the special two

har fastnat rejält för denna låt. Den rullar rätt många gånger i mina lurar när jag jobbar! Sångerskan kommer från Australien och heter Missy Higgins. Hon har ännu inte slagit i övriga världen men förhoppningsvis blir det snart! Tipsar lite lätt om hela hennes album, det är helt otroligt!!
 ----------------------------------------------

The special two
I have hardly been outside my room in days,

Cause I don't feel that I deserve the sunshine's rays.

The darkness helped until the whiskey wore away,

And it was then I realised the conscience never fades.


When you're young you have this image of your life,

That you'll be scrupulous and one day even make a wife.

And you make boundaries you never dream to cross,

And if you happen to, you'll wake completely lost.


But I will fight for you,

Be sure that I will fight

Until we're the special two, once again.


And we will only need each other

We'll bleed together

Our hands will not be taught to hold another's

Cause we're the special two


And we could only see each other

We'll breathe together

These arms will not be taught to need another's

Cause we're the special two


I remember someone old once said to me,

That lies will lock you up, with truth the only key.

But I was comfortable and warm inside my shell,

And couldn't see this place could soon become my hell.


So is it better to tell and hurt, or lie to save their face?

Well I guess the answer is don't do it in the first place.

I know I'm not deserving of your trust from you right now,

But if by chance you change your mind,

You know I will not let you down,

Cause we were the special two and will be again...


And we will only need each other

We'll bleed together

Our hands will not be taught to hold another's

Cause we're the special two


And we can only see each other

We'll breathe together

These arms will not be taught to need another's

and we're the special two


I'll step ouside my minds eyes, for a minute,

And I look over me like a doctor looking for disease

Or something that could ease the pain.

But nothing cures the hurt that you, you bring on by yourself

Just remembering, just remembering how we were


And we would only need each other

We'd bleed together

Our hands would not be taught to hold another's

we were the special two


And we could only see each other

We'd bleed together

These arms will not be taught to need another

'cause we're the special two


julgodis så det står härliga till

har i veckan ägnat alla kvällar till att baka julgodis. Sjukt mysigt! och gott så klart! =) Ikväll blir det sista stöket innan syster kommer imorgon! ska bli så roligt! Är riktigt taggad på en utekväll. Igår kom patriks kollegor förbi för att planera deras personalfest. Det blev en hel del vin och glögg så jag är rätt trött idag. Tycker jag gjorde det bra som ändå sitter på jobbbet klockan åtta! guldstjärna till mig ;) Nej, nu är det bara att ta tag i jobbet, så blir det helg fortare!

Helg bestyr

Så var ännu en helg snart till ända. Har hunnit med ganska mycket denna helg ändå! I fredags blev det mest bara mys med Chia och lite inlysning på ny musik. Igår började jag dagen med en lång träningstur med Chia. sen var det dags att ta tag i lite tvätt och vår walk in closet. Nu är garderoben så grymt fin och välorganiserad. Det går till och med att gå in i den! =) När patrik väl vaknade åkte vi med en massa skräp som jag rensat ut och sen shoppade vi julbelysning till balkongen. Denna dag började med ytterligare en träningstur med Chia. Gick bort till grusplanen för att leka i snön och träna lite lydnad. Hon är så duktig (ibland) min lilla tös! Efter det var jag till dagisfröken Marias häst. Ska hjälpa henne lite med honom då han inte ridits på jättelänge och nu blivit både lite nervös och lat. Han har en väldigt skön gång men i början ville han inte riktigt vara med i matchen. Så fort jag begärde något av honom, som att gå framåt, så surnade han till och bockade lite. Tror han kommer bli riktigt fin sen när han får lite kondis och börjar tycka det är roligt. Verkade iallafall som att han sken upp och ville lite mer efter ett tag. Fick honom att trava några varv samt ett par galoppsteg några gånger. Ville dock inte att han skulle bli alltför trött så här första gången så vi tog det rätt lugnt. Men han kommer nog bli kanon! nu i veckan kommer julgodisbak stå på schemat! Det är ju första advent på söndag (äntligen) och vi skall fira in det med en liten adventsfest på lördagen så då passar det ju bra med lite julgodis och sånt! =) Har börjat med fudge idag. Får se om det blir någe mer ikväll eller om det blir filmkväll med mackan och fanny. nej, åter till baket!

excellent!

