Stockholm i mitt hjärta..

Doktoranddagarna flög förbi i ett rasande tempo. Halvtids-seminariet gick galant och gav en hel del tankar kring fortsättningen. :) I fredags va det vägning och mätning för LFMM igen. Gick även det över förväntan. :) Sedan bar det iväg ner till mor och far för att sedan bila vidare ner till Stockholm i lördags. 
Rätt mysig miljö för en liten bensträckare på väg ner till Stockholm!

Har haft en riktigt härlig helg i Stockholm. När vi kom ner i lördags blev det direkt en långpromis med M. Kvällen bjöd på middag, vin och bubbel med trevligt folk hos syster följt av en sväng på stan. Mötte upp mina boys, M och E för dans, firande av A och ännu mer dansande på Solidaritet. :) Söndag bestod så klart av en klassisk söndagsmiddag hos J, som sig bör! :)
Idag jobbar jag från syster. Vet inte vad det är men på något vis är jag alltid produktiv här i Stockholm. Har redan hunnit mer än vad jag trodde idag! Skönt!

Härligt att "tvingas" ta en lunchpromenad i ett soligt Stockholm! :)

Lite lustigt hur saker och ting kan helt plötsligt poppa upp i skallen på en och vägra lämna. Nej, det var den te-pausen. Åter till jobbet innan det är dags för ett träningspass!
_________________________________________________________
Ja, jag vet att hon är söt men håll tillbaka 
För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat 

Lilla hjärtat fyller år! :)

Idag blev grisen hela fyra år gammal! Kan inte riktigt förstå att min lilla skatt blivit så stor. Galet! Självklart firades detta med extra god mat (topping+köttbullar till de vanliga fodret) vilket följdes upp med paketöppnande.
Passande nog fick Chia en mini-gris som mjukdjur som hon verkar älska! ;)


Självklart blir det även efterrätt till födelsedagshunden! Glass med massa hundgodis! Mjums! ;)

_______________________________________________________
Jag måste varit någon annan
Innan jag kände dig

Sökes: koll på läget

Har en så konstig känsla just nu. Vill bara stanna tiden ett tag samtidigt som jag vill spola framåt! Förväntningarna är många samtidigt som jag inte alls vet vad jag kan vänta mig. Inte heller vet jag vad jag hoppas på eller kan hoppas på. Det enda jag är riktigt säker på är att time will tell och tiden är snart inne. Hua, allting bara snurrar. Längtat för att skallen ska få lite ro samtidigt som jag bävar för vad tiden kanske utvisar... Oavsett så är det dags för svar...fasen vad jobbigt det är att inte ha kontroll!
_____________________________________________
It's like wishing for rain as I stand in the desert

Helt underbart

Har haft en mysig dag med finaste Malin och Saphira. Lite strosande i affärer, fika och sedan promenad med hundarna.
Mor och dotter Lindström

Även i lördags fick jag umgås med dessa underbara töser på en tidig morgonpromis. Fick till ett bra pass i gymmet, träffade som vanligt massa trevligt folk och avslutade med att skaka rumpa på zumban. Fick på kvällskvisten lite spontant besök så kvällen spenderades i soffan med trevligt sällskap, en ruskigt bra film, lite vin och en massa surrande in på småtimmarna. Härligt med så många fina vänner på samma dag!
Jag har sedan igår kväll lyssnat en hel del på Maggios låt "Nöjd?" och jag håller med, det skulle ha kunnat varit jag som skrivit den! hahaha Underbar text.. klart att man inte skall nöja sig med något annat än det bästa! :)
____________________________________________________
Jag förtjänar faktiskt något bättre 
Jag lovar, jag kan fixa vem jag vill 
Aldrig nöjd, jag blir aldrig nöjd 

Ljus i höstmörkret

Lite snopet igår när jag kom till träningen med draghundsklubben och ingen annan dök upp. Tydligen inställt så jag fiskade med mig Chia på en liten uppvärmningslöpning på ett par kilometer sen blev det cirkelträning följt av mountainbike körning när Kamilla anslöt. Körde först 5km och sen 2km, vilket är längre än vi brukar köra men Chia trummade på bra ändå. Idag fick triccar och bröst sig en omgång + ett jag äntligen fick till ett zumba-pass igen! Alltid kul att skaka lite rumpa! :)
.
Har gått igenom kursutvärderingarna lite mer noga nu och jag måste säga att det verkligen värmer i hjärtat av alla fina kommentarer! "ELIN, du har varit enormt bra lärare och föreläsare!!!!" "Elin har varit fantastisk!" " Elin har varit kanon" "Elin har haft föreläsningar som var lätta att följa med"  "Roliga föreläsningar, sköna föreläsare!" "Elin! Hon har varit tydlig och lätt att förstå!" "Alla Elin Nilssons föreläsningar!"... och det är bara några av de fina orden jag blir alldeles rörd! Ingen dålig ego-boost det där inte! Kanske har jag gjort något rätt på detta moment! ;) å tydligen är det bra att jag är snygg också! hahaha Kommer ärligt talat att sakna denna klassen! Det är ett härligt gäng!

