Sista februari

Har hakat upp mig på en grej och kan inte riktigt släppa det. Önskar jag bara kunde glömma det men skallen verkar vilja annat. Jag är alldeles för bra på komplicerat. Varför är det förbjudna alltid roligast och det som frestar mest?? Måste skärpa till mig så att jag inte ger efter för frestelsen, men ibland är det fasen svårt. ...inser hur lätt jag faktiskt skulle vika mig med lite uppmuntran, vilket är lite skrämmande. Skärpning nu Nilsson! Samtalet med underbara Lotta imorse gjorde ju inte saken bättre heller, snarare tvärtom, blev bara sugen på att ge efter för frestelsen! Fasen Lotta du ska ju se till att jag håller mig ifrån dumheter, inte peppa mig att göra dem! ;)

 

Har haft nära å kära behov ett bra tag nu.. det lättade avsevärt när syster va här och hälsade på men nu gör den sig påmind igen. Tur att sötaste Anna-Linda kommer hit på ons och stannar veckan ut så jag får en välbehövlig dos av någon som verkligen känner mig! Kan behöva ett sådant perspektiv just nu! Gjorde till och med en låtlista på spotify idag med hemlängtan-låtar.. bara massa låtar med home i sig.Saknar mor, far, syster och bror oxå! Måste åka hem å hälsa på föräldrarna och sen till Stockholm för syster och bror inom kort! Vet dock inte när jag skall hinna det.. :(

 

Har i övrigt haft en riktigt bra dag på jobbet! Grymt skönt att fokusera och stänga ute allt annat och begrava sig i arbete! Lämnade det som jag inte fick till och fokuserade på annat idag vilket resulterade i en mycket produktiv och bra dag! börjar jag dock bli trött i bollen å då flyger tankarna iväg igen.. men nu är det skärpning och ett sista jobb-ryck för dagen innan det är dags att packa ihop och förbereda sig på långpromis, ett pass i gymmet och ett zumba-pass! :)

 

Btw..är det inte helt galet att februari är slut redan?! Våren närmar sig med stormsteg! :)

________________________________________

Playing with fire


Somliga har det bra...

Hemma från ännu en fantastiskt trevlig söndagsmiddag med boysen. Denna vecka var det inte två utan tre snygga grabbar som lagade middag till mig! Jag är sannerligen lyckligt lottad...somliga har det bra! ;)

Helgen har i övrigt bestått av skidåkning, vindrickande med Marie och en massa skaka rumpa! :)

Har i veckan blivit lite besatt av Carolina Wallin Pérez version av Kents härliga platta Pärlor och Svin. Tjejen har sannerligen en fantastisk röst och gör riktigt bra tolkningar av låtarna. Ruskig mys-musik som gör en kramsugen...  
_______________________________________________________
Och du är som jag, när du dansar. Har aldrig träffat nån som du

Gött!

Grymt bra benpass igår! Spydde av utmattning efter halva passet, sen var de bara på´t igen! Orden "Smärta är skönt" började ringa i mina öron och gav mig lite extra energi! Kändes nästan som på den gamla goda tiden när jag lirade fotboll och hade mina målvaktstränare Yvonne och Åke som skrek på mig!! :) Känns i benen idag vill jag lova! Gött! Mer sån träning! :)

Drömde i natt att jag var på utflykt i fjällen... skidåkning, vandring, utflykt, brasa, grilla, tälta?!, pimpla etc. etc....åhh så mysigt det skulle vara! Är ruskigt laddad för en sådan trip, speciellt nu när det finns några som faktiskt verkar laddade på att haka på....om det inte ändrats det vill säga! Kanske dags att planera på allvar så det blir av! :)

___________________________________________________
Siktar mot toppen så långt jag kan nå

Galenskap!

Jag har själv aldrig (inte än iaf) känt mig bekväm med att gå hand i hand med någon. Varför har jag ingen aning om, kanske för att det inte känns naturligt eller för att sällskapet helt enkelt varit fel. Har ändå accepterat att andra absolut måste göra detta och kan till och med ibland tycka det ser lite gulligt ut med par som traskar runt hand i hand eller med armen om varandra... MEN att cykla hand i hand?!?! Någon ordning får det ändå lov att vara! Dels tog paret upp hela cykelvägen och gjorde det omöjligt att cykla om och dels känns ju risken för att de ska vurpa ganska stor (tjejen såg inte ut att ha världens bästa balans med bara en hand på styret i det hala vinterunderlaget). Jag förstår inte riktigt grejen! Är ni rädd att tappa bort varandra om ni inte håller i varandra 24-7?? Ren och skär galenskap kallar jag det! 

