Nu kör vi!

Ännu ett bra möte med handledaren och jag känner att saker börjar lossna, äntligen! Har äntligen hittat mitt fokus så nu är det "bara" att skriva ihop det på samma sätt som jag kan prata om det (lättare sagt än gjort, men nu kör vi!). Nu är det Rock´n Roll som gäller!
Känns som att det är mycket som faller på plats just nu. Skönt! Har haft en lite tung period men nu känner jag mig piggare, gladare och mer fokuserad. Giftet i kroppen kan ju haft en bidragande effekt på min trötthet, matthet och att saker inte gått så bra som jag tänkt. Skönt att saker börjar vända i takt med att giftet lämnar kroppen! Oerhört härligt! 
______________________________________
Sträcker upp mina händer 
Tror att det här kan vara början på nåt stort



Tips

Träningen med laget var kul som alltid! Intervaller uppför bräntis följdes upp av knäböj och utfall! Gött! Är ändå lite impad över att jag har sådan energi trots detox:en! Gött mos! :)
Är ruskigt sugen på att köpa mig en puls/gps klocka! Skulle vara grymt bra att se hastighet, distans, kunna lägga in intervaller, hålla koll på pulsen etc. Frågan är då bara vilken klocka jag skall köpa?!? Tänkte inte lägga hur mycket pengar som helst på en (helst under 2000kr) men vill ha ut så mycket som möjligt av klockan. Några tips någon??
_____________________________________
I´m on top of the world!

Cynisk av en anledning

Ännu en morgon som bjöd på en härlig promenad i morgonsolen! Helt perfekt sätt att påbörja dagen!
Såg i tidningen att på ett halvår har 120 000 svenskar registrerat sig på otrohetssajten Victoria Milan. Jag tycker det är fruktansvärt hemskt att otrohet är så utbrett och accepterat i dagens samhälle så att det till och med finns ett speciellt community för sådana. Att det är så många som registrerat sig är än mer tragiskt!! Inte konstigt att jag blivit cynisk vad gäller kärlek!!

Nej, nu ska jag hämta grisen så vi hinner äta innan det är dags för träning med laget! :)
_______________________________________
Mr. Perfect don't exist my little friend
And I tell you it all again, and I do it again




Dag 2

Dag 2 har passerat och det går galet bra. Var till och med på IKSU och körde ett bröstpass ikväll efter en långpromis i skogen. Kände mig pigg och stark! Dock lite drygt att ständigt vara pinkanödig pga all vätska som jag dricker hela tiden. :)

Råkade ramla över denna bild och började genast drömma mig bort! Älskar verkligen denna stil. Lantligt, romantiskt men ändå modernt! En hängsoffa på altanen är ett måste i framtida boende!! Diggar bjälkarna i taket dessutom. Mycket snyggt!!

______________________________________________________
There's a place I go when I'm alone
Do anything I want, be anyone I wanna be

Upp som en sol...

...och ner som en pannkaka! Under morgon-promisen kom jag på en alldeles lysande idé för ett av mina papper och var galet taggad på att få plita ner det! Men ack så fort det går från e klockren idé till en krossad sådan. Typiskt! Tur jag precis kom på en ny lysande idé att spinna vidare på! ;)
________________________________________
This never ending story
Paid for with pride and faith
We all fall short of glory
Lost in the sun



Detox dag 1

Så var första detox dagen snart slut. För er som bommat det hela så påbörjar jag idag en detox-kur för att få ut den medicin som blivit till gift i min kropp och som gör att jag har svällt till en liten tjockis. Kuren kommer att pågå i 12 dagar för att rensa kroppen från giftet. Dagen har sett ut som följande:

05:15 - ett stort glas ljummet vatten med pressad citron
05:25-06:15 Morgon promenad
06:45 - Quinoagröt med blåbär och soyamjölk
09.30 - ½ skivat äpple
11.30 - En mindre portion sallad
15.30 - ½ skivat äpple
18.00 - Bovetegröt, blåbär och soyamjölk

+ galet mycket vatten, grönt te + att jag sippat på ingefärs-hetvatten varje timme.