_________________________________________________
It´s a good day to be alive! 


Sleepwalking

Har fått en riktigt bra start på veckan. Promis med dagisgänget + IKSU i måndags. Bra flyt på jobbet och igår efter promisen fick jag haka på Lotta och Rookie för ett benpass. Grymt roligt med några som peppar och tipsar om teknik! Nacken känns lite idag men jag hoppas den ger med sig... gött med massage senare idag!

Vaknade imorse och insåg snabbt att natt-Elin varit igång igen... disken va kirrad men mitt fina fat låg i delar på golvet. Tur att Chia lärt sig att inte gå in i köket på morgonen innan matte säger ok. Inte det roligaste att börja dagen med att plocka glasbitar. Lite produktiv verkar jag ju iallafall ha varit i natt för lägenheten ser städad ut! Nu slipper jag städa idag som jag tänkt, vilket får kompensera det trasiga fatet! :) 
____________________________________________
För jag har trillat dit, jag har fallit, jag har vaknat


Shaking her ass

Hej å hå så fort tiden går! hahaha söndagshumorn är på topp! ;) Blev utgång å skaka rumpa med Marie igår. revligt folk å lite oväntade möten! Tänk så glad vissa människor kan göra en bara på ett par minuter! Ler fortfarande åt hela situationen. :)

Trots att jag var i säng först vid 3-tiden så blev det ändå en lång morgonpromis med finaste Malin, Saphira å vovvsingarna redan vid 8 imorse! Alltid lika mysigt med de underbara tösern! Sådan mor sådan dotter! Hann inte mer än hem så dök nästa härliga tös upp för lite fika å skitsnack! Var galet längesen jag såg Emma så det var ritkigt kul att hon var i stan och hade tid för en liten dejt.
.
Känns som att jag hunnit allt och inget denna söndag... Har även hunnit städa, jobbat, surrat med älskade sis (åh vad jag längtar till Stockholm!), tränat, busat å brottats med lilla grisen i parken (ja de som passerade trodde nog jag va knäpp) och ansökt om visum till Australien-resan. Bra dag med andra ord! Dock börjar prestationsångesten göra sig påmind igen... måste nog ta mig ett litet snack med M så jag får ordning på tankarna igen!
_______________________________________________
Shaking her ass from the left to the right

Tavelsjöleden

Tog en paus i jobbandet för en utflykt i den härliga höstsolen! 8km vandring längs tavelsjöleden till Vallberget där det blev lite fika innan vi traskade tillbaka de 8km till bilen och begav oss hemåt. Riktigt härlig promenad och utflykt!
Bävrarna hade fixat till en liten labyrint.. Chia ville göra som Philip och ta sig över stockarna istället för att krypa under!


Sista badet?!?


På toppen av Vallberget. Där blev det fikapaus och sedan hemfärd.

Nu har jag en hund som ligger och snarkar gott så jag kan jobba med gott samvete! :)
______________________________________________________________
It´s a lovely day

Is it a dream?!?

Sitter och kikar på resor till Australien! Inte direkt gratis... det är helt galet ändå! Kan inte riktigt förstå att det verkligen blir av!!! :) Kommer bli en underbar höst det här! Snart dags för Stockholm ett par veckor och sedan hinner jag inte mer än hem och landa innan det är dags att styra kosan mot Australien... sen är det ju nästan jul! :)
Gårdagen spenderades med tårtknytis ute i Holmsund med finaste brudarna från jobbet. Grymt kul att vi fick ihop nästan alla samma kväll men jag måste erkänna att jag, trots att jag bara tog lite av allt, mådde rätt illa av alla gosaker efteråt... Sockerkoma är inte att leka med!
_________________________________________
It's a good day, it's a good day to be alive

EM!! :)

