Julen 2011

Så har ännu en jul tagit slut. Julafton hos faster med kusiner och kusinbarn.

Juldagen spenderades med bus i sommarstugan med chia och far. På kvällen dök bror och Mia upp som en surprise. :)

Chia? Pluto?


Vackra paradiset!


Alltid lika roligt med moffa å bollen!

Annandagen som vanligt fika med släkten på mors sida. Igår fick vi tyvärr besöka veterinär.. Inflammation i tassarna vid klorna för stackars lilla sötrumpan. Inte bra men redan nu efter en dags behandling så ser det mycket bättre ut! Skönt! Får dock skjuta upp skidåkandet ett tag :(

Känns som att jag fått för mycket god mat å godsaker så till veckan börjar hårdkörningen på allvar! :)

Imorgon bär det iväg till Vemdalen för nyårsfirande! Kommer bli awesome!


Julen närmar sig med stormsteg

Kan inte riktigt förstå att det snart är jul.. måste snärta till mig och fixa de sista inför julen! Har fortfarande inte bestämt mig för om jag skall åka hemåt imorgon på kvällen eller fredag men just nu lutar det åt fredag (hur skall jag annars hinna allt?).

Har en period just nu när jag knappt orkar ta mig ur sängen...ligger kvar och drömmer mig bort, längtar tillbaka till Australien och Singapore! Kan fortfarande inte riktigt förstå att jag faktiskt gjort den resan. Det känns så overkligt, som en saga...Vardagen är sannerligen inte lika sexigt som semester, värme, sol och äventyr!! Vill ha mer äventyr och galenskaper samtidigt som jag känner ett stort behov av lugn och trygghet som jag inte haft på väldigt väldigt länge... Ni vet sådan där trygghet som när man var liten å fick krypa upp i famnen på far som slog armarna runt en och vaggade en lugnt och tryggt... ibland önskar jag att jag var så liten igen! Speciellt dagar som denna! Känns som att inget har gått rätt idag och det toppades med att nacken krånglar!
_________________________________________________________
Cause I just want something beautiful to touch me

Singapore

Dags att bjuda på del två av min resa.... Singapore!! :)
Ankomst dagen: bubbel hos Lina sen middag på stan! Galet mycket julbelysning överallt!
Lunch med vackra Lina på ett foodcourts
Gammalt vs nytt.. alltid lika häftigt tycker jag!
Middag med Lina och hennes två kollegor samt en av kollegornas fem belgiska vänner.. detta var även kvällen då en helt främmande karl (visade sig att han va ifrån Italien), utan ett ord och trots att vi hängde med en massa grabbar, smög fram och började kyssa mig på halsen... mycket märkligt!
Lördag: middag med hela gänget!
Söndag och äntligen inget regn!! "Strosade" längst strandpromenaden med bästa Lina!
Ett besök i Chinatown avrundades med besök i ett budistiskt tempel där munkar satt och sjöng.. tänkte mig inte riktigt för utan stövlade in efter några andra turister.. blev dock direkt utvisad av en vakt som väldigt bestämt började klä på mig massa sjalar... min lilla minikjol och tubtop va kanske inte riktigt passande i templet.. :/
Bara coolt..
Lite nördig måste jag ju ändå få vara.... :)
Tog igen mig lite vid Linas pool! :)
Singapore by night!
Cocktails under bar himmel uppe på båten!
Mysig park med fin vy över staden!
Simmade med rosa delfiner sista dagen!! AWESOME!!!! Kunde inte sluta säga awesome under hela tiden och för allt vi fick göra med delfinerna! Tränarna sa att den ena delfinen tydligen diggade mig totalt för den kom hela tiden till mig och drog iväg på en lång simtur med mig (tog bara en kort cirkel med de andra) plus att hon inte dök när vi kom tillbaka utan fortsatte en sväng till, tills tränaren visslade på henne! AWESOME!! :) Resten av dagen spenderades på stranden!
En sista middag (och självklart lite vin) innan det var dags att sätta sig på flyget hem! :(
Trots mycket regn har resan varit helt fantastisk! Kan fortfarande inte riktigt förstå den resa jag gjort och jag längtar sannerligen redan tillbaka!!!
_________________________________________
Was it a dream?!?

Australien

Befinner mig ju nu i Singapore hos finaste Lina! Helt underbart att vara här. Dock bjöd första dagen på regn (varför är jag inte förvånad?!) Men mer om Singapore kommer senare...
Australien var helt lovely! Började resan i Sydney hos "The Peacocks". Helt underbart par det där! Hade hur kul som helst.. Tänkte bjuda på lite bilder från Sydney..
Besökte Auqarium första dagen Söt haj!


Opera-huset från färjan till Manly. Såg även operahuset från insidan på en guidad tur.. rätt häftigt!


Manly


Klappade lite koalor på Featherdale Wildlife park


mata och klappa små kängrus+wallys


Utflykt till Blue Mountains.... snart bär det iväg neråt till regnskogen.... fick höra av en av de som jobbade där att jag var den enda som haft ett leende på läpparna på hela dagen! haha tänk vad väder kan göra med människor. Själv hade jag fantastiskt kul och mysigt trots regnet!


... brantaste tåget ever!


Dimman och regnet gjorde det svårt... Här är en av "The three sisters". Tilläggas bör att jag var den enda av turens 8 deltagare som till slut fick se det hela.. de andra satt kvar i bussen och frös, klagade och va sura pga allt regn.. skam den som ger sig!! ;)


Sydney från ovan! Gjorde även en skywalk.. rätt coolt! :)


Botaniska trädgården! Riktigt mysig promenad!


Middag med the Peacocks!


Sydney by night!


Lördagen bjöd äntligen på sol så det blev så klart stranden, sol och beachvolleyboll på Manly-beach!! Huset i bakgrunden är där jag bodde! :)

Vågorna var rätt höga.. enbart för erfarna surfare (folk fick inte ens bada) så det blev ingen surflektion


Kvällen bjöd på festligheter med beachvolleyboll-gänget...BBQ, tävlingar.....


dans.....

ehmmmm jaa.....


Efter 1h sömn sa jag godmorgon å adjö till vackra Manly samt några helt fantastiska dagar i Sydney med mycket trevliga människor! Can´t wait to get back!!!


Perth från Kings Park


Gick omkring i över 2h i Kingspark med en fantastiskt trevlig man som visade sig vara head-coach för det Australiensiska seglingslaget.. full satsning inför World-cup i Perth just nu!


På väg ner från Kings park

Öppnandet av ANZMAC 2011


Nytt vs lite äldre.. Mys!


Välkomstevent med bubbel och trevliga "aussies"


Perth Conventional Centre... där konferensen hölls


Charmigt!

Kellie, Cathy och Hoang på konferensmiddagen


Halva gänget
Galamiddag!!


Hoang och Marianthi

Grabbarna grus.. Jasha och Bill


Festen fortsatte på stadens casino.... Ana, Zac och jag

Nu har ni iaf fått ett litet smakprov på hur bra jag haft det i Australien... Dags att göra Singapore osäkert! ;)
__________________________________________
Time of my life!!!