Nej, åter till att skutta runt till härlig pepp-musik! Gårdagens zumba+ryggpass känns så det är skönt att skaka loss lite inför kvällens benpass! En celsius i magen och lite dans, sen är jag redo! :)
______________________________
Stop where you are and wish
Little things couldn't kill this
Count down from ten
We could be back to go again


Turbulent tillvaro

Dagen har varit turbulent på alla sätt och vis. Vaknade imorse och såg att disken redan var fixad! NICE! Bra start på dagen. Har dock gått lite si så där på jobbet idag... känns lite trögt och som att jag bankar skallen in i väggen igen, men men snart går väggen sönder och jag kommer in i flytet igen! Jag måste bara banka tillräckligt hårt! Vilja och våld helt enketl!:)

Hann efter jobbet med ett pass på skidorna med Chia innan mörkret la sig ordentligt. Trots att det inte riktigt bet för mig idag så var det ruskigt skönt att få tuffa på i spåret och få tänka lite. Har för mycket som snurrar just nu som jag måste få ordning på... bara att ta tag i saken och få saker gjorda, även fast jag helst skulle vilja skjuta på dem..Fiskade efter skidturen upp mina grejer.... skönt att ha det gjort iallafall! En sak att stryka från listan!

Ändå lite roligt med nya, oväntade möten... mer sånt! :)

Nu har jag äntligen landat i soffan efter lite styrketräning och ett pass zumba på IKSU. Galet rolig träningsform det är ändå.. aldrig fel att få skaka rumpa!  :) Har börjat inse att jag måste öka min konditionsträning inför vindelälvsdraget (bara 23 dagar kvar till start.. börjar bli galet nervös!).Dags att lägga in en extra växel med träningen! :)
________________________________________________
so try your best now, baby, try your best to break me



Same, same but different

Helgen med syster har varit guld! Mys med Malin och Saphira i fredags följdes upp av skidåkning, captain morgan, god mat, skaka rumpa, härliga människor och en mycket sen lördagsnatt! Riktigt roligt! Denna dag har med tanke på gårdagen inte varit så händelserik.. trist att syster åkte hem, lägenheten kändes direkt tom. Tur då att boysen kom på middag! :)

Fasen vad det är skönt ändå med människor som verkligen förstår en! Samma skrot och korn kanske man skulle kunna säga. ;)

_________________________________________________________
"it´s in your nature to want to be the one holding the cards"

Confession

Härligt med fredag och ett ännu större plus att syster är här! :)
Gårdagen bestod av föreläsning av VD:n för TV4 följt av afterworkbuffé. Kvällen spenderades i soffan med syster och när det vankades kladdkaka dök Nick upp dessutom! Trevligt värre! :)
Har flyttat ifrån Philip nu och fått eget kontor.. måste införskaffa en matta, nån tavla och lite annat mys tror jag bestämt. Känns lite kalt och kallt här inne just nu...
Fredag eftermiddag på kontoret betyder party-pepp musik på Spotify och ett sista ryck för att bli klar med veckans "to do" lista. Ska skicka in ett abstract till IAREP/SABE innan jag drar mig hemåt.. sen är det bara att vänta och se om det blir en sväng till England i sommar! :)
Sista rycket, sen en härlig helg med syster! :)
_______________________________________________
I've got another confession my friend, I'm no fool

Sistra mi!

Känner mig helt mosig både i kropp och knopp ikväll! Bra fart på jobbet dessa tre dagar (som alltid när professorn är på besök). Trots mycket jobb har jag ändå hunnit med träningen! :) Fick till ett härligt zumba+mage-pass i måndags och igår fick benen pisk! Nacken har dock krånglat lite så idag har det bara blivit långpromenad och lite rehab-träning...

Är galet glad över att min älskade syster kommer på besök imorgon och stannar till söndag! Har längtat efter familjen ett tag nu så ett besök av henne är precis vad jag behöver! Ska bli så härligt att ha henne här! Lär bli lite festligheter och rumpskak i helgen med andra ord! ;)

__________________________________________
I want a perfect moment


14 februari 2011

14 februari år 2011 - dagen då Peter Forsberg lade skridskorna på hyllan. En epok är över. Känns lite konstigt att aldrig få se honom utföra mirakel på isen igen! Hade hoppats på att någon gång få se honom ta ett SM-guld med MoDo... typiskt!

