Sista dagen i Nyland

Efter en mysig och händelserik jul är det imorgon dags för oss att åka hem till Umeå! Känns både bra och dåligt måste jag säga. Har haft det grymt härligt här hemma hos mor och far men jag måste ju erkänna att jag blir galet bortskämd! Kanske är lika bra att åka hem till Umeå innan jag blir alldeles för bortskämd! =) Det är ju för skönt att få allting serverat och bara kunna fokusera på hunden och jobbet!Imorgon blir det stallet i Graninge och sedan mellanstop i Örnsköldsvik på vägen hem till Umeå!

Idag blev det en sväng till Anton´s stall för syster skulle rida Nordbjörn (en häst som farmor och farfar + grannen till mor och far är delägare till). Riktigt mysigt! Chia fick komma ut oxå och springa av sig lite på gården där.. Hon sprang mellan två hagar och skällde som en galning på hästarna. Hon hade verkligen hur kul som helst. En av hästarna började till och med busa lite med henne så till den hästen var hon till och med in i hagen till.. de andra skällde hon bara lite på från distans =) Synd att Anton´s söta vovve inte var med idag, tror Chia saknar hundbus!

Tog en sväng på längdskidorna när vi kom hem idag oxå.. Huj vad snabbt det går när hon får upp farten! Verkar verkligen som att hon diggar det! =)


Tidigt måndagmorgon tog vi oss en tur i den nyfallna snön! Chia poserar snällt i nya täcket och dragselen! =)



Nordbjörn och syster på väg ut på en liten ridtur.



På väg hem till stallet och värmen igen (-18)



Full fart på väg mot "mosse"!
_____________________________________
Baby, we were born to run!!



Det är ju faktiskt vinter!

Kom på att det inte riktigt passar sig med en höstbild som banner nu när det är vinter så nu är bloggen lite mer uppdaterad efter årstid! Det är ju faktiskt vinter nu! =) Här har det kommit galet mycket snö i natt och jag hörde att situationen var densamma hemma i Umeå. Riktigt härligt!

Var ut och testkörde lite längdskidor med Chia i nya dragselen. Ruskigt roligt både för matte och hund! =) Nu måste jag bara se till att bli lite duktigare på att åka så vi kan dra på lite mer fart! Chia fattade vad hon skulle göra riktigt snabbt och verkade älska det! Blir nog en och en annan tur på skidorna i vinter! =) Nu ligger lilla tösen helt däckad vid mina fötter och snarkar så gott! Härligt! =)

_________________________
One way or another


Julen

Julen har minst sagt varit händelserik! Julafton bestod av mys med släkten. Kusinbarnen busade och myste med Chia, som njöt för fullt med barnen. Lilla Nore ½år var helt besatt av hunden.. så oerhört gulligt. Han älskar att hoppa oxå... fick nästan träningsvärk i armarna! =) S råkade dock få i sig en kaka han inte riktigt kunde äta och vips var ambulansfärd ett faktum.. som tur är blev barnen inte så rädda att pappa var tvungen att åka ambulans och tur oxå att han snabbt reagerade på medicin och fick komma hem igen! Måste erkänna att jag var helt slut när vi väl kom hem till Nyland igen.. Det tar verkligen på krafterna att hänga med kids hela dagen.. men ack så mysigt det är! Är ruskigt imponerad över lilla Alve 4½år som är en hejjare på att räkna! Kan inte förstå hur lilla killen kan föra protokoll i yatzy helt utan problem och fel... själv hann jag knappt se tärningarna innan han skrivit ner resultatet helt korrekt. Vilket litet geni! Han kommer sannerligen få det tråkigt i skolan (sådan där räkning gör de ju inte ens i klass 3).

Juldagen bestod av långpromenader, klappgröt med älskade Ally och sedan utgång för att träffa lite gamla bekanta.. riktigt nice! På annandagen var det åter igen dags för släktträff men denna gången med mors sida av släkten. Fika, surr och skratt.. Ska få två kusinbarn på den sidan oxå till sommaren! =)

Långa promenader, mys och jobb står på schemat för dagen.. skall även bege mig ut på skidorna och testa nya dragselen! Måste komma ihåg att ta lite bilder på Chia i hennes nya fina täcke oxå... men här kommer en gammal bild iaf (från dagen när det var så kallt, innan täcket) bara för att visa hur underbart härligt och vackert det är här hemma! =)


Trots en ruskigt härlig jul kan jag ändå inte släppa allt... minnen kommer tillbaka som en våg och jag drömmer konstiga drömmar..  "så vet vi båda två att det är så här man mår när man hemligheter har".. Melissa Horn är verkligen helt underbar! Hon lyckas alltid sätta ord på hur jag känner mig.
_______________________________________________________
Jag vet att jag döljer en sanning, att väntan inte leder någonstans

Nyland

1h och 20 minuters promenad i -22grader är tydligen för kallt för lilla hjärtat! Matte fick till och med offra sin fleecejacka för att värma vovven efter halva vägen.. Nu ligger hon och sussar så gott vid mina fötter. Nice! Galet härlig promenad var det iallafall. Det är bra vackert här hemma ändå!


