händelserik vecka

ber om ursäkt för att jag varit typ världens sämsta bloggare denna vecka... har bara hänt så otroligt mycket så att jag inte hunnit. Ännu en minnesstund har jag varit på idag, en mycket betydelsefull man för skolan avled i söndags. Är verkligen en stor förlust för universitetet!!! s

om man säger så är alla onda ting tre... fick förra fredagen reda på att min gammel farmor har avlidit oxå. Hon var en av de mest fantastiska människor jag träffat! kommer sakna henne otroligt mycket, nog för att hon va 96 år men ändå! pigg, fräsch och alltid på gång. Hon brukade "ta hand om gamm-tanterna" som bodde i närheten av henne, trots att de var 20 år yngre. Hon va så härlig!! vila i frid gammelfarmor!! Tänker på dig!

veckan har i övrig bestått av c-uppsats-skrivande och förberedelse för valvaka... igår var det valvaka och den nya styrelsen valdes... dags att påbörja överlämningen... 20 April är mitt förtroendeuppdrag slut. känner mig lite vemodig. Har varit otroligt lärorikt... dock har det tagit väldigt mycket tid så det ska bli skönt att få ett liv igen =)

Jobbig dag

I eftermiddag är det minnesstund för en lärare som avled i helgen. Rektorn bad mig säga några ord, som ordförande och representant för studenterna. Måste säga att jag har lite ångest angående detta. Så grymt svårt. Han blev bara 36 år gammal. Allt är så hemskt! Rektorn ringde mig igår för att få prata lite mer. Har suttit i en hel del möten med honom denna vecka och han ville tacka för allt stöd och min seriositet. Att det har varit skönt att jag funnits där och hjälpt till i denna svåra situation.


Imorgon är det tenta och jag är absolut inte förberedd. Vet inte hur jag ska lyckad med detta. Det kommer bli en lååångg natt! Hela eftermiddagen går ju bort idag, först minnesstund och sedan möte. Tur iof att kursen inte är så svår men ändå är det för mycket, svårt att hinna lära sig allt på bara en dag., och inte ens en hel dag heller.


tillbaka till böckerna!
 

image6

Man vet aldrig!!

"De tår du trampar på idag kan vara kopplade till det arsel du måste slicka imorgon!"

så sant som det är sagt.. Ruskigt bra och roligt citat från kursen jag läser nu. Det gäller att passa sig för att trampa på folks tår för man vet aldrig vilka positioner de hamnar på och vad du kan behöva de kontakterna till senare i livet.


Alkoholism, drogberoende, anorexi och psykiska sammanbrott

image5

Så vacker, begåvad och söt i början. Så förstörd, blottad och utsatt nu.
Var går gränsen för hur mycket pressen och omvärlden måste lägga sig i? Hur länge ska vi jaga dessa utsatta människor? Det är så många unga stjärnor som faller offer för alkoholism, drogberoende, anorexi och psykiska sammanbrott, vi kan bara ställa oss frågan varför? Jag tror att vi alla har en liten del i detta. Självklart läser vi allt som skrivs om de begåvade stjärnorna och det gör att fotograferna fortsätter att jaga dem. Men nu har det gått för långt tycker jag! Snälla lämna henne ifred så att hon får läka och må bra igen! Detsamma gäller de andra stjärnorna som har problem. Låt de få tid att må bra igen!

Underbar helg

Har haft en helt underbar helg.

som ni vet blev det film och mys hemma i fredags. Rätt underskattat att bara ta det lungt på det viset, tror faktiskt att jag lyckades ta igen lite sömn!

Igår var det stor parmiddag hemma hos gubbens chef. Fyra grabbar i ledningen och sen vi flickvänner. Underbar mat, underbart trevligt sällskap och melodifestivalen kan summera förfesten. Chansade rätt på vinnarna i melodifestivalen. Kan ju bli intressant att visa The Ark för övriga Europa. =) Efter middag och allt åkte vi in på O´learys. Blev lite tumult mellan ett par men de verkar ha rett upp det idag. Jag hade det iallafall grymt trevligt. Träffade en massa människor jag känner och inte sett på ett tag.

Denna dag består av en massa saker att göra som vanligt en söndag. Men jag har iallafall hunnit med det mesta nu. Måste bara få ordning på min krönika till tidningen och ringa ett jobbigt samtal. Efter det är det plugg som gäller! Måste börja nu eftersom veckan ser lite hektisk ut och tentan är på fredag. Hela morgondagen går ju bort pga presentationen som måste göras. Men tre halvdagar borde väl va tillräckligt?! Nu fick jag lite ångest. men de löser sig! Brukar ju alltid göra det för mig på något vis. Finns ju nätter att läsa på oxå! =)

image4

Beautiful!

Så underbart vackert väder idag!! måste ut och ta mig en promenad känner jag! Solen skiner det är inte ett moln på himmelen och det är typ 13 grader plus!! Det gör att jag får vårkänslor!