Tankarna hoppar fram och tillbaka... måste skärpa till mig nu, blir alldels för lätt distraherad! Det är en väldigt fin gräns mellan att saker är distraherande och inspirerande...

_____________________________________
and I wonder if I ever cross your mind

Sol

Längesen jag la upp bilder i bloggen så här kommer valda delar av helgen i bilder! :)


Vaknade och fick se att lilla tösen smygit sig upp i sängen när jag sovit och låg och myste vid mina fötter.., hmmm


Självklart har det varit en hel del skidåkning i det härliga vädret! Några söta motionärer klev åt sidan när jag och Chia kom på tredje varvet och ropade å hejjade på oss. Chia fick ny fart under tassarna och vi flög i mål! Härligt med människor som är glada och trevliga! :)


Fick träffa lilla Saphira! Vilken fantastiskt vacker lite bebis! Det blev en promis i solen och en massa mys!


Mor och dotter! Så vackra och underbara båda två!


Bus och mys i det underbara vädret med lilla skruttan!!

Blev utgång igår också. Mycket, mycket trevligt! Fick dock en utskällning av en tjej för att hennes kille stötte på mig och dansade bredvid mig.. försökte förklara för henne att 1: jag har inte gjort något, inte ens rört vid karln, 2: hur skulle jag kunna veta att han hade tjej och 3: borde det inte va han hon är sur på istället för mig?!? Tjejen tittade på mig ett tag och vände sig sedan och gav killen en bitch-slap rakt i ansiktet innan hon vände på klacken och gick. hahahah måste säga att jag är glad att hon insåg vem hon skulle rikta sin ilska på!
_____________________________________________
Open my eyes, yeah, it was only just a dream...

Redan helg igen

Veckan har gått galet fort. Plus och minus, som alla veckor men måste säga att det sannerligen är mest plus. Bäst av allt var samtalet jag fick nu på morgonen.. samma samtal som gjorde mig så nervös och orolig för ett tag sedan fick nu ett slut. Känns som en enorm lättnad att kunna lägga det bakom sig och slippa oroa sig någe mer! Detta skall självfallet firas imorgon!! Ser fram emot en helg av träning, härligt folk och massa rumpskakande!!

Måste även inflika att jag verkligen hoppas allt går bra för Foppa inatt! Blir galet less på alla som skall tycka till om hans försök till att ta sig tillbaka hela tiden. Karln har en vilja av stål och sen är det ju bra blod i de ådrorna så han klarar nog vad som helst! ;)
________________________________________
Life is a mystery


Förbjuden frukt...

Att det som är lite förbjudet alltid ska kännas så oerhört lockande…Vad är det egentligen som gör att vi alltid vill ha det vi inte kan få eller göra det vi verkligen inte får?? Är det någon inre mekanism hos det mänskliga släktet som gör att vi dras till det förbjudna?  

Till exempel: Alltid när jag står bredvid eller bakom en polis (ja iof händer det inte så ofta, men när det väl gör det..) så får jag alltid lust att försöka ta deras pistol.. inser självklart att jag inte kommer lyckas och att det inte kommer va lätt att ta sig ur den situationen.. men ändå! Det kliar alltid i mina fingrar...

Eller när en bil står på tomgångskörning och lusten att hoppa in i bilen för att flytta den till nästa gata får en att se sig om efter eventuella vittnen..

Eller känslan av att bara vilja gasa, köra om och försöka köra ifrån en polisbil!

Kanske är det lite det som är grejen med oss tjejer och bad boys vs good guys också. Hur underbar och fantastisk en good guy ändå är så lockar ändå det där lite farliga eller förbjudna hos en bad boy…

Försöker skaka av mig känslan men kommer på mig själv med att tankarna vandrar tillbaka i samma riktning. Förbjuden frukt är den farligaste och mest förödande frukt det går att sätta tänderna i men ändå är det den som lockar mest! Oavsett vilken situation man står inför blir frågan ändå alltid den samma: stå emot och vara snäll och duktig tjej eller ge efter för det lite förbjudna??

läste av en slump mitt horoskop idag där det står "If you have ever been on a diet, then you know that it´s hard to resist temptation...........What you need to do now to achieve a goal - wheter it´s diet-oriented or not - is to indulge just a little bit. That way you take away some of the power of temptation"... hmmm låter lite som gyllene medelvägen..Kanske funkar?! ;) 

_______________________________________________________
I know I´m playing with fire but I don´t know why


Vinden har vänt...

Har fått 1h massage av duktiga Greta på IKSU! Smärtsamt men grymt härligt på samma gång!