Uppe på Nylandsberget och tittar på den vackra soluppgången...


Bus i snön!


"Matte seriöst... nu är det kallt!"


Guuu så härligt med tröja på!!! Full fart igen! =)


_________________________________
Time of my life!

Sista helgen innan jul...

Har haft flera ruskigt produktiva dagar nu, tillika denna dag! Känns skönt att få bort rätt mycket jobb så här innan julen. Dock har min nacke varit helt åt skogen idag. Har haft galet ont, kännt mig spyfärdig och varit yr. Svimmade till och med på kontoret (tur ingen såg det). Tryckte i mig lite painkillers och efter ett tag blev jag lullig istället. haha.. men smärtan och illamåendet släppte iaf. =)

Fick än mer julkänsla när jag gick runt i korridoren på jobbet och kramade alla God Jul! Mysigt men ändå lite trist att inte se dem på flera veckor nu.. =/ Ska iof ändå bli rätt skönt med lite julemys hemma (trots att det blir en massa jobb iaf, men ny miljö är ju alltid bra). Kan inte förstå att detta är sista helgen innan jul. Det är helt galet vad tiden går fort!

Var och köpte mig en kupévärmare efter jobbet oxå. Behövs verkligen nu! Very nice och ännu trevligare när tillfälligheter leder till trevligheter! =)

Hade en ruskigt mysig promenad med Chia nu efter jobbet oxå.. Snön knarrade under mina fötter och vi busade på som bara den! =) Min underbara lilla ögonsten!

Nu väntar jag på Lotta för middag och öl! Mycket bra start på helgen med andra ord! =)

__________________________________
Shout it out loud!

Operation?!

Ramlade över en intressant artikel så här på kvällskvisten! Det vore ju sannerligen något extra om studien blir av! Kanske jag kan bli smärtfri!! =) Ska bli intressant att se resultatet av studien! Tro om jag skulle tordas operera?! Det är ju trots allt en ganska riskfyllt område... en liten liten miss och det kan ju få ödesdigra konsekvenser!

Tog en riktigt mysig promenad med Lotta och hundarna i vinterkylan. Det är sannerligen supermysigt när det knarrar under skorna och biter lite i kinderna av kylan! MYS! =) Nu har sannerligen mina julkänslor kommit! Längtar enormt mycket tills det är dags att packa bilen och bege mig för lite julmys!
_________________________________
Tärningen är kastad


I dare you to...

Tänk att det finns så mycket här i livet som vi är rädda för och som vi därför inte törs göra. Så många chanser som går förlorade så väl i privatlivet som karriären bara för att modet inte riktigt finns där. Men även en liten fjärils vingesslag kan orsaka en hel orkan, så det gäller bara att våga för att vinna. Det är allt för ofta vi låter den svenska mentaliteten och känslan av att men vad har "lilla jag" att komma med?, vinna. Sitter och funderar på saker jag inte riktigt vågat och därmed inte kunnat vinna... har du något i ditt liv som du ångrar att du inte riktigt vågade?? I dare you to make something out of it! Tror att vi allihop skulle behöva lite mer mod! Jag skulle definitivt behöva en liten portion just nu!
____________________________________________________________________
Att våga är att förlora fotfästet en liten stund. Att inte våga är att förlora sig själv


Snö!

Äntligen har snön kommit till Umeå. Igår blev det långpromis med Lotta och hundarna i lite lätt snöfall, men nu snöar det på lite mer! Gött! Kändes helt underbart att sopa av bilen det vackra täcket med snö som fallit under natten! Riktig jule-snö är det oxå! Stora, fluffiga lätta snöflingor! I love it! =) Känner på mig att det kommer bli en alldeles underbar dag! =)

___________________________________
Calling out winter

The best it yet to come

Fick idag julklapp på jobbet.. Vi fick ett kort med massa saker på som vi får välja mellan.. jag med min beslutsångest..... Fick även en liten present som tack för att jag var toastmaster på jul/jubileumsfesten i fredags.. Mycket trevligt! Vin och choklad... det verkar ju nästan som att de känner mig rätt bra! Frågan är då: Vad försvinner först? Vinet eller chokladen? =)

Var och hämtade Philip från käkkirurgen idag för att köra hem honom... Helt otroligt roligt att se honom morfin-hög. Vi stannade till på ICa-Ålidhem så han fick handla sig lite soppa och grejer nu när han måste käka lite försiktigt och shit vad underhållande det är med en morfin-hög kille som stapplandes försöker koncentrera sig och handla mat. Hahaha..Lovely! =)



____________________________
Go for it, run toward it, dive in head first.
Live life with no regret.
Put your heart out there,
don't be scared, you might get hurt.
But it's all worth it in the end.
Cuz the best is yet to come.