rapporten gick ruskigt bra! Fick till och med höra att det var excellent! =) Är ruskigt nöjd vill jag lova er. Känns skönt att verkligen få visa vad jag går för. Vi var mest inne och petade på detaljnivå så som att avrunda siffrorna i texten, hur namn på tabeller och figurer görs vetenskapligt rätt, förstora texten i figurerna och lite sådant små plock. Ändringarna gick fort att justera. Nu är det bara att vänta på att få tillbaka den från uppdragsgivarna och därefter dra slutsatser och skicka in slutgilitiga versionen. Känns grymt skönt att ha gjort bra ifrån sig nu i början! Satt i typ en timme på eftermiddagen och fick en massa bra musik av Chris. Så grymt kul att få några album från någon annan, för lite inspiration och nya intryck. Vi verkar ha rätt lika smak när det gäller musik... har i och för sig bara hunnit lyssna på en liten del av allt det nya jag fick, men det verkar toppen! Ikväll blir det lugna gatan med vovven. Patrik är ute och festar (igen) suck :( Får se vad det blir imorgon. skulle vilja gå på spexet men verkar just nu som att jag inte får med mig någon. känns ju lite trist att gå själv så vi får se om det blir av eller inte. Nästa lördag blir det iallafall adventsfest! Så i veckan blir det julbak och julgodis som står på agendan. Längtar verkligen till julen så det ska bli kul att få börja pynta och mysa med ljus och julgott. ha en trevlig helg!

the pain is just so real

någon som känner för att byta nacke? skulle vara rätt skönt att amputera bort skiten eller bara byta ut mot en annan nacke. suck! Har varit helt slut när jag kommmit hem från jobbet de senaste dagarna men på jobbet känner jag inte av det nästan någonting alls. Av den anledningen känns det både bra och dåligt att det är helg (ja ni hörde!, vad har hänt med Elin som säger så?) är så skönt att komma till jobbet och inte behöva ha ont på nästan hela dagen (självklart kommer tillfällen då smärtan slår igenom men det är inte så ofta ändå). Är inne i en upptäckarfas beträffande min musik därav uppmanar jag er att ge förslag på vad som rullar i era hörlurar nu för tiden! Jag gillar i princip alla musikstilar så det är bara att tipsa! =) nej, off till jobbet och se vad projektledaren tycker om mitt första utkast på rapporten. (är lite nervös) Får se om det blir en lugn dag eller om det är mycket ändringar och saker att lägga till innan den på eftermiddagen skall skickas till uppdragsgivarna. Håll tummarna för mig!

Lek

När jag hämtade upp Chia från dagis blev det en liten tur på ängen nedanför för att busa och skutta lite i snön tillsammans. Fick då syn på en fotboll på planen bredvid så vi började leka lite med den. Chia var så söt när hon ville göra som matte och dribbla bollen lite. Hon sprang och stannade bollen, sen krafsade hon på den så att den åkte åt olika håll, nästan som att hon försökte dribbla mig. haha! Måste ta och köpa oss en boll! Det kom förbi en schäfer med matte varpå jag funderade om jag skulle koppla Chia men hon slängde bara ett öga på dem för att sedan helt fokusera på vår lek så hon fick fortsätta vara lös. Är så grymt trött! Sov i princip ingenting alls i natt. Nacken har börjat stöka igen men jag hoppas den lugnar ner sig! Nästa lördag kommer syster och johanna w upp så då blir det festligheter! Är ni sugen på att haka på så är det bara att höra av sig! =)

I will try - to fix you

älskar låten fix you av coldplay.. kan inte lyssna mig less på den!


When you try your best but you don't succeed
When you get what you want but not what you need
When you feel so tired but you can't sleep
Stuck in reverse

And the tears come streaming down your face
When you lose something you can't replace
When you love someone but it goes to waste
Could it be worse?

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

And high up above or down below
When you're too in love to let it go
But if you never try you'll never know
Just what you're worth

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

Tears stream down your face
When you lose something you cannot replace
Tears stream down your face
And I

Tears stream down your face
I promise you I will learn from my mistakes
Tears stream down your face
And I

Lights will guide you home
And ignite your bones
And I will try to fix you

härliga måndag

så var det måndag igen.. rätt skönt måste jag säga. Jobbade mellan 16 - 20 igår så därför kändes det inte så mottigt att kliva upp och åka till universitetet som det annars gör på måndagar. Vi avslutade intervjuerna igår så idag har dagen bestått av upplägg och rapportskrivande.. samt lite spss piller göra.