Känns för övrigt som att saker och ting har börjat vända. Tröttheten är som bortblåst och jag känner mig allmänt peppad! :) Tror att denna helg har gjort mig gott! Det har helt enkelt varit för lite skaka rumpa på sista tiden men nu är ordningen återställd! ;)
______________________________________
Just own the night like the 4th of July
'Cause baby you're a firework

Aj

Ibland är det ganska bra att gå i sömnen.. orkade inte diska undan allt efter gårdagens middag innan jag gick och la mig, men när jag kom ut i köket på morgonen var allting diskat! :) Måste dock ha lyckats göra något med min handled i sömnen också.. gör galet ont i den idag.
Nu kickar vi denna arbetsdag... sen blir det massage på IKSU! :)
_____________________________________
Now here I am, but I´m just sleepwalking
Yes here I stand
But I guess I´m just sleeptalking for myself

Rumpskak i bästa sällskap!

Gårdagen var minst sagt underbar! Middag i trevligt sällskap sen cyklade jag och Chia upp till Jens och Anders. Kvällen bjöd på bra musik, underbart sällskap och en massa rumskak på Rex! :)

Kan inte låta bli att tycka att det är helt underbart att promenera på söndag-morgon/förmiddag. Fruktansvärt roligt att möta folk som traskar hemåt i klassisk walk-of-shame. :) Denna morgon bjöd även på strålande sol.

Ikväll står i vanlig ordning middag med boysen på schemat. Underbara söndags-traditionen! :) Denna gång är det dock jag som skall laga maten... kanske dags att börja fundera på vad jag skall laga... :)  

_____________________________________________
and I'm crazy, but you like it!


Lycka

Är så otroligt glad och lycklig! Idag fick Malin och André en liten tös! Ser så fram emot att träffa henne! :)

____________________________________
Livets mirakel

Friday!

Har galet mycket mer energi idag! Tänk att det enda som behövs är lite träning följt av en promis med underbara Malin! Blir alltid på bra humör när jag träffar Malin! På söndag är det dagen-d och jag hoppas verkligen att den lilla krabaten vill titta ut snart. Längtar efter pyret! :)
Tänk att några människor kan få en att må bra och bli full av energi bara genom att vara! Är så tacksam att jag har sådana människor i mitt liv!
Började i och för sig denna dag med att svära åt en kvinna med sin hund. Har träffat på det ekipaget tre gånger nu och hennes hund har gjort utfall alla gånger. Tidigare har jag inte sagt något utan bara cyklat vidare men denna gång kunde jag inte hålla mig. Jag hatar verkligen flexikoppel i vissa människors händer! Hur svårt ska det va? om man har en hund som gör utfall mot andra hundar så kan det va en bra idé att fiska in hunden till sidan när det kommer någon och cyklar med sin hund istället för att stå 3meter ifrån hunden med slak lina och titta på när hunden burrar upp sig och sedan går till attack. MORR! Råkade visst skrika "men för i h-vete, håll reda på hunden!".. får hoppas kvinnan tänker sig för nästa gång och plockar in hunden!
nej, nu skall jag inte fortsätta elda upp mig över sådana tråkigheter och istället fokusera på jobb och det faktum att helgen knackar på dörren! :)
________________________________________________
Always expect the unexpected

Take me away

Vill bara komma bort just nu! Vart som helst och göra vad som helst, bara jag får ett avbrott från allt!! Med undantag från gymmet och på skidorna så känner jag mig konstant trött... kan behöva lite omväxling, men det får vänta ett tag.....

________________________________
closer to the edge

1 februari

Känner mig helt matt och slut just nu.. har kännt så ett tag och jag förstår verkligen inte varför det inte går över. På träning går det hur bra som helst, men sen är jag död. Kanske har kroppen tagit lite stryk av allt svimmande och alla vurpor den senaste tiden.. benpasset idag gick även det galet bra och jag hann även med en härlig långpromis med Chia... men nu är energin helt slut! Det som finns så mycket jag hade tänkt och vill göra just nu... gillar inte när kroppen säger ifrån och vill vila.

well, om jag lyckas ta mig i säng tidigt ikväll kanske energin är åter imorgon! Dock brukar jag ju aldrig lyckas med det... men försöka duger alltid! ;)

Kan inte förstå att det redan är februari! Tiden fullkomligt flyger fram... vart sitter nödbromsen????

_________________________________________________________
You cannot run away from weakness; you must fight it out or perish.
And if that be so, why not now, and where you stand?