Tredje advent

Tredje advent och lägenheten är självklart upplyst av ljus. Söndag = Egodag spenderad med lilla hjärtat! Har trots att det är söndag haft fullt upp hela dagen.. Långpromis imorse, mys, träning och massa bus + jobb. Taggar för långpromis på kvällskvisten oxål Försöker hålla mig sysselsatt för att undvika att tänka. Försöker skaka av mig minnet men utan att lyckas. Kommer på mig själv med att vara "back in the moment" och det håller ju inte så nu måste jag ju verkligen skärpa mig! Vet inte riktigt hur det ska gå till men I have to figure it out.. och det är snabbt!

______________________________________
Ta min hand, jag följer dig, vi ska åt samma

Oh what a night!!!

En helt fantastiskt lyckad personalfest igår! Tjejerna som uppträdde var ruskigt duktiga, folk släppte lös i singstar och skakade loss rejält till bandet Chicken run! Galet bra musik!! Fortsatte vidare ner på stan när stället stängde, surr med kollegor och på något vis lande jag inte huvudet på kudden förrän vid 5-tiden.. Vart tog tiden vägen?? Helt underbar kväll som bjöd på överraskningar och trevligheter! =)

______________________________
Tell no one about tonight - Le sport

Uppgiven

Blir så arg när jag tänker på det. Nu blir det till att helt börja om och kämpa som en galning med något jag redan lagt oerhört mycket tid och energi på att få bra men som nu är förstört. SUCK! Känns oerhört tungt att lägga ner sitt allt i något, få det att fungera och sedan förstörs det. Jag som var så stolt och nöjd över vad jag lyckats åstadkomma. Kunde inte sova i natt efter att jag fick höra det… irritation, ilska, uppgivenhet…. Så känner jag just nu. Inte speciellt en bra uppladdning för dagen/kvällen. Vill egentligen bara skippa allt och börja jobba på att fixa det (igen) istället!  

__________________________________________
Sanningen kommer alltid fram förr eller senare


Julbord

Bokade idag resa och boende för kursen i Oslo.. blir att åka tidigare för en helg i Stockholm innan jag drar vidare till Oslo både i januari och februari! =) Gött! Ser verkligen fram emot kursen, kommer bli galet bra!

Julbord på E-puben blev det eftert styrelsemötet idag oxå.. första glöggen, första julmaten, första julmusten och trevligt bordssällskap. Gött! Börjar få allt mer julkänsla.. lite snö på det här så! =)

Fick ett väldigt fint sms från en vän idag som gjorde mig oerhört glad! Mer sånt! =)

Älskar denna dikt av E E Cummings. Bringer fram en hel del minnen....

I carry your heart with me
(I carry it in my heart)
i am never without it
(anywhere i go you go,my dear;
and whatever is done by only me is your doing,my darling)
i fear no fate
(for you are my fate,my sweet)
i want no world
(for beautiful you are my world,my true)
and it's you are whatever a moon has always meant
and whatever a sun will always sing is you

here is the deepest secret nobody knows
(here is the root of the root and the bud of the bud
and the sky of the sky of a tree called life;which grows
higher than the soul can hope or mind can hide)
and this is the wonder that's keeping the stars apart 

I carry your heart (i carry it in my heart)

__________________________
I carry your heart


Memories

Ännu en riktigt bra dag på jobbet och framför allt en ruskigt trevlig lunch! =) Tycker dock lite synd om alla runtomkring som kanske inte riktigt uppskattade våra samtalsämnen! Porr, porr, porr! hahaha..

Satt och kikade på boende för kursen i Oslo idag. Det ska bli galet roligt! Ser fram emot de veckorna!

Sparkar idag på mig själv för ett tillfälle för ett tag sedan som gled mig ur händerna. En låt eller kanske jag borde säga artist tog mig tillbaka och får mig sannerligen att fundera på min egen dumhet! Funderar på vad ett annat agerande hade kunnat innebära... Rackarns oxå! 

__________________________
Memories

Julkänsla!

