Can you handle this??

Ibland är det oerhört lätt att ha åsikter om saker och ting, trots att man egentligen saknar grund och viktig information i frågan. Självklart har vi människor alltid åsikter och tankar kring saker som sker, men huruvida vi yppar dem högt trots avsaknaden av hela bilden är ett val vi själva tar. Ibland kan det vara farligt att lägga sig i saker och ting, då detta kan leda till att hela bilden yppas och därmed kastar omkull allt. Jag anser dock att om en person skall yppa sina åsikter så kan personen i fråga i alla fall ha modet att stå för det hela istället för att gömma sig under falska namn och anonymitet!

På något vis verkar personer som tror sig vara anonyma kasta ur sig både ord och handlingar i tron om att anonymiteten skyddar dem. Detta ser vi exempel på när folkmassor kastar sten på polisen, huliganer som slåss på fotbollsmatcher, kommentarer på nätet till artiklar, bloggar osv. Att ”våga” skriva och göra mer gömd bakom anonymitet är för mig ren och skär feghet. Jag tycker att människor skall sluta vara fega och istället för att gömma sig stå upp för sina handlingar och ord. Men framför allt tycker jag att människor inte skall lägga sig i saker de inte förstår eller har all information kring, speciellt inte om de inte är beredda på den sanning som ligger till grund till allt!

Ett mynt har alltid två sidor och den blanka, välpolerade ena sidan kan gömma en smutsig och hemsk baksida… en fråga att ställa sig är om man verkligen är beredd på att vända på myntet för att möta den dolda baksidan?!?
_________________________________________
Can you handle the truth??


Home sweet home

Det var helt underbart att träffa sötrumpan min igen. Mycket kärt återseende! Skönt oxå att hon verkar haft det alldeles fantastiskt bra med mor och far. Inte konstigt när hon fått vara i stugan, spelat fotboll och myst med släkten i 2 veckor.

Nu är vi iallafall, efter 2 veckor på vift, hemma igen! Har haft det alldeles underbart men det är ändå galet skönt att vara hemma igen!! Mötte upp gull-Lotta på IKSU för att pina kroppen lite.. Följde upp med en härlig löptur med Chia i det underbara vädret! :)



Chia sover i famnen på mor och far :)
__________________________________________
Borta bra men hemma bäst


Saknad

Efter nästan två veckor på resande fot börjar jag sannerligen längta hem till min egen lägenhet, min egen säng och IKSU! ;) Men framför allt längtar jag efter mitt lilla hjärta, min lilla skrutt! Har aldrig varit borta från henne så här länge tidigare juh så det kommer sannerligen bli ett kärt återseende ikväll!


Mitt hjärta!


Mys-skruttan! :)
_____________________________________
Staring at the road, standing in the blow
Carrying my load 'cause I know I'm gonna go my way


Midsommar på Lundsberg 2.0

Midsommar har sannerligen varit helt underbar! Fredagen började med tjej-roadtrip mot de värmländska skogarna! Väl på plats började aktiviterna att hagla direkt. Lagtävlingar, middagar, fest och roligheter med 49 andra galningar! Lovely!  :)


Peter och Johanna njuter av att vara på plats!


Jag och syster redo för midsommarbuffé!


Midsommarbuffé!


Mina trevliga bordsherrar; Bohm och Lars

Söta Joppe och jag börjar se rätt glada ut ;)


Jag och Sebbe

Syster, Erik och Märtis

Bra fart på dansgolvet!



Lördagsaktiviteter


Lunch: Grillad hamburgare

My girls!


Brudarna!

Alla uppklädda och läckra!

Cosmopolitan! :)

Några i det vinnande laget



Mina söta lagkamrater Camilla och Jill


Mera dans! :)

Mr toastmaster


Söndagen spenderades på bryggan innan bilen styrde mot Stockholm igen!

Tack alla gamla och nya vänner för en helt magisk helg!!! Jag längtar redan till Lundsberg 3.0 :)
____________________________________


NRWC

Gårdagen bestod av jobb, Bodycombat pass med syster på SATS följt av middag med bror och hans underbara Mia! Riktigt härligt!

Väl hemma på kvällen fick jag ännu en glad nyhet då jag kollade in mailen! Mitt andra inskickade abstract har oxå blivit accepterad. Denna gång bär kosan till Göteborg i November för den nordiska forskarkonferensen om detaljhandel! Kommer bli galet bra! :)

_________________________________
Dancing the whole way home!

Porto

En liten resume i bilder och text över underbara Porto!

