Tänk vad finanskrisen ställer till med....

Läste en rolig artikel här: Den ekonomiska krisen gör att en spansk kommun inte har råd att finansiera en tjurfäktningsfestival i staden Manzanares el Real.


Jaa, tänk vad mycket hemskt finanskrisen ställer till med! Nu kan inte människor bli jagade av tjurar nerför stadens gator! Hur ska de klara sig??? Inte bra inte bra! Kanske vi i Sverige måste rycka in och göra en insats så att det trots allt kan ha sin tjurfäktningsfestival!?!


Tillskott till Nilssons-släkten

Måste säga att det många gånger hjälper att spela förvirrad dam i nöd! Skulle köpa väggfästen till TV:n igår och hann inte mer än kliva in på butiken och kolla mig lite förvirrat runt så dök det upp en man som hjälpte mig. Detta trots att det var galet mycket folk som stod i kö till flera andra säljare i butiken! I like it! =)


Sen fick  jag hjälp av tre snälla boys, så nu hänger tv:n på väggen samt även stereon och en hylla! Tackar tackar grabbar!!!  

Vi har fått tillökning till Nilssons-släkten! Min kusin fick i torsdags en liten son! Fick ett mms igår på honom och shit vad söt han var! (inte så konstigt när Nilssons-generna är inblandade) Nu längtar jag verkligen till påsken då tant-Elin har möjlighet att välkomna den lilla krabaten!

Tjejer – det värsta som finns!?!

Jag slås ständigt av det faktum att de flesta tjejer är fruktansvärt elaka mot varandra! Att ställa sig in, åma sig och vara så trevlig att du faktiskt tror att den personen verkar helt ok, trots att denne samtidigt är ute efter något som du har....jaa det är typiskt tjejer det! Blev riktigt chockad när jag idag fick höra en sak om en tjej som jag verkligen tyckte om på den arbetsplatsen (inte så vanligt att jag gör det där)! Jag tyckte ju faktiskt att hon verkade vara en hyvens kvinna men shit så jag bedrog mig, lr snarare tvärtom men i alla fall! Jag har svårt att föreställa mig hur man är funtad för att agera och göra så mot någon annan?! Jag skulle aldrig klara av det i alla fall. Är det inte bättre att bara undvika personen i fråga istället för att "låtsas var bästis"? Tjejer - det måste vara det värsta som finns egentligen! Tacka vet jag (de flesta) grabbars rakhet och ärlighet när det gäller sådant! Det slog mig när jag fick reda på dessa fakta att jag inte vet hur jag skall/kommer att reagera nästa gång jag träffar på denna människa och hon åter igen fejkar vänlighet. Jag är ju inte direkt den som fejkar tillbaka när jag tycker något är galet utan snarare kommenterar att jag vet och ifrågasätter personen i fråga... kan bli intressant............


Tur att mina nära tjejpolare aldrig skulle göra något dylikt! Jag har haft tur som hittat sådana guldkorn i djungeln av puckade brudar!! Stackars alla grabbar egentligen... kan ju som sagt inte vara lätt att hitta oss guldkorn! :)


Helgen..

Så var det måndag igen och helgen har minst sagt varit fullspäckad!

Fredag blev mys med chia och packning av de sista prylarna. Lördag fick en tidig start för att flytta in i nya lägenheten. Mor och far kom upp för att hjälpa till och shit alltså va grymma de är! De är ruskiga på att bära, fixa och dona så vi hann riktigt mycket på båda lördag och söndag! Hann till och med fara och handla en massa saker som jag saknade. Nu är den listan inte lika stor längre och den innehåller inte lika akuta saker så det känns skönt! Dock fick jag inte min säng så jag tillbringar nätterna på soffan! =/ Den skulle dock komma nu under veckan så jag hoppas det betyder idag lr imorgon! =) Dock måste jag (efter att ha skaffat upphängning) hänga upp TV:n och stereon. Någon som har en slagborr??

Chia verkar ha kommit till ro direkt i nya lyan, vilket känns fantastiskt skönt. Dock verkade hon lite ledsen när mor och far åkte hem igår, men den sorgen byttes snart ut till dubbel glädje när Lotta tittade förbi med vovvsingarna! Mysigt att få besök så där direkt! Söndagskvällen avslutades med en långpromis med Lotta, Maria och hundarna! Det var precis vad både jag och Chia behövde efter en lång helg med bärande och fixande!

