Valmöjligheter

Vi får redan som barn höra att vi kan bli precis vad vi vill och snabbt inser vi att valmöjligheterna är oändliga. Men har de oändliga valmöjligheterna gjort oss paralyserade och våra val än svårare?
 
Barry Schwartz pratar om "The paradox of choice" och menar att konsumenter som har för mycket att välja mellan känner sig förvirrade när de står inför val och att de även är mindre nöjda efter att ha fattat ett beslut. Han menar även att det är mindre troligt att människor kommer att köpa en produkt om de står inför för många val. Vi väljer alltså inget om det är för många alternativ. Det blir för svårt att fatta ett beslut så beslutet uteblir.. 
 
 Känner mig själv sliten mellan olika valmöjligheter men rädslan av att förlora något eller "satsa på fel" för att det blir än svårare att faktiskt välja. Måste dock inse att även att inte välja är att göra ett val och kanske gör passiviteten kring att inte välja att de olika alternativen försvinner?! Kan det kanske vara så att vi blivit så bortskämda med valmöjligheter att vi inte längre kan bestämma oss??
 
__________________________________________________
It´s always the right time to do the wrong thing

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback