Nödstop?!

Finaste vännen min ringde igår och berättade att hon hittat brev vi skickat till varandra när jag bodde i Österrike... så oerhört roligt och rackarns vilka minnen som väller fram nu så här efteråt! :) Är så glad för att jag har dig gummsan!  "du och jag mot världen" :)
 
 Mycket tankar som snurrar nu.. försöker få ordning på en ny datainsamling samtidigt som undervisningen skall preppas och tankar på våren börjar gro ordentligt... önskar jag kunde trycka på nödstop och bara stanna här och nu ett tag! 
_____________________________________________________
Just don't fall recklessly, headlessly in love with me
Cause it's gonna be 
All heartbreak blissfully painful and insanity

 
 
 
 
 
 
 

En helg i skogen!

Planen i fredags var utgång men på något vis sprang tiden iväg och de sista av mina härliga kollegor lämnade min lägenhet vid 4:30. Höll för övrigt på att få en hjärtattack när en kollega skulle skämta lite... skrek som en liten flicka när han dök upp i mörkret.. när jag hörde hans röst föll jag ihop som en trasdocka på golvet och skrattade hysteriskt.. hualien. Tog ett tag innan jag blev människa igen kan jag lova!! 
 
Planen för gårdagen var även det utgång men efter lite tacobuffé med finaste Lotta lät film mer lockande. Eftersom vi var för trötta för att invänta bion fiskade vi med oss en film och begav oss hem till henne. Riktigt skönt att bara ta det lugnt i soffan, ännu bättre att vakna tidigt denna morgon, pigg och utvilad! :)
Cykla, plocka blåbär, cykla, mer blåbär etc. etc.. Lovely!!! 
Inte bara jag som trivs ypperligt i skogen, men tydligen efter ett antal timmar blev visst lill-tösen trötter :)
 
Jägarna verkar redo för jakten... Gillar kreativiteten på denna! :)
Igår fick vi med oss en massa blåbär hem från skogen och idag blåbär och en hög med kantareller! Mjums! 
___________________________________________
I know you want to stay in bed
But it's light outside

Hela havet stormar

Mysig lunch med stor del av doktorand-gänget idag. Grymt kul att så många kunde släppa allt och dyka förbi för att "fira in" vårt nyaste tillskott + vår besökare. Jag gillar verkligen mina kollegor! <3
 
Efter massagen på eftermiddagen snurrade världen ännu mer och allting bara svartnade.. såg nog lite full ut när jag gick i korridoren med ena handen mot väggen för att se till att jag inte skulle svimma. Squash och öl fick därför stå tillbaka för en myskväll hemma i soffan med hjärtat. Nog för att det är skönt att bara ta det lugnt en kväll men jag avskyr verkligen att "tvingas" avstå från saker och ting på grund av smärtan. Jag vill verkligen inte att nacken skall kontrollera och styra mig... 
_____________________________________________
I am the wilderness locked in a cage


Tid för förändring

Full fart sen vi kom hem från Piteå. Dagar fulla av möten och planering inför terminsstart och kvällar fyllda av aktiviteter och bus. Blev lite festligheter i helgen... Först i fredags med ett gäng galna nationalekonomer. Riktigt skönt gäng måste jag säga :) Lördagen spenderade vi i solen på bölesholmarna och sedan blev det en hel del dans på krogen. Det var en sån där kväll när oerhört många jag känner men inte sett på ett tag, var ute. Sjukt kul! :) Måste nog börja lugna ner tempot på helgerna nu när terminen snart drar igång.. 
 
När jag var i Sydney hos H & M hade de en fantastiskt fin skylt/tavla som jag blev helt förälskad i.. igår helt plötsligt "ramlade" jag över en sådan (eller iaf liknande) på nätet och klickade så klart hem den! Längtar tills den kommer!! Det får vara startskottet på projektet att få till lägenheten så som min stil egentligen är... Dags att börja ta tag i saken. Det är fasen tid för förändring! 
___________________________________________________________
It´s time for changes in our lives 
 
 

Besök följt av kickoff

Tre planeringsdagar/kickoff på Piteå Havsbad med jobbet är nu avklarade. Bra diskussioner, god mat, fin miljö och härliga kollegor kan sammanfatta dagarna. Blev så klart en del festligheter så sömnkontot är minst sagt på minus. Ändå sitter jag vaken, fast i Criminal Minds.. Jag som skulle hämta tvätten som hängt på tork i källaren..hmm tror jag låter den hänga tills imorgon! 
 
I helgen va min finaste vän Anna-Linda på besök. Klappgröt, promenader, beach-finalerna, festligheter, hallonplock å en massa mys. Känns tomt här hemma nu. :( 
Självklart startade vi helgen med klappgröt! :) 
Jag, Maira och Anna-Linda på Allstars
Söndagen startade med promis och sen en perfekt fluffig klappgröt! (lånade bilden från gummans blogg :)
Precis utanför min port finns det hallon..Vet inte vem som var gladast över detta.. Vi eller Chia.. :) Hallonen blev till en fantastiskt god Hallon-vitchoklad paj.. 
______________________________________________
She owns the night! 