Dags att skriva lite på research proposal! Nu skall det produceras! =)

Mys-fredag

Sitter ihopkurad under två filtar och försöker tina upp min isbit till rumpistump! Blev lite kallare än vad jag trodde att ta en promis utan täckisar! =) Fick trevligt nog sällskap av ingen mindre än dagisfröken! Chia ligger även hon inbäddad i en filt och snarkar gott Det verkar vara jobbigt att busa med Tex! Så två trötta och frusna töser som ligger ihopkurade i en liten gemensam klump! Mys-fredag helt enkelt!  =)

När rumpistumpen har tinat måste jag dock rensa förrådet.. Bara det kvar nu och byrålådan då rå men den får vänta tills imorgon då jag är osäker på tillhörighet. Känns dock lite omotiverande att krypa in i det kalla vindsförrådet.... burrr!!


Busy busy

Shit vad tiden rinner iväg. Dags för slutseminarium på kval-kursen! Är inte riktigt förberedd så det är tur jag har huvudet på skaft och i princip alltid har någonting vettigt att säga ändå! =) 

shit vad brådis det blev, jag som var här i god tid...... 

Trött!

Är helt sjukt galet trött men måste ändå fortsätta ett tag till så det inte är alltför mycket kvar efter imorgon!

Var ute och lekte i snöhögar med Chia tidigare ikväll. helt galet roligt! Chia är grym på att klättra och ta skutta uppför stora snö-högar! Nu ligger hon och snarkar så förnöjt medan matte går igenom garderoberna! Shit vad mycke saker och kläder jag hunnit samla på mig ändå! Jag som rensade grymt mycket när vi flyttade hit!

Ska ha opponering på kval-kursen imorgon.. är inte jätte-laddad måste jag erkänna! Har inte riktigt lagt ner så mycket tid på denna kurs då tankarna varit ockuperade med andra saker. Känns skönt att kursen är slut, samtidigt som jag skäms lite över min insats! Jag är ju inte en tjej som gör någonting halvdant! Vad har hänt??

Studentlitteratur var på besök på jobbet idag så det blev några böcker och massa tårta och godis! =) Var rätt hög på socker på eftermiddagsfikat!


nej, tillbaka till garderoberna!!! 


Bilen! =)

Nu har jag varit och hämtat bilen! =) Känns lite trist att jag var tvungen att åka tillbaka till kontoret och jobba nu i eftermiddag.... vill ju köra juh! ;) men men.. kvällen blir vigd åt det! Dock måste jag fortsätta packa oxå, men några svängar med bilen måste jag ju hinna! =) Skulle tro att jag kommer vara lat och ta bilen till jobbet imorgon!  

Hjärteland

Såg precis att bror min bokat in Christian Kjellvander till hans klubb Hjärteland som körs på Berns! Så typiskt att det ska vara den 19 och inte 25 april när jag är i Stockholm! Gillar verkligen killens mörka manliga stämma! ;P Ni som befinner er i Stocholm den söndagen bör göra ett besök på Berns! Det börjar kl. 19!

Har även lyssnat lite på de andra som ska spela den 19 april. Romi Mayes och Hajen har även de riktigt speciella och bra röster! Kommer nog bli en toppenkväll på Berns! Synd att jag inte kan vara där bara! =/

Kolla in hemsidan
http://www.hjarteland.se/ så att ni inte missar massa bra musik i onödan! 

(oj vilken promotion det blev.. jag som bara skulle uttrycka mitt missnöje med att jag missar Christian Kjellvander!)

cyklister...

Suck för umeås cyklister! Förstår inte varför de inte kan använda cykelvägarna istället för att vingla mitt på vägen. Sen att de dessutom har på sig hörlurar som dunkar musik så de inte hör trafiken i övrig är ju även det ett plus. Höll på att köra på en idiot som fick för sig att svänga rakt över vägen precis när jag kom och körde! Och JA, jag vet att jag sågar fotgängare när jag cyklar och cyklister när jag kör bil plus bilister när jag cyklar men det är bara för att det finns så mycket puckon i trafiken!!

How I met your mother!

Helt galet bra serie!! Jag lyckas dock allitd missa stora delar av det men ändå! Har hört om en sida där man kan hitta alla serier och se dem men kommer aldrig ihåg adressen! Någon som vet?? Jag lyckas aldrig komma ihåg/eller kunna se dem när de sänds på tv...

Kvällen spenderas med att packa lådor! Börjar kännas som att det aldrig tar slut på grejer!


PhD forum!

