Gott och blandat

Helgen har sannerligen varit som en påse gott och blandat. En hel del som snurrar just nu, gamla som nya saker sköljer över mig som ett vattenfall och jag känner mig en aning kraftlös. På grund av en händelse sköljer minnen över mig, minnen jag inte ens visste att jag hade. Ändå lite mäktigt hur en händelse kan bringa fram så starka minnen ur det undermedvetna. Dessa minnen för dock med sig rädsla och sorg. Jag vet att saker och ting är annorlunda nu, tider har förändrats och vetenskapen har gått framåt, men känslorna bubblar ändå upp. 

För att slippa tänka och minnas har jag hållit mig sysselsatt hela helgen. Blir lite arg på mig själv för att jag prioriterat som jag gjort, men rädslan tog över. Ska verkligen skärpa mig till nästa gång och konfrontera minnena istället för att gömma mig! 

Kroppen har känts lite trött i helgen, men har ändå fått till några bra träningspass, långpromenader i djupsnön och lite skidåkning. Var och såg Björklöven i fredags också och igår blev det middag hos Marie och Björn följt av utgång. Var väldigt längesen jag var på Rex och gårdagen levererade verkligen. Träffade på en hel del härligt folk och fick mig en rejäl ego-boost dessutom. Gött! ;) 

Har idag pyntat lägenheten så den är julfin. Saknaden efter familjen sveper alltid över mig vid dessa tillfällen. Saknar pepparkaks-bak med hela familjen till ljudet av samma gamla band med julsånger. Längtar väldigt mycket till julen och familjen just nu!
____________________________________________
You can run but you can not hide

 

Skrutt-dag!

Äntligen har denna dag lidit mot sitt slut! Skönt iallafall att det blev ett pass på IKSU med tjejerna, så denna dag förde med sig någonting positivt iallafall. I övrigt har dagen gått fel ända sen jag slog upp ögonen. Skrutt-dag helt enkelt! Grymt konstig känsla då allt kändes på topp igår... denna dagen var verkligen helt det motsatta. Ursch! Nej, jag hoppas på en bättre morgondag!

___________________________________________
There's vultures and thieves at your back


Pepp!

Är galet trött men ändå full av energi just nu! Träningen trummar på riktigt bra. Gårdagen bestod av ett riktigt tungt och härligt benpass och idag var det ryggen som fick sig en omgång. Längtar redan tills imorgon då det är dags igen!! :)

Pumpar på riktigt bra på jobbet fortfarande också. Känns riktigt härligt för det är galet mycket jag tänkt hinna med innan jul! Inte länge kvar nu... längtar till julen samtidigt som jag vill frysa tiden lite så jag hinner med mig!
_______________________________________________
Tell me why we are talking when we dance so good!


Shake it!

Har haft en härligt produktiv måndag, trots att jag knappt sovit något i natt. Lilla-skrutten va lite risig så det blev några turer ut i kylan istället för att sussa sött under det varma täcket. Skönt ändå att det inte förstörde produktiviteten. Är inne i ett fantastiskt flyt just nu! Det började ju under Stockholm-Göteborg-Stockholm turen och har fortsatt sen dess.. tror nästan jag behöver lite miljöombyte lite nu och då för att få lite inspiration. Kanske bäst att åka iväg en sväng igen snart så inte kreativiteten och produktiviteten dör!?! ;) Vissa saker och vissa människor är helt enkelt bra för inspirationen.

Nu är det dags att studsa iväg till IKSU för att skaka lite rumpa! ;) 

Bjuder på en liten bild på två trötta töser efter en aktiv söndag! Jag gillar söndagsmys! :) 
 
__________________________________ 
Y vamos por todo!

Lovely!

