Snart helg igen...

Kan inte riktigt förstå att helgen snart är här igen. Tiden bara flyger iväg för mig. Intervjuad av VK idag så håll utkik, snart dyker kanske jag upp i en artikel! :)
.
Träningsvärken sen ryggpasset i tisdags är ett faktum och morgondagen lär föra med sig en stor portion smärta i triceps och bröst efter dagens pass.. Grymt roligt med de nya passen! Kvällen avslutades med en härlig långpromis med Malin och hundarna.

Filar nu på en ansökan för resebidrag till konferensen som jag kom med på. Kan inte riktigt förstå att jag i slutet av november kommer befinna mig i Australien för att presentera ett papper på en riktigt bra marknadsföringskonferens! Känns så overkligt....
Perth ser ju rätt fint ut! ;)

__________________________________________________________
I am the wilderness locked in a cage 

Don´t stop me now...

Är fortfarande lite hög på endorfiner efter kvällens mountainbikepass med draghundsklubben. Helt sjukt vad kul det är! Fick dock stå över löpningen innan pga knä-skrället men kunde inte hålla mig ifrån cyklandet. Tänkte inte på knät när vi körde men nu så här efteråt gör det lite ont... men men, det som inte dödar, det härdar! ;)
.
Helt underbart vilka kollegor jag har.. Efter 2 år i mörker har ena kollegan gett mig en taklampa till sovrummet och en annan kollega tog hem den taklampan till sin man för att fixa längre sladd och rätt kontakt.. Bara att hänga upp så nu lyser det så fint på morgonen! Blir en aning lättare att hitta kläder på morgonen när det är mörkt ute vill jag lova! :)
.
Har de senaste dagarna vaknat upp med kökskniven i högsta hugg. Lite drygt att jag har avancerat från kökssaxen till kökskniven.. upptäckte också när jag kom in i köket att förrutom att disken var kirrad så va ugnen och alla plattorna på spisen igång.... Here we go again... det var ju ett tag sedan jag gjorde några galenskaper i sömnen så jag trodde det hade slutat, men icket.
Sötrumpan
__________________________________________________
Don´t stop me now, I´m having such a good time

Underbar höstdag

Denna dag var precis vad jag behövde just nu! Promis, jobb, mountainbike med Chia (första rejäla vurpan vilket har resulterat i ett uppskrapat ansikte och ett lite stelt knä), utflykt för att se fotboll, kaffe å fika i höstsolen, en busig å mysig Chia och lite mer jobb. Har i och för sig inte hunnit med allt jobb jag hade tänkt, men jag behövde nog en liten paus från allt för att få lite perspektiv. TACK för en underbar dag! Känns som att iallafall några stenar har fallit ifrån mina axlar och mitt hjärta. Skönt att umgås med någon som på något vis bara förstår... samtidigt som det är fruktansvärt jobbigt eftersom orden då slår mitt i prick! Lite svårt att värja sig mot sådant men det ger perspektiv. :) Tror jag vet exakt vad jag behöver göra nu... men som sagt, lättare sagt än gjort!
__________________________________________
Seeing is deceiving, dreaming is believing, 
It's okay not to be okay.


Time is flying...

Känns verkligen som att tiden flyger förbi! Tyckte det nyss var helg och nu har ungefär halva denna helg flygit förbi dessutom. Galet! Längtar tills jag blir frisk så jag får träna ordentligt igen! Saknar mitt IKSU!

Galet mycket jobb den senaste tiden dessutom vilket har lett till många långa nätter, lite sömn och stackars lilla Chia som inte fått den uppmärksamhet som hon är van vid. Tog igen det lite denna morgon med en härlig långpromis i höstsolen med finaste Malin och Saphira. Leo och Chia röjde som vanligt! :)
.
Börjar lugna ner sig med undervisningen nu snart så då är det dags att kavla upp armarna och ta tag i allt det andra. Dags att jobba för att nå målen (och kanske mer där till)! Önskar dock att jag kunde skjuta bort några tankar från skallen! Önskar att det fanns en on/off knapp på skallen också! Skulle behövas just nu. Behöver fokus!
______________________________________________
Wishin' on a shooting star 
The dreams alone won't get you far

Skogen!

Tänk vad några timmar i skogen kan göra för humöret! Irritationen på tanten är som bortblåst! :) Nu njuter vi av resten av denna söndag!
Börjar bli less på att vara sjuk nu. Vill ju träna! På något vis blir jag alltid lite mer sentimental och analyserande när jag är sjuk. Inte bra! Det är sant som så många säger. Det är inte de saker vi gjort som vi ångrar, utan de vi aldrig gjorde! Idag är en sådan dag som jag kommer på och ångrar en sak jag inte gjort... kanske finns det fortfarande möjlighet att rätta till det för att få slut på detta "what if" tänkande...
_________________________________________________________________
C'mon here's your chance 
don't let it slip right through your hands 
are you ready for the ride of your life?