Tack och lov kirrade boysen det igår och vi får en sommar fylld av EM-fotboll! Lovely! :) Joinade Martin på Allstars och turligt nog fanns hans poliskollegor på plats så vi fick någonstans att sitta. Galet så mycket folk det var där! Bra stämning också, sen är det ju inte varje dag man har sådan tur att man får hänga med 10 trevliga grabbar! ;)

Innan fotbollen drog igång fick jag till ett bra pass på IKSU. Börjar nu tredje veckan på nya schemat som PT:n satt ihop åt mig och det är så grymt kul! Kunde plocka bort en viktplatta och köra 10reps*5set Chins.. En aning förbättring sen vecka 1 då jag hade en viktplatta mer och bara pallade 8reps*3set!! Riktigt nöjd över utvecklingen! De andra övningarna gick också riktigt bra och nacken känns som vanligt idag trots att det var 5 set! :)
.
Tror att jag måste lära mig att bara vara tyst ibland.. vissa saker behöver ju faktiskt inte sägas. Jag tror jag har ett litet problem med att vara för ärlig och öppen. Kanske inte behöver berätta allt så att säga....
_______________________________________________
Jag är nog inte det du drömmer om
Men jag är det du ser



Människor är inte klok helt enkelt

Jag kan inte sluta grubbla över hur vissa människor tänker och gör. Jag förstår verkligen inte hur folk står ut med sig själva när de utnyttjar bra människor för sin egen vinning. Inte heller kan jag förstå att de kan ljuga och försöka lägga över skulden på någon annan istället för att ta ansvar för sina egna handlingar och stå för vad de tycker och tänker. Fruktansvärt lågt gjort! Det finns sannerligen för många sådana människor här i världen, jag kan bara inte förstå hur de kan se sig själv i spegeln efteråt.
_______________________________________
Another lesson learned

Smärta är svaghet som lämnar kroppen

Trotsade träningsvärken i benen (ja den sitter i sen i tisdags fortfarande) och körde ett benpass med fina Mia idag. Gjorde galet ont i vissa övningar men smärta är skönt ;) Tror (eller kanske snarare hoppas) att det ska kännas bättre imorgon! Kanske har jag nu lyckats träna bort smärtan! :)

Helgen har även bjudit på en hel del tentarättning. Men nu är jag iallafall klar med ena klassens tentor så att jag kan passa den vidare imorgon. Gött! Dock kommer ju den större högen imorgon.... :/
.
Tog igår en paus från tentarättandet, hällde upp några glas vin och mötte upp tjejerna för att skaka rumpa på Allstars. Som vanligt bra musik och trevligt folk. Jag och Malin va med om en liten lustig sak i slutet av kvällen. Några boys kom och satte sig med oss och surrade på. Riktigt trevliga och vi slängde käft som vanligt! Visade sig att de är med på Ladies Night. Självklart högg vi direkt på alla fördommar vi kunde komma på... vilket slutade med att de ville att vi skulle komma ner till Globen på lördag för att vi skulle bli överbevisade. Bara att svara på sms:et om hur många vi blir så skulle de möta upp oss vid ingången. Fördrink, middag, vin, show och sedan efterfesten. hahaha galet! Lite roligt ändå att vi var lite skeptiska när de viftade med VIP biljetter till en sådan show i ansiktet på oss och att vi inte direkt sa JA (som alla andra tjejer på stället hade gjort som de uttryckte det). Komplimanger från herr Timell fick vi också när han poppade upp som gubben i lådan. Hela LN gänget va där och det lät sannerligen som att de diggade stället. :)
_____________________________________________
You wanna know how to make me smile
Take control, own me just for the night



Friday!

Igår va jag med på mittuppslaget i VK. Tyvärr finns artikeln inte i sin helhet i nättidningen men här är en liten bild på uppslaget! :)
Redan fredag igen.. Jag vet att jag tjatar om det men jag kan verkligen inte förstå hur snabbt tiden går! Idag skriver mina studenter tentamen och jag håller tummarna att de lyckas bra! Tror att de har koll på läget men det är ju alltid svårt att veta.
Känns iallafall som att jag har lite lite koll på läget nu. Fortfarande grymt mycket att göra men på något vis känns det inte helt oövervinnerligt (iallafall inte idag haha).
__________________________________________
But Friday never hesitates