Har fått en ruskig julkänsla så här på kvällskvisten! Har tänkt massor av ljus, krypit ner under filten, stickar och ser/lyssnar på Lottas jul på Liseberg! Ruskigt mysigt! Kanske lite väl mycket vuxenpoäng eller till och med tantvarning men ack så härligt! =)

Har för övrigt haft en grymt produktiv dag på jobbet! Har hunnit med mycket mer än vad jag trodde att jag skulle göra! Skönt! Fler sånna dagar behövs! =) Delstudie två är inskickad till handledarna för kritik, artikeln börjar arta sig, tillika uppgiften i kvant-kursen. Även RP håller på att nå sitt slut (hoppas jag iaf) Ruskigt bra möte hade vi oxå.. tror detta verkligen kan bli något bra!

Promis med Lotta och Mia idag oxå, är fasen bara vi kvar av "Dagisgänget" nu.. de enda som paller ;)

Med andra ord en underbar dag och kväll! Shit, vad positiva Elin var tillbaka igen! hahaha.. härligt! Tror det är för att julen närmar sig med stormsteg! =)

_______________________
MYS! Puss

Andra advent!

Kan knappt tro att det redan är andra advent. Tiden fullkomligt flyger fram! Snart är det Jul!!! Ska bli helt underbart att åka hem, träffa familj, släkt och vänner! Jag älskar verkligen julen! Tänkte koka knäck idag men upptäckte att jag inte hade tillräckligt med socker hemma. SUCK! 

Idag är det, som Malin skulle uttrycka det, ego-dag på schemat! Riktigt härligt! Försöker samla krafter inför den kommande veckan som kommer vara späckad av både jobb och andra trevligheter! =)

Har haft en riktigt härlig helg med trevligt sällskap! Vinmys med brudarna både fredag och lördag! =) Me like! Träffade på lite roligt folk oxå på vägen hem. Dock hamnade jag även bredvid en mardröm. Finns det något värre än en skränig, skabbig, blåst liten blondin på 20 bast??? Fick på väg hem igår sannerligen bekräftelse på detta. Det måste sannerligen ha varit något fel på den lilla flickan. Tyckte faktiskt synd om henne för hon och allt hon sa var sannerligen patetiskt. Rapp i käften som jag är oxå lyckades jag ju inte hålla tyst heller.. skulle tro att hon inte riktigt diggade mina dissningar.. hmzz. men lilla stumpan slänger du ur dig sådana korkade grejer så får du räkna med att bli plockad!

_________________________
My head is spinning..


Friday!

Ännu en arbetsvecka börjar lida mot sitt slut! Ska bli galet härligt med helg och att få sova! Har en hel del sömn att ta igen så har bokat in en hel del dejter med sängen! =)

Kanske blir det en liten utflykt till Täfteå imorgon.. vore galet härligt!

Gårdagen spenderades med en långpromis med Mia och hundarna följt av film med Mia, Lotta och en hel hög med vovvsingar. Riktigt nice!

Trots att jag känner mig överkörd av en lastbil så är jag ändå peppad och på ett helt galet bushumör... hmzz...

____________________________
I don't care if Monday's blue
Tuesday's grey and Wednesday too
Thursday, I don't care about you
It's Friday, I'm in love


Om jag ändå vore lite korkad...

Ibland önskar jag att jag var en sån som inte tänker alls! Förstå hur härligt att bara vara utan att behöva tänka, fundera och analysera! Kunna vara så där blondinkorkad kring allt. Slippa förstå saker och bara nicka och le. Tragiskt? JA! Men ack så bekvämt att leva i ovetskap och okunskap även kring triviala saker. Bara låta någon annan sköta allt. Någon som berättar vad som skall göras/hända härnäst. Med andra ord gå runt som en tom docka utan egna åsikter, tankar och värderingar till förmån för att bli omhändertagen, daltad med och slippa konfrontationer. Det är ju ändå galet många tjejer som gör detta och galet många killar som på något vis verkar gillar detta. Helt ofattbart, men det är klart. Det är alltid lättare att styra en nickedocka än någon med egna tankar. Kan det vara därför?? Jag tror fasen att livet hade varit väldigt mycket enklare om jag bara hade varit lite korkad istället! Förstå vilket lätt liv lite små-korkade människor utan tankar, värderingar och funderingar lever ändå!

_____________________________________
Det kan aldrig göras ogjort det där...


ohh happy day!

Har haft en riktigt bra dag! Möten som gått riktigt bra, trevligt besök på kontoret och positiv feedback från mycket oväntat håll kan summera arbetsdagen! =)

Tog en promis med Lotta och hundarna i Ersboda-skogen som följdes upp med ett besök i sporthushallen för att kika på lite handboll. Very nice! Gillar verkligen Lottas referat av vad som försigick på planen hahaha.. Det måste vi göra om! =)

MoDo tog hem segern över Skellefteå så det är ju ytterligare en sak att jubla över idag! Nu är det mys med vovven som står på schemat, sedan ska jag försöka ta mig i säng tidigt denna kväll! Har lite sömn att ta igen tror jag...

___________________________________
Det ser mycket bra ut! =)