Inga konstigheter än så länge! Har dessutom varit galet produktiv på jobbet. Bra möte med min handledare också så nu kickar vi rejält! :)

___________________________________
If I have to, I can do anything!

Midsommar 2011

Vi hann inte riktigt till midnattstravet i torsdags (kom till Nyland vid 03) så första mötet med gänget blev frukosten. Väl ute i vackra lappudden mötte vi upp ännu fler och vips var alla samlade. 16 fantastiska människor, god mat, femkamp (rosa elefanterna tog självklart hem segern), tipsrundor, brännboll, bastu, bad, gitarr och sång vid lägerelden... Succé helt enkelt! :)
Chia verkar också ha haft det toppen i sommarstugan med mor och far! Finns ju en hel del människor som gärna kastar boll med henne där så hon såg lite trött ut när vi hämtade henne idag! Sötrumpan min! :)
Frukost i Nyland

Badboys!

Sis, Jens och Anders styr upp välkomstdrinken!


Jens, Johan, Peter, Therese och Jens myser i solen i väntan på maten!


Middag! Viktor, Anders och Johanna.


Efter bastu och bad kommer lägereld, korvgrillning och sång! Mys!


Märtis, Anders, Johanna och Therese!


Anders öppnar vinflaska med kork utan vinöppnare. Allt man behöver är tydligen en sko och något hårt att slå mot... :)


Mys
___________________________________
Cause I've had the time of my life

Mysdag

Har haft en riktigt härlig dag! Jobbat, tvättat, städat, gjort ärenden, skruvat sängen, sytt, lagat, fixat och donat. Grymt skönt! Tog en härlig skogspromis med Chia efter dagishämtningen dessutom så humöret är på topp. Lite blött men mysigt som alltid i skogen!!

Försöker att redan nu mentalt ställa in mig på den kommande veckan. Kommer nog bli tufft men jag börjar bli laddad! Skräckblandad förtjusning skulle man kunna säga!  

Nu väntar jag och Chia på att herr G skall komma hem och bli redo för avfärd mot vackra Ångermanland! :) Ikväll/inatt blir det att möta upp gänget på Midnattstravet (om vi hinner dit i tid) och sen en helg ute i Höga Kusten med hela ligan! Mys!!

Trevlig midsommar!
______________________________________
If I have to, I can do anything

Träning med laget!

Efter många veckors frånvaro (pga konferens, diplomering och disputationer) var det äntligen dags för ett onsdagspass med laget igen! Intervallerna kändes måste jag säga men ack så roligt det är! Ser fram emot nästa onsdag!

Fick schemat av min läkare för min kommande detox-kur.. kommer bli tuffa 12dagar!! Kan inte påstå att jag ser så där överdrivet fram emot måndag. :/ Måste se till att införskaffa allting också innan måndag.

Ett inställt möte idag också (jag som jobbade på semesterdag bara för det mötet) som gör att jag helt plötsligt känner att allting är ur fas. Stressen börjar krypa sig på. Dags att gå in i en bubbla och producera som fasen nu fram till semestern! Vill ju nå alla mål jag har satt upp!!
___________________________________________________
Om du aldrig provat hur kan du då vara säker
Jag börjar tro att, jag börjar tro att vi kan gå
Genom eld

Vad skulle du välja? Tröttis eller tjockis?

Full fart på jobbet igår och idag också dessutom! Gött! Gillar början på veckor, får alltid så mycket gjort de första dagarna på veckan! Tankarna springer dock lätt iväg för mig till både bra och mindre bra områden. Har hittat ett universitet som jag verkligen skulle vilja åka på forskarutbyte till och självklart smiter tankarna iväg lite dit. Hur ska jag få in en fot så jag blir inbjuden? Vart skall jag söka pengar för att finansiera resan? etc. etc. Har även hittat en konferens som jag vill åka på i slutet av året och tankarna springer därför iväg till finansiering av den och om jag överhuvudtaget kan få ihop något att skicka på bara några veckor då deadline är snart. Är ruskigt sugen på att resan och få komma bort ifrån Umeå ett tag... Bara att försöka få det att hända helt enkelt!

 

Igår blev det en trevlig och god middag på Vita Björn med kollegorna på och blivande kollegorna (nek och statistik). God mat och trevligt folk! Perfekt liten måndags-pepp! :)

 