Torsdagen: landade rätt sent och åkte direkt till registreringen där det vankades snittar och vad än du ville dricka. Därefter blev det middag vid vattnet med grabbarna från Uppsala.

Fredag: Konferens, mat (dessert buffén va inte att leka med), mingel, dryck och intressanta föredrag. Kvällen bestod av rundvandring på Taylors (port-vin tillverkare) med fantastisk vy över staden. Mingel med mycket trevliga och intressanta människor och en sen hemfärd.


Taylors vinkällare


Sofia och Philip vid Taylors


Svensk-gänget under galamiddagen!

Lördag: Konferens, mera mat, mingel och föredrag. Höll min presentation också vilket gick galant! Kvällen spenderades med båttur följt av middag på stranden och utgång på ett lokalt disco. Mycket trevligt. Kom dock hem först kl 7 på morgonen!


Båttur


Båttur

Solnedgång vid stranden under middagen

Söndag: Sightseeing med Sofia och Philip, port-vins provining och middag framför brasilien matchen.

En spårvagn (varsågod Dappe)


Philip beundrar utsikten


Lite smått brant åt alla håll och kanter.

Måndag: Sightseeing med Philip, Portugal matchen och hemfärd.

Porto hamnen


Världens vackraste bokaffär!


Kom hem till syster och Johanna i natt vid 01-tiden efter en helt fantastiskt härlig långhelg i Porto, Portugal! Konferensen var galet bra! Vet inte riktigt hur jag lyckas men på något vis har jag fått enormt viktiga och bra kontakter som tagit mig under deras vingars beskydd!! De kontakter jag skapat under denna resa kan komma att vara helt ovärderliga! Får bara hoppas att allt verkligen blir av! Staterna here I come! ;)
________________________________
If you can dream it, you can do it!


Nära nu.....

Med Tommy och Agneta på besök har tempot som vanligt varit galet högt i veckan! Hann knappt hem för att hänga av mig kavajen och byta ut pumpsen mot mer agilityvänliga skor i måndags. : ) Måndagen följdes upp av middag och Streetdance 3D på bio. Helt enormt vad jag saknar dansen! Är ruskigt sugen på att gå någon rolig kurs men frågan är ju hur och när jag skall ha tid med det.. hinner ju inte ens med allt annat jag vill göra just nu! Life is good! :) Jobbigt bara då jag på något vis av någon anledning ibland får dåligt samvete för det jag inte hinner....

Nu är det verkligen sista rycket innan Portugal!! Ikväll styr bilen hem till mor och far och imorgon lyfter planet mot sydligare breddgrader! Är verkligen galet taggad men samtidigt lite nervös inför konferensen eftersom jag fortfarande inte hunnit slänga ihop min presentation! Men det fixar jag ikväll eller imorgon under resans gång! Avrapporteringen börjar iaf arta sig så efter midsommar kan jag nog, förhoppningsvis, äntligen ta det lite lugnare! Men egentligen, vem försöker jag lura?! Jag klarar inte av att ta det lugnt! hahaha.

Ska i alla fall bli galet härligt att komma bort från allt ett tag! Verkligen välbehövligt! Får hoppas det finns lite tid över till att sola och se sig omkring i Porto också så jag inte sitter instängd på konferensen hela dagarna!

________________________________________________________________
If I have to, I can do anything!!
I am strong, 
I am invinsible,
I am woman!


Vila i frid lilla ängel!

Det är en stor sorg och det går verkligen inte att sätta ord på det. Det är overkligt, hemskt och orättvist hur någon kan ryckas så tidigt! Skickar mina tankar och en massa kärlek till min älskade Emma och hennes familj! Lilla Calle trots att du inte var hos oss så länge lämnade du stora avtryck, vila i frid lilla ängel!! 

                                                  

Är lite trötter idag efter gårdagens mycket trevliga middag med fantastiskt härliga människor!! Vet inte riktigt vart tiden tog vägen men vips var klockan fem på morgonen! Galet! :) Torsdagen bjöd på laserdome, tacobuffé och vin med ett gäng doktorand-kollegor. Ruskigt kul! Har idag haft en härlig lunchdejt med O och en mysig filmkväll med underbara Malin. The ugly truth var riktigt rolig så jag rekommenderar den varmt! :)

Nu följer några hektiska dagar innan det är dags att bege sig till Portugal! Ska bli riktigt kul och intressant!