Har haft en ruskigt härlig helg! Fredagen bjöd på träning och premiärtur på skidorna med Chia. Galet härlig och så kul att se hur roligt hon tycker det är. Sen bjöd kvällen på tvätt och Idol-mys! Gårdagen kickades igång dagen med långpromis följt av zumba på IKSU, lite mer skidåkning, långpromis och fest hos Marie och Björn. Alltid lika trevligt i det där sällskapet! Mycket härliga människor på festen! :) Utgång på Allstar där jag träffade en hel del andra härliga människor! Hade så kul att verkligen ingenting lyckades förstöra humöret! Härligt! Dock verkar ju vissa människor inte ha alla hästar hemma i hagen och det fanns ju ett par av dem ute igår oxå... som grabben som stoppade mig när de lugna låtarna började spela..
- en så snygg tjej som du kan ju inte gå hem nu
- jo
- nää
- Jo
- Nää
- Men JOO!
Hur svårt kan det vara att förstå?!? Som att jag skulle ändra mig bara för att han säger nej ett par gången hahah. Galenskap!

Imorse studsade jag (trots utgången igår) upp ur sängen redan halv nio. Efter morgonpromisen blev det därför ett pass på IKSU med Lottis och Mia. Gött! Har varit ruskigt duktig idag och fått väldigt mycket gjort. Förutom träning har lägenheten sanerats från topp till tå, Chia har fått sig en rejäl skidtur (oj så kul det är), har jobbat lite och lagat en hel del matlådor till en fullspäckad vecka! Duktig kicka med andra ord! ;)

Efter lite mat i magen känner jag mig ändå lite rastlös.. What to do now?!
_____________________________________________________________
Why so serious??
So raise your glass if you are wrong
In all the right ways


Inget för den känsliga....

De som lätt blir lite äcklade och så bör kanske inte läsa detta inlägg eller kolla på bilderna...Grisen, kanske inte du heller.... 

Själv är jag ganska nöjd med min insats. Trodde faktiskt inte jag skulle palla först men huj så det gick när jag väl satte igång. Fick ett älgben till Chia av snälla Markus. Älgbenet hade klöv och päls kvar så det var bara att kavla upp armarna och börja flå. Är lite impad över mig själv att jag lyckades lösa uppgiften!


Älgbenet som det såg ut från start


Benet redo för Chia!


Chia, fjäskar, spänd av förväntan...


Efter smaskande på älgben tog vi ikväll en 1½h långpromis med Malin och Leo. Galet mysigt, som alltid! Är så glad att de flyttat tillbaka till Haga! :)

_______________________________________
If I have to, I can do anything! :)

Folk och fä

Jag förstår verkligen inte varför folk och fä måste gå mitt i vägen/trottoaren. Speciellt inte de som går eller cyklar i ett sådant fruktansvärt långsamt tempo. Helt omöjligt att ta sig förbi på både vänster och höger sida... sen har de mage att bli lite arga när cyklister eller andra fotgängare lite halvt trycker sig förbi eftersom de då blev rädd. Morr!! Gå på vänster sida så ska ni se att trafiken flyter på lite smidigare!! Blir galen på folk som promenerar eller cyklar i lustempo mitt i vägen... Blir framför allt galen på folk som absolut måste gå eller cykla bredvid varandra så där extremt långsamt utan att ta hänsyn att folk kanske vill förbi. Ibland känner jag hur hornen börjar växa i pannan på mig och jag får lust att bara köra på dem!

_____________________________________________________________________________
Dumhet är en egendomlig sjukdom. Den sjuke lider inte av den, utan bara hans omgivning.

Back in town!

Hemma igen efter lite drygt 1½v på vift.. måste erkänna att det är blandade känslor. Rätt skönt att komma hem och slippa bo i resväskan, men samtidigt saknar jag redan nära och kära som befinner sig nere i söder. Möttes av en bukett rosor i vardagsrummet! Nice! Sånt kan jag vänja mig vid! :)



Nordic Retail and Wholesale conference i Göteborg var riktigt bra! Bra presentationer, trevliga människor och väldigt inspirerande samtal! Riktigt härligt att omges av andra forskare som håller på inom samma fält!
Ruskigt trevlig att hänga med Anna och Jonas ett par dagar oxå. Afterski med band å grejer, lite shopping, jul på Lisseberg och några drinkar hann vi med! :)

Invigning av jul på lisseberg. En riktigt bra konståkningsuppvisning!


