Pedal through the floor

Jag slutar aldrig förvånas och imponeras över hur pampigt de alltid lyckas göra saker och ting här. I måndags var det graduation här. Alla studenterna på hela Universitetet gick i gemensamt tåg (med band som spelade och sjöng) genom hela universitetsområdet och in i universitets stadion. Inne i stadion blev det sedan tal, musik och framträdanden. Även vice presidenten höll ett tal. Riktigt coolt. 
 
 
Stadion en annan dag.. men ni kan ju tänka er planen fylld med en schen och studenter samt läktarna fulla av familj och vänner.. pampigt! 
 
Har varit riktigt produktiv denna vecka. Ett manus inskickat i slutet av förra veckan, mitt sidprojektmanus resubmittat idag och ett tredje manus inskickat idag! Så ska det se ut! Nu kör vi!  
 
Saknar mitt hjärta! Enda positiva med att min tid här i Philadelphia snart är slut är att jag äntligen får träffa hjärtat igen! <3 När jag låg och solade i parken i söndags var en kille där och kastade frisbee med sin bruna dobbis. Fick vara med å leka lite och måste säga att det är rätt roligt att se vissa egenskaper som verkligen är ras-förknippade. Gjorde ärligt talat riktigt ont i hjärtat av saknad. 
_____________________________________________
Give me a "HELL" give me a "YEAH"
Stand up right now
 
Get ready to go
She aint movin' slow
She's takin' control
Pushin' the pedal through the floor

Sol, sol, sol!

Ännu en helg har nått sitt slut och nu är det endast en helg kvar innan jag måste sätta mig på flyget hem. :( 
 
Har utforskat staden lite mer i helgen tack vare min fina hyr-cykel. Lite spännande att se hur gata för gata kan vara så olika. Kan kännas väldigt ghetto för att nästa gata vara stora och fina hus. Även lite roligt att jag bor i en stor stad men ändå lyckas hitta så mycket fina parker och trädgårdar att besöka! Lant-lollan strikes again! ;) 
 
Kontraster gatorna efter varandra.. 
 
Efter en liten cykeltur hamnade jag i Bartrams Garden. USA´s äldsta botaniska trädgård. 
Vy över Philly från Bartrams
 
Cykelturen förde mig vidare till Cobbs Creek 
 
Fairmont Park
Cyklade runt och följde Schuykill river mot stan..Visade sig att det pågick en rodd-tävling. Galet mycket folk och massor med båtar både i vattnet och på land. 
 
Denna dag spenderades med en tur i Japanska trädgården samt picknick och solande (i bikini!!!) i Fairmont Park. 
_____________________________________________
It´s a lovely day! 

Philly, vackra Philly!

Tiden flyger alldeles för snabbt här... om två veckor måste jag sätta mig på flyget hemåt. Vill verkligen, verkligen inte åka hem! Enda som känns positivt med hemresan är att jag får träffa hjärtat mitt som jag saknar så otroligt mycket!!
 
Många intressanta seminarium sen sist.. Gillar våra pre-seminarium träffar med doktoranderna... Innan de skall presentera något för hela avdelningen så träffas doktoranderna och lyssnar på presentationen, ställer frågor och diskuterar vad som bör tas upp, är oklart och hur presentationen kan förbättras. Riktigt kul att se skillnaden sen på det "riktiga" seminariet. Tror på detta system! Självklart är det lättare här där de är så många inom samma ämne, men ändå! Tror ändå att vi doktorander hemma i Umeå kan hjälpa varandra mycket mer än vad vi gör idag! 
 
Har hyrt cykel nu som jag får behålla resten av tiden här. Tog en låång cykeltur i lördags i härliga +20 och strålande sol! Cyklade till Manayunk och sedan andra sidan Schuykill river och genom Farimont park. 
Faktiskt svensken Carl Milles som gjort dessa skulpturer. :) 
 
Så vackert och fridfullt längs Schuylkill river 
 
Manayunk! 
 
Stannade till och slog mig ner i gräset för att kika på lite rugby. Dröjde inte länge förrän detta rugby lag tog hand om mig.. Tydligen var jag lite röd på axlarna så jag fick starkare solskyddsfaktor än den jag hade på och med mig och en genomgång av reglerna. Hade verkligen hur kul som helst! Vilket härligt gäng alltså! :) 
 
Vackra Philly! 
Schuykill River söndag eftermiddag. Tog mig ner på stan för att kika på en kollega här som skulle springa Blur cross broad street run (10miles). Fick dock aldrig syn på honom vilket iof kan bero på att det var närmare 40 000 människor som sprang!! Ändå lite mysigt att stå och titta på. Stod precis bredvid en grupp som sjöng lite gospel och en tjej som höll upp en skylt med "There´s margaritas at the finish line"! :) 
_______________________________________
On top of the world