USBE PhD forum sjösattes idag och hela 13 entusiastiska PhD-studenter visade stort intresse för initiativet! Jag och A är rätt nöjda med oss själva just nu kan jag lova! (jag lyckas fasen i mig alltid bli sjukt engagerad och känner att jag bara måste ta tag i saker och förbättra allt.. det är en sjukdom, men en bra sådan!) Det är i alla fall rätt tydligt att detta initiativ är något som uppskattas och behövs! Så nu är varje eftermiddagsfika på tisdagar vigda åt PhD forum där vi diskuterar stort som smått i världen som doktorand! =)


"We need a new way of thinking to solve the problems caused by the old way of thinking."

Albert Einstein, 1879-1955


Morgonstund har guld i mun...

Var uppe i ottan för att skjutsa p och j till flyget.. Riktigt skönt att ha en lugn och härlig morgon med frukost, nyheterna och hinna känna lugnet! Fix och trix är vad som gäller för dagen!

Känns iaf bra att solen skiner igen! Det behövs.. dock skulle jag kunna vara utan kylan men men, man kan inte få allt! =)

Jag slås av den mentalitet som finns i Sverige ändå! Bostaden skall se till att varmvatten förbrukningen mäts i alla nya lägenheten och att folket får betala därefter. Detta för mig betyder, du betalar för vad du använder, bra! Då har jag/du kontroll! Dock är många negativa, för det kanske drabbar någon, mig, dig osv.. Självklart är det någon som kommer "drabbas" och någon som kommer "gynnas" men summan av det hela är ändå att du betalar för vad du gör av med! Dvs. De som "drabbas" har med andra ord gynnats fram tills nu och de som nu gynnas har drabbats eftersom de fått betala mer än vad de faktiskt brukat! Vad är egentligen rättvist kan man ju fråga sig!?!


Packning och Anna Nalick

Kvällen började med en långpromis med L från dagis och nu är fokus på att packa. Går dock lite trögt. Anna Nalick står för skönsången denna afton, så även James Morrison! Got to love it! =)

Har fått lite förfrågningar om vad det är för bil jag skaffat mig så jag tänkte bjuda på en bild på razern! (syster, du får hjälpa mig döpa... måste ju hitta något bra som forrden som vi hade tidigare!) Det är iaf en SAAB 9-5 aero kombi, 2.3t för er som det säger något! =)  Så vad tycks?

 

fler intervjuer??

Tydligen har en frilansjournalist sökt mig och skulle ringa igen eller maila.. Vet inte vad det gäller men jag är nyfiken!! Det är inte samma journalist som gjorde en artikel om mig till Universitetets tidning aktum, utan denna verkar hålla på med radio, tv och tidningar som vk om jag förstått det hela rätt. Vad kan hon vilja mig? Hon hade tydligen fått mina uppgifter från en av cheferna... Är så nyfiken att jag knappt kan fokusera på annat! Ingen bra att vara nyfiken.. blir så galet otålig när jag vill veta något så jag kan inte släppa tankarna på det tills jag fått reda på hur saker ligger till! Bra egenskap i själva forskningen, dock sämre när andra saker dyker upp i skallen och jag inte kan släppa det! Jag överanalyserar och funderar tills jag får veta! (vilket i vissa tillfällen kan resultera i att jag gjort en höna av en fjäder)


Härlig start på veckan..

Måndag-morgon och jag startar veckan med att vara ruskigt effektiv! Har lagt mina två första scheman! Givetvis var utgångspunkten ett tidigare schema men lite justeringar och omkastningar så står nu ett bättre schema för de kurser jag ska ha i höst klara och salarna är bokade! Självklart har jag sett till så att föreläsningarna och grupptimmarna kommer att hållas i samma salar i s-huset. Mycket för de nya studenternas skull.. men även för att jag själv känner mig helt lost när jag lämnar s-huset! 


Helgen har överlag varit riktigt härlig måste jag säga! Vaknade tidigt lördagmorgon och plockade med mig hundarna ut på en 2h promis i det härliga vårvädret! Känns dock dyster idag att kylan är tillbaka (-10 imorse) och att det snöar! =( 


Igår blev det en sväng på Mio och kontentan blev en säng och en soffa! Shit vad jag brände pengar men jag kommer att sova som en liten prinsessa!


Nej, bäst jag återgår till jobbet nu när jag har flyt och allt snurrar på! Det går verkligen alltid bäst på morgonen.. innan skallen börjar fyllas med andra saker..


Ha en härlig start på veckan!


Sol!