Lördag och jag var tillbaka i Stockholm för lite dekadens i bästa sällskap. Igår fick jag även se bror spela på Berns med sitt nya band The Cold Roses. Galet bra och jag stod och log som den löjligt stolta lillasyster som jag är! :)


Duktiga bror och hans band The Cold Roses på Berns!


Väl tillbaka i Umeå idag har jag hunnit med och jobba lite, träffa sjukgymnasten och varit på underbara IKSU! Som jag saknar det stället när jag är bortrest!! Finns verkligen inget ställe som kan mäta sig med ÍKSU! Zumba stod på schemat idag och jag måste säga att jag blivit lite frälst! Ruskigt kul! Det får mig att inse att jag saknar dansandet en aning!

Jag är inte alltid den smidigaste och samtidigt får jag lätt lite panik... kan kanske framstå som en aning konstig men ränderna går inte så lätt ur denna tiger! ;)

_____________________________________________
It's gonna take a superman to sweep me off my feet


Rejält mör!

Är rejält mör och mosig efter en omgång hos Sveriges mest erkända naprapat! Det är fasen inte skönt när han sliter loss huden från bindväven... inte heller när han trycker på krampande muskler som gör att det strålar ut i armar och fingrar, eller när han knäcker tillbaka ryggraden som är rak i stället för konkav. Men, måste säga att det verkar göra skillnad! Kommer dock säkerligen vara rejält mörbultad imorgon oxå. Tur att det är onsdag konferensen börjar och jag skall presentera så det inte är imorgon! :)

Behöver dock gå fler gånger hos naprapaten, ska ju tillbaka hit i början av januari, men tydligen vill han helst att jag kommer tillbaka tidigare oxå... hmzz får se om jag kan lyckas få till en till tur innan jul...

Ser verkligen fram emot en tripp till Göteborg för konferensen och för att få träffa sötaste Anna igen. Får dock göra den några timmar kortare så jag kommer tillbaka till syster lite snabbare och kan ta hand om henne. Stackarn kan ju inte göra något alls! Är lite orolig för hur det skall gå när jag är borta i veckan, men får hoppas hon iaf tar sig in i köket och kan värma matlådorna jag fixat till henne! 

Nej, nu åter till skrivandet innan det är dags att fixa lite mat!
____________________________________________________
What does not kill you makes you stronger!


I´m leaving town!

Så dålig jag är på att uppdatera här..  Veckan har gått helt galet fort, kan inte riktigt förstå att det redan är fredag idag! Har några timmar och massor kvar att göra på jobbet, sen blir det att börja resan mot Stockholm! Ska bli riktigt härligt att åka ner igen! Saknar allihopa trots att jag nyss kom hem därifrån! :) Synd bara att älskade syster yster blev avkastad av hästen i torsdags och opererade den trasiga foten hela torsdag natt. 6 veckor i gips var domen och det känns ganska långt borta att hon möter upp mig efter konferensen i Göteborg för några dagar med Anna. :(  

Ikväll blir det iallafall cocktails med tjejerna (om syster får lämna sjukhuset det vill säga).

Nej, back to work så jag får börja åka någon gång! Back in Umeå 15 nov! :)
_____________________________________
Raise your glass!!

Jag-dag! :)

Så har tant blivit 26 år! ;) Härliga tider! Har haft en riktigt härlig födelsedag. Studsade ur sängen vid 5-snåret imorse och tog mig en långpromis med Chia. Hann till och med ta det lite lugnt efter att ha duschat, fixat mig och käkat frukost innan jag trampade iväg till dagis och ändå anlända på jobbet vid halv åtta! :)

Sötaste brudarna på jobbet hade köpt strutar och glass så det blev ett riktigt "barn-kalas" vid lunchen! Tack tjejer, ni gör verkligen jobbet till och med ännu roligare att gå till! :)

Avslutade denna fantastiska födelsedag med ett Zumba-pass på IKSU! Faktiskt ruskigt kul och galet jobbigt! Det kommer definitivt bli många fler zumba-pass!! Vem gillar inte att skaka rumpa?! :)

_______________________________________________
Tell me why we are talking when we dance so good??