Just, surrade med min läkare imorse också. Nu har hon nya grejer på g som hon vill att jag kanske testar efter semestern.. är dock skeptisk. Har slutat med den förra medicineringen (lr drogerna kanske man skall kalla det) pga att min kropp inte riktigt tålde dem så nu är sömnproblematiken ett faktum igen. Håller på att avgifta kroppen från medicineringen nu så får vi se vad som händer sen. Skall tydligen gå på en rejäl detox kur nästa vecka för att rensa kroppen från medicinen. Känns lite läskigt, ska få matschema imorgon men fick en känsla av att det nog inte är så mycket mat på schemat.....Avgiftning sen semester utan medicin och ett par veckors jobb sen skall det utvärderas om vi skall testa någon ny. Känns som att jag skall välja mellan pest eller kolera just nu. Medicinen gör att jag kan sova mer än 3-4h per natt men den gamla medicinen gjorde att kroppen svällde på mig. Så med andra ord: Vill jag vara tröttis (med risk för ännu en kroppslig kollaps) eller tjockis?! hahaha härliga valmöjligheter! Iof kanske den nya medicinen inte har samma negativa effekt på kroppen som denna haft men man vet ju aldrig. Sov ju iallafall bra när syster var här i helgen så sömnproblemet kanske försvinner med sällskap?!? ;)


Tog en rejäl promis i skogen med lillgrisen för att rensa tankarna lite. Galet så härligt det är att bara komma ut i skogen en stund och andas. Tankarna bollas i alla möjliga håll och på något vis känns det alltid bättre efter några timmar i skogen. Mys!
_________________________________________________
What does not kill you makes you stronger!

 

_____________________________________


Tomt

Efter en härlig helg med syster kändes lägenheten galet tom igår på kvällen och imorse. Tror att även Chia saknade sin "mosse" igår... hon parkerade sig på mattan framför dörren.
Tystnaden får en att tänka, att reflektera över saker och ting. Ibland fantastiskt bra, ibland mindre lyckat då det är hopplöst att ens försöka förstå. Kanske lika bra att försöka glömma hela historien, men det känns som att det kommer bli ett mission impossible. Jag är ju alldeles för nyfiken av mig! å sen har jag ju aldrig varit bra på att göra det som är bra för mitt eget bästa.
__________________________________________
If I just lay here 
Would you lie with me 
And just forget the world



Helgen närmar sig sitt slut..

Hämtade i fredags upp finaste syster på flyget! Alltid så lovely att ha henne här. Nu har hon dock satt sig på bussen hemåt. Skönt ändå att vi snart ses för midsommarfirande!! :) 

I fredags blev det middag med mina boys och utgång på Allstar. Ruskigt mysigt och roligt, bortsett från slutet. Lördagen bestod av shopping där syster köpte halva D&D butiken och jag införskaffade nya löparbjux. Stackars N som fick stå ut med mitt velande! Inte lätt inte! Ruskigt god mat (fläskytterfilé, sallad, rotgrönsaker följdes upp av en sommar-marängtårta)



Imorse fiskade vi upp herr Roth och begav oss ut till golfbanan. Ruskigt kul att stå och slå lite. Kändes som att man till slut fick in svingen! ;) Själva puttandet gick även det rätt bra måste jag säga. Lite förvänad över att vi var så pass duktiga ändå! :)


Efter golfandet blev det en härlig pannkakslunch ute i solen. Innan det var dags för syster att hoppa på bussen hann vi med ett besök på Ålidhem för en glass med J. Mys! Kan inte riktigt (eller kanske vill inte) förstå att de skall flytta nu. Kommer bli tomt!!



______________________________________
jag blir aldrig densamma som förut
somliga ljus brinner aldrig ut


Ny favvo

Ramlade idag över låten  "get get get" och var bara tvungen att lyssna på mer från bandet bakom låten. Diggar verkligen klangen och kaxigheten i rösten på tjejen som sjunger!! Helt perfekt musik att plugga in och bege sig ut på en löprunda! Någon som hört talas om Tantrum to blind tidigare?? Känner så igen namnet men vet inte varför och jag har inte hört låtarna... skumt. Grymt bra är det iaf! Finns på spotify så check it out! :)
___________________________________
Just tell me once


Bara en dröm

Tänk vad en dröm kan ställa till det i skallen på en, men ack vilken dröm det var! Ni vet en sån där dröm som du verkligen inte vill vakna upp ifrån och som du gärna skulle vilja återvända till! En dröm som får en att le. Dock för den samtidigt med sig lite negativa aspekter. Jag har på grund av drömmen varit lite disträ idag. Lyckades cykla iväg utan jobbdatorn imorse men kom på det halvvägs till dagis, varpå jag vänder och hämtar den innan jag cyklar hela vägen och lämnar hunden (inte så smart då jag bor mellan dagis och jobbet. Jag hade ju lika gärna kunnat fiska upp den efter att jag lämnat Chia men men fick iallafall med mig datorn till jobbet). Stod även vid bankomaten imorse och kunde inte komma ihåg min kod så det var bara att ge upp.
______________________________________
It was only just a dream