Helt galet härligt väder idag! Har varit ute på en 2h promis med vovvsingarna och nu ligger de som däckade och snarkar gott! Känns som att våren är på g. Solen värmer ju faktiskt nu och det går nästan att höra hur snön smälter bort! =) Kommer ju dock ta ett tag innan all snö är borta men nu är iaf gångvägarna nästan helt snöfria! härligt att våren börjar komma.. allt känns som alltid lite bättre på våren när solen värmer ens ansikte! Folk blir alltid så mycket gladare på våren oxå och det är ju aldrig fel med glada människor! =)

Fredagsmys!

Har precis kommit hem efter en lång härlig 1 ½h promenad med hundarna! Var lite trixigt att hålla reda på två yrväder och koppel till en början men efter typ fem-minuter fick jag kläm på det! Chia och Tea skötte sig galant! =) Nu ligger de och smaskar på var sitt ben och jag ska käka lite gröt (ja hör och häpna!) Blev så ruskigt sugen på risgrynsgröt när jag var på affären så det fick bli middagen för kvällen. Vilken fredagslyx ;)

Tea verkar trivas här iaf! Eller så är det bara benet som gör att allt är toppen! =)

fotgängare...

Vad är det med alla fotgängare i denna stad egentligen? Varför måste alla gå precis i mitten av gångvägarna och aldrig ens försöka lämna plats åt cyklister?! Galet irriterande, speciellt på morgonen!

Tom i bollen

Känner mig helt tom i skallen just nu... var ruskigt effektiv hela dagen fram till nu.. vad hände? Sitter bara och stirrar in i skärmen och på klockan för att försäkra mig om att inte bli sen hem för att öppna åt mäklaren!


Det var i alla fall ruskigt god prinsesstårta på torsdagsfika idag! Det gäller att hitta guldkanterna i vardagen, och marsipantårta är sannerligen guld! ;)


Helt galet vad denna vecka har gått fort! Torsdag är redan snart slut och helgen närmar sig med stormsteg. Ska vara hundvakt åt en dagiskompis till Chia imorgon fram till lördag någon gång.. Ska bli rätt kul, dock vet jag inte hur jag ska lyckas promenera med båda dessa galningar! Chia som bara vill busa med Tea när hon ser henne och Tea som går sin egen väg här i livet! =)
 
nej, ett sista ryck innan jag måste bege mig....


Morgonens musiktips

James Morrison och Nelly Furtado - Broken Strings är ruskigt bra! På något vis väldigt sorglig men samtidigt pepp på något vis! Känns helt rätt! =)

"[James Morrison]
Let me hold you for the last time
It's the last chance to feel again but you broke me
Now I can't feel anything

When I love you it's so untrue
I can't even convince myself
When I'm speaking it's the voice of someone else

Oh
It tears me up
I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh
The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore when I love you a little less than before

[Nelly Furtado]

Oh
What are we doing
We are turning into dust
Playing house in the ruins of us

[Both]
Running back through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when it's too late

Oh
It tears me up
I try to hold on but it hurts too much
I try to forgive but it's not enough to make it all okay

You can't play on broken strings
You can't feel anything that your heart don't want to feel
I can't tell you something that ain't real

Oh
The truth hurts and a lie's worse
How can I give anymore when I love you a little less than before

But we're running through the fire when there's nothing left to save
It's like chasing the very last train when we both know it's too late"


Stockholmsgänget: Solen har kommit även till Umeå! Fåglarna kvittrar helt underbart på morgonen och solen värmer faktiskt lite! Dock kommer det säkerligen ta ett bra tag innan snön försvinner men ändå! VÅR! =)  (btw: I miss you)

have a nice day!

Visning imorgon...

Lägenheten är visningsstädad och färdig att visas upp från sin bästa sida igen imorgon! Dags för den andra öppna visningen! Håll tummarna för mycket köpglada människor så det blir lite budgivning lr iaf åtminstonde en så att lägenheten blir såld!

Bilen är min! Ska bara fixa det sista på banken men lyckades pruta ner bilen 8000kr! =) Är rätt nöjd me mig själv måste jag säga! Någon som vill följa med på en tur i min racer när jag får hem den? 

nej nu ska jag belöna mig själv med att mysa lite i soffan med vovve! 

Sweet dreams! 

xx 


Tänkvärt!