Time of your life

Blev inte mycket sömn efter benpasset i förrgår. Kroppen va tung och helt slut så att jag knappt orkade röra mig men ändå kände jag mig galet pigg och stirrig. Fick prova en "mirakel-energi-shake" (har glömt namnet på det) av Lotta innan benpasset och den gjorde att energin va på topp. Höll i sig fram till 15 igår så jag hade en helt galen produktiv dag på jobbet igår. Tror aldrig jag hunnit skriva så mycket förr och tur är väl det för seminariet närmar sig med stormsteg....
.
Söta Lotta hade lämnat en dos av "mirakelgrejen" på dagis till mig igår och samma effekt denna gång. Fick till ett jättebra pass med laget igår. Det blev löpning och cirkelträning följt av mountainbike-körning med hundarna! Chia skötte sig lysande och det gick snabbare än någonsin i spåret! Har knappt sovit alls denna natt heller (måste nog ta den där shaken lite tidigare på kvällen/dagen i framtiden) men energin är på topp! Träningsvärken är också ett faktum. Stapplade fram på morgonpromisen! Kommer garanterat se rolig ut i korridorerna på jobbet idag!
______________________________________________
So make the best of this test and don't ask why



Pepp!

Har haft en lite komisk dag idag.. Började dagen med att lägga havregryn, linfrön och vatten i Chias matskål, Chias mat i kylen och salladen till lunchen i micron. Lite förvirrad kanske?! Sen cyklade jag iväg till dagis med Chia och väl där började det spöregna. Tänkte inte riktigt på det och inte heller på att jag hade kunnat stanna till hemma på väg till jobbet för att byta till torra kläder och knö på regnkläder så det blev till att vrida ur kjolen när jag kom till jobbet och se ut som en dränkt katt. haha det är inte alltid lätt inte! ;) Kanske skall tilläggas också att jag igår lyckades cykla omkull på grund av att jag såg en hunk och var inte med när Chia drog åt andra hållet. haha klumpfia, det är jag det!

Fick sällskap av finaste Lotta på benpasset idag och galet vilket pass det blev! Orkade knappt ta mig uppför trappan ut från IKSU. Skönt också att jag fått till djupet i knäböjen! Har lite kvar i frontböjen men med tanke på att det bara var andra gången jag körde frontböj så var det ändå rätt bra djup! Fick ju godkänt av Lotta iaf och det betyder mycket! ;) Så grymt kul att köra med någon som verkligen kan och som ger en tekniktips så allting går mycket bättre!
__________________________________________
I wish nothing but the best for you
Don't forget me
I beg

Nu är vi igång på allvar....

Jag kan inte riktigt komma över hur tråkigt/jobbigt jag tycker att det är att sätta betyg på studenterna. Speciellt när det handlar om studenter som jag vet kan mycket mer och som jag vet är galet duktiga men att det i en uppgift inte riktigt kom fram. Det är den jobbiga delen med undervisningen... varför kan det inte bara få vara föreläsningar, seminarier, workshops, handledning och diskussioner??? Insåg också att gårdagen var sista tillfället jag har dessa studentgrupper. Känns vemodigt och lite tråkigt att inte få ha dem något mer.
.
Första invägningen/mätningen för LFMM igår och det gick faktiskt över förväntan. Jag som varit sjuk, jobbat stört mycket och inte hunnit träna. Tänk bara så mycket som kommer hinna hända till nästa invägning/mätning! ;)
Efter invägning/mätningen fick jag till ett riktig kanonpass. Rygg och biceps fick sig lite pisk och jag måste säga att chinsen gick en aning bättre idag. Whii! :) Är så glad också över alla trevliga IKSU-fitness folk som sprider glädje, pepp och motivation! Ni är lovely!
.
Kul också att få avsluta dagen med pepp och en positiv kick! :)
_______________________________________________
What goes around, comes back around

Söndag

Kan någon trycka på stop-knappen!?! Tiden går alldeles för fort och jag hinner inte riktigt med mig! Ännu en helg till ända. Galet!
Lördagen spenderades i skogen. Mötte sen upp Marie vid bion för att se Friends with benefits. Riktigt bra och rolig film och kanske blev den lite roligare tack vare vinet. Bio+vin är ett bra koncept! Cocktails hos mig och sedan blev det skaka rumpa på Allstars med lite annat trevlig folk.
Är galet nöjd över dagens träningspass på IKSU. Bonuspasset (skidpasset) är verkligen hur kul som helst och det känns verkligen bra att jag är tillbaka från nacksmärtan och sjukdom igen. Har hunnit bli en hel del pass denna vecka! Gött! Behövs verkligen för imorgon är det invägning igen... ska bli spännande att se om det har hänt någonting trots att jag bara hunnit träna 1vecka.. :)
Tavelsjöleden med lilla hjärtat i lördags i den härliga höstsolen!
_________________________________________________________
Good enough to waste some time