Lördagen var riktigt härlig! Började med lite shopping (eller ganska mycket ;) ) hittade tre par stövlar, två polotröjor, en highweist kjol, en skjorta, underkläder och strumpbyxor! Nu sätter blir det föbud på shopping för mig! =) det är ju trots allt dags för att handla julklappar! Kvällen spenderades med en kollega. Det var riktigt kul att lära känna någon på jobbet lite bättre och vi surrade på som om vi alltid kännt varandra!

Sitter just nu och väntar på att gubben skall komma hem från gymmet så vi får äta middag! blir alltid lite sent på måndagar. Jag och Chia har varit på långpromis med dagisgänget på I20 området. Vi var 12-15 hundar med ägare som strosade omkring på ängarna och vägarna. Chia fick gå lös och busa med de andra hundarna nästan hela tiden och skötte sig galant. Kom direkt på inkallning och kunde gå lös bredvid mig trots att det var hundar som busade i närheten. =) Så nu tar en stolt matte kväll och njuter av tillvaron =)

puss puss

Helg igen

Så var det helg igen! rätt skönt! veckan har gått oerhört fort... men "tiden går ju fort när man har roligt" så det är nog ett tecken på att jag trivs som fisken i vatten på jobbet! =)

ska dock jobba söndag oxå för att hjälpa grabbarna att få in de sista intervjuerna så att jag kan börja analysera på måndag! ska bli skönt att komma igång ordentligt med analysen kunna ta fram lite tabeller och siffror som behövs!

tror det blir lite shopping på stan imorgon... är i behov av ett par fodrade stövlar! börjar bli lite kallt om fötterna när jag cyklar till och från jobbet och dagis!  kanske det får slinka med någon skjorta, kjol eller annat snyggt oxå utav bara farten ;) är taggad på att shoppa sen patriks födelsedags present då jag hittade så mycket snyggt med hjälp av min personal shopper! har ju hittat min jobb-stil nu!

Torsdag

shit vad veckorna går fort nu alltså... redan torsdag igen och helgen närmar sig med stormsteg!

Dagen börjar med akupunktur hos sjukgymnasten.. ska bli grymt skönt! Lunch med Emma idag.. var grymt längesen jag såg henne så en liten uppdatering är på tiden! Ikväll blir det födelsedagsfika hos Chaterine, sen är det redan fredag! Tiden går så jäkla fort nu alltså! Galet! 

 


62 av 200

Är efter gårdagen uppe i 62 genomförda intervjuer av 200. Vet inte riktigt hur det skall hinna göras 138 intervjuer till men skam den som ger sig.. lär väl kanske bli till att jobba söndag så att jag iallafall kan börja analysen på måndag. Grabbarna har iallafall ökat tempot ytterligare med intervju-antalet per kväll så om de fortsätter i samma tempo kommer de ändå kanske inte att hinna trots jobb på söndag... kanske en extra uppskruvning av tempot behövs?! Kanske till och med måste sätta mig och ringa några samtal själv nu i veckan också så kanske vi får ihop det. kan ju dock inte förrän möjligtvis på torsdag... sen söndag funkar ju iof också...blir mycke jobb nu!

tror vi måste hitta ett nytt foder till Chia. Tror det vi har inte är så bra för henne... känns som att hon inte tillgodoser sig alla bra ämnen i maten utan att den istället bara går igenom kroppen på henne. (hon skiter som en elefant nu för tiden)  Någon som har tips på bra foder till en aktiv hund,  kanske som ni använder på era hundar, som får dem att må bra, va fin i pälsen och allt sånt? Är i akut behov av lite tips... vill, för Chias skulle snabbt hitta ett bra foder som får henne att må på topp.

trött och frusen

Trött och frusen har jag nu landat i soffan. Känns som att det finns risk för att jag blir fast här nu! Efter jobbet blev det hundträning med dagisgänget. Precis när vi skulle börja öppnade sig himmelen och regnet öste ner. Trots vädret kämpade vi på med träning i nästan två timmar. Träningen avslutades med en liten lek-bus promenad över ängarna. En av damerna som är med och tränar föreslog att vi skulle börja träna tävlingslydnad på träningarna vilket givetvis uppskattades hos oss andra.. blir till och med ett "dagismästerskap" till våren! =) Kul med lite morot för att verkligen bli peppad att träna vidare även de svåra momenten (apportering är grymt svårt för oss då Chia bara vill tugga på sakerna eller släppa dem direkt)

update

ytterligaren en sen uppdatering om vad som hänt sedan sist...

i torsdags var jag som tidigare nämnt på spa med tjejerna. Grymt mysigt och trevligt. Vi var där från halv fem till nio-snåret så rätt mör och trött var jag när jag väl kom hem.