"Nobody cares how much you know, until they know how much you care"
(Theodore Roosevelt)

Bilen

var och provkörde bilen med stort B igår! Ska ta mig en sväng till banken nu när de öppnar tänkte jag, sen är bilköpet inte långt bort! Den var ruskigt fin! Är nästan så att jag börjar tro på kärlek vid första ögonkastet! ;) Kan ju iof tänkas att jag gav lite väl tydliga köpsignaler som p sa... men what the fuck! Jag vill verkligen ha bilen! Känns dock som att förhandlingen om priset kan bli svårt när jag var så på! =)

tänkte även passa på att kommentera att jag har de bästa föräldrarna i världshistorien! Har inte alltid kännt så men nu visar de verkligen prov på hur fantastiska de är! Detsamma gäller syster och bror! Älskar er, hela familjen!! Ni är underbara! =)

Mer musik åt folket

Mycket jobb och ruskigt bra flyt i skrivandet så jag har bara tid att bjuder på låttips, för er som lyssnat er less på "Use somebody" (vilket jag egentligen inte tror är möjligt men anyway)


Det första tipset är ett okänt, osignat band: 8 steps to perfection... de har två låtar som ligger på youtube och båda är grymt bra! "So damn pitiful" är min favorit! Killen har en fantastisk röst måste jag säga!


"I wrote this to say, how pitiful you are, a fallen star

No more than just a liar, no more than just a trash in my car

I will not fall, you brought me scars

I stand up tall, for the ones with a broken heart"


Det andra tipset är faktiskt ledmotivet till årets Robinson. Gruppen heter Dead by april och låten "Losing you". Ni som har spotify kan bara klicka på länken... Diggar den skarpt måste jag säga!


Ytterligare ett tips för dagen är en låt av Hinder (Även detta spotify-länkar). "Last Kiss Goodby"  och "Thing for you"

Nu så hoppas jag ni klarar er under dagen! =)

xx

Use somebody

Så var första arbetsdagen för denna vecka avklarad och jag ska snart bege mig till dagis för att ta långpromis med dagisgänget! Är dock ruskigt trött.... är nog fortfarande sliten efter allt roligt som helgen hade att erbjuda! =)

var längesen jag bjöd på lite musiktips... Just nu är det Kings of Leon som ekar i mina hörlurar på jobbet. Låten "Use Somebody" är ruskigt härlig!

Tillbaka i Umeå

Tillbaka på jobbet och känner mig trots att det är måndag - oförskämt pigg efter en helt fantastisk helg nere i Stockholm! Lördagen bestod av en promenad och fika på söder samt en stor fest på kvällen. Tror det var ungefär 30 pers hos syster och Johanna! Galet roligt och trevliga människor! En helt perfekt kväll måste jag säga!


Vaknade söndagmorgon strax efter åtta och jag kan erkänna att jag inte var direkt nykter... Efter lite frukost och så begav vi oss till centrum för att strosa lite.. Det bjöds på fantastiskt god middag hemma hos joje och sedan lite mys och vin på Berns för att lugna nerverna innan flygresan. Dock var flyget försenat och jag landade tillslut i Umeå 1h senare än planerat. Men vad gör väl det när helgen varit så bra?!  


Första natten i Stockholm

Sitter och myser under en filt i systers lägenhet. hon och hennes flatmate sussar fortfarande sött men jag kan inte sova! När jag kom igår hade syster lagat en riktig festmåltid och vinet satt precis där det skulle! Vi mötte upp tjejerna på Vassa Eggen och tog några glas röda! På tunnelbanan in tyckte jag att jag såg ett bekant ansikte och var tvungen att fråga syster.. mycket riktigt! han kom fram och surrade lite innan han skulle av vid nästa stop, men det var faktiskt ruskigt roligt att se honom.. han såg bra ut måste jag erkänna.... min första riktiga pojkvän!

På Vassa Eggen sprang jag på ett annat bekant ansikte... En av grann-pojkarna från Nyland! Galet roligt! Han, lr rättare sagt hela den familjen är riktigt trevliga!

Vi var hemma i respektabel tid igår, eftersom stockholmsflickorna tyckte vi skulle satsa på denna kväll istället, och därför försöka få lite skönhetssömn! =) min sömn blev dock inte så angelägen... men jag tänker inte låta denna helg förstöras av elakheter och sådant! Denna natt må ha blivit lidande men nu är det en ny dag, nya möjligheter och nu tänker jag inte låta mig påverkas så negativt! Jag ska bara ha en underbar dag med underbara människor!

Nu väntas promenad med underbara Ally och sedan ska vi möta upp joje och kanske några fler flickor på stan för en fika!

Helg!

Nu tar jag mitt pick och pack å beger mig! Ska hugga med mig lite jobb så att jag inte blir sysslolös på flyget och så.. det är ju trots allt skönt att hålla sig sysselsatt, för att slippa tänka på att jag faktiskt flyger!