Tung men väntad förlust

Träningsvärken i mina ben är inte att leka med.. det gör så där ont så att det är svårt att sätta sig ner och när jag suttit ner ett tag så tar jag mig knappt upp. Varje steg känns i hela benen. Love it! Ser fram emot nästa benpass! :) 
 
Gårdagen på Rex va helt underbar. Middag och margaritas med Marie här hemma först och sedan blev det en hel del surr med trevligt folk och så klart dansande!!
 
Spelade i eftermiddag squash med dr MJ och rackarns så mycket stryk jag fick! Det är jag verkligen inte van vid och det är sannerligen ett helt annat spel.. tydligen har jag sjukt dålig teknik ändå. Håller i racketen helt fel och får därför inte riktigt rena träffar på bollen. Känns lite skumt att spela genom att hålla rätt men ska nog få till det med lite träning. Fick lite andra tips och trix också så nu är det bara nöta. :)
.
.
.
.
.
 
Det är konstigt hur tankarna hoppar ibland.. en låt som dök upp på min spotify-radio kastade mig tillbaka.. sorg, tårar och en oehörd saknad väller fram. Jag tänder ett ljus och minns.... för evigt saknad! 
_____________________________________________________
In the arms of the angels 

Glad

Oj vilken härlig dag detta är!! Fick till ett sjukt bra benpass imorse och sen har det rullat på riktigt bra på jobbet! Var lite orolig för nacken igår då jag var tvungen att avbryta chinsen pga smärtan. Nog för att jag kunde köra de andra övningarna men det kändes inte så bra i nacken ändå hela passet. Trodde nästan att jag skulle va helt död idag men på vis kändes det grymt bra imorse. Kanske va folkets bio igår som gjorde susen! :)
 
Nej dags att packa ihop snart för att fixa massa ärenden innan kvällen kan dra igång... 
_________________________________________________
It´s a good day to be alive

She owns the night

 
Trots en sen natt ute på dansgolvet vaknade jag (som vanligt) tidigt imorse. Ovanligt nog var det dock en hel del folk ute och promenerade, jag som annars älskar de där tidiga promenaderna/cykelturerna när det bara är jag, Chia och tystnaden... Efter lite jobb fick jag oväntat besök vilket ledde till en massa kaffe och surrande i flera timmar. Mycket trevligt måste jag säga och det blåste bort tröttheten från gårdagens festligheter direkt!
 
Har i övrigt en sådan där dag när jag både längtar framåt och tillbaka... tillbaka till härliga minnen som jag önskar jag fick uppleva igen. Tillbaka till tillfällen då livet kändes så där extra enkelt och perfekt. Längtar samtidigt framåt med nyfikenhet. Hur kommer mitt liv att se ut om två år då jag (förhoppningsvis) fått min doktorstitel. Vad är då nästa äventyr? Framåt om 10 år och vart jag då står och hur mitt liv då ser ut. Well, kanske bäst att komma tillbaka och landa i nuet...
________________________________________________
But when the lights go down and she's out on the floor,
The freak comes out and she loses control.


Run away

Måndag bjöd först på en bra dag på kontoret följt av ett härligt pass på IKSU. På kvällen körde jag dessutom gympa i vänortsparken. Blev dock övergiven av gänget pga att vädret inte var det bästa så fick klara mig på egen hand. Bästa var ändå att Gainomax var där efteråt så vi fick en hög proteinbars med smak av blåbär. Mums! Jag som inte brukar gilla bars för att det oftast känns som att jag tuggar i evigheter men att de är svåra att få ner. Lite väl mastiga så att säga, men den här var riktigt god faktiskt! Fick till slut med mig en hel låda hem. :) 
 
I tisdags kickade jag igång dagen med ett benpass och jobb innan datorn övergavs till förmån för en eftermiddag på Bettnes och en kväll på Rex i bästa sällskap. Denna dag har påbörjats på kontoret, fortsatt i blåbärsskogen, fortsatt med ett pass på IKSU och sen en död Elin i soffan. Min hals är kanske inte den bästa just nu så jag kraxar och hostar för fullt.Skönt iallafall att kunna köra lite gym ändå men vill ju ut och springa, spela squash och få upp pulsen lite mer juh! Får hoppas att lite hostmedicin gör att jag får sova bättre i natt och att den skärper till sig så jag kan köra på för fullt igen!
 
Känner just nu att min motivation är si så där vad gäller vissa saker. Måste rycka upp mig och bara få det gjort så jag slipper ha det över mig någe mer! Just do it så att säga.. får bli mitt ledmotiv imorgon! 
________________________________________________
'Show me how you do it
And I promise you, I promise that
I'll run away with you