I fredags stoppade jag in hunden i bilen och åkte hem till mor och far över helgen. Skönt att få bli lite ompysslad! =) Fredagen blev lugn med god mat och lite vin. Syrran busade och tramsade med Chia så jag hade en rätt nöjd hund. Hon gillar verkligen sin "mosse" (moster-therese). I lördags åkte jag och syster till stallet för att ta oss en ridtur och vad gör min underbara vovve då, när hon skall få vara med mor och far?! Jo hon bestämmer sig för att öppna ytterdörren och ha lite roligt utomhus. Mor och far busade, skuttade och lekte med Chia på baksidan, men tramsig som Chia är så vägrar hon ju att komma eller lyssna riktigt på mor och far. Enda gången hon lyssnade var när de ropade till åt henne när hon var på väg bort från gården. Då vände hon snällt men fortsatte att springa runt dem som en galning. Efter ungefär 2h lek fick de till slut fånga in Chia och återvända in (med låst dörr bakom sig) Behöver jag säga att den planerade långpromenaden aldrig blev av?! Jag skämdes rejält över min ouppfostrade hund som inte lyssnar när andra säger kom eller hit! Måste verkligen träna på det! Lördagen fortsatte iaf med god mat, vin och trav. Dock vann vi inget denna gång men men, bättre lycka nästa gång! (Chia var btw den mest underbara hunden sen jag kom hem.. hur lydig och duktig som helst)

Söndagen började med en fantastiskt mysig promenad där Chia skötte sig galant. Hon gick fot fast hon var lös hela promenaden, vek bara från min sida när jag sa varsågod åt henne, sen kom hon genast och slöt sig an min sida när jag sa här. Sjukt duktig ända tills vi kom fram till mor och fars baksida. Då helt plötsligt får tösen fri-spel och springer ifrån mig för att busa. Hon måste ha kommit ihåg hur kul hon hade dagen innan för lyssna ville hon verkligen inte göra. Jag kokade inombords vill jag lova! Har aldrig varit med om något liknande med henne. Hon vägrade komma och jag var för arg för att börja leka med henne. Syrran kom ut och busade lite och kunde efter ett tag ta fast byrackan. Chia var rejält skamsen när syster lämnade över henne till mig och jag la ner henne... sen skämdes hon rejält rätt länge efter att vi gått in också. Ursch och fy vad arg jag blir bara jag tänker på det. Nu är det hårdträning som gäller så att denna episod aldrig uppkommer igen. En anledning kan ju vara att hon är unghund och vill hitta på bus och sen har jag haft för lite tid för henne de senaste veckorna då jag både pluggat och jobbat samtidigt. timmarna har inte räckt till för att träna så mycket med Chia som jag velat. Men nu när jag bara har jobbet att fokusera på så blir det annat! Nu skall hon drillas!

Blev ett besök hos morfar på väg hem mot Umeå. Har inte varit dit på jättelänge så det var mysigt! Massa gott fika och tårta blev det.. jag måste ha gått upp flera kilon på denna helg så mycket som jag har stoppat i mig!


Väl hemma igår blev det till att titta på gubbens innebandy match och sedan for vi på bio och såg Bond med Kernell och Malin. Filmen var väl ingen wow-film men det var ju Bond. Mysigt med bio iaf.. det var alldeles för längesen!
Fick med mig min symaskin som jag fick av mor och far när jag fyllde år så nu blir det till att sy på kvällarna! =) ska till och med försöka mig på ett vintertäcke till Chia, men vi får väl se hur resultatet blir.. jag lär väl vara klar lagomt till sommaren haha.. 


 


jobb jobb

har blivit en hel del jobb senaste dagarna.. därav den dåliga uppdateringen!

tentan i tis gick bra trots mitt fysiska tillstånd! Borde inte vara något problem, frågan är bara om jag får VG eller ej.. borde nästan vara ett VG tycker jag! =) Efter tentan blev det mys med tjejerna hos Linnea! så skönt att bara kunna sitta och slappa, dricka te och kolla tjejtv =) Chia skötte sig galant även hon, låg bara och sov vid mattes fötter hela kvällen.

igår blev det som sagt jobb hela långa dagen. instruerade grabbarna som skall sköta min intervjuer på kvällen så det blev en rätt lång dag! Idag är det oxå full rulle men skall sluta tidigare idag för att bege mig till IKSU-spa med tjejerna! ska bli helt fantastiskt skönt!