Drömde en så konstig dröm inatt.. har satt igång en hel del tankar och känslor i mig. visste inte om att de fanns men i drömmen var allt så verkligt och jag längtade tillbaka till drömmen när jag vaknade. Vet inte vad det beror på, har inte tänkt i de banorna tidigare och jag borde absolut inte göra det nu heller men det var något speciellt med den drömmen... Så fort jag blundar nu så är jag tillbaka där i drömmen. Vet inte vad jag ska ta mig till. Vill jag blunda och leva i den drömmen eller vill jag leva i verkligheten? Kan drömmen bli verklighet och i så fall vill jag det? Jag har faktiskt ingen aning just nu. allt jag vet är att drömmen var helt underbar, plus att jag av någon anledning har lite dålig samvete. Kanske borde säga något?! Men de skulle nog bara verka konstigt och läskigt! men jag kan inte skaka av mig drömmen, hur mycket jag än försöker...

Fredag!

Underbart härligt med fredag! Helgen närmar sig med stormsteg. I kväll blir det lungt med en film, godis och mys. Imorgon ska vi på parmiddag. ska bli riktigt trevligt! Det är vi två och tre andra par. Blir nog lite schlager oxå skulle jag chansa på. Har inte hunnit se något av avsnitten tidigare så finalen känns som ett måste!

Har kommit på idag, att jag är för snäll för mitt eget bästa ibland. Tog på mig att göra det sista på arbetet trots allt annat jag måste hinna med i helgen och en nacke som gör otroligt ont just nu. Men de blev ju så glada! Fick till och med en spontan bamsekram av en av grabbarna och han är inte direkt den kramiga typen. Känns ändå värt att ge dem en ledig helg men min blir destu stressigare istället. Men som man bäddar får man ligga! Kommer nog bli bra ändå det där! Tar jag de lugnt ikväll hinner jag nog med en hel del imorgon på dagen.

Kanske hinner göra lite saker nu oxå innan gubben kommer hem... time to get busy!

Lovely!

Började dagen med en timmes rask promenad. så ruskigt skönt att komma igång med promenaderna igen, kommer lätt bli en daglig rutin  (iallfall på vardagarna) från och med nu! Känns som att jag har kontroll över mig själv igen, jag vet vad jag vill, vart jag står och vart jag vill komma. Var längesen jag kände så men insikten om att ha "tappat bort mig själv" har gjort att jag snabbt efter att jag upptäckt det har kunnat hitta tillbaka. Nu mår jag toppen i mig själv!

Känns även som att allting annat har fallit på plats oxå. grupparbetet är nästan klart, jag ligger för en gång skull till och  med lite före i nätkursen, jag har inga uppdrag som inte är gjorda i tid och jag tror till och med att jag ligger bra till med pluggandet inför tentan. Nu gäller det bara att orka hålla i detta!


Nu ska jag ta mig en kopp te, krypa ner under filten i soffan och glo på gilmore girls! 

  image3

All about me!

Now it´s all about me! Ska ta hand om mig bättre än jag gjort tidigare! Att ta mig tid till att bara finnas, bläddra i glamour, se på oprah och bara ta det lugnt! Behöver göra det mycket mer än vad jag gjort men nu blir det ändring! It´s all about me now! Only me! Våga vara ego för ett bättre liv! Har upptäckt att min vilja och ambition att göra allt för alla andra när de vill faktiskt har fungerat på bekostnad av mig själv. Min ork och vilja har försvagats på grund av all tid jag lägger på alla krav människor har på mig och inte på de krav jag själv ställer upp. Men nu är det ändring på det! Jag skall börja sätta mig själv och min hälsa i fokus! sen kommer resten att falla på plats allt eftersom.

Jamaica kyckling

image1

middag idag fick bli jamaica kyckling. Otroligt längesen jag åt det nu.. ruskigt gott var det!

Kvällen skall spenderas med att ta igen lite plugg. TRIST men som tröst har jag en cosmo och glamour som väntar när jag varit tillräckligt duktig! Bra att ha något som sporrar!


How long?

Hur länge skall människor orka strida mot varandra. Det är väl bara att acceptera att läget är som det är och sedan göra det bästa av sin egen framtid. ingen tjänar på att fortsätta tjafsa, är bara jobbigt för alla parter!

Själv skulle jag önska jag kunde sluta tjafsa med mig själv. Är så många bråk igång inom mig så jag vet inte vart jag står, vad jag vill, vad som händer eller vart jag ska ta vägen. Detta måste lösas pronto för att jag ska kunna må som jag förtjänar!

Igår va en mycket produktiv dag. Jag har kommit ikapp med allt och känner mig ändå inte sönderstressad som jag gjort tidigare. Nu ska jag försöka ta mig an lite fler saker så jag till och med ligger lite före =) Är så skönt att ha saker att pyssla med så jag slipper tänka, slipper lösa bråken inom mig.