Första dagarna i Philly!

Har haft helt fantastiska dagar i Philadelphia! Hela helgen har gått åt till att traska runt i staden och på universitetsområdet för att få lite koll på läget och jag måste säga att det är en helt fantastisk stad! Tog en sightseeingbuss för att få en överblick och lite tips på saker att se och göra. Sjukt roliga guider dessutom. 
 
Idag var första dagen på Wharton och det blev en riktigt lång (8-19) och väldigt givande dag. Måste erkänna att jag var rätt nervös innan, jag menar det är ju trots allt en av världens bästa skolor. Har idag träffat en hel del människor som sannerligen varit mycket trevliga, hjälpsamma och välkomnande. Sekreteraren skickade ut ett mail om att jag var på  besök och det tog inte lång tid innan det började knacka på dörren och folk kom förbi. Doktoranderna planerar till och med en "Välkommen Elin AW" i veckan så vi får se vilken dag det blir :) Universitetsområdet är sannerligen riktigt pampigt och coolt. Det riktigt osar kunskap kring detta ställe! 
 
Bjuder på några bilder från helgen... 
 
Fina Philly! 
Independence Hall 
 
Inne i Eastern State Penitentiary. 
Philadelphia Museum of Art! När foten är bättre skall jag springa uppför trapporna precis som Rocky! Skall även ta mig en tur bakom byggnaden (fast egentligen är det framsidan och detta baksidan) där det sannerligen var vackert att åka förbi med bussen... 
 
Kyrkogården där Benjamin Franklin ligger begravd
 
Love finns lite överallt i Philly... Här på universitetsområdet
 

Wharton School!! 
________________________________________________
Having the time of my life! 
 
 

Philly - here I come!

Har svårt att förstå det men nu sitter jag på Arlanda och väntar på flyget mot Philadelphia och Wharton School! Ska bli sjukt häftigt! :)


Vindelälvsdraget 2013

Vindelälvsdraget var som vanligt helt otroligt roligt! Fyra fantastiska dagar med underbara laget! Min fot höll inte riktigt men de gick ändå helt ok. Laget i helhet var bättre än förra året och jag törs säga att vi hade galet mycket roligare detta året!

Igår var det mysig middag med finaste töserna på USBE. God mat, efterrätt, drinkar å massa surr. Mys!

Denna dag kickade igång redan vid 5-tiden.. Packade ihop det sista och sen in i bilen för att påbörja resan. Har lämnat av Chia.. ok, jag erkänner att det rann en del tårar nerför min kind men samtidigt vet jag ju att hon kommer ha det hur bra som helst så det känns ändå bra. Nu är jag i Stockholm hos syster och laddar inför morgondagens resa :)

https://cdn3.cdnme.se/193622/6-3/pic_514a0760e087c31363c2fba7.jpg" class="image">


Vinterns höjdpunkt!

Mycket som händer just nu och jag kan inte riktigt förstå att det äntligen är v11, vinterns höjdpunkt! Imorgon bär det av upp mot sorsele och på torsdag går starten i Ammarnäs! :) Foten är tyvärr inte bra sen jag slet upp den för ett par veckor sedan. Kommer därför inte att köra 12km som var planen utan istället tackla lite kortare och platta sträckor så att hundarna håller längre och jag kan jobba hårdare med stakning och inte behöva trycka så mycket i backar med foten. Känns iallafall underbart att jag har ett sådant härligt lag som ställer upp så att jag ändå kan vara med! Jag längtar så grymt mycket tills vi drar iväg imorgon! 
 
Var förra veckan till Stockholm för återkoll på justeringen av atlaskotan vilket slutade med en ny justering. Tydligen tål jag på tok för mycket smärta hehe. Jag fyllde i papperen om att allt var toppen och att jag inte alls har så ont längre innan han kollade på den. Han menade på att om kotan ligger så här snett så borde jag ha väldigt, väldigt ont men att jag ju gått med det så länge så att kroppen är van en hög konstant smärta och att eftersom kroppen fått en paus i och med justeringen så orkar den med smärtan på ett annat sätt. Måste vara lite mer uppmärksam på om jag blir stel för då kan det behövas en ny justering igen. Hur som helst så känns ändå nacken hur bra som helst (jämfört med tidigare) så om jag måste tillbaka och göra om det igen gör ju inte så mycket så länge jag får känna så här ett tag lite då och då! Verkligen en välbehövlig paus från att varje dag ha haft så ont att jag bara vill lägga mig ner å gråta. Har varit väldigt dålig på att tala om hur ont jag faktiskt haft eftersom jag verkligen avskyr medlidande och att människor skall vara oroliga, ta överdrivet mycket hänsyn och ständigt fråga om den så jag har valt att istället vara tyst. Nu när jag fått en paus från smärtan och vet att det finns möjlighet att känna mindre smärta är det lättare att vara ärlig om hur det egentligen har varit. 
 