Imorgon åker jag hem till Nyland hade jag tänkt oxå. Syster är hemma så det kan bli nice med en liten "semester-weekend" där vi blir lite ompysslad av mor och far..

nej, back to work!


bara svart

Så typiskt att det alltid skall komma när det är lite"kris" och stressigt! Har tenta i eftermiddag och det känns väl inte så där klockrent om jag skall uttrycka det milt. Jag har sjukligt ont i nacken viliket gör att jag är yr och mår dåligt. Känner mig konstant svimfärdig, vilket gör det svårt att plugga, då allt jag läser suddas ut till en svart massa lite titt som tätt. Har svimmat en gång nu idag och spytt av smärta 2 gånger.. börjar bli lite orolig för hur jag skall kunna läsa tentan och skriva svar på frågorna samt hålla mig ifrån å springa och spy hela tiden.... men det som inte dödar härdar så jag kommer nog ut starkare från detta! Jag får koncentrera mig gärnet och utnyttja tiden på tentan så kanske det löser sig ändå! gäller bara att ladda upp med energi, socker och en massa vatten! 

vill soova!! men det är bara att bita ihop och köra! 

håll tummarna för att jag slipper svimma eller spy på tentan! och självklart för att det går bra oxå =)

kram 

En fantastisk helg!

Jag har sannerligen haft en helt fantastisk helg, trots att jag har tenta på tis och varit tvungen att plugga lite...

som jag nämnde i förra inlägget så fyllde jag år i lördags och var lite spänd på patriks present.. det enda jag visste var att jag skulle vara upptagen från halv tolv och ett bra tag framöver. När han vaknade på lördagen berättade han att jag skulle åka till klädbutiken KII och få en personal shopper där som skulle hjälpa mig att hitta kläder och inte nog med det, jag skulle få handla för 2500kr oxå!!

När jag kom till KII hade butiken inte ens öppnat så jag kände mig lite som en kändis =) sen blev jag behandlad som en liten prinsessa och servad med te/kaffe, vatten och godis medans men personal shopper sprang runt i butiken och plockade kläder. Sen var det bara att börja prova.. jag var kvar i butiken i 2h (första 30-45 min utan en annan själ i butiken) och lämnade inte provhytten på hela tiden. Min personal shopper sprang fram och tillbaka med kläder, storlekar, vatten och godis! De andra kunderna måste nog ha undrat vem som stod i provhytten och blev så omhändertagen! Det hela slutade iaf med att jag hade en hel hög med kläder som jag verkligen ville ha... vissa fick jag skiljas ifrån men en hel del fick följa med hem till mig =) Detta var helt klart en av de bästa dagarna i mitt liv! Jag kände mig som en kändis/prinsessa och hade hur kul som helst! Tack åter igen gubben! (kan inte tacka dig tillräckligt!)

Kvällen bestod av vin, god mat och trevligt sällskap i form av fanny, mackan och johan (plus gubben & Chia så klart!)

Igår var tjejerna här och fikade på kvällskvisten! Alltid lika roligt med dem! Alla är rätt bra på att surra så det är inte tyst många sekunder =) Ser fram emot torsdagen då vi ska på IKSU spa tillsammans! (fick det i present)

Hann även med en riktig långpromis på nästan 2h med Malin och snygga Leo. Här kommer lite bilder på våra fina hundar!























och lite bilder från middagen i lördags =)



När matte gick på toa passade Chia på att "stjäla" platsen.. Hon är ju bara för söt!


Jag-dag i vintervy

Nu när den första snön har fallit är det inte länge kvar till den riktiga vintern med bitande kyla! Men dagar som den här är ju rätt mysiga! Sol, lite snö och en super fin vovve! Helt klart värt att förevigas!







Är lite nyfiken (läs mycket nyfiken) på vad gubben har hittat på för något.... har bara fått veta att jag måste vara klar att bege mig vid tjugo över elva samt att det kan ta 1½h... galet nyfiken! För er som inte vet så fyller jag år idag, därav överaskningen.... Så idag blir det fika, tårta och parmiddag... kanske lite vin oxå för att fira lr vad säger ni?

nej, dags att garnera tårtan! =)