att gilla läget! Hon är ändå lite söt i sina uttalanden "Elin, din kropp och din knopp verkar motarbeta varandra en aning... vi måste helt enkelt hitta en lösning så att de jobbar mot samma mål istället". haha ja men det kan ju vara en bra början! Favoriten är ändå det återkommande temat varje gång jag träffar henne... "eftersom du sover bra när du har din familj och vänner på besök samt när du är borta hos familj och vänner så kanske du helt enkelt bara behöver sovsällskap?!".. uppföljningen har varit "hur går det med det där andra vi pratat om då? Börjat jobba på att fixa sovsällskap?". Kanske en aning annorlunda att en läkare ordinerar sovsällskap istället för medicin! hahaha I like it!
_______________________________________________
Another turning point a fork stuck in the road
Time grabs you by the wrist directs you where to go
So make the best of this test and don't ask why
It's not a question but a lesson learned in time


Back in business

Första dagen tillbaka på kontoret är avklarad och jag måste säga att produktiviteten var över förväntan! Har dessutom kört ett benpass som garanterat kommer leda till att jag kommer ha problem med att gå ett par dagar framöver... Duktig kicka! :)

Hittade ikväll denna lista på 12 tips för att få ut mer glädje i vardagen... en hel del sanningar i denna måste jag säga! :)

1. Motionera: Ju tuffare och mer syrekrävande träning desto kraftigare blir endorfinruset. All motion ger känslan av välående i kroppen men du måste vara igång längre än 30min för det är först då effekten kommer. - Så sant som det är sagt! Mår alltid som bäst när jag tränar som mest...
2) Lyssna på musik: Bra musik skapar endorfiner som får dig att slappna av. - Måste ändå säga att musik både gör en glad och ledsen... musik passar alla humör! There is a song for every moment!!

3) Ät stark mat: Starka kryddor får hjärnan att utsöndra endorfiner. - Tur man diggar stark mat då! Bara fortsätta krydda på!

4) Gå ut i solen: Ju mer sol, desto fler endofriner frigörs i det centrala nervsystemet. - Inte konstigt att vi älskar sommaren och de vackra soliga vinterdagarna! Frågan man ställer sig är ju "Vad fasen gör jag uppe i norrland??"

5) Slappna av med akupunktur: När akupunkturnålen sticks in i huden ökar mängden av endorfin i ryggmärgen. - hmmz tycker i och för sig att akupunkturen va rätt skön men samtidigt smärtsam... lite tveksam till att den gjorde mig speciellt mycket gladare....

6) Skratta mer:  Skratt och humoristiskt sinne minskar stress och fungerar förlösande om du känner dig spänd. -Hahaha jaa förmodligen är man gladare om man skrattar?!?!?!

7) Fäll en tår: När du gråter av glädje flyter endorfinerna ut i hjärnan i takt med att tårarna ger dig en lyckokänsla. - hmm har lite samma kommentar som ovan. Om jag skrattar så pass mycket att jag gråter då är jag ju på ruggigt bra humör!

8) Ha bra sex: Utlöser en hel våg av må-bra-ämnen i hjärnan, däribland endorfiner. - Kommentarer känns onödiga. Förvånad att denna punkt kom först på plats 8...

9) Ät god, mörk choklad: Ger ett kortvarigt lyckorus i hjärnan - mmm ännu en bra anledning att äta choklad!! Tur!

10) Överskrid dina gränser: genom att tex. hoppa fallskärm, ta examen, springa maratonlopp etx. Ett potentiellt hot kräver endorfiner. - Kanske börjar bli dags att ta tag i och bocka av från listan över "saker att göra innan jag dör"

11) Lär dig meditera: Meditation ändrar hjärnan från att vara inställd på stress till att vara mer avslappnad och positiv. - hmmm skulle nog hellre rekommendera en tur ut i skogen eller ut till havet för att se vågorna slå. Där snackar vi avkoppling!!!

12) Få en god nattsömn: Att sova tungt och gott gör att du vaknar lyckligare. - Skrutt!! Någon som har tips på hur jag kan få bort sömngåendet och surrande/sjungandet när jag sover?? Känns som att det kanske påverkar den tunga sömnen en aning... Kanske även bör sova mer än 3-4h i snitt så det kanske är dags att börja jobba för läkarens råd för att få sova hela natten....  ;)

______________________________________________

Don´t worry, Be happy!!


 


Bröllop!

Igår spenderades dagen med att fira underbara paret André och Malin som numera titulerar sig herr och fru Lindström! Fin vigsel, god mat, god dryck, härliga tal, spex, sånger och en massa dans! Lade huvudet på kudden vid 5-snåret så det kanske inte är så konstigt att jag är en aning seg idag. Cyklade för att fiska upp Chia på Ersboda vid lunch idag och backen upp till Ersboda har aldrig varit så jobbig! hahaha
Finaste flickorna i väntan på att brudparet skall komma ut ur kyrkan

Herr och Fru Lindström! Fantastiskt vackert par!
Cake-time! :)


Sång, lek, ballong-smällande! :)


Grabbarna grus! :)


Första dansen som herr och fru..... :)

__________________________________________________
It must be love, love, love

sista natten i paradiset

Känns, som vanligt, tungt att lämna paradiset imorgon.. På måndag är det dags för kontoret igen men innan det är det bröllop son gäller! Imorgon bär det därför av mot Umeå! Hmm kanske skulle ta mig ett nattdopp!?! :-)

1 Augusti

Vet inte riktigt vad jag skall säga en dag som denna. Underbara, vackra Devil har nu fått lämna oss. Känns oerhört overkligt och alla sår efter Skorpans bortgång rivs upp på nytt. Dessa två hästar har betytt helt otroligt mycket för mig, mer än någon tycks förstå! Förrutom stor sorg känner jag också en irritation och ilska över att jag inte fick vara med i slutet. Nog förstår jag att det inte är en vacker upplevelse men i hjärtat känns det konstigt och tomt att jag stängdes utanför detta. Precis som jag gjorde när min Skorpan hade gjort illa sig och det var funderingar på om hon måste få gå vidare. En tripp till min underbara häst och vad som kom att bli en sista ridtur och hej då. Sen några veckor senare fick jag ett telefonsamtal som berättade att hon nu skjutits och var borta.... overkligt!
Efter att Skorpan togs bort har stallet och ridning inte varit detsamma för mig. Min fina häst (ja hon var egentligen inte min häst men det kändes som så) som på något vis verkade förstå hur jag mådde och om min nacke gjorde ont... Sen Skorpan togs bort har jag inte längre tyckt att det varit roligt att åka till stallet, eller att rida utan snarare bara en plågsam påminnelse om att min underbara vän är borta. Det enda som fått mig tillbaka dit ibland är underbara Devil. Känslan som sprider sig i ens kropp när gamle Devil trycker sin mule i magen på en eller de skratt som bubblar upp när han lyfter på bakbenet som en hund för att underlätta kliandet...Nu har även gamle Devil fått lämna oss och hjärtat värker! Kommer dröja oerhört länge innan jag orkar sätta min fot i ett stall eller mig på en hästrygg igen!, om jag någonsin gör det...
___________________________________________
It´s hard to say goodbye!