Observation

Empiriska studier visar att det är enbart när solen skiner som människor är ute och promenerar eller springer vid 5-6 tiden på morgonen. Igår när solen sken såg jag en hel drös människor, idag syntes inte en enda.
Denna morgon har börjat på samma härliga vis som gårdagen, bortsett från regnet då. Hoppas och tror på lika bra flyt i skrivandet idag som igår! Idag peppar jag med lite 30 seconds to Mars! 
_____________________________________________
For a fortune he'd quit 
But it's hard to admit 
How it ends and begins 
On his face is a map of the world


Grattis älskade far!

Dagen har fortsatt i samma härliga tempo och anda. Riktigt fint snurr på skrivandet hela dagen... kanske kan bli något att lägga fram till mellanläges-seminariet i höst... ;)

Efter en härlig cykeltur blev det ett rygg- och bröstpass på IKSU som avrundades med en löprunda med Chia. Lovely! Nacken kändes bra hela tiden men spökar nu igen. Får hoppas det går över under natten som det gjorde igår!

Inte nog med att det är en fantastisk dag, det är även min älskade fars födelsedag! Då mor är på resande fot har han tyvärr fått fira dagen själv. Söt som han är har han firat med att äta bruna bönor och knaperstekt bacon! :)
Vet inte riktigt om det skulle vara mitt val av födelsedagsmiddag men så länge han är nöjd och glad (och det var han sannerligen)!

___________________________________________
And It´s a great day to be alive,
I know the sun´s still shining when I close my eyes


It´s a beautiful day!

Har fått en alldeles perfekt start på denna dag! Insåg till min stora glädje att nacken kändes mycket bättre när jag vaknade så jag studsade därför upp ur sängen vid 5 för en långpromis med grisen! :)
Första damen vi mötte (ja se där, inte bara jag som är ute vid den tiden på morgonen) ropade glatt "Vilken vacker hund du har"! Med solen i ögonen traskade jag runt i gammlia-skogen och kände mig allmänt glad. Inte ens tanten som inte kunde hålla reda på sin stora golden-hane fick mitt humör ur balans. Humöret blev än mer på topp efter att ha fått surra lite med underbara Lotta innan det var dags att trampa vidare till jobbet!!
Med Kings of Leon i högtalarna och solen som lyser upp kontoret flyter skrivandet på galet bra dessutom (peppar peppar ta i trä!)! Dagen kunde inte vara bättre... eller jo kanske..är fortfarande galet kram-sugen..
____________________________________
It´s a beautiful day! Don't let it get away!

Just forget the world

Ruskigt bra benpass idag, dock verkar nacken inte riktigt ha pallat... skrutt! Smärtan är påtaglig och jag känner mig lite lätt illamående och svimfärdig. Längesen jag kände så här på grund av nacken nu så det gör mig än mer irriterad. Blir att ta det extra lugnt ikväll och vila så kanske den är återställd imorgon!! Avskyr att känna denna kraftlöshet och hjälplöshet som kommer till följd av att jag inte vet vad jag skall göra för att få smärtan att försvinna igen!  

Blir ännu mer irriterad på att denna smärta gör att jag önskar att jag bara fick krypa ihop i någons famn eller att bara få en stor kram... Vad händer?!? Jag som alltid är stark och klarar mig alldeles lysande på egen hand! Men iof så skadar det ju inte med en kram ibland...
____________________________________
We'll do it all, everything, on our own
We don't need anything or anyone
If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me
And just forget the world


Helgen

I fredags disputerade ännu en av mina duktiga kollegor och det firades så klart med disputationsfest! Grattis dr V! :)



Lördagen bestod av picknick och en hel del solande i det underbara vädret. Kvällen fortsatte lika underbart med underbara Ina och Sandra. Vin, skvaller och mys följdes upp med utgång och en massa skaka rumpa. Lovely!



Ibland tar saker och ting en oväntad vändning....Saker och ting är som sagt inte alltid som de verkar. Som jag sa igår... jag vet vad du går igenom och jag finns här om vad du än må tänkas behöva!!