Ska bli helt galet skönt med helg! Håll tummarna för att jag tar mig dit och hem levande! Det är ju trots allt fredag den 13 idag!! (är galet nervös över flygresan)


Äntligen fredag den 13!

Som jag har längtat och nu är dagen äntligen här! Dock upptäckte jag att det faktiskt är fredag den 13... och jag ska flyga! Det är ju inte direkt att jag blir mindre flygrädd när det är otursdagen! Kanske måste ta mig några glas innan jag kliver ombord på flyget! Jag ska inte flyga förrän 16.20 men jag börjar redan att få ont i magen när jag tänker på det! URSCH! Tjejer - ni borde vara rätt nöjda över att jag så gärna vill träffa er så att jag frivilligt sätter mig på ett flygplan, och dessutom fredag den 13! Jag ser bilder framför mig hur planet kommer att krascha!

Har fått riktigt bra flyt på jobbet igen. Enkäten är så gott som klappad och klar för webutformning, jag har fått bra feedback på första utkastet av mitt research proposal och min individuella doktorandplan för de närmaste fem åren är godkänd och arkiverad! Det går bra nu! =)

Dagens fråga: Har någon råkat ut för något tråkigt en fredag den 13?? (nej, jag är inte alls nojjig!)


Slutet på enkät-historian?!

Fram och tillbaka bollas samma tankar och förslag.. men nu.. nu hoppas och tror jag verkligen att vi har kommit fram till en slutgiltig version! (peppar, peppar ta i trä) Efter alla omgångar som vi stött och blött denna enkät så kan den inte vara annat än perfekt vid det här laget! ;) Jag hoppas innerligt att vi börjar närma oss slutet på enkät-historian och att Norm snart kan programera den slutgiltiga versionen och skicka ut den till svenska hushåll! Är ruskigt taggad på att få tillbaka filen med allt data så jag får jobba med analyser i SPSS!!

Är ruskigt slut i kropp och själ för tillfället och längtar galet mycket efter att mysa med en snarkande vovve i soffan! Dock blir det först en längre cykeltur och träning med chia samt packning inför helgens äventyr men sen är det sannerligen mys som står på agendan!  

Kanske börjar bli dags att stämpla ut för dagen, nu när allting står på den positiva sidan! Nästa stora arbetsuppgift får jag hugga tag i imorgon istället!


Långlunch

Har precis kommit tillbaka från en långlunch med min handledare! Hon ville bjuda på lunch för att jag är en så bra doktorand! Vi har suttit hela morgonen med enkäten och förhoppningsvis lagt sista handlaget på den... sen har vi gått igenom mitt research proposal och jag verkar sannerligen vara på god väg! Så grymt skönt! Ska bli spännande att se vad de andra två handledarna säger om våra ändringar...

Fick en jättefin blomma (krukväxt) som ett välkomnande till Handelshögskolan! Det tackar jag för! Gulligt oxå att jag fick en som skulle vara lätt att sköta! Precis en blomma som passar mig! =) Det är ju inte varje dag man får en blomma på jobbet... men jag har ju nästan börjat bli bortskämd.. har ju hunnit få två nu på bara fyra månader! Jag hoppas det fortsätter i denna stilen för jag gillar blommor! =)

Ultraljudet avklarat!

Yes, då var ultraljudet avklarat!

Nu tappade ni säkert andan och började fundera, lr hur?? Men ultraljudet gjordes på min nacke = nej, jag är definitivt inte gravid! De håller på och ska forska kring whiplashskador och se om det går att se någonting med hjälp av ultraljud. Det har tydligen börjat användas på idrottsskador så som hälsenor och dylikt.. Ska bli riktigt spännande att se om de kommer fram till något med denna forskning!

back to work!

Snö

Har ni tänkt på hur fruktansvärt fula alla är när de cyklar/går ute när det snöar?! Det slog mig imorse när alla jag mötte såg helt galet roliga ut pga att de grimaserade för att slippa få snö i ögonen! haha.. Inte för att jag inte grimaserade men endel såg verkligen helt sjukt roliga ut! Inte direkt sexy, att trött som man är på morgonen grimasera illa hela vägen till jobbet. Inte rätt läge att möta värsta hunken om man säger så! =)

En annan sak som slog mig oxå är alla korkade tjejer! Om de bara tänkte till en smula skulle de kanske (men bara kanske) förstå att en massa smink, som inte är vattenfast, inte är den bästa idén när det snöar ute och de skall traska eller cykla en bit. Har mött ett antal tjejer denna morgon som alla sett ut som en panda runt ögonen. Lägg då till hur de grimaserar för att slippa snö i ögonen och vips har du en skräckfigur direkt hämtat ur värsta skräckfilmen någonsin! Aldrig hört talas om vattenfast maskara?? Då slipper du ju iaf se helt trashig ut!