Alltså vissa människor.....

Hade en ruskigt härlig start på promenaden denna soliga höstmorgon! Chia skötte sig lysande vid alla hundmöten, till och med när hon var lös vände hon på klacken direkt och kom studsande. Trots hundar som gjorde utfall studsade hon bara lätt vid min sida och ville busa med matte. Galet nöjd och glad var jag när vi började bege oss hemåt. I tunneln under E4:an mötte vi dock en tant (50+) med hennes collie i flexikoppel. Jag stannade till för att ge henne en chans att "håva in" sin hund men tanten fortsatte bara som vanligt och lät hunden göra vad han ville. Jag ropade till henne  lite snällt "kan du plocka in din hund?".. fick till svar "men han är jättesnäll" och fortsatte framåt... Jag fick därför backa med Chia och ropade till henne igen med lite skärpa i rösten "plocka in hunden".. tanten sket fullständigt i det och sa att han bara ville hälsa och att han var snäll å inte gjorde någonting. Jag förstår verkligen inte sådana kommentarer.. jag menar, vad är det som säger att min hund är snäll?? Hon kanske skulle hugga eller spöa skiten ur hennes hund om hon släpper fram honom?! Det vet ju inte hon... Nu skulle Chia inte gör det, men hon skulle definitivt morra, skälla och försöka köra bort hunden. Hon blir stressad och osäker vid face-to-face möten med andra hundar och därför vill jag inte att hon ska behöva hälsa på andra hundar på det viset. Jag blev således tvungen att fösa hunden åt sidan med mitt ben samtidigt som jag tråcklade förbi Chia på andra sidan... Tanten tyckte att jag var tramsig som inte lät hundarna hälsa och uttryckte något om hur onödigt mitt agerande var. Jag lackade då ur totalt eftersom hennes hund åter igen va på väg åt vårt håll istället för att fortsätta framåt. Jag blir mest arg över att detta förstör min träning med Chia en aning, när jag försöker få Chia att förstå att vi inte behöver bry oss om mötande hundar eftersom de bara går förbi och försvinner, men så händer sånt här!! MORR! JAg råkade skälla ut och svära åt tanten på grund av denna frustration. Några fraser jag fick ur mig var "du kan ju för i h-vete inte låta hunden gå fram till vem som helst" "jag skiter fullständigt i om din byracka är snäll eller inte, jag vill för f--n inte utsätta min hund för sånna idiotiska konfrontationer"... fick ett jävla idiot du borde inte ha hund till svar... undrar vem som inte borde ha hund jag...
.
... morr! känner fortfarande hur jag kokar trots att det gått några timmar. Förstår inte hur folk tänker. Det är faktiskt inte så många som gillar när det strosar fram en främmande hund, oavsett om personen i fråga har hund själv eller inte. Var är respekten för sina medmänniskor?!??
.
När vi kom ut igenom tunneln såg jag att det stod en annan dam med sin hund och kämpade på gräsplätten bredvid tunneln. Hennes hund var helt tokig, slet, drog, hoppade, skällde i kopplet. Den damen tittade på mig och ropade. Bra talat!.... skulle tro att hon mötte tanten innan jag gjorde.. att folk inte lär sig.
.
Inte likt mig egentligen att bli så förbannad och att faktiskt säga något.. Jag brukar mest koka och gå därifrån men nu spillde det över.....
______________________________________________
R-E-S-P-E-C-T 
Find out what it means to me 

Australien nästa?!

Oj vad tiden springer iväg. Snart fredag igen! Önskar jag var på väg ner till Stockholm även denna helg, men istället blir det lugna gatan här hemma istället. Ska se till att bli frisk så jag kan börja träna igen!
Har haft galet mycket på jobbet även denna vecka. Många långa och sena kvällar/nätter men nu börjar det nog lugna ner sig!..... hoppas jag iallafall. Fick iallafall ett glatt besked härom dagen. Jag har fått mitt papper accepterat på ANZMAC 2011 som går i Perth, Västra Australien i slutet av november!!! Måste se till att jag har tid och finansiering så att jag kan åka! Vore verkligen hur coolt som helst! :) Då blir det garanterat en sväng förbi Singapore och underbara Lina!!!
Nej, dags att sussa och ladda för möte 07.30 följt av en heldag med att lyssna på mina studenters presentationer! Sen tar vi helg!
_________________________________________
Hard work is paying off!

Helg "hemma" i Stockholm!

Åter i Umeå efter en helt underbar helg i Stockholm. Kräftskiva med 27 underbara människor i fredags som avslutades på Lemon Bar med massa dans. I lördags blev det häng med Jojje på stan, födelsedagsfika hos Joppe, Middag hos Ally med tjejerna och sedan skaka rumpa på Söder följt av Berns. Helt lovely!