Eftersom jag varit mer ärlig med hur ont jag haft har jag fått många kommentarer i stil med "men du är ju alltid så glad och positiv. Hur har du orkat?". Tänkte att det nog var dags att förklara lite. Jag har nog alltid varit en glad och sprallig tjej men det har nog blivit mer och mer av den varan sen jag fick min whiplash. När jag var på smärtrehab kliniken och fick träffa andra som också hade en whiplashskada upptäckte jag hur negativa de alla var. De fokuserade hela sin energi på allt de inte kunde göra, på smärtan, på att fundera på varför det hände just dem och på hur orättvist livet var. Jag insåg där och då att jag inte vill blir sådan. Jag ville inte att nacken skulle sätta stop för mig och mina planer. Jag valde därför att istället fokusera på det som är bra, det som är positivt i mitt liv! Självklart kan jag älta saker och mina närmaste vet sannerligen att jag många gånger kämpar med jobbet och livet i allmänhet. Därför har det blivit extra viktigt för mig att när jag tex. tar en fika eller lunchrast på jobbet, ja då vill jag faktiskt ha trevligt istället för att fundera på allt som är tungt, tråkigt och jobbigt. Jag väljer att skratta, jag väljer att se på saker och ting med positiva ögon. Jag har även många gånger blivit kallad naiv och godtrogen men det är också något jag har valt. Jag försöker att tro det bästa om människor och att verkligen tro att de har goda avsikter och inte vill mig något illa. Tyvärr blir det fel ibland och då finns det egentligen två val. Prata ut om det och försöka förstå och förlåta eller att inse att människan verkligen inte har några goda avsikter och då välja att inte ha kvar den människan i sitt liv! För mig har det varit lite av räddningen att välja att vara positiv och genom det försöka att glömma bort (eller iallafall förtränga) smärtan och allt det jobbiga, om så bara för ett litet tag. Ärligt talat tror jag inte att jag hade orkat igenom allt annars. Jag gillar mitt rosa fluffiga moln som jag väljer att besöka så ofta jag bara kan! Det händer så mycket i världen och i våra liv som är tungt ändå så ju mer tid jag kan spendera i mitt rosa fluffiga moln, desto bättre mår jag och desto mer orkar jag med! 
 
Oj så djupt det blev helt plötsligt.. jaja. Kan vara en del av min förvirrning just nu. I tankarna snurrar allt som måste fixas på bara några dagar. Inser att jag ju bara har ett par dagar hemma efter draget och sen bär det iväg till Philadelphia så nu är det packning, städning och fixande innan allt drar igång! Mycket att fixa och ordna med här på jobbet också innan jag åker så nu är det dags att avrunda här och byta fokus på skrivandet! 
___________________________________________________
Always look on the bright side of life!!

Full fart i skidspåren

Tiden trummar verkligen på i en ruskig fart! Har haft en extra hund på besök fredag till onsdag så nu känns det lite tomt här hemma. Chia och Niila trivs ju så bra tillsammans och det är verkligen mysigt att se dem ligga och pussas å mysa varvat med att busa, hela kvällarna.
 
Blev en hel del skidåkning i helgen. Testade om halsen och förkylningen höll i fredags med ett varv på hundspåret (8.6km). I lördags bar det iväg till Örträsk för att köra tävling. Körde båda hundarna 1o kml i motionsklassen i tungt före och plusgrader. De gick superfint första 7km men sen gick det trögt men vi tog oss i mål på 30:49, så inte superbra men helt ok med tanke på förutsättningarna så kan inte vara annat än nöjd med ligan. Hade i allafall tre ekipage bakom oss varav två andra körde dubbelspann. I söndags var det tävling på Nydala och eftersom min fot gjorde rejält ont, hundarna gått rätt tungt dagen innan och det var varmt så bestämde jag mig för att köra 5km istället för 10km. Flög på riktigt fint i spåret (utom branta backen då det inte riktigt händer så mycket när jag försöker trycka ifrån med vänsterfoten) och vi tog oss i mål på 11:50, vilket var andra bästa tiden i den klassen. :)
 
Lite trötta efter tävlingen i lördags
 
När jag kom ut ur duschen i söndags möttes jag av denna syn... hmm... men de var ju så söta och trötta efter att ha varit så duktiga på tävlingen så jag hade inte hjärta att köra ner dem.
 
I tisdags körde jag hundspåret igen och även denna gång gick det ruskigt långsamt. Chia drog typ inte alls efter 1km.. verkar som att hon inte gillar det spåret eller så beror det på att ingen annan var i farten någon av de två gångerna som jag körde där... grymt trist när hon inte går bra är det iallafall! Onsdagen spenderades i milspåret på Nydala med stor del av laget. Kändes lite väl läskigt då det var isbana och Chia å Niila tog i rejält i början. Jag stod mest bara och plogade bakom eftersom jag tyckte det gick lite väl fort i mörkret. Chia var rejält trött sista kilometrarna och blev bogserad av Niila som aldrig verkar tröttna! Trots att de fick bogsera en plogande Elin runt milspåret så stannade klockan på 29min. Min fot mår inte speciellt bra efter allt plogande.. gör faktiskt riktigt ont hela tiden även idag i insidan knölen och ganska långt upp på insidan av benet men den är iallafall inte så jättesvullen men jag avstår träningen och vilar fram tills på tisdag då jag är tillbaka i stan igen. Då hoppas jag att foten känns okej igen!
___________________________________________________
I will be brave
I will not let anything
Take away
What's standing in front of me