SAAB

har provköra en saab 9:5 linear sportkombi idag.. riktigt fin!! Blir helt klart en saab måste jag säga! Är helt klart den skönaste bilen att sitta i och köra! Var på banken föra oxå och surrade lite oxå. Roligt nog fick jag Thomas (f.d klasskompis) så han ska hjälpa mig att fixa det bästa möjliga så jag kan köpa bil! =)

Alla ärenden är lösta (nästan) ska leverera lite produkter ikväll men sen så har en fullspäckad ärende-dag gått till sin ända! (rätt skönt måste jag säga!)

Imorgon blir det fullhuggning igen med kurs hela dagen, läkarbesök och mingel med jobbet.

Längtar till helgen då jag får träffa tjejerna!

Busy busy

Var och provkörde en BMW 320 i touring (lr vad den nu hette) igår.. riktigt fin så det kan kanske vara något! Ska dock fara och provköra nån saab 9:5 kombi och så oxå innan jag bestämmer mig!

Denna dag består av ärenden varvat med jobb! Nu väntar besök på banken, frisören och annat  trix..

Kanske bäst att bege sig så jag hinner allt jag tänkt göra idag!


Ny vecka, nya möjligheter

Så har ännu en vecka gått till ända och en ny börjar på att gro. Vad händer denna vecka? Vilka utmaningar och möjligheter står jag inför denna vecka? 

Idag blir det att läsa hela långa dagen! Ska även få lite kommentarer från min underbara handledare på vad jag skrivit i mitt research proposal, so far iaf. Ska bli lite spännande att se om jag är på rätt väg, om det är bra det jag gjort! Sen blir det ju självklart hundträning med dagisgänget ikväll!

Imorgon ska jag faktiskt inte upp till jobbet alls. Ska göra en hel del ärenden och därför jobba hemifrån. Ska bli rätt skönt med lite miljöombyte..  

Onsdag är fullspäckad även den och så även torsdag... och på fredag flyger jag till Stockholm för en helg med tjejerna! Full huggning hela veckan med andra ord... och tur är väl de för då kommer ju helgen snabbare! =)

Hur ser er vecka ut?

Sömniga söndag

Gårdagen var ruskigt trevlig! Grymt god middag och fantastiska efterrätter. Kv'ällen bestod av en hel del vin, mat och skratt! Tack tjejer! Alltid lika trevligt  ert sällskap!

Denna söndag har varit ruskigt seg hittills.. var ut med chia på en härlig promenad i förmiddags och sen har vi bara legat  soffan och slappat. Har sett sex and the city filmen, stickat och myst! Är så ruskigt trött så det är ganska skönt att bara ta det lugnt oxå..

Snart är det dags för långpromenad i I20 skogen.. sen får vi se vad söndagskvällen har att erbjuda.. Gossip Girl är ett faktum iaf!

Utflykt till havet

Så här härligt hade vi det imorse ute vid havet med Chias kompis Tea och hennes husse + lillhusse.








Fredag

Lets dance, Ben & Jerry  (Bohemian Raspberry) och en gosig hund! Tänkte även kolla Sex and the City filmen.. Igen... spelar ingen roll hur många gånger jag ser den filmen, jag bölar ändå alltid till den filmen,sen sitter jag med ett fånigt flin när filmen väl är slut! Töntigt, JA, men ändå ganska härligt!

Hur ser er kväll ut??


Bara timmar kvar till helgen

Snart är helgen äntligen här! Är så jäkla trött att jag gäspar folk i ansiktet och inte orkar hänga med när de pratar. Behöver verkligen ta igen lite sömn. Har väl snittat på en 3h per natt den senaste typ månaden så det är kanske inte så konstigt att kroppen och skallen börjar säga ifrån! Är helt galet att jag kan somna rätt fort men sedan vakna och ligga vaken resten av natten. Inte kul!


På onsdag ska jag vara med i en forsknings-undersökning för nacken. De skall göra ultraljud på whiplash-skadade människor för att se huruvida det faktiskt går att se något genom denna metod! Galet, men jag hoppas de kommer fram till något och kan bota min nacke, så självfallet ställer jag upp! =)


Nej, ett sista ryck på jobbet i några timmar, sen väntar välbehövlig ledighet i några dagar!  

btw, blir så glad över att fler delar mina åsikter, tankar och oro över att människan kanske blir en del av HHUS styrelse! Då kanske det finns ett litet hopp om att den andra kandidaten faktiskt vinner trots allt! (Hoppet är det sista som överger människan)


Bilköp?!