Kan inte riktigt släppa det... det har som fastnat som ett litet frö som väntar på att få börja gro. Vissa saker och vissa människor lämnar stora avtryck även fast de inte vet om det! eller så kanske de vet det.. hmz..  då är frågan huruvida de vill lämna avtryck eller om det är en omedveten talang..

_______________________________
Cause it´s all in my head

 

 

 


Free?!

Gillar denna bild enormt mycket. Så sant, så trakiskt, så klockrent!



________________________________
And I´m free, Free fallin´, fallin´?


Fokus

Fascineras över att det går att vara ruskigt produktiv och beta av en mängd saker från ”the list of things to do” men att listan trots detta ändå alltid tycks bli längre.. galet!

Gårdagen var riktigt härlig. Började dagen med en liten löprunda med Chia, droppade henne på dagis och begav mig till gymmet med Lotta. Fick därefter klart en del jobbgrejer, planerade färdigt inför torsdag och läste en hel del intressanta artiklar + en galet rolig kuriosa skrivelse! ;) Kvällen spenderades på IKSU med Cykel55 följt av Bodycombat. Älskar verkligen BC passen!

Fick höra av en härlig kollega nu på morgonen att en av mina bästa egenskaper är att jag inte tar skit utan istället lyckas rikta min koncentration och energi mot annat! Har inte riktigt tänkt på det innan men det stämmer nog ganska bra. Jag har ju trots allt varit med om en hel del skit det senaste året men ändå lyckats vara ruskigt produktiv på jobbet, börjat träna mer än någonsin både mig själv och hunden samt att jag alltid har tid för mina underbara vänner. Jag är fast besluten över att inte låta en massa elände påverka mig i mitt arbete, min träning eller mitt övriga privatliv! Jag tror jag har förmågan att blockera vissa tankar och viss negativitet som försöker trycka ner mig och istället fokusera än mer på någonting annat, någonting roligt som ger mig något positivt tillbaka! 

Nu är det fullt fokus på att få ihop mina rapporter inför deadline+försöka få ihop presentationen till konferensen i Portugal...
___________________________________________
Some are scared to fly so high
Well this is how we have to try
Have no envy and no fear


Härliga måndag!

Blev idag klar med ett abstract till en konferens så nu är det inskickat och klart! Skönt! Tog ikväll en härlig promis med Lotta och hundarna följt av träning på ön! Agility och platsliggning blev det. Är ändå imponerad över att alla hundarna låg helt stilla under platsliggningen trots att Lotta och Kiwa agerade störning. Är speciellt impad över att Chia låg stilla eftersom vi inte tränat det på väldigt, väldigt länge! Duktig kicka! Hon skötte sig galant på agilitybanan oxå förrutom vid a-hindret som var ut mot skogen. Måste ha varit något som luktade väldigt gott där inne för hon tog ett litet segervarv ut i skogen båda gångerna vi körde a-hindret åt det hållet. Skumt! Men jag får glädjas åt att hon låg stilla och att hon tar slalom med en jäkla fart nu + att hon svänger snabbare och smidigare runt hindren nu! :)



Härligt grönt och vackert på promisen!



Full fart över hindren! Så fort att matte inte hinner fota :)

______________________________________________________________________________
If I have to, I can do anything!! I am strong,  I am invinsible, I am woman!

All denna negativitet...

Blir galen av all denna negativitet som finns. Mitt ack så strålande måndags humör fick sig en törn för ett litet tag sen. Förstår verkligen inte varför människor skall vara så oerhört negativa till precis allting! Spelar ingen roll hur mycket jag försöker knussla, vrida och vända, böja och bända för att få ihop det så att alla blir nöjda… får ändå bara negativitet tillbaka! Varför har vissa så svårt att se det roliga i saker och ting? Ibland handlar det inte heller om sitt eget bästa och vad jag, jag. jag själv som individ vill utan vad som är bäst för någon/några andra. Att sedan ha en taskig attityd gentemot någon som försöker få ihop allt till det bästa känns oerhört onödigt och tråkigt!