Tripp, trapp, trull på väg till Berns! :)


Fick med mig denna skönhet på promis både i fredags och imorse. Imorse var vi ute i 1h20min i solen och jag kan lova att det inte gick fort på slutet. Lilla hjärtat var helt slut. Lite annat tempo och uthållighet på denna sötrumpa än vad det är på Chia. hahaha :)
____________________________________
Dance the night away

Indestructible

Full fart är det sannerligen just nu men det är ju bara roligt. Igår blev det 2 föreläsningar som avslutades med handledning. Kan säga att skallen va rätt slut när jag väl tog mig från jobbet för att sen snabbt byta om och bege mig till IKSU för att träffa PT och få ett nytt upplägg. Fick ett nytt träningsschema som ska bli riktigt kul att köra igång med. 2-3 konditionspass och 3-4pass i gymmet i veckan.. nu satsar vi inför skidpremiären! Pass 1: Bröst, triceps, F.axlar. Pass 2: Ben. Pass 3: Rygg, biceps och B.axlar. Pass 4: Bonuspass inriktad på skidmuskulatur, stakning. Nu kör vi! :)
____________________________________________
This is hardcore 
And I'm indestructible

Nu är terminen sannerligen igång...

Två timmars introduktion på förmiddagen för CE följdes upp med 3h introduktion med HLP. Detta toppades med lite handledning för att diskutera min artikel. En cykeltur och promis med Chia, lite mat och sedan har det blivit några timmars förberedelser inför morgondagens två föreläsningar. Denna dag har sannerligen gott galet fort men än har jag fortfarande en hel del att göra innan det är dags att sussa...
________________________________________________
Time flies when you are having fun!

LFMM

LFMM (less fat more muscles) är nu igång! Invägning och mätning av 18 deltagare skedde ikväll så nu är det hårdkörning som gäller fram till 5:e december! Ska bli riktigt kul att se vilken förändring som jag kan lyckas få till på dessa månader. Två mellan invägningar och mätningar innan det är dags för den slutgiltiga i december. Game on!! :)

Ramlade över lite kantareller och ett par liter lingon i skogen. Riktigt nice! :)
__________________________________
Back to go again!

Slutreplik, fitness5 och skaka rumpa

Nu finns vår slutreplik på SvD!  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/massbilismen-kan-fa-ett-dramatiskt-slut_6438886.svd. Enjoy! :)

Var på stan igår och kikade på Fitness5 tävlingen som hölls utanför Gymgrossisten. Som vanligt riktigt kul och väldigt inspirerande!! Oerhört trevliga och duktiga människor som gör en peppad! Jag hade så klart Chia med mig å det tar sig verkligen! :) Lite drygt bara att hon ibland får för sig att skälla och dra till när hon ser en annan hund.. min nacke mår definitivt inte bra av det rycket! Men överlag va hon ändå rätt duktig.. vi var ju trots allt där i över 3 timmar.
Kvällen spenderades på Allstars med fina Marie. Denna gång var musiken betydligt mycket bättre så vi fick skaka lite rumpa! :) Nästa helg blir det ju Stockholm men efter det blir det lugna puckar för mig iallafall tills undervisningen är över...
.
Nu ska jag ta med mig mitt lilla hjärta ut i skogen... om vi har tur ramlar vi över lite kantareller eller kanske lite lingon?!? :)
___________________________________________________
For all we know, we might not get tomorrow!

Friday

Kan inte riktigt förstå att tiden går så galet fort. Redan fredag och på måndag kommer studenterna....
.
Imorgon kommer vår replik i SvD, håll utkik! Fick en bok skickad till mig idag av Ordfront med tanke på debattartikeln. Slutkört av Lars Henriksson. "Du sitter en kall decembermorgon i din bil på väg till arbetet. Det är svårt att få upp värmen, rutorna immar igen, vägarbeten ger köer – kommer du att hinna i tid till ditt möte? Kvällens nödvändiga inköpsrunda måste sen gå till stormarknaden, eftersom butikerna i närområdet tvingats slå igen. Ska våra städer och tätorter verkligen vara uppbyggda på bilens villkor?". Låter riktigt intressant, kommer definitivt att läsas!
Nej, nu är det fokus på fotbollen som gäller!
_________________________________________________________________
Ju mer man tänker, ju mer inser man att det inte finns något enkelt svar.


Det är okej att känna

Fick detta klipp skickat till mig nu av en kollega. Tur jag hade dörren lite stängd för tårarna började falla... Jag verkar bli blödigare och blödigare för varje år vad gäller allt från bröllop, sådana här filmer, andras glädje och smärta (Kan till exempel inte se extreme homemakover utan att gråta när bussen flyttar på sig), men det bjuder jag på.
(Jag vet inte hur jag lägger in klippet så ni kan se det direkt så ni få gå via länken nedan)
http://www.youtube.com/watch?v=162gYmyiGrU&feature=share
__________________________________________________
Anywhere you are, I am near
Anywhere you go, I'll be there
Anytime you whisper my name, you'll see
How every single promise I keep
Cuz what kind of guy would I be
If I was to leave when you need me most