Det blir nog en SAAB! Det verkar ju som att det är köpläge på sånna. Kolla artikeln HÄR!  Nu gäller det bara att hitta rätt SAAB 95:a.... Funderar på om jag skall ta en repa i Umeås alla bilaffärer nu i helgen för att kika om de har "min bil" inne! Börjar ju bli dags att inhandla en bil så jag och Chia kan börja bege oss till Brukshundsklubben och hitta på annat skoj! Finns ju risk för att slasktiden börjar snart oxå och då är det nog slut på morgoncykelturerna för en tid så då behövs ju verkligen en bil för att frakta Chia upp till dagis på ena sidan av stan innan jag ska till jobbet på andra sidan av stan... att cykla är ju grymt skönt men att gå den sträckan på morgonen?! Nej tack! I helgen blir det att kika på bilar! (jag som inte kan något om bilar, hur ska detta gå?)


Morfa-hög

"Jag skulle oxå vilja vara morfa-hög"

haha.. galet roligt! Har ont i magen av allt skrattande!


Speak up!

Är så galet trött så jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. Har inte sovit speciellt mycket i snitt på över en månad nu. Jag somnar men vaknar snabbt därefter och ligger sedan vaken och funderar över livet. Jag har snart ingen energi kvar! Längtar riktigt rejält till helgen så att jag iaf får ligga kvar i sängen och dra täcket över huvudet. Det blir en vila iaf, även fast det inte blir sömn men det är bättre än ingenting! Måste få ordning på allt men när jag ska till och försöka går allt bara fel. Jag öppnar munnen, men orden sätter sig bara som en klump i min hals. Fuck! Jag provar igen, men inget kommer ut. Varför kan jag inte bara få ur mig allt? Inget blir ju bättre av att tiden bara går. Jag måste nog ta mig i kragen och faktiskt ta tag i allt, hur jobbigt det än är.


Mitt i veckan funderingar

Börjar dagen med att lyssna till tänkvärda rader från Evanescence underbara låt My Immortal. Det är nog time for som action?!

"These wounds won't seem to heal
This pain is just too real
There's just too much that time cannot erase"

Har ni någon gång funderat utifrån och in på er själva? Alltså, att ni försökt sätta er själv på sidan av och bara betrakta er själva och era liv? Det är inte lätt, men samtidigt ger det en liten annan bild av allt som försigår och allt du/ni gör på en dag/vecka/månad. Är ibland inte helt fel att få en annan bild av sitt liv! Trots att det kan vara jobbigt!

Min skalle går på ultrarapid nu och jag försöker kanalisera denna enorma hjärnaktivitet gentemot min studie men det är inte heller alltid så lätt. Tankarna vandrar lätt iväg! Vart är den där rackarns fast forward knappen??

Citerar Lina så här en härlig onsdagsmorgon "Life sucks and then you die!"

Män som hatar kvinnor

Lördagskvällen fick en liten twist och vips hamnade jag på fest istället för att kika melodifestivalen i all enkelhet. Chia blev bortbjuden på sleepover hos en dagiskompis så jag skjutsade dit henne och begav mig sedan på dagis-fest (utan vovvsingar). Slutade med utgång på schlagerbaren/coverclub. Har aldrig varit där förr men jag gillade stället. Dock blev det bara en hastig visit i karaoke rummet (tjejen som sjöng sög hårt så vi drog) men nästa gång måste jag nog stanna ett tag. Det är ju alltid roligt att lyssna på glada amatörer som ibland är ruskigt duktiga och ibland är helt tondöv!  


Söndagen började med långpromis med Chia och hennes sovkompis + husse + bebis. Vi tog en riktigt härlig 2h promenad i solen! Fick nästan lite vårkänslor när jag kände solen värma mitt ansikte! Resten av dagen blev ruskigt lugn. Pga grymt dålig (nästan icke existerande) sömn natten till söndag så gick jag och sov ett slag när jag kom in från promisen!


På kvällen var vi och såg "Män som hatar kvinnor"! Shit vilken fantastisk film! Jag var ruskigt berörd, började nästan gråta i biosalongen. Jag rekommenderar filmen varmt!! Det är verkligen en måste-se-film, trots att man blir illa berörd och mår dåligt efteråt!