Nej, nu ska jag försöka kicka tillbaka min glada och positiva måndags känsla! Fick pris för stegtävlingen idag.. presentkort på Bokia. Några tips på vad jag bör införskaffa?

Bara 9 dagar till Portugal följt av midsommars firande!!! Whiii!

____________________________________________
I need to be bold, need to jump in the cold water


Vad är väl en bal på slottet....

.. och alldeles, alldeles underbar! :) Riktigt trevlig kväll igår! Stort tack till alla inblandade som gjort diplomeringsbalen till vad den blev! Handelshögskolan kommer kännas lite tom nästa termin utan en del av de profiler som nu lämnar oss... tur det finns en hel del kvar som nu kan axla ansvaret! ;)

Förstår inte hur det kan komma sig att helt underbara människor ibland blir galet osäkra. Vill bara ta tag i människorna, skaka om dem och pränta in i skallen på dem hur härliga de är och att allting kommer att lösa sig till det bästa! Är det något jag vet så är det att motgång gör en starkare och att smärta härdar!

Idag är det tvätt, städning, träning och långa härliga promenader som står på schemat. Solen strålar in genom fönstret och lockar en ut, bara att lyda! ;)

________________________________
Last one standing

Precis som Sherlock

Kan inte förstå hur snabbt tiden går, det är fasen redan fredag igen! Får hoppas vädret håller i sig så jag får massor med sol hela helgen. Imorgon står ett härligt benpass följt av Diplomeringsbal för våra studenter på agendan! Ska bli riktigt trevligt! Synd bara att jag missar en mysig och rolig grillning ute på Umedalen… men det kommer säkerligen fler tillfällen!

Leker Sherlock Holmes på jobbet idag och försöker klura ut huruvida jag omkodade bara ena tabellen eller om jag gjorde lika i de andra. Det är tidsödande och frustrerande men samtidigt väldigt spännande. Kan analyserna helt plötsligt bli annorlunda??!

Ser fram emot att hämta vovven och bege mig ut på en liten löprunda i solen! Ska bli grymt skönt!

______________________________________
Always expect the unexpected


SATC2

Efter en riktigt härlig sovmorgon igår tog jag jobbgrejer och Chia med mig till parken för lite läsning i solen! Känns som att det var precis vad jag behövde! Tror dessutom att en av mina artiklar faktiskt börjar bli färdig!

 

Mötte senare upp tjejerna på ön för lite hundträning. Chia blev som tokig när hon såg vart vi var på väg och när hon insåg att vi äntligen skulle bege oss ut på agilitybanan igen! Hon är verkligen galet duktig! Alla hinder satt fortfarande som en smäck men hon blev trött väldigt fort! Måste åka ut och hoppa lite mer inom kort! Vi följde upp träningen med att se SATC2. Riktigt rolig film, precis som SATC alltid är!

 

Nu är det bara ett par intensiva veckor kvar innan konferensen i Portugal. Ska bli riktigt kul. Fick schemat för konferensen och jag presenterar sista dagen sist av alla i mitt track. Känns ganska bra ändå, då hinner jag ju se hur det faktiskt går till men samtidigt känns det lite tungt att behöva vänta så länge! Efter Portugal är det ju midsommar som även detta år spenderas i Värmland! Mys! Är riktigt taggad och det verkar alla andra vara också! Roadtrip med brudarna, fotboll, fest, massa härligt folk, bastu, bad, midsommar, havskajak, god mat och god dryck. Helt klart upplagt för succé!

______________________________________________________
if I have to ... I can do anything!
I am strong (strong) I am invincible (invincible)
I am woman

Sommar!

Första sommardagen är här och vädret är alldeles strålande. Ibland är det inte roligt med kontorsjobb! Fick i alla fall känna lite på solen när jag skuttade över till sjukan för lite lunch med älskade Emma!

Stegtävlingen på jobbet är avslutad och segrande lag blev ju självklart mitt lag! Jag lyckades gå mer än alla andra och till och med mer än vad mina två lagkamrater gjorde tillsammans! Härligt!! Nej, jag är inte alls tävlingsinriktad! Hahaha På måndag blir det i alla fall lunch och prisutdelning!

Fick till ett riktigt bra träningspass med Lottis på IKSU följt av en liten löptur med Chia! Riktigt härligt men nu är kroppen lite slut!

___________________________________________
Dancing the whole way home