Försöker få lite ordning och reda i saker men ibland gör vissa saker det svårt. Spelar ingen roll hur mycket jag analyserar saken, det blir nästan bara svårare att förstå.
_____________________________
On the floor


Disputation

8 Juni 2011- en alldeles speciell dag!
Samordningens dynamik diskuteras, försvaras och passerar (som väntat) med bravur ribban!
Allt fokus på en och samma kille. En kille som på många sätt förtjänar denna uppmärksamhet och alla fina ord som sades under kvällens disputationsmiddag! Trots att det nu är den 8 juni tänkte jag ge denna kille lite uppmärksamhet här i bloggen! M kan ju numera titulera sig som Doktor så självklart skall detta firas ordentligt!! Stort grattis än en gång doktor M, a.k.a. dr Sötrumpa! ;)

________________________________________________
Life starts where your comfort zone ends! (M)

En helg i paradiset

Helgen har varit helt underbar! Har njutit av att få umgås med fammo, faffa, mor, far och syster! Sommarstugan är aldrig fel den heller. Ett sant paradis, och det verkar Chia tycka också! Sol, god mat, vin, whiskey, carris (kortspel), slänga käft och bara mys!! (samt en massa folk som vill kasta boll och hoppa runt). Nu har jag verkligen laddat batterierna!


Chia i paradiset


Chia diggar att kramas!


Men hos matte är det ändå mysigast! ;)

Söndagsmiddag blev måndagsmiddag och vips var det tisdag och jobb igen. Har i och för sig inte hunnit jobba så mycket idag då förmiddagen spenderades med att intervjua kandidater till en doktorandtjänst och eftermiddagen med doktorandkonferens. Bra snack, fortet (behöver jag säga att mitt lag vann?!?) ;), tacos, öl och fotboll! Lovely!

Nu laddar vi för morgondagens disputation med efterföljande disputationsfest! :)

_____________________________________
Home is where your heart is


Säg det med en glass...

Måste säga att jag verkligen gillar GB´s nya reklamer för säsongens nya smaker. Varje glass har fått ett eget litet budskap som är ruskigt gulligt. Har inte hunnit provsmaka glassarna ännu men själva budskapen är så smarta och gulliga... .
Några av de söta buskapen:
Cornetto Enigma Vanilj och Hallon - "Om du vill ha mig får du jobba lite..."
Cornetto Enigma Hasselnöt - "Du får plats på min picknickfilt"
Magnum Varamel and Nuts - "You had me at hello"
Solero Fruit Ice Orange - "Du är het"
_________________________________________________
Tell her about it, Tell her how you feel right now
Tell her about it, The girl don´t want to wait too long

Doft av barndom

I onsdags firade vi ett gäng av våra studenter som nu tagit examen. Diplomeringsbal med allt vad det betyder. Måste ändå säga att årets diplomeringsbal var rätt lugn. "På min tid" (som jag brukar säga allt oftare...inte bra) så var det lite mer action under denna högtid. Studenterna idag är så ordentliga.. på gott och på ont. :)


Malin och jag


Maira och Mattias under middagen

Igår packade vi Grålle och begav oss till mor och far. Här är allt som vanligt, du vet vad du får och du behöver inte bli överraskad. Mor följde med på kvällspromisen igår och vi hittade liljekonvaljer i skogen. Plockade med oss en liten bukett så nu doftar det barndom i huset. Liljekonvaljer och vitsippor är för mig väldigt förknippat med barndomen. Kommer så väl ihåg alla stop vi gjort på väg hem från mormor och morfar när vi stannat till vid väggrenen för att plocka vitsippor och liljekonvaljer. Ljuvliga minnen som gör mig glad samtidigt som det får mig att än mer sakna mormor.
Fantastiskt skönt att vara med familjen en helg (bror och mia, ni saknas). Saknar att ha dem nära så nu är det bara att njuta en helg!
________________________________________________________
No, I don't wanna leave, but I must keep moving ahead
'Cause my life belongs to the other side
Behind the great ocean's waves.



Juni!

Igår blev det 8.3km på 47 minuter med herr Tinglev. Har idag lite ont i utsida smalben och i vaderna efter löpning men det är inte så farligt som jag trodde det skulle vara och definitivt inte som förra gången! Gött! :)
Kan inte förstå hur snabbt tiden går. Redan Juni och semestern börjar närma sig. Jag som har så mycket jag måste hinna innan dess!
.
Tänk så vissa personer kan ställa till det i skallen på en! Får en att tänka på sådant som jag valt att bortse ifrån och bestämt mig för att inte tänka på... lite jobbigt för jag har inte riktigt tid att bli distraherad med att fundera en massa just nu.
.
Nej, fullt fokus, nu kör vi!
_____________________________________
Cause we might not get tomorrow